hanka2501 26.01.12, 22:24 Wie ktoś co to za praca i na jakie można liczyć zarobki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: popkop Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: *.150.139.213.internetia.net.pl 30.01.12, 17:29 byłam na rozmowie, zatrudniaja przez posrednika i 1700 brutto Odpowiedz Link Zgłoś
hanka2501 Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku 30.01.12, 19:44 Oj to porażka :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dododo Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.12, 13:51 dziś byłam na rozmowie -potwierdzam 1700 brutto plus premie/prowizje praca to połączenie kasjera ze sprzedawcą- ta prowizja to od osób namówionych na jakiś produkt Żenada, takie warunki w banku!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alior bank Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: *.antsatgor.pl 04.02.12, 09:23 Praca jest dla osób bez wykształcenia bankowego. po 3 miesiącach dla najlepszych podwyżka do 2 tys. nikt tu nie wspomniaj o lojalce,,, a przy umowie podpisuje sie lojalkę na 2 tys na rok, Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku 04.02.12, 11:54 Wykształcenie zawodowe w tym przypadku jest nie potrzebne. Liczą się przede wszystkim "umiejętności sprzedażowe". Reszta to obsługa komputera. Szympans się też nauczy. Poza tym kto decyduje że ktoś jest godny podwyżki? Kłóci mi się tu jakość obsługi klienta i założenia sprzedażowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: *.play-internet.pl 08.06.12, 16:35 Niedawno w innym banku ów "bankier transakcyjny" (płci żeńskiej zresztą) chcial za wszelka cene namówić mnie na produkt, ktorego nie chcialem, gdyz nie byl mi on poprzedni. Przestal mnie namawiac do jego zakupu dopiero wtedy, gdy zagrozilem zamknieciem rachunku. Tak wiec 100% zgoda z 'taneo' co do tego, ze dobra jakość obsługi klienta nie da sie pogodzić z tzw. założeniami sprzedażowymi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: *.play-internet.pl 08.06.12, 16:37 Praca jest dla osób bez wykształcenia bankowego, gdyz Alior banku nie stac na osoby z owym wyksztalceniem, a owe lojalki sa nielegalne i niemoralne. Odpowiedz Link Zgłoś
pa.ul.inka Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku 04.02.12, 17:16 Byłam na wstępnej rozmowie z pośrednikiem: 1500 zl + premie, własny koszt dojazdu na rozmowę w banku, w moim przypadku ponad 100 km, później szkolenie 2 tyg, ale o szczegółach szkolenia nic nie wiem. Nie wydaje mi się, żeby nie było lojalki, skoro jest szkolenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PoZyTyw Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.12, 19:08 Przy 2 tygodniowym szkoleniu lojalka jest logiczna , koszt takiego szkolenia to ok 2000/os na tydzień+koszty noclegów, dojazdów itd . Poza tym bankierzy transakcyjni dostają stroje służbowe, których koszt to ok 2500zł za sztukę (!) i nie pokrywają za nie kosztów . Postawa może wydaje się marna, ale jeśli złapiesz kontakt z klientem jesteś w stanie zarobić naprawdę dobre pieniądze. No chyba że ok 4.000zł/mc dla osoby bez wykształcenia i doświadczenia w bankowości to za mało... Polecam skorzystanie z tej oferty , bo warto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: *.emea.ibm.com 14.03.12, 07:54 Hej, czy ktoś wie czy na na stanowisku bankiera transakcyjnego w Aliorze przysługują jakieś benefity, np. karta multisport za jakąś małą dopłatą? Może ktoś powie ile realnie przeciętnie można zarobić dodatkowo na prowizjach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: *.alior.pl 26.04.12, 11:12 multisport 30 zl brutto. a srednio mozna dorobic okolo 300 zl brutto bo klienci nie sa chetni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćć Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.12, 21:45 premie są różne w jednym miesiącu 4000 w drugim 200 zł, ale zawsze są. średnio 400/500 zł. oczywiście netto + pensja. 1700 /2000 brutto Poza tym nie charujesz jak w biedronce i nie pracujesz w weekendy.nabierasz doświadczenia i masz pracę co w dzisiejszych czasach jest rarytasem. :p No chyba że wolicie być na garnuszku rodziców i siedzieć w domach zamiast pracować... Ja pracuję i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: *.play-internet.pl 07.06.12, 21:23 Tasiemiec tez jest zadowolony z przebywania w odbycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jt Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: *.galileusz.pl 10.11.12, 10:45 czyżbyś pracowała na stanowisku kierowniczym, że tak entuzjastycznie się o tej pracy wypowiadasz jakbyś się czymś opaliła? (pogadaj z klientami, spróbuj im coś sprzedać kiedy niczego nie chcą to od razu zniknie ci ten entuzjazm) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ....mag Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: 184.64.70.* 06.04.14, 08:00 tak jest karta karta multisport, system prowizyjny atrakcyjny dla tych którzy idą do pracy pracować a nie pić kawę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamasyna Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.06.12, 18:24 po 1) lojalki nigdy nie są logiczne bo według Kodeksu pracy pracodawca ma obowiązek zapewnić szkolenie pracownikowi i ponieść za to szkolenie całe koszty, nie może po zakończeniu współpracy z pracownikiem (z inicjatywy pracownika) rościć sobie prawa do zwrotu kosztów za szkolenie( wiem, przechodziłam to, sąd był po mojej stronie bezapelacyjnie) więc tutaj nie wiem dlaczego wszyscy się tak boją?? ja tez podpisałam ale generalnie nic oprócz strachu u osób, które nie maja wystarczającej wiedzy nie wnosi do umowy o pracę.... po 2) jeżeli pracodawca wymyśla sobie ze w jego standardzie obsługi maja być uniformy służbowe to musi za nie zapłacić (BHP się kłania) nie wiem zatem cóż to ma być za przywilej i wdzięczność z naszej strony?? absurd!! wybacz... musiałam to napisać bo widzę, że wiele osób o tych tematach nic nie wie, wystarczy sobie usiąść wieczorkiem i poczytać Kodeks Pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zespół Alior Banku Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: *.alior.pl 08.06.12, 12:27 Witam, tzw. umowy lojalnościowe są mechanizmem stosowanym przez firmy ( także Alior) w przypadku gdy pracodawca kieruje pracownika na szkolenia podnoszące jego kwalifikacje. Rekrutując i zatrudniając zakładamy, że nie tylko my ale także pracownik traktuje Alior jako wspólne miejsce pracy i perspektywę długoterminowego zatrudnienia. Przy takim założeniu dla obydwu stron korzystne jest podnoszenie kwalifikacji. Jeśli takie przekonanie ma także pracownik, „lojalka” przestaje być problemem. W innym przypadku dobrze aby potencjalny pracownik na etapie rekrutacji przemyślał swoją motywację, cele i plany – i do tego paradoksalnie umowa lojalnościowa także może okazać się przydatna… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: *.play-internet.pl 08.06.12, 16:10 Tzw. umowy lojalnościowe sa nielegalne z punktu widzenia prawa i niemoralne z punktu wiidzenia etyki, gdyz minely juz czasy niewolnictwa i feudalizmu. I przeciez jesli pracodawca dba o pracownika ( wtym tez uczciwie go wynagradza), to taki pracownik nie ma zadnego powodu aby szukal innego pracodawcy. Tak wiec owe lojalki sa wymagane tylko przez dziadowskie firmy, takie jak np. Alior Bank. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: *.internetia.net.pl 04.10.12, 15:12 a gdzie teraz pracujesz ? A może szukasz pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jt Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: *.galileusz.pl 10.11.12, 10:41 niech zgadnę, nigdy nie pracowałeś/łaś na takim stanowisku... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: *.play-internet.pl 07.06.12, 21:20 Praca bez sensu a zarobki beznadziejne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zespół Alior Banku Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: *.alior.pl 08.06.12, 12:26 Trudno zgodzić się z opinią jakie prezentujesz. Stanowisko Bankiera Transakcyjnego to oferta pracy dla osób często nie posiadających doświadczenia, absolwentów, lub osób w trakcie studiów. Pozwala ono zdobyć umiejętności w zakresie obsługi klienta oraz poznać produkty bankowe. Może być trampoliną do dalszego rozwoju , poszerzenia wiedzy i w perspektywie zmiany stanowiska. Od Ciebie zależy czy tę szansę wykorzystasz, pamiętaj proszę , że zawsze od czegoś się zaczyna, a doświadczenie zawodowe menedżerów w Aliorze ( i nie tylko w Aliorze ) wskazuje, że osoby te rozpoczynały swoją ścieżkę zawodową od podstawowych stanowisk np. asystent lub kasjer, czyli odpowiednik Bankiera Transakcyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Bankier Transakcyjny a Alior Banku - definicja IP: *.play-internet.pl 08.06.12, 16:14 To zwyczajny i na dodataek nachalny sprzedawca, majacy za zadanie wcisnac klientowi banku "produkt" (wl. usluge), ktorej ow klient nie potrzebuje (ale zyskowna dla banku), i to wcisnac mu za cene wielokrotnie wyzsza niz uczciwa... :( Ale czego oczekiwac od banku - firmy, ktora czerpie zyski glownie z lichwy, czyli, nie obawiajmy sie powiedziec prawdy: z oszustwa i kradziezy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku - definicj IP: *.internetia.net.pl 04.10.12, 15:17 w zasadzie to po co chodzić do banku jeśli nie potrzebujemy produktów bankowych ????????? może pieniążki też nam nie są potrzebne????????? to po co pracować?????? proponuję poczerkać na wybory prezydęckie - zarobki może i nie wygurowane ale roboty mniej niż u prezesa firmy czy rządu pzd :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jt Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku - definicj IP: *.galileusz.pl 10.11.12, 10:53 hahaha, zabawna jesteś (i napewno lubiana przez pracowników:) ) pogadaj z klientami swojego banku i im wciskaj swoje głodne kawalki (uświadom im, że nie potrzebują 1tyś kredytu jak im się wydaje tylko 80 tyś jakie masz im do zaoferowania) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: *.play-internet.pl 08.06.12, 17:19 Poza tym, to Alior Bank ma kapital pochodzacy ze zrodel, no, powiedzmy oglednie "niezbyt transparentnych"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.12, 20:28 Minelo 7 miesiecy i juz wiadomo jak wielkim gownem jest praca na tym stanowisku. Hehe tylko sie posmiac bo na placz juz nie ma sily. Jak nietrudno sie domyslic nic nie wyglada tak jak obiecywano. Czlowiek jakos przebolal ta smieciowa umowe na 1/16 etatu, reszta z posrednikiem. Jakos sie przelknelo to wynagrodzenie 1500 brutto i brak prawa do kasy za nadgodziny. Przezylo sie idiotyczne szkolenie gdzie wciskano nam kity ze w miedzyczasie liczenia pieniedzy i wprowadzania numerow kont do systemu mamy gawedzic z klientem co sadzi o nowej pozyczce banku. Podpisalismy lojalnosciowki na rok za wysluchanie tego steku bzdur. Zgodzilismy sie na monitoring i podsluchy przy stanowiskach, odpowiedzialnosc materialna i smieszne stroje sluzbowe, ktore wolno prac tylko chemicznie. Czy mozna tu jeszcze czyms przegiac? Tym co trzymalo nas przy zyciu byly obiecane premie. W natloku obowiazkow kasjerskich, codziennego mobbingu aby wykozystywac kazda rozmowe z kazdym klientem do wciskania pozyczki. Dziwacznych planow obdzwniania klientow zadluzonych po uszy czy posiadajacych lokaty i proponowania im jeszcze pozyczek. Plus oczywiscie szereg innych odpowiedzialny zajec gdzie kazdy blad sie liczy w tysiacach zlotych.. Do tego wszystkiego dodano nam cele minimalne sprzedazy :D Ubaw po pachy, niedosc ze cale to wciskanie produktow banku robisz w miedzyczasie jak sie musisz skoncentrowac na prawidlowej obsludze kasowej (bo kolejka klientow do kasy czeka) to jeszcze nawet jak cos uda ci sie cudem wepchnac klientowi to nie masz zadnej gwarancji ze z tego dostaniesz premie. Pozostaje zycie za 1200 zl miesiecznie, pomimo ze wyksztalcenie posiadam, wiadomo pierwsza powazniejsza praca, ale za taka odpowiedizalnosc i tyle obowiazkow to jest jalmuzna a nie pensja. Hehe a najsmieszniejsze jak daja przyklady pracownikow, ktorzy zgarniaja po 3000 zl premii i mamy sie na nich wzorowac. A prawda jest taka ze oni roba tyle co my, tylko dogaduja sie z normalnymi bankierami w sprawie pozyczek i dziela sie po polowie. Podobno mozna ominac umowe lojalnosciowa jesli sie wypowie umowe w zwiazku z mobbingiem i do tego jeszcze widac czarno na bialym ze pracodawca zmienil zasady wyplacania premii w trakcie trwania umowy. Ale oczywiscie lepiej sie dogadac z dyrektorem zeby umowy po prostu nie przedluzyli. Mam nadzieje ze sobie poradze i juz niedlugo uda mi sie zerwac kontakt z ta firma bez placenia lojalnosciowki. Chcialam podniesc na duchu wszystkich mlodych ambitnych, ktorzy pokonczyli szkoly, utrzymuja sie sami i wierzyli ze ta praca bedzie po prostu ok, a nie jest. Moi drodzy nie warto, predzej zrobicie sobie blad na kasie na 1000 zl niz zobaczycie ten 1000 zl premii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: *.radom.giga.com.pl 15.09.12, 12:16 Parę dni temu odeszłam, nie chciałam przedłużyć śmiesznej umowy na 15/16 z pośrenikiem na rok oraz na 1/16 z Aliorem na 7 miesięcy na 1700brutoo. Jakiś absurd, Dyrektorka groziła mi lojalką kazała zostać chociaż na 2 tygodnie bo ma braki kadrowe ale ja się nie zgodziłam. Braki kadrowe bo nikt normalny nie chce tam pracować. To nieprawda, że biorą niedoświadczone osoby u mnie cała nasza trójka (została jedna to najmniej doświadczona) ma studia i min 5 letnie doświadczenie na dużo wyższych stanowiskach więc niech się nie dziwią, że odchodzimy. Ta praca to porażka. Jak mówią inni Specjalista do opłacania rachunków za 1200 brutto. Premie na początku jak nie było kamer i mikrofonu przy kasie miałam dość spore powiedzmy druga pensja. Trzeba się dogadać z innymi bankierami i kasa do podziału. Jednak uwiezcie mi nie warto się tam męczyć nawet jakby kasa była wyższa. Jest taka rotacja, że sami nawet klienci mają dość. Kolejki masakryczne są dni, że nawet na przerwe nie możesz wyjść, odpowiedzialność ogromna częste braki na kasie, klienci non stop się awanturują, nie raz byłam poniżana, obrażana i traktowana jak śmiecia przez klientów głównie tych co za darmo opłacają rachunki. Nadgodziny to norma za które nikt nie płaci, szanse na awans marne ale to akurat może i dobrze. Lojalka jest w moim przypadku na 4tys i 1tys na strój, nie prosiłam się o niego, wygląda sie w nim żałośnie, jak stara baba jak twierdzą inni- zakaz zdjęcia marynarki, zakaz noszenia pod spodem swoich koszul- a 2 do dyspozycji jak łatwo przekalkulować codziennie trzeba było prać. Klimatyzacja nie wystarczała, kilka razy mało nie zemdlałam przez ten strój. Lojalka jest bezpodstawną formą umowy i ci co oddają muszą być nienormalni. Grożą lojalką bo wiedzą, że nikt by nie chciał wtedy pracować. Odradzam wszystkim normalnym osobom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: *.icpnet.pl 19.09.12, 06:48 A w jaki sposób można to obejść oprócz posądzania o mobbing i zmianę warunków wypłaty premii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 10:58 Jak długo tam pracowałaś i na czym polega dogadywanie sie z bankierami i dzielenie po polowie? Mnie też zaprosili na rozmowę i chciałbym bliżej poznać realia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: 82.160.188.* 08.10.12, 19:54 Co to znaczy "dogaduja sie z normalnymi bankierami w sprawie pozyczek i dziela sie po polowie"? Jak można się dogadać? Na czym polega ten podział? Bankierzy na to przystają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assd Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.12, 09:39 rekrutują sami i przez pośrednika: pośrednik oferuje 1700 brutto + premie/prowizje, szkolenie 2 tyg. w warszawie, i trzeba podpisać lojalke na rok inaczej zwrot kosztów szkolenia prawie 5 tys, kwota sie zmniejsza z każdym miesiacem o 1/12, pierwsza umowa podobno na 7 ms. Praca polega również m.in. na rozdawaniu ulotek przed bankiem lub jak nie ma klientów na telemarketingu, a jak jest klient no to wiadomo. takie info uzyskałam na rozmowie kwalifikacyjnej.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: 82.160.188.* 09.10.12, 17:00 No właśnie... Jak można się dogadać z bankierami, co można zrobić, na jakiej zasadzie jest podział prowizji?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: *.radom.giga.com.pl 17.10.12, 19:52 Robi się to tak: Dogadujesz się z jednym z dwoma bankierami w tej sprawie... nie ma co przeginac bo Cie przylapią. Do bankiera przychodzi osoba w sprawie otwarcia konta, lokaty powyżej 9 m-c, udzielenia pożyczki czy unit linka... po tym jak zakończy obsługiwać tą osobę podaje Ci Cif klienta a ty wysyłasz leada- masz czas do konca dnia...póżniej dzielisz się normalnie na pół jak dostaniesz premie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.13, 13:57 Praca w alior Banku to poraszka na max...praca za 12... zl. na rekę tyrasz jak niewolnik. nawet do kibla nie masz czasu wyjsc a co dopiero na przerwę...dyrektor cie goni jak psa...najwazniejszy jest klient i sprzedaż...nadgodzin nie odbierasz a co dopiero o wyplacaniu...umowa lojalnościowa na rok na 5 000 tys. odpowiedzialnosc materilna jak sie walniesz na kasie 0.01 gr. to oddajesz, jak sie walniesz na 10 000 tys. to tez oddajesz w 100 % jak sie robniesz na 1 000 eur to tez oddajesz z wlasnej kieszeni....praca ta to poraszka nikomu jej nie zycze nawet wrogowi. ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIK Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.13, 13:59 Praca w alior Banku to poraszka na max...praca za 1200... zl. na rekę tyrasz jak niewolnik. nawet do kibla nie masz czasu wyjsc a co dopiero na przerwę...dyrektor cie goni jak psa...najwazniejszy jest klient i sprzedaż...nadgodzin nie odbierasz a co dopiero o wyplacaniu...umowa lojalnościowa na rok na 5 000 tys. odpowiedzialnosc materilna jak sie walniesz na kasie 0.01 gr. to oddajesz, jak sie walniesz na 10 000 tys. to tez oddajesz w 100 % jak sie robniesz na 1 000 eur to tez oddajesz z wlasnej kieszeni....praca ta to poraszka nikomu jej nie zycze nawet wrogowi. ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Bankier Transakcyjny a Alior Banku IP: *.bestgo.pl 23.01.14, 21:20 Czy komuś z BT podczas rozliczania wieczorem wychodził niedobór w wysokiej o okrągłej kwocie, której nie dało się wyjaśnić? Kwoty to np. 600zł, 1600zł? Czy to wina systemu? Czy bank okrada własnych pracowników? Odpowiedz Link Zgłoś