Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Konkurencja dla Polek

IP: *.adsl.alicedsl.de 07.09.11, 19:35
    No to wspolczuje Niemcom. Jak ktos byl w chinach albo w indiach to wie jaka tam higiena.
    Obserwuj wątek
      • Gość: ewa Konkurencja dla Polek holandia IP: *.cm-7-3d.dynamic.ziggo.nl 08.09.11, 22:24
        w Holandii polskie dyplomowane pielegniarki pracują jako pomoc do opieki nad starszymi, zamiast w szpitalach.
      • Gość: kasiaop Konkurencja dla Polek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.11, 22:34
        A w Polsce na takim stanowisku Polacy zarabiają marnie. Ja chętnie za 10 tys zł w Polsce bym popracowała w domu starców.
      • Gość: Mania Konkurencja dla Polek IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 08:00
        To jakieś bzdury.
        Ja miałam propozycje takiej pracy za ok.1200E oczywiście ze wszystkimi świadczeniami. Czy to dużo? Ja uważam że nie i wolę nie zostawiać swojej rodziny w kraju...
        • Gość: gosc Re: Konkurencja dla Polek IP: *.mtvk.pl 20.09.11, 18:52
          tu sa napisane same bzdury.opiekunki w niemczech zarabiaja od 700 do 1200 euro.smiechu warte zadna opiekunki w zyciu nie zarobila 1600 euro, to jakas paranoja co sie tu wypisuje.
      • Gość: kalina Konkurencja dla Polek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.11, 08:10
        pensja 2400 € brutto ????? gdzie i komu tyle płacą ??? nie znam opiekunek, które tyle otrzymują ani agencji które oferują taką stawkę, autor nie pojęcia o zarobkach w tej branży w Niemczech . Polskie agencji zatrudniają Polki na umowę o pracę na za 2000 -3000 PLN brutto , a pracuje się nie 40 godzin tygodniowo , tylko 24 h / 7 przez 3 tygodnie potem urlop w polsce i z powrotem - mieszkając u niemieckiej rodziny, gdzie opiekunka jest na każe skinienie schorowanej osoby i jej rodziny.Szczególnie ciężko jest osobom, które opiekują się chorymi na Alzheimera . Nie polecam nikomu tej pracy , a 2400 € brutto to mrzonki
        • Gość: gosc Re: Konkurencja dla Polek IP: *.mtvk.pl 20.09.11, 18:56
          pani ma racje ,to prawda. bylam w niemczech ,opiekunki pracuja 24 godziny na dobe a zarabiaja 700-1200 euro.
      • Gość: kalina zarobki niemcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.11, 08:22
        polecam link : www.gehaltsvergleich.com/gehalt/Altenpfleger-Altenpflegerin.html
        opisane zarobki to zarobki Niemiek, które mają odp. dyplomy i certyfikaty
        • Gość: chf zarobki Szwajcaria IP: 153.108.64.* 09.09.11, 13:22

polecam link:
          szwajcarskakariera.pl/index.php/2011/04/opiekunki-z-polski-za-6000chfmc-mniej-niz/
          oby te polskie opiekunki sie najpierw dowiedzialy jakie pensje obowiazuja zanim zgodza sie pracowac za pol darmo
          • Gość: Ja Re: zarobki Szwajcaria IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.11, 08:55
            1500CHF/miesiąc = 5250zł
            W Polsce dostanie może 2000zł brutto;)

Sam skłaniam się coraz bardziej do wyjazdu.
      • kotek.filemon Re: Konkurencja dla Polek 09.09.11, 10:11
        "Wynagrodzenie w prywatnym sektorze opieki w Niemczech wynosi średnio 2.400 euro miesięcznie brutto."

Jak ktoś już podał wyżej, realnie zarabia się jednak max. 2000 brutto, a często znacznie niżej. Poza tym za 2k brutto to ja bym się z Polski nie ruszył, od 2k netto można pomyśleć (co też zrobiłem i w Niemczech jestem).
      • Gość: zenek Re: Konkurencja dla Polek IP: 80.146.209.* 09.09.11, 10:13
        Generalnie jesli chodzi o rozwoj demograficzny niemcy sa juz w przyslowiowej dupie. niemiecka rodzinka to mama tata pies i kot i ewentualnie tesciowa na wozku. W tej chwili jeszcez to wszystko funkcjonuje, ale w perspektywie kilku - kilkunastu lat wszystko pieprzenie. no chyba ze zrobimy z niemiec kolejny stan Indi lub prowincje chin czy pakistanu. To ze europejczycy z innych krajow beda migrowac do niemiec to mrzonka. W ej chwili ten potezny kraj stoi na dosc glinianych nogach.... pytanie kiedy zaczna sie sypac
      • Gość: tak na początek Re: Konkurencja dla Polek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 12:03
        w chinach kąpali się i moczyli wieki temu.W Europie wtedy zamiast myc wlosow pudrowano je i dlugimi patyczkami drapano swędzaca skorę glowy.W Europie urządzano kąpiele kilka razy w roku,towarzystwo śmierdzialo niemilosiernie,Chinczycy pachnieli.
        • Gość: enjoy Re: Konkurencja dla Polek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 12:38
          Słowo "sprowadzić" personel z Chin lub Indii brzmi jakby to był towar. Sprowadzić to można kontener.
          • Gość: yaah Re: Konkurencja dla Polek IP: *.unknown.vectranet.pl 09.09.11, 18:51
            A może chodzi właśnie o kilka kontenerów personelu?:)
      • Gość: op7 Konkurencja dla Polek IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.11, 20:23
        co to za informacja 2.400 euro miesięcznie brutto ?? a co to znaczy ?? bo jak brutto to do reki dostane mniej, czyli gra nie warta świeczki skoro trzeba podać wartość brutto żeby kwota była zachęcająca.
      • Gość: pytajnik 10tys. brutto to ile? 5 tys. zł netto? IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.11, 09:43
        za podcieranie dup starym faszystom którzy najechali ten kraj i aktywnie wspierali NSDAP ?
        "sorki że zabiłem twoich przodków, ale teraz jestem stary to ty jako ich potomek mógłbyś się mną opiekować"

• zbycho52 Konkurencja dla Polek 10.09.11, 12:33
        Corka jest zastepca kierownika prywatnego domu starcow w miejscowosci 10tys mieszkancow.Odpowiednie w tym kierunku wyksztalcenie skonczyla w Niemczech.Zarobek jej to 1600 netto,przy 168godz.pracy na dwie zmiany.Oprocz pracy czysto biurowej,trzeba czasami pracowac przy pensjonariuszach.W duzym miescie oczywiscie sa zarobki wieksze,ale tez koszty utrzymania sa wyzsze.
        • Gość: Hood Re: Konkurencja dla Polek IP: *.legnica.vectranet.pl 12.11.11, 16:32
          Oto czyste cwaniactwo niemców, masz 2 euro na godzinę i pracuj dla niemca, jednoczesnie gdy on płaci swojemu krajanowi 20 euro na godzinę.
      • Gość: Marek Konkurencja dla Polek IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.11, 12:50
        Znalazlem informacje, ze pensja minimalna w tej branzy to 8,00 €/h. To nawet przy 200 godzinach raptem 1.600 €.Odciagnac od tego jeszcze 20 % skladek na ubezpieczenia, to zostaje netto ca.1.280 €.
        Wg. informacji z dzisiejszej prasy 4,6 mln ludzi pracujacych w Niemczech ( 23 % wszystkich zatrudnionych) pracuje w sektorze niskich pensji, do ktorych zalicza sie miesieczny zarobek bruto do 1.800 €.
        Ten zawod to, jak piszecie, domena Polek. Owszem,ale pracujacych na czarno.Rowniez i sprzatanie opanowane jest przez Polski. Rowniez i branza horyzontalna.
      • Gość: Daniel B. Konkurencja dla Polek IP: *.kwidzyn.mm.pl 13.09.11, 15:48
        Niemcy niech sami dbaja o swoich rodakow . Szukaja rozpaczliwie "niby personelu" do podcierania tylkow porzuconym emerytom . Tak Bundestag odwdziecza sie swoim obywatelom . Zatem wnioski nasuwaja sie same .
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka