Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Bakterie w biurach

IP: *.play-internet.pl 01.06.12, 14:55
    dibrze, ale kto jest wlascicielem biur? kto powienien dbac o czystosc tych sprzetow? dlaczego nie ma okien otwieranych w biurach? dlaczego jedynym zrodlem tlenu jest klimatyzacja?
    Obserwuj wątek
      • Gość: aldi Re: Bakterie w biurach IP: *.as13285.net 02.06.12, 12:07
        Klimatyzacja jest źródłem tlenu ?. Pogratulować wiedzy.

A bakterie, jak długo są nieszkodliwe, nie powinny być przedmiotem troski - wszak zróżnicowane otoczenie pozwala zachować w dobrej formie ludzki system immunologiczny. Sterylność jest dobra tylko na sali operacyjnej.

• Gość: Jodyna Oni chyba nie widzieli klawiatur kobiet IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.12, 15:41
        Oni chyba nie widzieli klawiatur kobiet, jak one wyglądają, lepią się i ile mają syfu między klawiszami :P
        • tuli5 Re: Oni chyba nie widzieli klawiatur kobiet 02.06.12, 18:06
          myjesz ręce po zrobieniu siku?
          • Gość: mag Re: Oni chyba nie widzieli klawiatur kobiet IP: *.aster.pl 02.06.12, 19:11
            Faceci dzielą się na tych, którzy myją ręce po sikaniu i tych, którzy mają czyste genitalia.
            • Gość: x Re: Oni chyba nie widzieli klawiatur kobiet IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.12, 20:17
              ...i na tych, którzy nie sikają po rękach :-)
              • Gość: Blecharz Re: Oni chyba nie widzieli klawiatur kobiet IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.06.12, 20:28
                Moze i niektorzy nie sikaja po rekach, ale przed/potem dotykasz klamki do kibla po kims...
                Brawo.
        • q-ku spójrzcie na klawiatury w aptekach... 03.06.12, 10:08
          pracują tam same panie
          wczoraj o mało nie zwymiotowałem widząc na czym pisze pani w eleganckiej Arnice

syf, brud i czyściutkie panie, pachnąca apteka...

..z wyjątkiem tych klawiatur
      • greg.waw Bakterie w biurach 02.06.12, 18:39
        Mogę się domyślać skąd te bakterie u mężczyzn. Nie wiem, jak jest w USA, ale u nas b. wielu facetów wychodzi z WC bez umycia rąk. Często to widzę w publicznych toaletach.
        • Gość: lipsforyou Re: Bakterie w biurach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 07:37
          Ja mam co rano miliony męskich bakterii w swoich ustach...i jestem rześka, zdrowa i uśmiechnieta. Nie moge się doczekać ponownego zasilenia męskimi bakteriami, potrzebuje tego jak ziemia deszczu.
      • Gość: jajco faceci nie myją rąk po WC IP: *.play-internet.pl 03.06.12, 08:05
        a potem klawiatura i myszka - kanapka, podanie ręki brrrrrrrrrr............
        • anka18.3 Re: faceci nie myją rąk 19.07.12, 20:18
          Gość portalu: jajco napisał(a):

> a potem klawiatura i myszka - kanapka, podanie ręki brrrrrrrrrr............

dokładnie tak, nie dość że część panów (i nie tylko panów) nie myje rąk po toalecie czy przed jedzeniem to jeszcze kładą jedzenie na brudnym biurku, w między czasie piszą i robią mnóstwo innych rzeczy zagryzając w miedzy czasie kanapkę czy ciastka do kawy. A gdy przyjdzie ktoś do biura to oczywiście trzeba się z nim podzielić bakteriami podając rękę bo jakże by inaczej.... O ile mniej bakterii by było żeby ludzie zadbali o higienę rąk i skorzystali z mydła antybakteryjnego wtedy gdy zachodzi taka potrzeba... Ale niestety jeżeli ktoś nie wyniósł tego z domu jako dziecko to pewnie siedząc za biurkiem już się tego nie nauczy, dlatego watro wpoić naszym dzieciom jak ważne jest dbanie o higienę to może z czasem to wszystko się zmieni.
          • professional_scoffer Re: faceci nie myją rąk 19.07.12, 21:34
            Co prawda artykuł jest stary, ale napiszę coś.

Jedzenie przy biurku to po prostu wieśniactwo, posiłki powinno jeść się na stołówce, a nie w miejscu pracy. Oszczędza się w ten sposób współpracownikom i bakterii i wątpliwej ilości zapachów.
          • czarny.chochlik Re: faceci nie myją rąk 20.07.12, 19:13
            No i my teraz musimy uczyć nie tylko dzieci ale i facetów. A wiadomo że w nich wpoić coś do głowy i do nawyku to nie jest łatwa sprawa... W pracy to już w ogóle jestem zatrwożona jak widzę, że po wyjściu z toalety nie myje się rąk.. a później bierze się do ręki ogólno dostępne telefony, teczki, klawiatura... :( i my to wszystko do domów znosimy :(
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka