Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Współczesne niewolnictwo

IP: *.ghnet.pl 05.12.11, 12:51
    Jak ktoś jest bezmózgim kretynem to tak kończy, najpierw się mózgu nie używa a później wylewa żale w mediach.
    A później się dziwić ze nas w innych krajach wykorzystują i traktują jak niewolników jak sami idioci do tego się przyczyniają.
    Jeszcze piszą ze mieli średnia znajomość języka, ja języka prawie nie znałem a jakoś nikt mnie nie wykorzystywał i dawałem rady postawić na swoim i mieć to co mi się należało. Jeśli nie to się "fuckiem" rzucało i znajdywało inną prace a nie płakało później po gazetach.
    Obserwuj wątek
      • Gość: leslaw28 Współczesne niewolnictwo IP: *.pools.spcsdns.net 05.12.11, 13:46
        chcieliscie UE to ja macie, wypada wspomniec o mordowanych we Wloszech Polakach, niewolnikach w Hiszpanii i Holandii itd. Co na to tropiciel antysemityzmu, niejaki Sikorski?
        • Gość: aa Re: Współczesne niewolnictwo IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 05.12.11, 15:13
          a to w polsce polakow nie morduja?
          • Gość: mason Cha, cha, historia wyssana z palca. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.12.11, 07:57
            Szczególnie ta kontrola z urzędu skarbowego w dzień i w nocy. Argument na miarę percepcji 90% Polaków.
        • Gość: polish-crap Re: Współczesne niewolnictwo IP: *.fbx.proxad.net 05.12.11, 18:04
          Zabij sie dechami i siedz w tym syfie jak ci sie reszta swiata nie widzi.
      • Gość: mki Współczesne niewolnictwo IP: *.xdsl.centertel.pl 05.12.11, 13:48
        Ten artykuł to jakiś chyba żart . O niewolnictwo podejrzewają anglików bo nie stworzył odpowiednich warunków . Do kogo chyba nie do policji ma pójść Polak w kraju gdzie szef mu nie płaci ,,godziwie" lub odmawia wypłacenia wcale . Płaci że na autobus na dojazdy nie wystarcza.
        • Gość: mason Re: Współczesne niewolnictwo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.12.11, 08:02
          Artykuł to może i żart, ale, uwierz mi, Polakom to się wydaje, że jak idą do roboty, to należy im się 3-pokojowe mieszkanie, chorobowe i zwolnienia na dzieci w dowolnym momencie oraz decydowanie, co będa robili, a co nie. Jak, nie daj Boże, pracodawca ma inne plany, to od razu jest wyzysk, niewolnictwo, łamanie praw pracowniczych, ew. zwolnienie niezgodne z prawem.
        • Gość: maxx Re: Współczesne niewolnictwo? Co za bzdury! IP: 173.233.202.* 16.12.11, 17:40
          "Zamieszkaliśmy na posesji szefa i szefowej, w pokoju, który znajdował się w biurze - opowiada pan Adam."

Czy nie bylo ich stac na wynajecie pokoju, czy tez mieszkania w innym miejscu?
          A moze byli az tak pazerni, iz liczyli ze zyjac w ten sposob zaoszczedza
          o kilka funtow wiecej??
      • snajper55 Jakie niewolnictwo??? 05.12.11, 14:31
        Mieli takie warunki, na jakie się zgodzili. Ktoś ich do czegoś zmuszał? Paszporty im zabrał? Pod bronią trzymał? Szafy im do pokoju nie wstawiono. No tragedia. Nie podobały się warunki pracy,m to mogli innej szukać. Mieszkanie się nie podobało, to mogli sobie inne wynająć.

S.
        • Gość: Kamil Re: Jakie niewolnictwo??? IP: *.icpnet.pl 05.12.11, 14:53
          Kolego nie zrozumiałeś sytuacji tych ludzi i determinacji do wykonywania pracy,
          mogliby rzeczywiście pomyśleć w czasie jak zmienić sytuację ale to do końca nie takie proste.
          Naganne zachowanie Pracodawcy cwaniaka.
          • Gość: miejscowy Re: Jakie niewolnictwo??? IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 15:29
            Szkoda, ze nie zaczynali tak jak ja w 90tych latach od mieszkania w piwnicy. Zaczalem zarabiac i wynajalem mieszkanie na spole z kolega. Po jakims czasie mieszkalem juz na swoim. Przez 14 miesiecy im to nie przeszkadzalo? Pracodawca dal co mogl a jak sie nie podobalo to trzeba bylo znalezc cos innego. To jakies przyglupy albo cwaniaki.
          • snajper55 Re: Jakie niewolnictwo??? 05.12.11, 21:47
            Gość portalu: Kamil napisał(a):

> Kolego nie zrozumiałeś sytuacji tych ludzi i determinacji do wykonywania pracy,
            > mogliby rzeczywiście pomyśleć w czasie jak zmienić sytuację ale to do końca nie
            > takie proste.
            > Naganne zachowanie Pracodawcy cwaniaka.

Co widzisz nagannego w zachowaniu pracodawcy? Umówił się z ludźmi na pewne warunki - pracują i wynajmują pokój. Teraz oni chcą zmienić tę umowę a jemu to nie odpowiada. Ma prawo ich nie zatrudniać na ich warunkach. A oni mają prawo na jego warunkach u niego nie pracować.

S.
            • Gość: remek Re: Jakie niewolnictwo??? IP: *.morag.vectranet.pl 06.12.11, 10:31
              A jeżeli ty nie widzisz nic nagannego w zachowaniu tego gnoja "pracodawcy "to pewnie jesteś taki jak on.
              To małżeństwo popełniło błąd za błedem .Po zorientowaniu sie w jakich warunkach i przyszło mieszkać ,po lekceważeniu ich podstawowych potrzeb sanitarnych/żeby się chociaz mogli odświeżyć po pracy/,nie mówiąc już o zapewnieinu im jakiego minimum prywatność w pokoju ,powinni tego typa olać,i szukac nowej pracy.Jeżeli nie byłoby szans na nową ,to niestety ale trzeba wracać do PL ,a nie dawać się poniewierać.
              Widziałem, jak byłem na zach.i pracowałem u takiego jednego ,przyszli zapytać o pracę .Potem ten mój pracodawca ,mówił mi że to byli Polacy ,i szukali pracy .Chcieli pracować nawet za 3,5€/godz.Ja u niego -2003rok zarabiałem 5€/godz.i już wiedziałem ,ze to jest za mało i gościu mnie kiwa,i szukałem lepszej pracy.
              Potem ten mój praacodawca ,pytał mnie dlaczego oni nie wracaja do PL .Otóż to ,dlaczego ?
              Jak się widzi takie sytuacje jak ta w artykule,i jest się szukajacym pracy ,to trzeba rezygnować i nie dać sie zgnoić łajzom.To samo dotyczy rynku pracy u nas.Jak cie kiwa jeden kmiot z drugim ,to lepiej olać chama niż go dorabiać ,bo potem będzie jeszcze gorzej niż na początku.
              • snajper55 Re: Jakie niewolnictwo??? 06.12.11, 12:53
                Gość portalu: remek napisał(a):

> To samo dotyczy rynku pracy u nas.Jak cie kiwa jeden kmiot z drugim ,to lepiej olać chama
                > niż go dorabiać ,bo potem będzie jeszcze gorzej niż na początku.

To normalne, że pracodawca chce pracownika zatrudnić jak najtaniej a pracownik chce zarabiać jak najwięcej. Nie jest to oznaką chamstwa. Jeśli strony umawiają się na pewne warunki, to potem trzeba ich dotrzymywać. Natomiast oznaką chamstwa jest niewątpliwie nazywanie innych chamami czy łajzami.

S.
                • 33qq Re: Jakie niewolnictwo??? 16.12.11, 22:19
                  Jak widać remek potrafi nie tylko zadbać o siebie, ale też jest wyśmienitym fachowcem, a po powrocie , jeśli nie znajdzie zatrudnienia na godnych go warunkach, to zostanie pracodawcą płacącym 30pln/h i szanującym swoich chłopaków ze zmywaka.
                  Mam jednak wrażenie,że to głupiec lub rozwrzeszczany gó...arz, który życie zna z amerykańskich filmideł.
                  • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx A dlaczego ma nie szanować swoich pracowników? IP: *.jmdi.pl 06.01.12, 23:12
                    Wiadomo, że nie będzie płacił za zmywanie 30pln/h, ale to tylko i wyłącznie z tego powodu, że znajdzie pracowników za mniej. Gdyby nie znalazł, to musiałby tyle płacić albo zmywać sam. Natomiast dlaczego, według ciebie, miał by ich nie szanować, to już zupełnie nie kumam. Ciebie gnoją w pracy? Ty gnoisz swoich pracowników? Gnoili cie rodzice czy wujek Teofil? Jesteś kawał chama sądząc z języka, jakim się wypowiadasz, więc pewno z powietrza się taki nie stałeś.
        • Gość: azyt Re: Jakie niewolnictwo??? IP: *.fbx.proxad.net 06.12.11, 09:27
          dokladnie
          zanim napiszecie cos, sprawdzcie co to oznacza
          termin "niewolnictwo" oznacza jednego cos innego niz to co opisujecie, nawet z waszym talentem do koloryzowania
        • r1234_76 Re: Jakie niewolnictwo??? 16.12.11, 17:51
          no właśnie tego akurat nie mogli. jest napisane, że jak chcieli wynająć coś innego, to szef im zagroził wylaniem z roboty.

ale nazywanie tego niewolnictwem, to przesada. nie trzymali ich w zamknięciu, jak rozumiem, w każdej chwili mogli tą robotą ciepnąć i wrócić do siebie...
        • Gość: realista jaki kretyn pisal ten artykul? IP: *.range86-148.btcentralplus.com 16.12.11, 18:21
          Szef powinien go szybko zwolnic. Za glupote. I radze wyslac go do Anglii. Do pracy.... jako sprzatacza/sprzataczke bo przeciez angielskiego z pewnoscia nie zna...

Takie stereotypy sa zenujace/smieszne. Przedstawiona para to para kretynow, ktorych mnostwo w kazdej nacji, tak polskiej jak angielskiej....

• Gość: taka Re: Jakie niewolnictwo??? IP: *.unknown.vectranet.pl 29.12.11, 23:39
          A ty mondralinski,zamknij sie!!Pewnie zyjesz jak u PANA BOGA za piecem ,za czyjesz pieniadze i chyba nigdy cie bieda nie dosiegla!!Nie zycze ci takiego zycia! Ale chyba po zastanowieniu TAK!!
          • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx A ty sobie sam pieniądze drukujesz? IP: *.jmdi.pl 06.01.12, 23:16
            I z nich żyjesz? Tak samo żyjesz za czyjeś pieniądze, bo ktoś ci je płaci, więc daruj sobie to nieuzasadnione poczucie wyższości.
      • Gość: HA! Współczesne niewolnictwo IP: *.elk.mm.pl 05.12.11, 14:47
        te, Dobroniak, weź słownik j.p. w łapę i sprawdź, co naprawdę oznacza "niewolnictwo".
      • Gość: eisbergh niewdzeczne chamy z polski IP: *.biznes.mm.pl 05.12.11, 16:15
        pracodawca-przedsiebiorca utworzyl dla nich stanowisko pracy, a te chamy narzekaja. niewdziecznicy, komunisci jacys czerwoni.
        • Gość: behawior Re: niewdzeczne chamy z polski IP: *.warszawa.mm.pl 22.12.11, 00:34
          Czytam te wytłoki mózgowe obeznanych z zachodnim rynkiem pracy i pierwsze co ciśnie mi sie na usta po przeczytaniu tego steku obraźliwych opini o ludziach ktorzy chcieli pracować za każdą cenę czyli i żyć w najgorszym standardzie zorganizowanym przez polskiego pochodzenia wyzyskiwacza ktory ludzi zatrudnianych sprowadza do roli narzędzi i to takich 17 ,18- wiecznego kapitalizmu.Sami jesteście niewolnikami macie to w swoich chłopskich genach jak i zachłanność,podlość i zakłamanie.Nie na darmo tak gardzą polakami wyjezdżajacymi do roboty.Zostańcie tam w Polsce i tak śmieci mamy dość może tam was trochę ucywilizują.
          • snajper55 Re: niewdzeczne chamy z polski 22.12.11, 01:17
            Gość portalu: behawior napisał(a):

> Czytam te wytłoki mózgowe obeznanych z zachodnim rynkiem pracy i pierwsze co c
            > iśnie mi sie na usta po przeczytaniu tego steku obraźliwych opini o ludziach k
            > torzy chcieli pracować za każdą cenę czyli i żyć w najgorszym standardzie z
            > organizowanym przez polskiego pochodzenia wyzyskiwacza ktory ludzi zatrudnianyc
            > h sprowadza do roli narzędzi i to takich 17 ,18- wiecznego kapitalizmu.

Skoro chcieli pracować za każdą cenę to dostali to co chcieli. Więc z jakiego powodu ten raban?

S.
      • sselrats Dlatego lepiej jest byc emigrantem niz 05.12.11, 17:28
        gastarbajterem.
      • Gość: Michal299 Re: Współczesne niewolnictwo IP: *.lublin.mm.pl 05.12.11, 19:17
        Pan Michni.k dostał polecenie zmiany "nastrojów społecznych" , widać zbyt duże wrażenie expose wywarło :) ....
      • Gość: zmeczonykonsumcja Re: Współczesne niewolnictwo IP: *.gemini.net.pl 05.12.11, 19:52
        Ten artykuł to propaganda! Wszędzie jest lepiej niz w Polsce !
      • Gość: mitoogorkach Współczesne niewolnictwo IP: *.as13285.net 05.12.11, 20:06
        Ale co wy chcecie od UE ? Ja tam sie bardzo ciesze, pracuje sobie z domu za ponad £20 na godzine (na reke) i bardzo sie ciesze ze zyje sobie w UK legalnie - po to glosowalem na wejscie do UE. Niedlugo obywatelstwo i z Polaka zostanie mi tylko ten wstretny jezyk...
        • Gość: h Re: Współczesne niewolnictwo IP: *.xdsl.centertel.pl 05.12.11, 20:25
          Niestety, zostanie w Tobie bardzo dużo ze szczuropolaka. Tego tak łatwo się nie pozbędziesz. Może Twoje wnuki...
          • Gość: podatnik Re: Współczesne niewolnictwo IP: *.uznam.net.pl 06.12.11, 00:27
            Bo "prawdziwy szlachetny Polak" jest ponad to wszystko. Żyje z cudzej pracy, nie kala własnych rąk robotą ani własnej głowy jakąkolwiek wiedzą. To nie jest "szczuropolak", to "katopolak", zawsze nadęty, zawsze "patriotyczny" do wyrzygu. To wiemy. Choć przyrównywanie ludzi, którzy uciekli od wyzysku "prawdziwych Polaków" do szczurów, jest miarą złajdaczenia i podłości.

Musisz zrozumieć, że trudno być patriotą i szczycić się pochodzeniem z naszej głupawej nacji. Daj innym żyć i nie każ im być zakłamanymi hipokrytami, którzy wywyższają własny narodek mitycznymi zasługami, ciągle i nadal NICZEGO nie robiąc.

Jak Polacy wyzwolą się z mitów narodowych, tępego katolicyzmu i pogardy dla innych, stworzą coś wartościowego, przyczynią się do postępu cywilizacyjnego, poprawią troszeczkę świat - będzie można zacząć rozmawiać o dumie narodowej. Chwilowo to są puste a przez to głupie dywagacje.
          • Gość: maxx Re: Współczesne niewolnictwo ??? IP: 173.233.202.* 16.12.11, 17:46
            "Niestety, zostanie w Tobie bardzo dużo ze szczuropolaka."

Taaak... Czy sam (sama) wierzysz w powyzsze bajeczki?
        • Gość: polish-crap Re: Współczesne niewolnictwo IP: *.fbx.proxad.net 17.12.11, 12:27
          Tak samo uwazam, z tym ze jeszcze mam glupia rodzine, ktora w wolsce zostala i musze jej cos co misiac dosylac aby z tego tamtejszego dobrobytu nie poumierali.
      • sselrats Idioci przynosza obciach Polsce 05.12.11, 22:03
        "Zamieszkaliśmy na posesji szefa i szefowej, w pokoju, który znajdował się w biurze"
      • Gość: GOŚĆ Współczesne niewolnictwo IP: *.play-internet.pl 05.12.11, 22:28
        Proponowałbym przyjrzeć sie pracownikom budowlanym rodakom pracujacym na czarno w Polsce śpiącym w blaszaku czy jakiejś szopie z toaletą w kszakach za szesc złotych na godzine po kilkanascie godzin dziennie. Swojego nie znacie a Anglików krytykujecie.
      • Gość: miki Współczesne niewolnictwo IP: *.jmdi.pl 05.12.11, 23:24
        Podstawowa zasada jest taka (nie ważne, czy w Polsce, czy w Anglii) jak się widzi że firma to syf. To należy odejść jak najszybciej. Nie wartą czekać w takich firemkach nie będzie później lepiej, tylko zawszę jest gorzej. Szkoda stresu i czasu. Skoro już się odważyli wyjechać z kraju i znali podstawy językowe, to należało szukać nowego miejsca pracy - jak najszybciej.
        • sselrats Re: Współczesne niewolnictwo 05.12.11, 23:36
          Gostki jak szczury zamelinowaly sie w biurze poczatkowo udzielonym z litosci przez szefa. Potem sie nie mogl pozbyc intruzow to im dawal delikatnie do zrozumienia zeby sobie znalezli normalne mieszkanie.

Firma byla najlepsza na jaka ci gastarbajterzy mogli sie zalapac.
          • r1234_76 Re: Współczesne niewolnictwo 16.12.11, 17:56
            niektórzy z komentujących powinni wziąć udział w jakichś konkursach czytania ze zrozumieniem...
      • Gość: felja i very good ! maja za swoje zebraki jedne ! IP: *.dyn.optonline.net 06.12.11, 03:50
        tylko wstyd polaka przynosza takie mendy ~! zamiast sie uczyc jezyka i byc soba to jada tam i zebrac ~ ! a potem lament i placz ~!
        • Gość: gosc Re: i very good ! maja za swoje zebraki jedne ! IP: *.dip.t-dialin.net 06.12.11, 09:29
          Mieszkajac w takich warunkach chcieli sprowadzic czy moze zaprosic swoje dzieci do przyjazdu-skrajna nieodpowiedzialnosc.
        • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Naucz się najpierw ty języka! IP: *.jmdi.pl 06.01.12, 23:17
          Zacznij od polskiego bo masz spore braki.
      • Gość: gfds Współczesne niewolnictwo IP: 24.69.108.* 06.12.11, 09:18
        a kto byl ich szef wyglada ze polak
      • Gość: Dogmia78 Współczesne niewolnictwo IP: 217.144.148.* 06.12.11, 14:36
        Jakie wspolczesne niewolnictwo? Raczej raczej wspolczesny debilizm!
      • Gość: stary emigrant Współczesne niewolnictwo IP: *.as43234.net 09.12.11, 00:46
        Czemu nie poszli po rade do Citizens Advice Bureau (CAB)? Pracodawca (employer) i wlasciciel lokalu (landlord) to jest nie zgodne z prawem. Jesli mieli kontrakt na 37.5 godziny to czemu z nim nie poszli do Employment Tribunal(sad pracy) ktory zarzadzil by wyplacenie tego co maja w kontrakcie i za zawieszenie ewentualne tez albo przekazal sprawe do ACAS, ktory dziala w sprawie przed trybunalowej a jego roztrzygniecia potwierdza i uprawomocnia Employment Tribunal! Urzedy konsularne i ambasada nic nie zrobia jesli mala sprawa nie medialna bo slowo dwojga polakow przeciw pracodawcy, jesli jest kilka lub wiecej osob to urzednicy i media to rusza, bo sensacja! Policja ok jesli nie moje slowo przeciw jego bo mala szkodliwosc i nie ma swiadkow a jak piszecie wiekszosc uciekla od pracodawcy i nawet o miesiecznej wyplacie zapomniala wiec swiadkow nie ma. polak woli uciec niz swiadczycze jemu i innym zle, bo przeciez co ludzie powiedza jak mnie gdzies opisza jeszcze lub wiesc sie rozniesie... A pamietajcie jeszcze ze prawie wszystkie roszczenia finansowe(Cywilne nie karne) wygasaja po 3 miesiacach. Pozdrawiam
      • jerzypraca12 Współczesne niewolnictwo 09.12.11, 14:18
        2 tygodnie temu spółka z oo pod Lublinem zwolniła dyscyplinarnie dobrego pracownika(pracował codziennie po 10 godzin nie otrzymując należnego dodatku za nadgodziny i pracę w wolne soboty) w okresie zwolnienia lekarskiego nie podając przyczynu ale wysyłając mu pocztą świadectwo pracy i druk orginału zwolnienia lekarskiego. ZUS poinformował go,że jest wykreślony z ewidencji. A 3 m-ce wcześniej mając 7 dni zwolnienia od kardiologa otrzymał polecenie od dyrektora spółki, żeby natychmiast stawił się do pracy a prezes powiedział, że może nie dostanie zawału.Musiał chory pracować. Oto praca niewolnicza w Polsce!.Wg mnie sprawą powinien zająć się prokurator i oskarżyć zarząd spółki o naruszanie praw pracowniczych. Po jeżdzić do Anglii skoro u nas jest podobnie źle. Napiszcie komentarz.Cześć
        • snajper55 Re: Współczesne niewolnictwo 09.12.11, 17:41
          jerzypraca12 napisał:

> 2 tygodnie temu spółka z oo pod Lublinem zwolniła dyscyplinarnie dobrego pracow
          > nika(pracował codziennie po 10 godzin nie otrzymując należnego dodatku za nadgo
          > dziny i pracę w wolne soboty) w okresie zwolnienia lekarskiego nie podając przy
          > czynu ale wysyłając mu pocztą świadectwo pracy i druk orginału zwolnienia lekar
          > skiego.

Od takich przypadków jest Sąd pracy. Pracodawca nie ma prawa wypowiedzieć umowy pracownikowi, gdy ten jest na zwolnieniu.

S.
          • Gość: Don Ambiwalentna ta opowiastka IP: *.superkabel.de 16.12.11, 18:05
            Z jednej strony "roztrzesienie" delikwentow, z drugiej zal z ich strony, ze nie mogli pracowac dluzej (w takich warunkach?!). O planach zaproszenia dzieci (i znowu mala konsternacja, wszakze nie przystoja one nijak do "mrozacych krew" warunkow), nawet szkoda gadac.
            A tak na marginesie: wyobrazam sobie miny angoli i ich wonne doznania, kiedy pani Magda niosla dla mezusia BIGOS na obiadek :)
        • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Prezes strzelił sobie w stopę i pójdzie z torbami IP: *.jmdi.pl 06.01.12, 23:22
          jeśli oczywiście ten pracownik jest normalny, nie ma mentalności niewolniczej i pójdzie z tym do sądu pracy.
      • Gość: chf Ze względu na to... IP: 153.108.64.* 16.12.11, 18:02
        "Ze względu na to, że bardzo obawiali się utraty pracy, początkowo odstąpili od tych planów"

no to jak, zmuszal ich ktos do tej pracy czy nie chcieli jej stracic?

zarabiaj we frankach
        www.szwajcarskakariera.pl
      • wsciekly69 BZDURA 16.12.11, 18:20
        Jestem w UK juz 6 lat i moge tylko powiedziec - jak sobie poscielesz tak sie wyspisz.
        Opisana para znala jezyk angielski w stopniu srednim. Zatem albo sa gamoniami do kwadratu, albo bolalo wydac kilka funtow.
        C.h.u.j. im na grob.
        • koham.mihnika.copyright tak sie zachowuje homo sovieticus 17.12.11, 01:03
          nie majacy odwagi wziac swoj los w swoje rece, tylko czeka az mu inni (rzad) dadza.
          Genetyczni niewolnicy. Dwa ... im na grob.
      • marekzzz2 Jak pracują Polacy za granicą? 16.12.11, 20:13
        Na każdym kroku znajdują sobie sami problem:
        nieruchomyporuszyciel.blogspot.com/2011/12/powiem-wam-jak-pracuja-polacy.html
      • 33qq Współczesne niewolnictwo 16.12.11, 22:12
        Cóż, ci ludzie świetnie pokazują naszą prawdziwą cechę narodową, poddańczość. Nie jesteśmy buntownikami, skulamy uszy po sobie i czekamy na jałmużnę
      • old.european Kazdy sobie rzepke skrobie 16.12.11, 23:47

• prawdziwy-superman Współczesne niewolnictwo 16.12.11, 23:48
        Tradycyjna chora retoryka (zwana "dziennikarstwem") polonijnych gazet typu "Cooltura" "Goniec Polski" czy "Panorama". Gazety wydawane w Londynie, sa za darmo (tak jak rozdaje sie "za darmo" glupote).
        Teksty w takich gazetach sa o idiotach i dla idiotów. Jak mozna pisac w tytule Ku przestrodze" "wspólczesne niewolnictwo" itp etc.
        Jezeli w/w malzenstwo nie potrafi wykonac telefonu np do konsulatu czy do Polski, nie potrafi wynajac pokoju dla siebie i dzieci, nie potrafi rozmawiac komunikatywnie po angielsku to po cholere ruszali sie z Polski. Tacy idioci nie daliby rady sobie w Kraju a co dopiero w UK !!!
        Typowym dla gazet tego typu (które wymienialem wyzej) jest opisywanie takich wlasnie historii. A to ktos zostal pobity przez "angielskich przestepców" (wystarczylo sie nie wprowadzac do "dzielnic przestepców" - ale polaczki musza oszczedzic nawet na bezpieczenstwie... Wiec nie chca raptem zaplacic za dom lub pokój raptem 10 % wiecej to niech sie nie dziwia ze dostana wieczorem w "czarnym gettcie" w przyslowiowy ryj !!!
        Ludzie nie wierzcie gazetom typu COOLTURA. Tam znajdziecie tylko przedruki z prasy polskiej, albo artykuly o idiotach dla idiotów. Gazety sa rozdawane za darmo- zazwyczaj w tzw polskich sklepach. I nie reprezentuja nic. Nie wnosza równiez zadnych normalnych info o UK czy emigracji wogóle.
        Dziwie sie ze Gazeta pl przedrukowuje taki chlam. Tak jakbym czytal THE SUN lub Daily Mirror. Tyle ze wersja polska.
      • Gość: zlotabeczka Współczesne niewolnictwo IP: *.b-ras1.mgr.mullingar.eircom.net 17.12.11, 01:49
        'Zastanawiające może być, dlaczego w XXI wieku dochodzi jeszcze do takich sytuacji.'- Zastanawiajace, ze w XXI wieku ludzie daja sie tak wykorzystywac....W koncu nie byli na koncu swiata, tylko w UK....
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka