Gość: Czlowiek IP: *.adsl.alicedsl.de 07.09.11, 19:35 No to wspolczuje Niemcom. Jak ktos byl w chinach albo w indiach to wie jaka tam higiena. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Konkurencja dla Polek holandia IP: *.cm-7-3d.dynamic.ziggo.nl 08.09.11, 22:24 w Holandii polskie dyplomowane pielegniarki pracują jako pomoc do opieki nad starszymi, zamiast w szpitalach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaop Konkurencja dla Polek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.11, 22:34 A w Polsce na takim stanowisku Polacy zarabiają marnie. Ja chętnie za 10 tys zł w Polsce bym popracowała w domu starców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Konkurencja dla Polek IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 08:00 To jakieś bzdury. Ja miałam propozycje takiej pracy za ok.1200E oczywiście ze wszystkimi świadczeniami. Czy to dużo? Ja uważam że nie i wolę nie zostawiać swojej rodziny w kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Konkurencja dla Polek IP: *.mtvk.pl 20.09.11, 18:52 tu sa napisane same bzdury.opiekunki w niemczech zarabiaja od 700 do 1200 euro.smiechu warte zadna opiekunki w zyciu nie zarobila 1600 euro, to jakas paranoja co sie tu wypisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Konkurencja dla Polek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.11, 08:10 pensja 2400 € brutto ????? gdzie i komu tyle płacą ??? nie znam opiekunek, które tyle otrzymują ani agencji które oferują taką stawkę, autor nie pojęcia o zarobkach w tej branży w Niemczech . Polskie agencji zatrudniają Polki na umowę o pracę na za 2000 -3000 PLN brutto , a pracuje się nie 40 godzin tygodniowo , tylko 24 h / 7 przez 3 tygodnie potem urlop w polsce i z powrotem - mieszkając u niemieckiej rodziny, gdzie opiekunka jest na każe skinienie schorowanej osoby i jej rodziny.Szczególnie ciężko jest osobom, które opiekują się chorymi na Alzheimera . Nie polecam nikomu tej pracy , a 2400 € brutto to mrzonki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Konkurencja dla Polek IP: *.mtvk.pl 20.09.11, 18:56 pani ma racje ,to prawda. bylam w niemczech ,opiekunki pracuja 24 godziny na dobe a zarabiaja 700-1200 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina zarobki niemcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.11, 08:22 polecam link : www.gehaltsvergleich.com/gehalt/Altenpfleger-Altenpflegerin.html opisane zarobki to zarobki Niemiek, które mają odp. dyplomy i certyfikaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chf zarobki Szwajcaria IP: 153.108.64.* 09.09.11, 13:22 polecam link: szwajcarskakariera.pl/index.php/2011/04/opiekunki-z-polski-za-6000chfmc-mniej-niz/ oby te polskie opiekunki sie najpierw dowiedzialy jakie pensje obowiazuja zanim zgodza sie pracowac za pol darmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: zarobki Szwajcaria IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.11, 08:55 1500CHF/miesiąc = 5250zł W Polsce dostanie może 2000zł brutto;) Sam skłaniam się coraz bardziej do wyjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Konkurencja dla Polek 09.09.11, 10:11 "Wynagrodzenie w prywatnym sektorze opieki w Niemczech wynosi średnio 2.400 euro miesięcznie brutto." Jak ktoś już podał wyżej, realnie zarabia się jednak max. 2000 brutto, a często znacznie niżej. Poza tym za 2k brutto to ja bym się z Polski nie ruszył, od 2k netto można pomyśleć (co też zrobiłem i w Niemczech jestem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Konkurencja dla Polek IP: 80.146.209.* 09.09.11, 10:13 Generalnie jesli chodzi o rozwoj demograficzny niemcy sa juz w przyslowiowej dupie. niemiecka rodzinka to mama tata pies i kot i ewentualnie tesciowa na wozku. W tej chwili jeszcez to wszystko funkcjonuje, ale w perspektywie kilku - kilkunastu lat wszystko pieprzenie. no chyba ze zrobimy z niemiec kolejny stan Indi lub prowincje chin czy pakistanu. To ze europejczycy z innych krajow beda migrowac do niemiec to mrzonka. W ej chwili ten potezny kraj stoi na dosc glinianych nogach.... pytanie kiedy zaczna sie sypac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak na początek Re: Konkurencja dla Polek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 12:03 w chinach kąpali się i moczyli wieki temu.W Europie wtedy zamiast myc wlosow pudrowano je i dlugimi patyczkami drapano swędzaca skorę glowy.W Europie urządzano kąpiele kilka razy w roku,towarzystwo śmierdzialo niemilosiernie,Chinczycy pachnieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enjoy Re: Konkurencja dla Polek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 12:38 Słowo "sprowadzić" personel z Chin lub Indii brzmi jakby to był towar. Sprowadzić to można kontener. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaah Re: Konkurencja dla Polek IP: *.unknown.vectranet.pl 09.09.11, 18:51 A może chodzi właśnie o kilka kontenerów personelu?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: op7 Konkurencja dla Polek IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.11, 20:23 co to za informacja 2.400 euro miesięcznie brutto ?? a co to znaczy ?? bo jak brutto to do reki dostane mniej, czyli gra nie warta świeczki skoro trzeba podać wartość brutto żeby kwota była zachęcająca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik 10tys. brutto to ile? 5 tys. zł netto? IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.11, 09:43 za podcieranie dup starym faszystom którzy najechali ten kraj i aktywnie wspierali NSDAP ? "sorki że zabiłem twoich przodków, ale teraz jestem stary to ty jako ich potomek mógłbyś się mną opiekować" Odpowiedz Link Zgłoś
zbycho52 Konkurencja dla Polek 10.09.11, 12:33 Corka jest zastepca kierownika prywatnego domu starcow w miejscowosci 10tys mieszkancow.Odpowiednie w tym kierunku wyksztalcenie skonczyla w Niemczech.Zarobek jej to 1600 netto,przy 168godz.pracy na dwie zmiany.Oprocz pracy czysto biurowej,trzeba czasami pracowac przy pensjonariuszach.W duzym miescie oczywiscie sa zarobki wieksze,ale tez koszty utrzymania sa wyzsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hood Re: Konkurencja dla Polek IP: *.legnica.vectranet.pl 12.11.11, 16:32 Oto czyste cwaniactwo niemców, masz 2 euro na godzinę i pracuj dla niemca, jednoczesnie gdy on płaci swojemu krajanowi 20 euro na godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Konkurencja dla Polek IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.11, 12:50 Znalazlem informacje, ze pensja minimalna w tej branzy to 8,00 €/h. To nawet przy 200 godzinach raptem 1.600 €.Odciagnac od tego jeszcze 20 % skladek na ubezpieczenia, to zostaje netto ca.1.280 €. Wg. informacji z dzisiejszej prasy 4,6 mln ludzi pracujacych w Niemczech ( 23 % wszystkich zatrudnionych) pracuje w sektorze niskich pensji, do ktorych zalicza sie miesieczny zarobek bruto do 1.800 €. Ten zawod to, jak piszecie, domena Polek. Owszem,ale pracujacych na czarno.Rowniez i sprzatanie opanowane jest przez Polski. Rowniez i branza horyzontalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel B. Konkurencja dla Polek IP: *.kwidzyn.mm.pl 13.09.11, 15:48 Niemcy niech sami dbaja o swoich rodakow . Szukaja rozpaczliwie "niby personelu" do podcierania tylkow porzuconym emerytom . Tak Bundestag odwdziecza sie swoim obywatelom . Zatem wnioski nasuwaja sie same . Odpowiedz Link Zgłoś