Gość: Kejzi
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
31.05.12, 14:59
Witam
Potrzebuje rady i opinio osób które znają się, lub mają doświadczenie w powyższych zawodach.
Zacznę od tego, że jestem osobą bezrobotną, mam 26 lat i szukam od dłuższego czasu pracy, bez rewelacyjnych skutków. Niby skończywszy wyższa szkołę turystyczną, ale nie jestem z tego zadowolona i nie uśmiecha mi się cale życie pracować jako recepcjonistka czy też jak sprzedawca, przedstawiciel handlowy, konsultant itd, itp. Chce się przekwalifikować
Wymieniłam te trzy kierunki w tytule bo to jest to co najbardziej mnie interesuje. Bez zastanowienia poszłabym uczyć się na technika weterynarii, ale nie widziałam nigdy na portalach pracy, żeby osoby z takim wykształceniem były poszukiwane. Farmaceutki czy masażyści owszem, chociaż ta dziedzina trochę mniej mnie interesuje, ale wydaje się, że zapotrzebowanie na rynku pracy na takie osoby po prostu jest.
I tu pytanie. Jak się załapać do zawodu technika weterynarii? Czy trzeba chodzić po lecznicach i pytać, pytać i jeszcze raz pytać? Czy może w trakcie nauki i egzaminie zawodowym są możliwości zostania na stale tam gdzie się przyuczało? Czy zwyczajnie są po tym kierunku perspektywy pracy?
I pytanie odnośnie technika farmacji i technika masażysty. Który zawód tak na prawdę ma lepsze perspektywy i będzie w nim łatwiej znaleźć pracę.
Z góry dziękuję za wszystkie udzielone odpowiedzi :)