Gość: optymka
IP: *.sukcesnet.pl
10.03.12, 12:51
Wkurza mnie podejście niektórych (albo raczej większości) osób ... Każdy chciałby pracę, od razu po studiach itp. Pytanie tylko, czy macie odpowiednie doświadczenie? Zapewne większość nie. Prawda jest taka, że z "praktyką" na studiach niewiele mamy wspólnego. Ja ukończyłam technikum a następnie studia. Odbyłam w tym czasie 2 praktyki (po miesiącu każda), potem łapałam się jakiś zlecen. Ze znalezieniem pracy miałam problem, gdyż moje doświadczenie było niewielkie. Zaczęłam więc szukać także ofert odpłatnych praktyk... I znalazłam. Teraz zdobywam doświadczenie... i powiem Wam, że nie dziwię się pracodawcom, że nie zatrudniają ludzi bez doświadczenia lub z małym doświadczeniem, ponieważ wszystko co robię jest dla mnie nowe, wszystkiego się uczę... więc co się dziwić, że pracodawca nie chce osób, które nic nie wiedzą, nic nie umieją. Może gdyby ci, którzy tak marudzą zaczeli właśnie od praktyk (nie mówię o stażach z UP) to ich losy potoczyłyby się lepiej, a przynajmniej nie narzekali by, że ukończyli studia i 3 lata szukają pracy...