Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Walka z uroczym leniem

IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.11, 17:37
    Myślałem, że to artykuł o współczesnych nauczycielach.
    Obserwuj wątek
      • Gość: pracownik Re: Walka z uroczym leniem IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.11.11, 21:09
        nie - to artykuł o tym jak samiczki zazdroszczą kolegom z pracy inteligencji.

jak ktoś pracuje doopą to się frustruje, że inni odpoczywają. A jak ktoś pracuje
        głową to dużo odpoczywa :D
      • jotembi Re: Walka z uroczym leniem 14.11.11, 03:27
        hehe
        błąd logiczny - widziałeś kiedyś uroczego nauczyciela...? bo ja nigdy :D
      • sselrats Niestety, jesli szef sam nie widzi kto robi robote 14.11.11, 04:28
        a kto nie, to nic nam nie pomoze i pozostaje tylko albo akceptowac biezacy stan albo sie wyniesc.
        • fastviper1978 Leń to okazja do awansu! 14.11.11, 08:38
          Nie mogę się z tym zgodzić.

Uważam, że pojawienie się lenia w zespole warto uczcić szampanem. W ślad za nim bowiem pójdą i inni członkowie zespołu. Narosną opóźnienia, wyjdą konflikty. 99% szefów zespołów nie umie sobie poradzić z taką sytuacją i zacznie popełniać błędy.
          Dla pracowitej osoby jest to znakomita okazja aby zastąpić szefa zespołu.

Zamiast iść na skargę do swojego szefa, trzeba zawsze iść piętro wyżej albo pracować tak aby "piętro wyżej" to docenili. Warto się pozytywnie promować tak jak leń robi to negatywnie.

Skutkuje, zaświadczam z własnego doświadczenia :)
      • Gość: Żona uroczegolenia Walka z uroczym leniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.11, 06:49
        Pewnie jak już będę wychodziła ze związku, zostawiając uroczego lenia mojej następczyni, też będę go chwaliła. Ale dopiero wtedy!
      • hansfakir Nauczyciele do pracy 14.11.11, 08:26
        Trzy godziny pracy dziennie i 2 miesiące wakacji i 2 tygodnie ferii. Co z tym zrobić ? To z naszych podatków dostają pensje. To są prawdziwe lenie.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka