Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Konsultant firmy Herbalife

IP: *.77.classcom.pl 03.06.04, 19:49
    Odpowiedzialem na ogloszenie prasowe.Zostalem zaproszony na rozmowe w trakcie
    ktorej poinformowano mnie,ze aby zostac konsultantem w/w firmy musze wykupic
    pakiet produktow i licencje za kwote 370 zl.Co o tym sadzicie? Czy ktos
    wspolpracuje z ta firma i moze cos wiecej powiedziec? Z gory
    dziekuje.Pozdrawiam Jacek
    Obserwuj wątek
      • Gość: malwa Re: Konsultant firmy Herbalife IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 03.06.04, 19:57
        zapomnij!
        • Gość: Jacek Re: Konsultant firmy Herbalife IP: *.77.classcom.pl 03.06.04, 20:01
          Czy masz z ta firma jakies doswiadczenia?
        • Gość: Pan Janek Re: Konsultant firmy Herbalife IP: w3cache.* / 81.219.246.* 03.06.04, 20:02
          Daj sobie spokój i to natychmiast. Ja dałem sie w to wciągnąć jeszcze na
          studiach w 98 r. wtedy komplet kosztował 550 zł, kupiłem takich 6 i od razu
          zostałemawans w hierarchi. Nie wiem czy jestem kiepskim sprzedawcą czy produkt
          jest do bani ale nie sprzedałem prawie nic. Do dzis jestem sprzedawcą ale juz
          Nie Herbalife. To sciema.
          System przypomina kastę w stylu amerykańskim.
          • Gość: Jacek Re: Konsultant firmy Herbalife IP: *.77.classcom.pl 03.06.04, 20:11
            Masz racje jest prosto z Ameryki.Mam watpliwosci dlatego pytam.Osoba z ktora
            rozmawialam zapewniala mnie o duzych zyskach.Produktow nie znam.Czy
            wyprobowales na sobie ich produkt?Dzieki pozdr.Jacek
            • Gość: Pan Janek Re: Konsultant firmy Herbalife IP: w3cache.* / 81.219.246.* 03.06.04, 21:27
              Tak próbowałem, jak wspomniałem miałem 6 zestawów zywnościowych. Jeden
              wymieniłem na zestaw dermatologiczny i jest naprawdę super no ale wtedy miałem
              trądzik a dziś jest na rynku tyle produktów 10 razy tańszych.
              A co do produktów żywnosciowych to ich jakosci , pewnosci nie zna nikt pewne
              jest ze nie szkodzą zdrowiu bo maja atesty zdrowia. Jednak są drogie i trzeba
              uzywac ich systematycznie więc klient musi wydac z rzędu iles razy 370 ,
              pytanie kogo na to stac?
              Wogóle to brak formy zatrudnienia, niby na piękne oczy, system supervisorów,
              milioner team to gówno i sciema. Bazują na naiwnych wpisowe 370 zł. 10
              wpisowych na miesiąc i żyją z ludzi. a ty co masz z tego?
              Mark Hughes to nic innego jak szrlatan ekonomiczny .
              • Gość: Jacek Re: Konsultant firmy Herbalife IP: *.77.classcom.pl 03.06.04, 22:09
                Serdeczne dzieki za cenne informacje.Mysle,ze masz racje.Pozdrawiam Jacek
        • Gość: Down Under... Re: Konsultant firmy Herbalife IP: *.ains.net.au 05.06.04, 08:52
          Prawie wszyscy polacy emigranci (Australia) byli naciagani przez siec
          herbelife. Zeruje na biednych i glupich roztaczajac przed nimi bajkowe zarobki.
          A produkt to ziolawe smieci mieszne w betoniarce.
        • Gość: ćwiczyłem to Re: Konsultant firmy Herbalife IP: *.provider.pl / *.provider.pl 14.06.04, 20:39
          Szukaj wiatru w polu)))))))))
      • bama7 Re: Konsultant firmy Herbalife 04.06.04, 09:26
        U mnie w rodzinie sie tym zajmują, ale wyłącznie jako zajęcie DODATKOWE.
        Zarobic na tym mozna (co widzę po nich), ale na pewno nie jest to zajęcie dla
        każdego. Produkty są dobre ale drogie. Trzeba być dobrym handlowcem i mieć
        kontakty (obracać sie w środowisku, gdzie znajdzie sie zainteresowanych
        kupnem). Oni sa lekarzami, uczestniczą w różnych sympozjach, mają sporo
        kontaktów wśród ludzi z tzw kasą. I sprzedają właśnie przy okazji rozmów,
        spotkań na zupełnie inny temat. Ja nie dałam sie na to namówić, bo nie potrafię
        tak jak oni "wciskać kitu". A im rzeczywiście idzie świetnie i z tego co wiem
        od kilku już lat regularnie co miesiąc mają z tego niezłe dochody.
      • lefeka Re: Konsultant firmy Herbalife 04.06.04, 09:49
        byłam kiedys na takim spotkaniu zanim zaczęłam pracować w Oriflame. Przeraziło
        mnie "wpisowe". Jeśli ciebie też to przeraziło zapraszam do mnie zostawiam nr
        gg 2129712. Pozdrawiam.
        • Gość: magda010 Re: Konsultant firmy Herbalife IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 23:22
          Nie dajcie sie wciagac, bo to dziala jak sekta, nie chca wypuscic czlowieka,
          scigaja mimo, ze im odmawiasz. Wszystko kamufluja, nie mowia wprost o co
          chodzi. Omijajcie z daleka
      • peterli Re: Konsultant firmy Herbalife 04.06.04, 23:49
        nie daj sie namöwic...bo to jest wielkie oszustwo co oni robia....! to jest jak
        stary system pyramidek i tylko musisz cos kupic by wogöle byc w tym kole.....to
        sa wyrzucone pieniadze i znam jedna osobe co spalila sobie bardzo palce na tym
        badziewie......nie daj sie na nic namöwic!
      • losiu4 Re: Konsultant firmy Herbalife 05.06.04, 12:34
        Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Co o tym sadzicie?

ano sądzimy, ze jesli umiesz bajer wciskac (znaczy dobrym akwizytorem byc) to
        dasz sobie rade.

Pozdrawiam

Losiu
      • wdzielonagora Re: Konsultant firmy Herbalife 05.06.04, 15:02
        A ja Ci proponuję dobrze się nad tym zastanowić. I przede wszystkim nie
        słuchać "fachowców" którzy tak naprawdę g.... wiedzą na ten temat a są ich
        ogromne ilości. Niestety "ściąganie na ziemię" to typowa Polska specjalność.
        Całe szczęście są ludzi którzy takich "dobrych wujków" nie słuchają.
        Prowadzę działalność gospodarczą od 1996 roku i do tej pory nie narzekałem na
        brak pieniędzy. Niestety 1 maja firma z którą współpracowałem rozwiązałą ze mną
        umowę z 3-miesięcznym wypowiedzeniem. I wiesz co? Mam to w d.... - dziwne
        prawda? - Otóż nie - rok temu właśnie zaproponowano mi działalność w systemie
        podobnym niż Herbalife - nowość na rynku Polskim, produkt BEZ KONKURENCJI.
        Dookoła kwękaczy - "nie rób tego, to ściema", "nie da się na tym zarobić
        pieniędzy", "ja też byłem w czyms podobnym i nic nie zarobiłem" były całe
        tabuny, nawet nie dziesiątki ale setki. Pytałem ich - to coś mi ciekawszego
        zaproponujecie? - niestety nikt nic. Całe szczęście ja należę do osób które
        szukają porad u fachowców, nie wiecznie niezadowolonych kwękaczy - jeśli ktoś
        nie ma kasy to co mi może poradzić na temat zarabiania pieniędzy?. Nie
        posłuchałem ich i dlatego teraz, kiedy zleceniodawca rozwiązał ze mna umowę,
        dziekuję Bogu za to na co trafiłem rok temu. Rozwinąłem działalność do tego
        stopnia, że nie idę od 1 sierpnia na "zasiłeczek" tylko mam solidną kasę z tego
        co było przez rok dodatkowe a niebawem (za 2 miechy) będzie podstawowe. Więc
        lepiej zastanów się nad tematem który Ci zaproponowano i umów się na poważną
        konkretną rozmowę z osobą która Ci to zaproponowała, bo jak będziesz całe życie
        słuchać kwekaczy to g.... zrobisz w życiu.
        • Gość: kk Re: Konsultant firmy Herbalife IP: 193.109.115.* 05.06.04, 15:14
          Co poczytalismy trochę na temat pozytywnego myślenia ???
          niestety jest słowo którego pozytywne myslenie wyjątkowo nie lubi "ale"
          1. nie każdy się do tego nadaje
          2. nie każdy zna środowisko w którym może sprzedawać swoje produkty ,
          3. do piramidek trzeba wchodzic na początku a nie na końcu
          • Gość: DUKAN Re: Konsultant firmy Herbalife IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 15:21
            JA NA TWOIM MIEJSCU TO BYM TA KASE PRZEZNACZYŁ NA RYZYKO ZWIAZANE Z OTRZYMANIEM
            WIZY DO USA! BEDA LEPSZE WRAZENIA NIZ USZCZESLIWIANIE OTYŁYCH LUDZI STARYMI I
            NIEMODNYMI SRODKAMI HERBALIFE!
        • Gość: Pan Janek Re: Konsultant firmy Herbalife IP: w3cache.* / 81.219.246.* 05.06.04, 15:21
          Kwękacz to tfuj stary jełopasie.
          Reklamuj . Po podstawówce trudną o lepszą robotę.
          • Gość: maja Re: Konsultant firmy Herbalife IP: *.77.classcom.pl 05.06.04, 20:48
            Mialam dolegliwosci zoladkowo-jelitowe.Kilka lat leczylam sie u specjalist
            gastrologa.Wizyty prywatne,kazda 50 zl.lekarstwa 200 zl miesiecznie.Okropnie
            cierpialam.Od znajomej dowiedzialam sie o napoju aloesowo-ziolowym kupionym w
            firmie Herbalife.Kupilam i zastosowalam.Kuracja trwala 2 miesiace.Dzisiaj mam
            spokojny zoladek,wreszcie nie cierpie.Tyle moich doswiadczen.Pozdrawiam Maja
          • wdzielonagora Re: Konsultant firmy Herbalife 05.06.04, 23:42
            Gość portalu: Pan Janek napisał(a):

> Kwękacz to tfuj stary jełopasie.
            > Reklamuj . Po podstawówce trudną o lepszą robotę.

Twój wpis wyjaśnia dlaczego Tobie z Herbalife nic nie wyszło.
            • Gość: Pan Janek Re: Konsultant firmy Herbalife IP: w3cache.* / 81.219.246.* 06.06.04, 08:11
              Nie wyszło hohsztaplerze, i jestem z tego rad. Idź za swoim panem lepperem.
      • Gość: agulha a może Avon IP: *.aster.pl / *.acn.pl 06.06.04, 01:14
        Jeżeli masz dryg do handlu, nie liczysz na kokosy na drugi dzień po zaczęciu
        pracy, masz jakiś pomysł na środowisko, w którym sprzedawałbyś towar - może
        lepiej pomyśl o Avon. To jest firma w zasadzie wyłącznie kosmetyczna (ostatnio
        mają też odrobinę sztucznej biżuterii). Przygniatająca większość konsultantek
        to kobiety, ale mężczyźni też są. Konsultantek jest mnóstwo, ale może przez to
        produkty są rozpoznawane, kojarzone. Ja się tym zajmuję absolutnie dodatkowo,
        mam dobrą pracę podstawową, ale moje doświadczenia (ponadpięcioletnie) są
        pozytywne. Mimo że zdolności handlowe mam żałośnie marne. W odróżnieniu od
        Herbalife i Amway wkład własny jest minimalny (płacisz chyba 50 zł, a może i
        mniej, na wejściu, ale dostajesz za to wyprawkę - próbki kosmetyków itd). Towar
        dostajesz na kredyt. Nie masz obowiązku regularnie go zamawiać. Minimalna
        wartość zamówienia, żeby dostać paczkę (czyli dostawę bez opłat), to 160 zł wg
        cen katalogowych, ale jeśli mieszkasz w jednym z większych miast, możesz
        kupować nawet pojedyncze artykuły w tzw. sklepikach dla konsultantów i też masz
        opust (czyli prowizja dla Ciebie). Można zamawiać towar i odbierać na wiele
        sposobów (zamawianie: osobiste, pocztą, internetem, telefonicznie...). Towar
        zwracany można oddać bez straty. NIE ma systemu piramidki. Nie jest tak, że
        ten, kto Ci powie "zajmij się Avonem" będzie (he he) czerpał zyski z Twojej
        pracy - czyli do kosztu towaru nie są doliczane jakieś nieskończone prowizje.
        Zysk przy małej sprzedaży wynosi 23%, a maksymalny 35%. Ostatnio miałam okazję
        poznać kilka konsultantek z "Klubu Róży", czyli takich, których obroty roczne
        to minimum 20 tysięcy złotych (dla mnie taki obrót wydaje się nieosiągalny).
        Trzech groszy byś za nie nie dał. Są wśród nich emerytki, rencistki...Aha, i
        jeszcze jedno - w Avonie nie spotkałam się z nawiedzeniem i sekciarstwem, ani z
        nachalnym namawianiem. Nikt Ci nie obiecuje, że zmienisz swoje życie, że tylko
        dzięki sprzedaży ich towarów osiągniesz sukces itp. bzdur. Jest rzetelna
        informacja i wsparcie, i tyle. Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej, możesz np.
        posurfować po ich polskiej stronie (www.avon.com.pl).
        • Gość: Pan Janek Re: a może Avon IP: w3cache.* / 81.219.246.* 06.06.04, 08:12
          Potwierdzam Avon jest ok. To samo tyczy Oriflame. ale to branża dla kobiet.
      • Gość: magilla Re: Konsultant firmy Herbalife IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 12:06
        Ja uważam tak: jest wiele firm na rynku Polskim zajmujących się tzw. MLM -
        czyli marketingiem wielopoziomowym. I dobrze bo jest wybór dla tych, co chcą
        tak pracować. Nie można z góry mówić ze Herbalife to kicha i na pewno nie da
        się na tym zarobić, bo są ludzie, którzy są konsultantami Herbalife i
        zarabiają. Ja osobiście byłam na wstępnym spotkaniu u nich i przeraziła mnie
        forma w jakiej przedstawili zalety pracy z firmie i zalety produktów. To był
        jakiś teatrzyk albo banda wariatów biegająca po podeście i wykrzykująca jak
        dobrze jest być ich konsultantem.
        Teraz od 3 lat jestem konsuktantka w innej firmie MLM i jestem zachwycona -
        zrezygnowałam po roku ze znienawidzonej pracy na etecie i jest mi dobrze. Na
        brak pieniędzy nie narzekam.
        Byłam wcześniej konsultantką Avon, ale myślę że to jest zajęcie dla uczennic i
        studentek - zarobki takie zeby sobie położyć do kieszonkowego. Ich produkty są
        tanie więc i zarobki są marne. Podobnie z Oriflame. W Herbalife czy Zepterze
        produkt jest drogi tak jak w firmie dla której ja pracuję ale za tą samą pracę
        co w np. Avon są o wiele wiele większe pieniądze!
        Jeszcze jedno: myślę, że żeby odnieść sukces w MLM nalezy pracować nad swoim
        podejściem do zycia i ludzi. Na pewno nie jest to łatwa praca ale dajęca
        efekty. Wszystko chyba zależy od tego czego się w życiu.
      • Gość: tombapol Re: Konsultant firmy Herbalife IP: *.rtk.net.pl 06.06.04, 17:58
        Cześć!
        Firma Herbalife dziala od 24 lat, w Polsce od 10. Należy do Polskiego
        Stoważyszenia Sprzedaży Bezpośredniej i jest czlonkiem Polskiej Konfederacji
        Pracodawców Prywatnych, której prezesem jest p. Henryka Bochniaż (byla
        minister). Dziala w systemie MLM, i jest liderem branży wellness. Centrala w
        Polsce mieści się w Jankach pod Warszawą. Podaję Ci tel. (022)720-10-05 czynny
        codziennie pon. - piątek od 10-18. Możesz sobie wejś na stronę internetową
        firmy: www.herbalifepolska.pl Natomiast prezesem firmy jest Michael O Johnson
        (przeszedl do firmy Herbalife z Disneya- tak, byl prezesem tej firmy i
        przeszedl do Herbalife). Z firmą wspólpracują min. Dr David Heber -światowej
        slawy specjalista w dziedzinie odżywiania, oraz Dr Lou Ignarro laureat Nagrody
        Nobla z 1998r. w dziedzinie medycyny.
        Tyle fakty a nie opinie nieudaczników. A o faktach się ni dyskutuje.
        Ja wspólpracuję z firmą od 3 lat i jestem dumny, że znalazlem się w tak
        doborowym towarzystwie. Oczywiście jest to zajęcie nie dla wszystkich. Trzeba
        być ambitny, musisz chcieć się szkolić i pomagać ludziom. Z calym szacunkiem
        ale byle przeciętniak tutaj się nie sprawdzi ( a niestety takich mamy w Polsce
        ok.90 %). Podpisanie licencji, która kosztuje 370.00 pieniędzy Ci nie da. Na
        sukces i pieniądze musisz sam zapracować (masz do dyspozycji system szkoleń i
        pomoc sponsora) i pewnie dlatego wielu leniom to nie odpowiada. Niestety komuna
        zrobila swoje i nauczyla czy oduczyla ludzi pracy.
        Jak chcesz się jeszcze czegoś dowiedzieć to podaję Ci mój nr GG: 3336434.
        Pozdrawiam
        Tombapol
        • Gość: Pan Janek [...] IP: w3cache.* / 81.219.246.* 06.06.04, 22:29
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Darek [...] IP: *.ztpnet.pl 06.06.04, 23:51
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: yater Re: Konsultant firmy Herbalife IP: *.kogeneracja.com.pl 07.06.04, 05:35
        Przedewszystkim zastanów się czy twoje sumienie pozwoli wciskać ludziom rzeczy
        które w życiu im się nie przydadzą. Bo sam handel nie jest trudny i prawie
        każdy może się tego nauczyć. Ja też kiedyś tego próbowałem i się przejechałem.
        Firma wyglądała jak sekta a słowo "nie" nie istniało w ich słowniku. I wydaje
        mi się, że to "amerykańskie" myślenie nie da się przenieś na nasz grunt.
      • Gość: gosia Re: Konsultant firmy Herbalife IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.04, 22:39
        cóż, osobiście zachęcam Cię do zapoznania się z ofertą Vision. Podobny profil
        działania, licencja w rozsądnej cenie (ok 3xtańsza), plan marketingowy bardzo
        rozsądny a przede wszystkim prosty jak przysłowiowa "konstrukcja cepa" - tu na
        prawdę trzeba się mocno starac, żeby nie zarobić ;-) pozdrawiam i zapraszam na
        www.vision-polska.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka