Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

firma Wywiad Gospodarczy

IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.12, 16:41
    witam, czy ktoś wie coś o firmie "Wywiad Gospodarczy" a może do nich aplikował?

www.infopraca.pl/praca/specjalista-ds-obslugi-klienta-biznesowego/warszawa/7616333
    zadzwonili do mnie i zapraszają na rozmowę, czy mają oni coś wspólnego z kalfas marketing sp. z o.o.?

dzieki za info

Obserwuj wątek
      • tetropo Re: firma Wywiad Gospodarczy 26.10.12, 13:57
        Ostrzegam wszystkich przed przebiegłymi taktykami firmy Wywiad Gospodarczy Adriana Siekierska. Telemarketer bardzo wiarygodnie opowiada o usłudze google-map, zapewnia 1 miejsce w wynikach wyszukiwarki google, po czym nagrywa zgodę klienta na wypełnienie formularza zgłoszeniowego g-map. naciągają w ten sposób naiwnego klienta na ok. 1000zł za darmowa usługę. Szantażują nagraniem, wypierają się tego, co mówił wcześniej telemarketer (i co oczywiście nie zostało nagrane). Ludziom uczciwym odradzam pracę i wszelkie kontakty z tą firmą.
        • tetropo Re: firma Wywiad Gospodarczy 26.10.12, 17:02
          Proszę o wpisy na firmy, które stały się klientami firmy Wywiad Gospodarczy Adriana Siekierska
          • Gość: nivvre Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.204.69.110.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.10.12, 23:01
            Chcieli odemnie ponad 700 zł za usługe google miejsca gdzie ta usługa jest za darmo. Podstępnie zawarli umowe telefoniczna i straszyli komornikiem i urzedem skarbowym.

UWAGA OSZUSCI
            • Gość: gość Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 16:37
              i jak się sprawa zakończyła? mnie tez strasza.
              • Gość: radcaprawny Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.artnet.pl 22.03.13, 15:50
                Na straszeniu sie skończy, jak w przypadku mojego klienta. Nic więcej nie zrobią. Każdy z Państwa padł ofiarą przestępstwa oszustwa, kodeks karny:

Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

A telefony zastraszające i wzywające do zapłaty wierzytelności powstałej w wyniku przestępstwa to kolejne przestępstwo:

Art. 190a

§ 1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotnie narusza jej prywatność,
                podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Wniosek dla wszystkich. Ignorować straszenie telefoniczne i mailowe. Maile przez nich wysyłane nie wywołują skutków prawnych. TYLKO na wezwanie na piśmie należy odpisać nieuznając wezwania, opisać, że do zawarcia umowy doszło w wyniku błędu wywołanego podstępnie przez sprzedawcę. NAJWAŻNIEJSZE: sprawę zgłosić na policji, dokładnie opisać przestępczy proceder, załączyć całą korespondencję z nimi, wykaz połączeń i to wszystko co jacyś dobrzy ludzie opisali i zamieścili w internecie. Potem wystarczy czekać aż dobiorą im się do tyłka.

Na marginesie do przestępstwa oszustwa dochodzi zarówno wtedy kiedy zapłacono, ale także wtedy kiedy nie otrzymali pieniędzy. Każdy przypadek powinien być zgłoszony przynajmniej na najbliższej komendzie policji. Sprawą zapewne wkrótce zajmie się jakaś większa jednostka Prokuratury, bo pokrzywdzonych jest kilkaset (może tysięcy) w całej Polsce.

• Gość: carpatia [...] IP: *.stimo.net 18.11.13, 18:48
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • marekwielg [...] 22.11.13, 22:54
            • Gość: oszukany Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.13, 11:36
              zapłaciłeś im?
          • Gość: tatiana Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.12, 08:53
            Witam
            Również dałam się naciągnąć na podpisanie umowy, ale nie zapłaciłam i nie mam zamiaru płacić straszą sądami i komornikiem. Dzwonią coraz rzadziej na szczęście.

• Gość: oszukany Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 21:38
              sprawa się jakoś rozwiązała? dalej dzwonią?
        • Gość: Następny oszukany Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.12, 07:36
          Niestety, wpadłem w tą pułapkę. Zaskoczyli mnie tym , że podobno nagrali zamówienie.. Ale jesli można im teraz "zrobić wokół tyłka" to podpisuje sie pod tym
        • Gość: WK Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.ists.pl 13.12.12, 23:15
          dziś też dałem się podejść ale rozmowę nagrałem, jutro zgłaszam do prokuratury próbę wyłudzenia
          • Gość: Tetropo Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.12, 12:08
            Napisz proszę chodzi: Wywiad Gospodarczy czy G-Trader?
        • smisniakiewicz Re: firma Wywiad Gospodarczy 19.01.13, 15:30
          na Wykopie jest link do wpisu na blogu Google, który to wpis przestrzega przed takimi praktykami.
          Link do Wykopu
          Jak macie konto na Wykopie - można wykopywać
          Mam zamiar na swoim profilu publikować rózne takie "myki", więc możecie mnie obserwować - większość wpisów wrzucam na swojego bloga
      • Gość: oszukany Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.204.69.110.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.10.12, 23:08
        mnie też oszukali podstepna rozmowa, oferowali 1 miejsce w wyszukiwarce google a w rezultacie był to wpis w serwisie miejsca google. porażka uważajcie na telemarketerów to zazwyczaj oszusci i naciagacze
        • Gość: Tetropo [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.12, 23:42
          • Gość: sukurs Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.10.12, 15:03
            Mnie ta oszukańcza firma od 15-tego tego miesiąca molestuje o ok 800 złotych netto za podobno zawartą z nimi umowę na dożywotnie pierwsze miejsce w GOOGLE strasząc windykacją i różnymi innymi atrakcjami. Wysłałem ich na drzewo, ale chętnie się przyłączę do działań mogących uwalić im ten oszukańczy proceder. sukurs@vp.pl.
          • Gość: al-pat Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.play-internet.pl 14.12.12, 13:26
            nas też próbują naciągnąć nie zamierzam płacić
        • Gość: Hubert Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.polsat.net.pl 07.11.12, 12:23
          Witam
          Ja również dałem się naciągnąć. Scenariusz w zasadzie identyczny z tą różnicą, że mnie naciągnęli na 1500zł. Nie wiem czy rozwijają się i podnoszą stawki czy dla innych była "promocja". Tak czy inaczej nie zamierzam odpuścić. Oczywiście nic im nie zapłaciłem. Konsultowałem się już z prawnikiem. Dla zainteresowanych paragrafy na działalność prowadzoną przez Wywiad Gospodarczy:

- usiłowanie popełnienia przestępstwa wymienionego w art. 286 Kodeksu karnego
          - naruszenie przepisów Ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji
          - naruszenia przepisów Kodeksu cywilnego

W pierwszym punkcie mowa o usiłowaniu ponieważ zakładałem, że wysyłając do nich pismo przemówię do rozsądku. Nie przemówiło więc teraz nie jest to już "usiłowanie" tylko "popełnienie" przestępstwa.
      • Gość: L Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.blast.pl 23.11.12, 10:57
        Rowniez dalem sie naciagnac firmie gtrader. Schemat jak w innych przypadkach. Oczywiscie nie place. Jak ktos bedzie wiedzial co mozemy z tym zrobic to prosze o informacje na forum.

Pozdrawiam
        • Gość: dosiawas Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.12, 16:38
          defacto nie ma ( productforums.google.com/forum/?fromgroups#!msg... ) sprzedając wizytówki na google.pl które są bezpłatne, a oni sprzedawali po 200 zł, przyjeżdzał kurier i mu się od razu płaciło... rok pozniej czyli czytaj teraz pojawia się firma G-Trader Sp. z o.o. -która jest akredytowana przez Google, każda akredytowana/certyfikowana firma na swojej www ma certyfikat googla, tej firmy nawet www nie mozna znalezc tylko Same ogłoszenia o prace, a sprzedaja 7 pierwszysch wpisów przy mapce googlowskiej... gdzie te wpisy działają rotacyjnie i nie mamy wpływu na pozycje naszego... i Uwaga, sprzedaja to za 900 zł trzeba się szybko decydować bo pod każdą miejscowością jest 7 miejsc, tak szybko trzeba się decydować, że nie mają czasu przesłać warunków umowy i odpowiedz konsultanta, jak nie Pani to inna firma to kupi, warunki pozna pani przy podpisaniu umowy. LUDZIE CZY W NASZYM KRAJU SAMI MUSIMY ROBIC PRZEKRETY, CZY SĄ UCZCIWE FIRMY KTÓRE NIE OSZUKUJĄ SWOICH KLIENTÓW???? dzwoniąc i prosząc o podanie strony www mowią ze jest w produkcji, że są nową firmą 533307248 (Pan) , chce uzyskać ich certyfikat powierdzający że współpracują z google, powiedział ze wszystko dostanę razemz FA, jeśli chce uzyskać innych informacji mam dzwonić pod numer 791003717 czyli ten sam co na samym początku zapytań niby do firmy Wywiad Gospodarczy, Odbiera Pani i mów że jest to tylko numer dla Klientów ktorzy zawarli z nimi umowe jesli mam jakieś inne pytania mam pisać na maila kontakt@gtrader.pl to jest kolejne oszustwo wpisy przy mapce są darmowe LUDZIE NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ!!!!
          • Gość: Tetropo Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.12, 17:30
            Forumowicze! Proszę o kontakt oszukane osoby, którym firma G-Traders Sp. z o.o. wystawiła fakturę do zapłaty.
            Kontakt mailowy: tetropo@interia.pl
            • Gość: Tetropo Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.12, 17:31
              Forumowicze! Proszę o kontakt oszukane osoby, którym firma G-Trader Sp. z o.o.
              wystawiła fakturę do zapłaty.
              Kontakt mailowy: tetropo@interia.pl
              • sabin-ka Re: firma Wywiad Gospodarczy G TRADER?? 25.11.12, 13:54
                Podajcie bliższe dane tego G trader sp. z .o.o. Jakiś krs, nip, regon? Cokolwiek? To jakaś firma widmo...
            • Gość: Policja Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.108.152.183.wlantech.pl 27.11.12, 17:24
              Witam,

Dokładnie taki schemat oszustwa jak powyżej. Ja właśnie wróciłam z komisariatu gdzie przyjęto notatkę o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Jeżeli ktokolwiek chciałby się przyłączyć do zgłoszenia proszę o kontakt - kontakt19791979@gmail.com
              Generalnie im więcej osób popierających zdarzenie, tym większe szanse na sprawę!

Pzdr,
              • Gość: Kontakt Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.108.152.183.wlantech.pl 27.11.12, 17:43
                Jeżeli ktoś chciałby w tej sprawie skontaktować się bezpośrednio z policją to proszę o kontakt na maila podam namiary na numer sprawy kontakt19791979@gmail.com
                • Gość: Hubert Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.polsat.net.pl 28.11.12, 14:14
                  Niesamowite jak wiele jest takich oszustów w sieci. Do mnie dziś dzwonili ludzie z kolejnej oszukańczej firmy Extra-internet.

Tekst linka

Tekst linka
                  • Gość: marcin Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.play-internet.pl 30.11.12, 13:37
                    witam mnie tez chcieli naciagnac na 1300zł ale dzieki wam nie zapłaciłem obawiam sie teraz ze beda mnie straszyc sadami i komornikami bardzo prosze napisac co wy zrobiliscie
                    pozdrawiam
                    • Gość: gość Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.12, 17:27
                      ciekawe czy w stosunku do nich ma zastosowanie taki cytacik z Kodeksu Karnego :/
                      Art. 286. § 1.
                      „Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.”

mam na myśli G-Trader Sp. z o.o która nie widnieje w KRS
                      bo faktura którą dostaliście została zbyta firmie Wywiad Gospodarczy.... to są partnerzy w oszukańczych biznesach ale głównym winowajcą jest G-Trader...
              • Gość: jl Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.miedzychod.mm.pl 02.12.12, 22:36
                Również zostałam oszukana przez firmę G-Trader Sp. z o.o. Dzwonia codziennie i straszą odsetkami, wpisami na baz oraz że podejmą kroki prawne. Zamierzam iść na policję, proszę o numer sprawy.
            • Gość: jl Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.miedzychod.mm.pl 02.12.12, 22:31
              Zostałam oszukana przez firmę G-Trader Sp. z o.o; w dniu w ktorym chciałam odstąpić od umowy, dostałam opo 30 min fakture mailem, która miała dojść listownie po ustaleniu z działem realizacji i zatwierdzeniu przeze mnie projektu. Zostałam oszukana. Dzwonia codziennie, straszą odsetkami, wpisem do KRD i BIGu oraz że podejmą kroki prawne. Co robić?
              • Gość: annabela78@wp.pl Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.3.privacyrepublic.org 05.12.12, 16:15
                Przede wszystkim nie płacić tym oszustom i krętaczom, bo pieniędzy się już nie odzyska. Nie przejmować się też żadnymi KRD, BIG ani innymi straszakami, nic nie zrobią, mogą jedynie straszyć. W tej firmie nawet informatyka nie ma, a co dopiero prawników... Kroki prawne? To Państwo możecie podejmować kroki prawne przeciwko tym oszustom (zacząc od policji i prokuratury, bo to przestępcy). Ja mogę jedynie napisać, że oszukują nie tylko klientów, ale i swoich pracowników. Często osoby, które do Państwa dzwonią nie są nawet tymi za jakie się podają. To zwykli oszuści, nawet dane podają fałszywe.
      • Gość: Xender Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.12, 22:10
        Oszuści !!! Ja również zostałem oszukany. Proponuję masowe ruszenie i przykrócenie procederu !!!
        • Gość: dosiawas Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.12, 22:21
          ze mna rozmawiał niby Pan Paweł Banifaciuk, nie dałam się naciagnąć, tak jak wspominałam wczesniej jak chciałam przed zawarciem umowy przeczytać jej warunki, powiedzial ze wszystko dostanę razem z FA. jeśli chce sie czegos dowiedziec miałam zadzwonić pod numer 791003717 nie miła kobieta odebrała i chciała mnie wylegitymowac ci ludzi są nie z tej ziemi jak jacyś kosmici jakaś uwaga czy sprawa dla reportera powinna się tym zająć jak to zrobili ze slynnym pobieraczkiem. za dużo jest oszustw
          • Gość: karol Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.13, 11:41
            mnie tez oszukali, dzwonią codziennie, nie zapłace oszustom!
      • Gość: Adel Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.12, 19:01
        Ja od początku czułam, że tu coś śmierdzi. Zadzwonił miły Pan, przedstawił się z imienia i nazwiska oraz podał nazwę firmy. Podczas rozmowy obiecywał i zapewniał czego oni dla mnie nie zrobią. Okazało się, że w bezczelny sposób zostałam naciągnięta na bezpłatny serwis oferowany przez Google. Umieszczenie firmy na Mapach Google zajmuje 5 minut, ja dostałam fakturę na ponad 1000zł. Na dodatek wszystkiego piszą do mnie, że usługa została zrealizowana ale niestety trwa sprawdzanie mojej firmy i nie wiadomo kiedy będzie się wyświetlać. PARODIA!
        Oczywiście jak wszyscy N I E płacę !
        Prawo musi być po naszej stronie.
        • Gość: Salena Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.12, 22:04
          Scenariusz dokładnie jak u wszystkich Państwa.
          Mąż został wplątany w ten mapowy proceder.
          Nie pozostajemy bierni, sprawa trafiła na policje, tam okazało się, że firmy Wywiad Gospodarczy Adriana Siekierska oraz G-Trader są już dobrze znane. Nie dajcie się nabierać internetowym oszustom, policja i prokurator to jedyne rozwiązanie w tej chwili. Przyłączamy się do pozwu zbiorowego.
      • Gość: Wkurzony Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.204.118.163.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.12.12, 00:00
        Witam Serdecznie Wszystkich.
        Od kilku dni także mnie nękają po kilka razy dziennie. Dzięki za uświadomienie mnie.
        Na komendę u siebie w mieście iść czy lepiej podlecieć do Wawy może będą lepiej wtajemniczeni?
        • Gość: Policja Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.108.152.183.wlantech.pl 13.12.12, 10:00
          Dalszy ich schemat działania jest taki, że jeżeli pomimo windykacji telefonicznej po 60 dniach nie zapłacicie to przesyłają informacje że umieścili firmę w Krajowym Rejestrze Długów - i rzeczywiście to robią. Niestety dla nich posługują się znaczkiem "rzetelna firma" - a w związku z wieloma oszustwami, umowa "rzetelnej firmy" została im wypowiedziana. Kiedy minie okres wypowiedzenia tej umowy wszyscy dłużnicy wpisani przez nich do KRD zostaną automatycznie z rejestru usunięci.
          Mało tego - Wierzyciel bezpodstawnie umieszczający Dłużnika w KRD ponosi wg. prawa odpowiedzialność. Może zostać ukarany grzywną do 30tyś złotych oraz można dochodzić od nich odszkodowania. Wystarczy pobrać raport na swój temat z KRD - wraz w rejestrem zapytań. Będzie to podstawa do roszczeń wobec nich.
          Sprawa na policji się toczy. Zainteresowanych proszę o kontakt.
          • Gość: Tetropo Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.12, 11:51
            Witam! proszę podać jakiś kontakt, chętnie napiszę lub zadzwonię. jestem jedna z naciągniętych osób, i pierwsza która na tym forum napisała o ich sposobie działania z klientami. Lada dzień wybieram się na policję, potrzebuje informacji kto i gdzie już zgłosił, żeby na miejskiej komendzie potraktowano mnie poważniej. Pozdrawiam!
            • Gość: Policja Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.108.152.183.wlantech.pl 13.12.12, 13:10
              My juz mielismy przyjemnosc kontakt19791979@gmail.com
            • Gość: PROKURATURA [...] IP: *.formlessnetworking.net 13.12.12, 13:59
              • Gość: Policja Re: zglaszajcie sie do Prokuratury Okregowej w Ka IP: *.108.152.183.wlantech.pl 13.12.12, 14:23
                Czy jest jakaś sygnatura sprawy, osoba prowadząca? Na co się powoływać?
                kontakt19791979@gmail.com
              • Gość: Tetropo Re: zglaszajcie sie do Prokuratury Okregowej w Ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.12, 14:24
                Dzięki za treściwy wpis na forum. Osoby, które zgłosiły się już na policję- podawajcie nr założonej sprawy i w jakiej komendzie została zgłoszona. Może policji w różnych częściach Polski ułatwi to działanie. Co o tym myślicie?
                • Gość: PROKURATURA Re: zglaszajcie sie do Prokuratury Okregowej w Ka IP: *.amd.co.at 13.12.12, 14:51
                  Postępowanie jest wielowątkowe. Proszę na kopercie napisać "oszustwa internetowe". Pewnie zostanie przydzielona nowa sygnatura i każdy w odpowiedzi dostanie powiadomienie o przyjęciu zawiadomienia wraz z tą sygnaturą sprawy. Nie będzie oddzielnych spraw dla każdego zawiadomienia, a nasze sprawy będą prowadzone pod jedną zbiorczą sygnaturą. To daje nam przewagę, bo w jednosci siła!!! Sprawy w jednej jednostce policji szybko umierają i są umarzane. Proszę pisać na podany adres Prokuratury, można też do wiadomosci zgłoszenie wysłać do:

Komenda Wojewódzka Policji w Katowicach
                  Wydział do Walki z Przestępczością Gospodarczą
                  40-038 Katowice, ul. Lompy 19

Jak tylko pierwsza osoba dostanie potwierdzenia przyjęcia wraz z sygnaturą proszę ją tu podać. Mam nadzieję, że już niedługo dotrze.

Osoby, które nie wiedzą jak napisać takie zgłoszenie proszę zostawić e-maila.
                  • Gość: Tetropo Re: zglaszajcie sie do Prokuratury Okregowej w Ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.12, 15:45
                    Proszę o pomoc w sformułowaniu zgłoszenia, by było jak najbardziej czytelne i skuteczne. mail: tetropo@interia.pl
                    Z góry dziękuję
                  • Gość: jurek Re: zglaszajcie sie do Prokuratury Okregowej w Ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 12:56
                    ja mam ten sam problem i nie wiem co robić .Nie mam pojęcia jak napisaćpozew
          • Gość: osk Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: 195.234.40.* 15.12.12, 06:26
            Naszą firmę też próbowali naciągnąć, ale nie opłaciliśmy FV którą nam przysłali. Jeśli możemy pomóc w ukróceniu ich praktyk jesteśmy do dyspozycji.
            • Gość: oskoes Re: firma Wywiad Gospodarczy IP: *.opera-mini.net 28.12.12, 11:44
              proszę o pomoc dostałem fakturę na usługę którą rzekomo wykonali
          • rena-ta7 NET HOUSE - uwaga wrócili! 30.10.14, 11:43
            Niestety cały proceder trwa nadal. Teraz pod nową nazwą jako NET HOUSE. Nadal dzwonią i "sprzedają mapy google". Teraz nazywają swoją usługę jako: "TOP 10 na Mapie". Na koncie na facebook pokrzywdzonych wrzucono treść tej niby umowy, wklejam aby przestrzec:

POTWIERDZENIE ZAWARTEJ UMOWY
            Potwierdzamy zawarcie telefonicznej
            umowy dnia --.--.2014 r. na usługę „TOP 10 na Mapie”.
            Mamy przyjemność poinformować, iż
            usługa została dla Państwa zrealizowana zgodnie z deklarowanym terminem (5 dni
            roboczych).
            Przypominamy warunki współpracy
            zgodne z zarejestrowaną rozmową między firmą:
            Net House Agnieszka Walczak z
            siedzibą przy Al. Solidarności 115, lok. 2, 00-140 w Warszawie,
            wpisaną do rejestru REGON:
            146970538, posiadającą numer NIP: 522-292-62-03, reprezentowaną przez
            właściciela firmy, zwaną dalej Usługodawcą, a firmą …................
            posługującą się numerem NIP: ................. z siedzibą UL. ….............
            reprezentowaną przez Pana , zwaną dalej Klientem.
            Usługodawca w ramach Umowy
            jednorazowo wypełnił/dokonał edycji formularza zgłoszeniowego Google Moja Firma
            i przesłał go drogą elektroniczną do Google Polska, aby już niebawem Państwa
            firma była widoczna na Mapach Google.
            Usługodawca wypełnił wszelkie
            niezbędne pola, czyli:

Nazwa firmy

Adres firmy

Numer telefonu

Adres e-mail

Godziny otwarcia firmy

Adres strony WWW

Krótki opis firmy pobrany z Państwa strony WWW

Zdjęcia pobrane z Państwa strony WWW
            Kategorie działalności
            Pozostałe frazy uzupełni Usługodawca.

Usługa została zrealizowana z dniem
            --.--.2014 r.
            Google Inc deklaruje, iż w terminie
            2-3 tygodni (Usługodawca nie ma wpływu na ewentualne opóźnienia w dostarczeniu
            kodu PIN) prześle na adres Państwa firmy bądź numer telefonu kod PIN. Otrzymany
            kod PIN udostępniają Państwo dobrowolnie dla Usługodawcy drogą mailową,
            telefoniczną bądź listowną niezwłocznie po jego otrzymaniu. Warunkiem
            wprowadzenia kodu, jest uregulowanie należności wynikającej z niniejszej umowy.

Przypominamy, że wszelkie
            utrudnienia w udostępnieniu kodu PIN bądź blokada usługi na skutek braku
            płatności nie mają wpływu na ważność czynności prawnej dokonanej w imieniu
            firmy i nie pomniejszają należnego wynagrodzenia.
            Otrzymany kod PIN prosimy
            niezwłocznie przekazać mailowo lub telefonicznie: realizacja.nethouse@gmail.com
            / 882-939-908
            Usługa Google Maps jest dla Klienta
            bezpłatna bezterminowo, do momentu prowadzenia przez niego działalności.
            Jednorazowa opłata związana jest z realizacją przez Usługodawcę zlecenia i
            wynosi:
            1000,00 zł netto płatne do 3 dni
            roboczych od momentu otrzymania faktury.
            Faktura zostanie wysłana w ciągu 5
            dni roboczych, od momentu wysłania drogą elektroniczną potwierdzenia realizacji
            usługi.
            Google Inc deklaruje, iż zgłoszone w
            formularzu dane będą widoczne na trwałe na Mapach Google w ciągu 7 dni od
            zgłoszenia kodu PIN. Wpis jest uwidaczniany przez Google Inc bezterminowo, w
            pozycjach od A do J, dopóki istnieje Państwa działalność, bądź jeśli nie
            zostanie on na Państwa życzenie usunięty bądź edytowany. Usługodawca w
            przypadku usunięcia bądź edycji wpisu przez Klienta, nie będzie mógł ponosić
            odpowiedzialności za wyświetlanie wpisu bądź treści zamieszone o firmie
            Klienta. Opóźnienia i zmiany wprowadzone przez Google Inc nie mają wpływu na
            ważność Umowy.
            Usługodawca przetwarza dane osobowe
            tylko i wyłącznie w celach wykonywania umowy.
            Dziękujemy za skorzystanie z naszych
            usług. Mamy nadzieję, iż dzięki naszej pracy z powodzeniem będą Państwo
            powiększać grono swoich Klientów.
      • Gość: Wkurzony Re: zglaszajcie sie do Prokuratury Okregowej w Ka IP: *.204.49.111.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.12.12, 08:43
        Firma G-Trader o numerze NIP podanym na fakturze nie istnieje. Uzyskałem taką informację w KRD.
      • Gość: Tetropo Re: zglaszajcie sie do Prokuratury Okregowej w Ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.12, 12:06
        Forumowicze! w swoich wpisach podawajcie proszę pełną nazwę firmy, która was naciągnęła- czy Wywiad Gospodarczy Adriana Siekierska czy G-Trader. Żeby można było zachować jakiś porządek informacyjny. Pozdrawiam!
        • Gość: Wkurzony Re: zglaszajcie sie do Prokuratury Okregowej w Ka IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.12, 12:46
          Dzwoniąc przedstawiali się jako G-Trader, faktura wystawiona 29.11.2012. z datą sprzedaży 27.11.2012. przez G-Trader Sp. z o.o. ul. Nowy Świat 41a 00-042 Warszawa NIP:1132823578.
          Nęka mnie kilka razy dziennie Wywiad Gospodarczy pod pseudonimem Katarzyny Herman bądź Moniki jakiejś tam.
      • jb4234 BARDZO WAŻNE 16.12.12, 18:58
        WSZYSTKICH OSZUKANYCH ZAPRASZAM DO WYMIANY INFORMACJI O OSZUSTACH. POWSTAŁ W TYM CELU SPECJALNY PROFIL NA PORTALU FACEBOOK:

www.facebook.com/pages/Wywiad-Gospodarczy/439094032792343
        • Gość: kolejny frajer Re: BARDZO WAŻNE IP: *.ists.pl 17.12.12, 13:40
          spółka G-Trader nie jest zarejestrowana do VAT u, NIP podany na fakturze został wydany dla innej spółki zresztą też do VAT-u nie zgłoszonej.
          Jak będziecie zgłaszać na policję warto też napisać że to oszuści podatkowi.
          Oprócz policji będzie ich szukał fiskus.
      • Gość: ADWOKAT UWAGA !!!!!! ta firma to o s z u ś c i ! ! IP: *.free.aero2.net.pl 17.12.12, 17:53
        TA FIRMY OSZUKAŁA MNIE NA 1400ZŁ JEBANI NACIĄGACZE, trzeba złożyć pozew zbiorowy ,niech dobiorą się im do dupy,to sie w głowie nie mieści że zarabiają na porządnych ludziach wymyślili se sposób na zarabianie oby do czasu.

CI CO TAM PRACUJĄ SĄ SIEBIE WARCI ŻE NIKT NA TO NIE REAGUJE !
        • Gość: marcin Re: UWAGA !!!!!! ta firma to o s z u ś c i IP: 217.8.182.* 18.12.12, 13:07
          nie wiem czy widzieliscie to ale wywiad gospodarczy został już usunięty z rzetelnej firmy

www.rzetelnafirma.pl/rzetelne-firmy/lista-podmiotow-nieuczestniczacych-w-programie-rzetelna-firma.html
          • Gość: Tetropo Re: UWAGA !!!!!! ta firma to o s z u ś c i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.12, 13:11
            Super. Nasze interwencje wreszcie dają efekty. działamy więc dalej...
            • Gość: zamyślony zapytanie IP: *.play-internet.pl 18.12.12, 22:28
              Jakiś czas temu dzwoniła do mnie firma Gtrader proponując zaistnienie mojej firmy w usłudze Gmaps. Nie zgodziłem się bo mój znajomy skorzystał z ich usług i chcę najpierw zobaczyć jak to będzie działało. Z informacji jakie otrzymał pocztą kolega umowa dotyczy wypełnienia formularza zgłoszeniowego. Nie wiem co o tym sądzić skoro w dniu dzisiejszym dzwoniła do mnie firma Promedia Polska, która poinformowała mnie, że od 1 stycznia 2013 google miejsca będą płatne dla wszystkich, z tym że nie znalazłem na ten temat żadnej informacji w Internecie. Powiedzieli że teraz to kosztuje 1500 złotych. Potem to będzie ponad 2000 czy ktoś też o tym słyszał? Co to za fima ta Promedia?
              • Gość: koolo Re: zapytanie IP: *.play-internet.pl 19.12.12, 00:09
                Mam podobny problem jak to jest z tym płaceniem za google miejsca? To od 1 stycznia będą usówać wpisy i trzeba będzie płacić tej Promedii czy nie??
                • krzysztof19800 Google Miejsca/Mapy są Bezpłatne, ZA DARMO 19.12.12, 00:38
                  Widzę, że oszusci i manipulatorzy w swych kłamstwach nie maja granic. Proszę nie dawajcie się oszukać/nabrać na te tanie sztuczki. MAPY/MIEJSCA GOOGLE BYŁY, SĄ i ZAWSZE BĘDĄ ZA DARMO. Google zarabia na czymś innym.

Podejrzewam, że to te firmy będą płacić Google wielomilionowe odszkodowanie za swoją działalność. Google musi się dowiedzieć co wyprawiają Ci oszuści.
      • Gość: kolejny frajer Re: BARDZO WAŻNE IP: *.ists.pl 18.12.12, 17:19
        przy zgłoszeniu do urzędów skarbowych proszę zwrócić uwagę, że nr NIP którym się posługują jest wydany dla innej spółki. Choćby tylko na tej podstawie można zgłosić przestępstwo fałszowania dokumentów oraz unikania podatków.
        • krzysztof19800 [...] 18.12.12, 19:50
          • Gość: Tetropo Re: BARDZO WAŻNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.12, 21:53
            Brawo Krzysztof!
      • Gość: ela Re: zapytanie IP: *.nplay.net.pl 18.12.12, 23:28
        nas też oszukali ale nic nie zapłaciliśmy. ignorowaliśmy telefony i listy. sprzedawali nam usługę miejsca google za ponad 1000 niby dożywotnio. po telefonie i rozmowie z nimi na drugi dzien dostaliśmy juz fakturę do zapłacenia. Ekspresem. Dzwonili bardzo dużo nawet codziennie na początku potem pisma słali pisma a ostatnio że wpisali nas do KRD z wykorzystaniem ich logo. Nie PŁAĆCIE! OSZUSTOM!
        • sabin-ka Ludzie trzeba działać! Nie dajmy się oszustom!! 20.12.12, 16:54
          Był tu wpis prawników jacy zajmują się sprawą tych oszustów i ktoś go skasował. Nie wiem kto moderuje to forum i dlaczego usunięto tak ważny wpis, ale gorąco polecam wszystkim oszukanym pomoc tych ludzi, piszczie do nich na kontakt@pomocprawna24.com.pl

Podpowiadają co robić, pomagają przygotowywać pisma. Jestem w szoku, ile już zrobili i co najlepsze to nic nie kosztuje. Nie ukrywam, byłam sceptyczna, podejrzliwa, ale mam już pewność, bo wszystko co mi dali, dostałam za darmo. Wspaniali ludzie, którzy tępią oszustów. Jeżeli są tu inne osoby korzystające z ich pomocy wpisujcie się, żebym była bardziej wiarygodna :)
          • tetropo Re: Ludzie trzeba działać! Nie dajmy się oszustom 20.12.12, 17:56
            Tak, pomocprawna24 to dobry zespół, z misją tępienia oszustów. Tez korzystam z ich pomocy
            • Gość: kolejny frajer Re: Ludzie trzeba działać! Nie dajmy się oszustom IP: *.ists.pl 20.12.12, 20:23
              A jednak są listy gdzie na których Wywiad Gospodarczy ma pierwsze miejsce !!!

www.rzetelnafirma.pl/rzetelne-firmy/lista-podmiotow-nieuczestniczacych-w-programie-rzetelna-firma.html
              Na pierwsze miejsce to sobie trzeba zasłużyć a tu wszyscy na nią narzekają.
        • Gość: oskoes Re: zapytanie IP: *.opera-mini.net 28.12.12, 11:51
          i co dalej
          • Gość: marcin Re: zapytanie IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.12, 11:52
            ??
      • Gość: marcin Re: Centrum Obsługi Finansowej Adriana Siekierska IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.12, 11:49
        pamientajcie ze ja tez dopisuje sie do pozwu zbiorowego pozdrawiam
        • Gość: gość Re: Centrum Obsługi Finansowej Adriana Siekierska IP: *.181.115.82.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.12.12, 21:54
          Dzisiaj w prokuraturze dowiedziałem się że badają sprawe i wszystko co im udowodnią to odpowiedzą , wszystko z czego się nie rozliczyli czyli podatki, zusy, wypłaty i umowy jakie zawierali z pracownikami i klientami to właścicielka firmy musi przyzwyczajać się do źycia bez makijażu i znajomych a pozostałych dwóch facetów ( niestety nie chcieli mi powiedzieć o kogo chodzi ) to już tylko kwestia czasu jak zapomną co to jest wolność
      • tetropo Re: Odpowiedź na "Oficjalne oświadczenie" cz.2 30.12.12, 15:59
        Brawo PP-24! W imieniu swoim- klienta naciągniętego przez Wywiad Gospodarczy- bardzo Aam dziękuję! Wasze zaangażowanie w pomoc przeciwko bezprawnym praktykom jest bezcenna! DZIĘKUJĘ!
        • pp-24 Odpowiedź na "Oficjalne oświadczenie" 31.12.12, 16:32
          Niestety administracja forum z tylko sobie znanych przyczyn zdecydowała się usunąć wpisy z odpowiedzią na "oficjalne oświadczenie". Korzystamy zatem z uprzejmości administracji "fanpage" na portalu Facebook dotyczącego działalności Wywiadu Gospodarczgo i G-Trader, gdzie opublikowano odpowiedź:

www.facebook.com/pages/Wywiad-Gospodarczy/439094032792343
          • tetropo [...] 31.12.12, 20:49
      • tetropo Re: Numery telefonów z jakich dzwonią dla Policji 01.01.13, 19:34
        Zróbcie printscrin wpisu Krzysztofa, zanim adm. go usunie!
        • Gość: sukurs Re: Numery telefonów z jakich dzwonią dla Policji IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.13, 18:53
          Nie wiem co pisał Krzysztof. wiadomość usunięta. Jeśli to coś ważnego to proszę o informacje. Ja swoją umieściłem wyżej pod datą 07-01-2013. Cezary Stawski.
          • Gość: sukurs [...] IP: 78.9.4.* 07.01.13, 21:12
            Treść postu jest niedostępna.
            • Gość: opieka Re: Numery telefonów z jakich dzwonią dla Policji IP: *.play-internet.pl 10.01.13, 03:46
              Więc teraz sprawdź jeszcze do kogo należy domena pomocy prawnej 24 i zastanówcie się ludzie nad wszystkim
      • annabela78 Re: UWAGA na wpisy osób pracujących dla naciągacz 10.01.13, 10:50
        Wpis "opieka" pojawił się ok 4 nad ranem. Wszystko sie zgadza. Mam cały czas kontakt, z bidulkami, którzy nie mają wyjścia i cały czas tam pracują, a za ciężką pracę dostają 10 czy 20zł wypłacone w drobniakach, bo nie ma pieniędzy. Pieniądze są tylko na alkohol, tego nigdy nie brakuje. "Wielki szef" się bardzo stresuje i nie spał całą noc. Ukradł jakiś samochód i dowiedział się, że policja już jest na jego tropie. Teraz wiemy kto pojawił się na forum. Witamy!
        • Gość: obserwator Re: UWAGA na wpisy osób pracujących dla naciągacz IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.13, 12:31
          obserwuje caly czas formu z zaciekawieniem tej sprawy, probowali oszukac mojego klienta. pracuje jako spec ds. marketingu.... i wchodzac na www.dns.pl nie ma juz danych abonenta....
          • krzysztof19800 Re: UWAGA na wpisy osób pracujących dla naciągacz 10.01.13, 15:07
            Szczerze kogo to obchodzi kim są ludzie którzy nam pomagają? Widać, że to zawodowcy, sam zadałem bardzo dużo precyzyjnych pytań i dostałem szczegółowe odpowiedzi, instrukcje i pomoc. Mam też prawnika, któremu płacę za to co robi. Przeczytał całą korespondencję z Pomocą Prawną 24 i był pod wrażeniem. Stwierdził, że to musi być sztab ludzi, do tego ekspertów. Ich wiedza i znajomość przepisów jest wręcz niewiarygodna. Wiem też, że są z Krakowa, w jakiś sposób to wyszło na jaw w korespondencji i w dokumentach od nich.

Nie obchodzi mnie jednak kim są i myślę, że nikogo to nie obchodzi. Pomagają ofiarom nieuczciwych praktyk firm i ta pomoc pomaga nam w odzyskaniu czy to pieniędzy czy ochronie przed nękaniem nas telefonicznie czy mailowo.

Zresztą o czym tu dyskutujemy. To forum o działalności Centrum Obsługi Finansowej, Wywiad Gospodarczy i G-Trader. PP24 zasługuje na pomnik za to co robią.

Dziekuję PP24 za wszstko co robicie. Wczorajszy mail był niesamowity. Dzięki!!!!

• oszusci.sosblog.com www.oszusci.sosblog.com - bez cenzury 10.01.13, 17:01
              Szanując regulamin forum.gazeta.pl i przepisy obowiązujące w Polsce oraz ciężką pracę administracji, która musi usuwać wpisy, niekiedy wbrew sobie zapraszamy wszystkich na BLOG poświęcony omawianej tu tematyce: www.oszusci.sosblog.com[/b]

Tam bez cenzury, nie łamiąć regulaminów i obowiązujących na terenie kraju gdzie znajdują się jego serwery praw można dyskutować (komentować wpisy) i wymieniać się informacjami.

Już teraz mamy olbrzymią popularność. Wpisy czytają setki osób, cześć z nich na pewno kilka razy, jednak mamy świadomość, że trafiamy do dużego frona odbiorców.

Zachęcamy do odwiedzin i dzielenia się informacjami i historiami.

Każdy wpis można przeczytać po kliknięciu - Read this article.

Zapraszamy.
      • Gość: OSZUKANY Re: www.oszusci.sosblog.com - bez cenzury IP: *.opera-mini.net 11.01.13, 19:33
        witam czy mógłbyś kolego zamieścić na priv
        • pracowalemtam pracowalem tam 12.01.13, 01:38
          tez tam jeszcze w zeszlym roku pracowalem. wtedy zrobili przekrety z pieniedzmi, wszyscy dostali mniej i odeszli. tak nas potraktowali. grubasa to sie czesto nie widzialo, chowal sie ciagle, ochrone wynajal ze strachu i pil do rana. zaden kalfas w tym nie siedzi, bo to wlasnie gruby go przekrecil i wyrolowal w innym biznesie. wszyscy o tym mowili tam, jak to gruby dobrze rozegral, bo w cos go tam wrobil i przypucowal tak, ze na tego kalfasa wszystko poszlo. firma to jest grubego, jego dziewczyna windykuje klientele i na niom to zarejestrowane oficjalnie jest. byl jeszcze wspolnik, ale z nim to sie poklocili o cos w katowicach jak pojechali i ten swojom firme rozkrecil z braciakiem. wogole nie polecam grubego firmy, chyba ze chcecie zarobic za miesiac dzwonienia 300 polskich zlotych.
          • oszusci.sosblog.com G-TRADER wywalone z Rzetelnej Firmy i KRD 15.01.13, 15:56
            Kolejna dobra wiadomość:

wizytowka.rzetelnafirma.pl/Information.aspx?banner=HOLJE7WR
            Więcej ciekawych informacji u nas na blogu: www.oszusci.sosblog.com

Jak będą się z Wami kontaktować nie zapomnijcie zapytać czemu KRD ich usunęło. Ciekawe jak to tłumaczą.
            • oszusci.sosblog.com Google ostrzega przed naciągaczami!! 21.01.13, 18:28
              Google zareagowało na działania naciągaczy S[cenzura[ i F[cenzura]. Oficjalnie przed nimi i ich działaniami ostrzegają. Google podkreśla, że MAPY GOOGLE są ZA DARMO. Liczymy, że Google jeszcze bardziej nam pomoże!

17 stycznia na oficjalnym blogu polskiego oddziału Google pojawił się wpis. Google ostrzega w nim przed naciągaczami, podszywającymi się pod Google, lub firmy współpracujące z Google, które naciągają przez telefon na płatną usługę Mapy Google.

Oficjalne stanowisko Google znajdziecie tutaj na oficjalnej stronie Google

Oczywiście chodzi o firmy Adriany S[cenzura] i Adama F[cenzura] G-Trader Sp. z o.o. oraz Centrum Obsługi Finansowej Adriana S[cenzura] (dawny Wywiad Gospodarczy). Oficjalne ostrzeżenie, ze strony tak poważnej firmy, która działa globalnie, a którą znają miliardy ludzi to ważny znak dla nas wszystkich oszukanych. Jesteśmy pewni, że możemy postarać się, aby Google jeszcze bardziej nam pomogło i wraz ze sztabem prawników i ekspertów wymierzyli naciągaczom sprawiedliwość. Skoro Google odpowiedziało na nasze pisma i maile z prośbą o interwencję, teraz musimy pisać z prośbą o pomoc. W rzeczywistości naciągacze wykorzystują markę i renomę Google, podszywają się pod Google, wiele razy w rozmowie i nawet w warunakch umowy wspominają o Google Polska. Namówmy Google, aby działało z nami i broniło swojego imienia zbrukanego przez S[cenzura] i F[cenzura].

Robimy dwie rzeczy. Pierwsza wysyłamy pismo do Google Poland sp. z o.o. na adres:

Google Poland Sp. z o.o., Emilii Plater 53, 00-113 Warszawa

W piśmie opisujemy jak działają naciągacze, co dokładnie robią, jak podszywają się pod Google, jak sprzedają darmowe usługi Google. Podajemy wszystkie informacje jakie mamy o tych firmach i o tych osobach (możecie czerpać z naszego bloga) i wysyłamy za potwierdzeniem odbioru. Do koperty można wrzucić wszystkie zrzuty ekranu jakie nam wysyłają i faktury, które za to wystawiają.

Po wysłaniu listu opisujemy wszystko na specjalnym forum Google na temat Miejsc/Map Google, które znajdziecie tu

Oficjalne Forum Google nt. MAP GOOGLE

Tutaj podobnie opisujemy jak działają oszuści jak naciągają przez telefon, jak podszywają się pod Google i prosimy, żeby Google zrobiło coś z tymi firmami i ludźmi.

Pamiętajcie nic nas to nie kosztuje. Zachęcamy wszystich do działania!

PS

O naszym problemie zaczynają pisać też inni. Garść linków:

1) Wykop.pl
              2) Wirtualne Media
              3) Doctor Programuj
              4) Blog SEO Profi

Wpisy bez cenzury tylko na www.oszusci.sosblog.com
              • tetropo Re: Google ostrzega przed naciągaczami!! 21.01.13, 19:15
                Brawo! Oszukańczym praktykom mówimy: NIE!
                • Gość: obserwator Re: Google ostrzega przed naciągaczami!! IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.13, 14:50
                  tak z innej beczki... nie dajcie sie naciagnac na stworzenie nieprofesionalnej strony www. wpadlam dzis na strone stworzana przez kalfas marketing: schody-nagel.pl/ strona sama mowi za siebie...
                  • bylypracownikwg [...] 22.01.13, 23:26
              • czekamnasprawiedliwosc Re: Google ostrzega przed naciągaczami!! 02.04.13, 14:54

MAM PYTANIE CZY KTOŚ OTRZYMAŁ WEZWANIE DO ZAPŁATY PRZEZ KANCELARIĘ ADWOKACKĄ Z RZESZOWA PONIEWAŻ JA DOSTAŁEM I NIE WIEM CO Z TYM ZROBIĆ? PROSZĘ O WSPARCIE
      • Gość: Alibaba Re:UWAGA na oszustów,nie dajcie się naciągnąć IP: *.free.aero2.net.pl 28.01.13, 19:12
        TA FIRMA TO KRĘTACZE ,NACIĄGNĘLI MNIE NA SŁOJE USŁUGI a okazuje sie ze tą usługę można mieć za darmo.
        Firma to wielki wałek a tego szefa, cwaniaka dziada otyłego grubasa 160cm wzrostu należało by nauczyć dobrych manier ,i spuścić mu konkretny wpie...... !
        Do roboty normalnej nie pójdzie (dlatego jest taką małą grubą świnią) to woli naciągać uczciwych ludzi.

OSTRZEGAJCIE WSZYSTKICH BY NIE DALI SIE NACIĄGNĄĆ TEJ FIRMIE
        • bylypracownikwg Re:UWAGA na oszustów,nie dajcie się naciągnąć 28.01.13, 20:01
          Skoro jesteś klientem to jak Ci się udało spotkać grubego? Przecież on ukrywa się w swojej norze w biurze (on tam w sumie mieszka). Rzadko wychodzi, chociaż czasami gdzieś jeździ pożyczonym od przydupasa, przepraszam Pana kierownika sprzedaży, samochodem. No i zapomniałbym, jeszcze czasami jeździ do Katowic, nawet na kilka dni tam znika. Gdzie udało Ci się grubego spotkać? Może w lombardzie? Pieniądze się kończą, właściciel nieruchomości gdzie jest biuro zaczyna się denerwować bo od kilku miesięcy nie widział pieniędzy. Ostatnio nawet internet i telefony padły, bo rachunków nie płacą. Niestety narkotyki i alkohol kosztują a na firme nie starcza.
        • Gość: łysy Re:UWAGA na oszustów,nie dajcie się naciągnąć IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 01.02.13, 21:30
          gruby Chu... Wpie...zarobi niebawem
      • Gość: Ramon 74 Re:UWAGA IP: *.free.aero2.net.pl 02.02.13, 18:19
        Grubego spotkałem bo tam niedawno pracowałem na sprzedaży umów,ale byłem tam krótko bo widziałem że ciągle niema kasy żeby dać dla pracowników ! ! ! , pajac który udaje cwaniaka,a naprawdę to mała łajza która niedługo dostanie wpie...,a jego przydupas jest taki jak on obaj siebie warci ! ( może to pedały ) !
        • krzysztof19800 [...] 16.02.13, 20:22
          • niezadowolonyklient1 Re: Jest nagranie DOWÓD na dokonywanie oszustw!!! 19.02.13, 14:30
            Dzięki chłopie za to nagranie!! Perfidne świnie. Rozmawiałem z tym samym człowiekiem, ściemniał jeszcze więcej i mnie wkręcił. Potem szybko odczytał tą oszukańczą formułkę bez związku z umową i od tej pory klamka zapadła. Jak im mówie, że zostałem oszukany to nikogo to nie obchodzi, nie ma dowodów, jest nagranie umowy i tak cały czas. Ciężko zarobione pieniądze, chcą mi z rąk wyrwać. Ja nie zapłace. Potrafili dzwonić po trzy razy dziennie. Straszyć czym się da. Najbardziej mnie bawią, że zawiadomią urząd skarbowy albo, że jak zawiadomię policję to popełnię przestępstwo. Jak to w komendzie powiedziałem to dwóch policjantów nie mogło przestać się śmiać. Potem mi wyjaśnili o co chodzi w tym przepisie, to też się uśmiałem. Dzwonili po 3 razy dziennie, ja się im nie dałem. Teraz cisza. Odpuścili, czy już ich policja zawineła i w pierdlu siedzą?
            • bylypracownikwg NIE PŁAĆ!! Oni tylko straszą! Info dla wrobionych! 19.02.13, 22:31
              Obiecałem, że będę pisał żeby pomóc wszystkim wrobionym klientom. Nie spodziewałem się tak dużego odzewu. Dzięki za wszystkie maile. Przypominam, że jestem gotów zeznawać, więc piszcie do mnie jak zgłosiliście sprawę na policję. Ja jestem z Warszawy i tutaj mnie mogą wzywać na świadka w drodze pomocy prawnej. Jedna sprawa jest w Krakowie i Pan policjant powiedział, że nie ma problemu, żeby wykonać czynności procesowe w Warszawie. Cieszę się, że mogę pomoć.

Najważniejsze: NIE WOLNO NIC PŁACIĆ. Będą dzwonić i pisać żeby Was przestraszyć:

1. przedsądowym wezwaniem do zapłaty
              2. wpisem do BIG KRD
              3. zgłoszeniem do Urzędu Skarbowego

Prawda jest taka:

Ad. 1. Nie skierowali i nie skierują żadnego pozwu. Jeżeli wysłali Wam przedsądowe wezwanie do zapłaty mailem możecie się śmiać i maila wyrzucić do kosza. W pozwie trzeba mieć dowód nadania wezwania do zapłaty, mailem mogą sobie tyłek podetrzeć. Jak dostaliście wezwanie na piśmie to trzeba odpisać i powołać się na błąd wywołany podstępnie przez sprzedawcę. Zastosowali podstęp, więc błąd nie musi być istotny, a błędem zgodnie z definicją jest mylne wyobrażenie o rzeczywistym stanie rzeczy. Na nagraniu zamieszczonym w interencie macie przykład tego podstępnego działania sprzedawcy. Pracowałem tam i zapewniam, że każda rozmowa z góry była nastawiona na podstępne doprowadzenie do zawarcia umowy i potwierdzę to przed policją albo przed sądem.

[b]Art. 86 kodeks cywilny[b]
              § 1. Jeżeli błąd wywołała druga strona podstępnie, uchylenie się od skutków prawnych oświadczenia woli złożonego pod wpływem błędu może nastąpić także wtedy, gdy błąd nie był istotny, jak również wtedy, gdy nie dotyczył treści czynności prawnej.

Ad. 2. żadnego wpisu do BIG KRD nie będzie!! BIG KRD SA wypowiedziało im umowy, czyli Centrum Obsługi Finansowej AS i G-Trader Sp. z o.o. Na wypowiedzeniu podpisał się Wiceprezes Zarządu BIG KRD S.A. Jak ktoś jest zainteresowany mogę udostępnić skany tych wypowiedzeń.

W wezwaniach przedprocesowych jakie dostajecie mailem od Centrum Obsługi Finansowej podpisanych przez AS piszą: "Ponadto spółka G-Trader podejmie odpowiednie kroki celem zgłoszenia Państwa do KRD BIG S.A. ". Niech się krętacze zdecydują. Sprzedali wierzytelność do COF czy nie? Jak może G-Trader zgłosić sprawę do KRD, jeżeli sprzedało wierzytelność do COF? Odpowiedź: nie może. Moi byli pracodawcy sami się gubią i nie wiedzą co piszą, pewnie dlatego, że żadnych wierzytelności nie sprzedali, a to wszystko tylko ściema na fakturach. Tak naprawdę tylko straszą. Przypominam KRD rozwiązało z nimi umowy, nikogo nigdzie nie dodadzą, czy sprzedali wierzytelność czy nie. Czytam te maile jakie mi wysyłacie i pokładam się ze śmiechu, tak prostej rzeczy napisać nie potrafią poprawnie a straszą pozwem?

Ad. 3 czy po tym co napisałem wyżej ktoś jeszcze wierzy, że ten donos jest realny? Nikt nie wierzy? Macie rację. Szkoda się rozpisywać. Ich metoda działania polega na wprowadzeniu podstępnie w błąd przez telefon, nagraniu zmanipulowanego fragmentu rozmowy, którym potem straszą i żądają pieniędzy. Nic innego poza straszeniem zrobić nie mogą. Nie zgłoszą żadnej sprawy do Urzędu Skarbowego ani nigdzie indziej.

Wiem, że inni byli pracownicy z którymi mam kontakt też chętnie pomogą wszystkim którzy zostali zmanipulowani i wrobieni w fikcyjną usługę G-MAPS. Jak będzie nas policja wzywać będziemy zeznawać prawdę o tym jak to naprawdę działało.Sami też musimy z nimi walczyć, bo nie zapłacili nam pieniędzy za pracę w tej pseudo firemce i nie poddajemy się. Kontakt do mnie: bylypracownikwg@gazeta.pl
            • Gość: GRUBY Re: Jest nagranie DOWÓD na dokonywanie oszustw!!! IP: *.ists.pl 20.02.13, 19:13
              Też się dałem naciągnąć na nagranie formułki umowy. Jednak w trakcie też zacząłem nagrywać i mam wrażenie, że to nagranie jest dla nich niewiele warte ponieważ w nagraniu podają moje dokładne dane, natomiast nie ma nic na temat wykonawcy "usługi". Moim zdaniem jeżeli w jakiejkolwiek umowie czy to pisemnej czy nagranej są podane dane tylko jednej strony - to chyba nie ma umowy!!! Sprawdź czy nie tak samo było u Ciebie.
              Ostatnio dostałem wezwanie do zapłaty od jakiegoś adwokata - Sławomir Szopa. Trzeba na niego uważać - ma świadomość tego, że pracuje dla oszustów ale walczy jak pies. Pewnie mu obiecali procent od łupów. Wezwanie od tego pajaca zmusiło mnie do zgłoszenia sprawy na policję, bo cały ten G-Trader i Siekierska i ich telefony nie zrobili na mnie większego wrażenia bo straszyć może potrafią i psychologicznie dobrze sprawę rozegrali ale firmy, która wykonała "niby usługę" nawet nie zarejestrowali. A w takim stanie dochodzenie czegokolwiek jest raczej niemożliwe.
              Jeżeli jednak za windykację dla oszustów zabiera się ktoś wpisany na listę adwokatów - zawód zaufania publicznego to przestaje być śmieszne ponieważ:

1 - jest głupi
              2 - jest oszustem

A zarówno pierwsza jak i druga opcja powinna go z tego zawodu wykluczyć.
              Rozmawiałem z nim marnując tylko czas i wyjaśniłem mu, że wezwanie do zapłaty jest bezpodstawne bo:
              - umowy nie było
              - wystawca faktury jest niezarejestrowany do podatków a to przestępstwo
              - Adriana S. jest na pierwszym miejscu przedsiębiorców który nie uczestniczą w programie rzetelna firma prowadzonym przez KRD do którego on mnie chce wpisać
              - przeciwko Adrianie S. toczy się co najmniej kilka postępowań o oszustwo lu o wyłudzenie, podając mu sygnatury spraw.

A ten burak zaczął mnie straszyć.
              No to zgłosiłem na policję, że podejrzewam, że ma udział w całym tym przedsięwzięciu.
      • oknamazowieckie.pl Re: firma Wywiad Gospodarczy 22.02.13, 16:12
        Witam.

Nas też oszukali i wpisali do KRD !!! . Rozmawiając telefonicznie z KRD ( 20-21 luty 2013 jakoś tak ) mają umowę z nimi ważną do końca lutego czy też marca .
        Chętnie przyłączymy się do pozwu zbiorowego .
        biuro@oknamazowieckie.pl
      • tetropo [...] 27.02.13, 14:05
        • damski_bokser Re: Oszuści zmienili numer telefonu! 27.02.13, 16:57
          To jest najbardziej aktualny numer do nich, do samego grubego szefa: 533-306-878
          • Gość: dosiawas Re: Oszuści zmienili numer telefonu! IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.13, 14:10
            spróbowałam zadzwonić pod ten numer... info abonet nie przyjmuje rozmów przychodzacych....
        • Gość: gość12 Re: Oszuści zmienili numer telefonu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.13, 21:36
          do mnie też wysłali fakturę ale nie płacę, straszą mnie sądem, wpisem do KRD, i nawet detektywem który ma się rozeznać co do mojego majątku, nie wiem co mam robić...na razie wezwanie do zapłaty wysłali na maila, najlepsze jest to że ja z nimi w ogóle nie rozmawiałem, żadnej usługi nie zamawiałem, rozmawiał z nimi ktoś inny o czym ja nie miałem pojęcia ale z wysłaniem FAKTURY na moje nazwisko nie mieli problemu. jak z tym straszeniem było u innych?
          • tetropo Re: Oszuści zmienili numer telefonu! 19.03.13, 22:44
            Absolutnie nie daj się zastraszyć! Minimum kontaktu z nimi...albo najlepiej wcale
          • Gość: radcaprawny Re: Oszuści zmienili numer telefonu! IP: *.artnet.pl 22.03.13, 15:39
            Mozesz ich olac i smiac sie. Jak ktos bez umocowania moze zawrzec umowe? NIE MOZE, chyba, ze bys TY to potwierdzil. Z kodeksu cywilnego:

Art. 103. § 1. Jeżeli zawierający umowę jako pełnomocnik nie ma umocowania albo przekroczy jego zakres, ważność umowy zależy od jej potwierdzenia przez osobę, w której imieniu umowa została zawarta.

Równie dobrze mogą zadzwonić do kogokolwiek, kto poda się za ciebie i zawrze umowe i taka umowa OCZYWISCIE JEST NIEWAZNA.

Zglos na policji stalking i niech robi tak kazdy do kogo dzwoni Pani Adriana S. i zastrasza przez telefon. Tym razem kodeks karny:

Art. 190a

§ 1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotnie narusza jej prywatność,
            podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Wypisz wymaluj ich telefony wzbudzają poczucie zagrożenia i na pewno naruszają prywatność. Policja takie sprawy szybko zalatwia. Pewnie numery telefonu tez zmienili nie przez przypadek...

• Gość: gość Re: Oszuści zmienili numer telefonu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 16:12
              dziękuję za rzeczową odpowiedź.
      • tetropo Re: Ludzie widzieliście to??!! 07.03.13, 21:10
        Drodzy! Róbcie printscriny wszystkiego, co pojawia się w sieci na temat oszus(...)
        • bylypracownikwg Re: Ludzie widzieliście to??!! 07.03.13, 23:52
          Na Facebook można przeczytać, ze to oni kasuja wpisy na forum i pewnie tam też to zaraz zablokują. Skopiowałem te linki, żeby to nie zginęło. To wszystko potwierdza moje słowa zamieszczane na tym forum. Wydruki zachowajcie dla panów policjantów, będą zadawać ciekawe pytania na podstawie tego.

Link nr 1
          Link nr 2
          Link nr 3
          Link nr 4
          Link nr 5
          Link nr 6
          Link nr 7
          Link nr 8
          Link nr 9
          Link nr 10
          Link nr 11
          Link nr 12

Lektura poraża, ale każdy kto tam pracował zaświadczy, że to właśnie tacy ludzie. Jak się czyta, ile oni zarabiają i pomyśli o tym, że nam nie płacili i nadal nie płacą nawet tym co jeszcze pracują to człowiek sie zaczyna zastanawiać jak można tak nisko upaść.

• Gość: nina Re: firma Wywiad Gospodarczy- ECMA IP: *.icpnet.pl 14.03.13, 22:14
        ludzie uważajcie na firmę ECMA- EUROPEJSKIE CENTRUM MARKETINGU AKTYWNEGO!! to ta sama profesja, naciągają ludzi na wizytówki przy mapie google.
        • Gość: oszukany1 Re: firma Wywiad Gospodarczy- ECMA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.13, 09:35
          sprawę g-trader trzeba koniecznie nagłośnić!
          • Gość: maciek Re: firma Wywiad Gospodarczy- ECMA IP: *.dynamic.mm.pl 25.03.13, 18:37
            Witam, aż mi wstyd ale też dałem się zrobić. Na szczęście trafiłem tutaj i już wiem że faktury nie zapłacę. Dzwonili dziś, godzinę po ich telefonie oddzwoniłem żeby odstąpić od umowy ale oczywiście nikt nie odbiera. Znajdzie się może ktoś kto napisze mi krok po kroku co powinienem zrobić aby zdjąć z siebie ten kłopot? pozdrawiam Maciek. agrol-ogrody@wp.pl
            • bylypracownikwg [...] 09.04.13, 15:57
              • ofiaryprzestepstwa.bugs3.com [...] 15.04.13, 20:58
                • Gość: oszukany Re: Zrabowali ponad 327.000 zł - przeczytaj !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.13, 09:55
                  brawo! według mnie to sprawą mogli by się zająć np. dziennikarze "u...." albo innego programu tego typu, oni by to skutecznie nagłośnili żeby więcej osób nie dało się oszukać
                  • ofiaryprzestepstwa.bugs3.com Re: Zrabowali ponad 327.000 zł - przeczytaj !! 16.04.13, 11:07
                    Na razie rozmawiamy z policją, tzn. my ex pracownicy naciągaczy, którzy byli ich marionetkami w przestępczym procederze. Ja i inne osoby o których wiem, pewnie też większość chętnie wypowie się też dla mediów. Ja mogę też mediom przekazać dokładne dane kontaktowe do osób poszkodowanych. To pozwoli zebrać dużą grupę ofiar, które nie będą bały się do kamery powiedzieć co je spotkało. W ten sposób można dać jasny sygnał, że te praktyki powinny być napiętnowane a konsekwencje wyciągnięte wobec autorów takiego sposobu na biznes, kosztem uczciwych przedsiębiorców i własnych pracowników. Czekam na kontakt.
                    • krzysztof19800 Zbiorowe zawiadomienie do Prokuratury ruszyło!! 22.04.13, 20:56
                      No nareszcie udało się ruszyć z Prokuraturą. Czekamy na efekty. Trzeba zalać Prokuraturę zawiadomieniami o popełnieniu przestępstwa. Każdy, kto nieważne czy zapłacił czy nie zapłacił powinien od razu się do Prokuratury zgłosić. Nie można tego odpuszczać i dać działać dalej tym perfidnym naciągaczom. Razem jesteśmy silniejsi.
                      • bylypracownikwg Re: Zbiorowe zawiadomienie do Prokuratury ruszyło 05.06.13, 23:48
                        Jak tam gruby? Czekasz na pukanie do drzwi o poranku? Sprawiedliwość już jest blisko. Tymczasem twoje G-Trader Sp. z o.o. i Kancelaria Finansowa są w czołówce w rankingu KRD:

Gratuluję!! HAHA!!

• luk-ke Trader Polska Maps 4 You Kancelaria Finansowa 23.07.13, 13:07
                          Oni caly czas naciagaja ludzi. Teraz uzywaja nazwy TRADER POLSKA albo G TRADER a ta ich usluga to MAPS 4 YOU.

Wazna informacja dla wszystkich naciagnietych. Nie placcie faktur, bo mozna co najwyzej sobie nimi tylek podetrzec. G-Trader Sp. z o.o. nie jest platnikiem podatku Vat i nie moga wystawiac zadnych faktur. A tych faktur nie mogla kupic Kancelaria Finansowa. Za ten szwindel tez powinni odpowiedziec. Wszystko mozna potwierdzic w Urzedzie Skarbowym Warszawa Srodmiescie!
                          • krzysztof19800 Wizytówka Oszusta - artykuł o G-Trader i PIP!! 06.08.13, 13:42
                            Właśnie czytałem o nich artykuł pod tytułem Wizytówka oszusta w "Uwarzam Rze" z tego tygodnia. Tytuł doskonały, to trzeba przyznać. Dobrze, że media zainteresowały się tymi naciągaczami. Z wypowiedzi prokuratora wynika, że prowadzą śledztwo, a nie zwykłe dochodzenie. Śledztwo jest formą prowadzenia postępowania przygotowawczego w sprawach o najpoważniejsze przestępstwa, czyli sprawa jest DUŻĄ, to też dobra informacja dla pokrzywdzonych. Teraz czekamy aż ich dopadną i postawią zarzuty. Najlepsze jest to, że okazało się, że oni też odpowiadają za inne przestępstwa jak to z "Polską Inspekcją Pracy". Ciekawe co jeszcze wyjdzie.
                            • bylypracownikwg [...] 12.08.13, 16:22
                          • Gość: Meg Re: Trader Polska Maps 4 You Kancelaria Finansowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.13, 10:35
                            Witam,

Niestety dałam się w to wrobić :( co gorsze zapłaciłam. Macie jakieś dane co w tym układzie zrobić oprócz zgłoszenia na policję.
                            • krzysztof19800 CO Robic - Trader Polska Kancelaria Finansowa 19.08.13, 11:54
                              Instrukcja dla wszystkich osób, które czują się oszukane na mapy google i chcą odzyskać pieniądze:

1. Wysłać oświadczenie woli o uchyleniu się od skutków prawnych oświadczenia woli złożonego pod wpływem błędu do Kancelarii Finansowej i G-Trader
                              2. Wezwać do zwrotu wpłaconej kwoty też do obu firm.
                              3. Wysłać zawiadomienie do Prokuratury Rejonowej Warszawa Mokotów, która prowadzi sprawę.
                              4. Wysłać zawiadomienie do Naczelnika Pierwszego Urzędu Skarbowego w Warszawie w sprawie kontroli w Kancelarii Finansowej w związku z otrzymaną fakturą od firmy G-Trader z nr konta Kancelarii Finansowej. Dla US trzeba podkreślić, że fakturę wystawia firma, która nie jest płatnikiem Vatu, a Kancelaria Finansowa wyłudza pieniądze od skarbu państwa.

Wszędzie trzeba załączyć wszsytkie dowody, maile, dokumenty, faktury, potwierdzenia przelewów itd.

Te 4 rzeczy trzeba zrobić. Wszystko trzeba wysyłać pismami poleconymi. Inne działania nie są obligatoryjne. Najlepiej skorzystać z pomocy fachowca prawnika. Jak nie chcesz płacić najlepsze będzie skorzystanie z darmowej pomocy. Na tym forum już pisano do kogo się można zwrócić. Jak potrzebujesz wskazówek napisz krzysztof19800@gazeta.pl
                              • eugeniusz.witczak [...] 28.08.13, 22:18
                                • Gość: OSK Sprawa w Prokuraturze G-Trader Kancelaria Finansow IP: *.wroclaw.vectranet.pl 06.09.13, 12:43
                                  Drodzy oszukani pomóżcie i podajcie mi prosze sygnaturę z Prokuratury w Warszawie. Mam wezwanie z policji u mnie w gminie i muszę się stawić. Chodzi o sprawę oszustwa i wysłała to Prokuratura w Warszawie. Ja sam się nie zgłosiłem nigdzie, bo były wakacje, teraz szkoła dzieciaków i czasu nie było. Przyszło wezwanie i myślę, że to jest ta sprawa, o niczym innym nie wiem. Sami mnie odnaleźli. Chcę się upewnić, proszę o tą sygnaturę, to będę wiedział. Też macie wezwania jak się sami nie zgłaszaliście?
                                  • bylypracownikwg Re: Sprawa w Prokuraturze G-Trader Kancelaria Fin 25.10.13, 14:36
                                    Czy grubas i reszta działają jeszcze, czy już go policja zawinęła? Czy są jeszcze na Dąbrowieckiej albo Zwycięzców?
                                    • sabin-ka Zgłaszajcie się do Prokuratury Okręgowej w W-wie 04.01.14, 17:30
                                      Mam informacje dla wszystkich osób które tak jak ja zostały oszukane.

Wszystkie osoby, które jeszcze tego nie zrobiły powinny zgłosić się do Prokuratury Okręgowej w Warszawie, która prowadzi śledztwo w związku z działalnością firm G-Trader, Wywiad Gospodarczy i wszystkie jego klony stworzone przez Siekierską i jej współpracowników. Sygnatura sprawy w Prokuraturze Okręgowej w Warszawie: VII Ds 336/13. Zgłaszać się powinny zarówno ofiary jak i inne osoby, które miały kontakt z tymi firmami i osobami nimi kierującymi. Adres: ul. Chocimska 28, 00-791 Warszawa.

Sprawą na zlecenie Prokuratury zajmuje sie Wydział do Walki z Przestępczością Gospodarczą Komendy Rejonowej Policji Warszawa II. Tutaj postępowanie jest prowadzone pod sygnaturą WPG-II-5676/13 i tu też można się bezpośrednio zgłaszać, listownie, osobiście lub można też zadzwonić aby funkcjonariusz doradził co należy zrobić. Postępowanie prowadzi kom. Karina Tybińkowska. Adres: ul. Malczewskiego 3/5/7, 02-617 Warszawa tel: 22 603-92-46

Mam nadzieję, że sprawa szybko nabierze tempa, przestępcy trafią za kraty na początek do aresztu a my odzyskamy nasze pieniądze z należnymi odsetkami!
                                      • Gość: Sukurs Re: Zgłaszajcie się do Prokuratury Okręgowej w W- IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.01.14, 18:44
                                        Byłem dzisiaj we Wrocławiu na Policji przesłuchiwany w sprawie tej oszustki . Oj Będzie się działo. Cezary S.
                                        • Gość: Gerard Re: Zgłaszajcie się do Prokuratury Okręgowej w W- IP: *.vm.31173.se 16.07.14, 10:07
                                          wiadomo coś nowego w sprawie? co się dzieje z oszustami? macie jakieś informacje?
                                          • 100000lat Re: Zgłaszajcie się do Prokuratury Okręgowej w W- 20.02.15, 23:00
                                            Działają teraz pod nową nazwą Net House Agnieszka Walczak ale już podobno w osłabionym składzie
                                            • 100000lat Re: Zgłaszajcie się do Prokuratury Okręgowej w W- 20.02.15, 23:02
                                              Proszę o poradę co powinnam jeszcze zrobić? Opiszę o co chodzi.

Pewnego dnia odebrałam telefon. Zadzwonił Pan na zlecenie jak twierdził GOOGLE POLSKA z informacją, że moją firmę wybrano spośród wielu firm z mojego województwa oraz branży. Moja firma miała być w specjalny sposób promowana w wyszukiwarce Google, wyszukiwana po wybranych przeze mnie słowach kluczowych, zawsze na pierwszej stronie. Słowa mogłam sama wybrać. Proponowano mi wyjątkową usługę dla wybranych firm, które Google ma promować. Co więcej w odróżnieniu od wszelkich innych płatnych usług Google jak Adwords miałam jedynie wnieść opłatę jednorazową. Oferta była rewelacyjna, a umacniała ją renoma Google i powoływanie się na fakt, że firma z której dzwoni konsultant to wyłączny partner Google w Polsce i nikt nie może mi tego sprzedać. Na tą usługę zgodziłam się. Miała być mi odczytana krótka formułka dla formalności, a cała rozmowa i tak miała być nagrywana dla wspólnego bezpieczeństwa. Pospiesznie mi coś odczytano, potwierdziłam swoje dane i zgodę.

Potem wszystko potoczyło się szybko. Maile o zawarciu umowy, od razu faktura na ponad 1000 PLN, co miało być wyjątkową okazją. Przyszedł m.in. mail z potwierdzeniem warunków umowy. W tym momencie zorientowałam się, że najprawdopodobniej padłam ofiarą przestępstwa oszustwa. Potwierdzenie warunków umowy mówiło o wypełnieniu lub edycji przez firmę Net House darmowego formularza Google Maps tak aby zamieścić mój wpis na mapie. Potwierdzenie nie miało absolutnie nic wspólnego z warunkami przedstawionymi przez konsultanta. Co więcej moja firma posiada już wpis w Google Maps, zresztą mamy ten wpis rozbudowany też o inne usługi Google. Mąż już kilka lat temu dodał naszą firmę do Map Google i zrobił to w ciągu kilku minut wypełniając jeden formularz. Teraz miałabym zapłacić za edycję tego darmowego wpisu ponad 1000 PLN? Kto o zdrowych zmysłach mógłby się na to zgodzić? Zostałam paskudnie wprowadzona w błąd, perfidnie mnie okłamano.

Natychmiast złożyłam oświadczenie o uchyleniu się od skutków prawnych swojego oświadczenia woli złożonym pod wpływem błędu, który zresztą był wywołany podstępnie. Bardzo dokładnie wyjaśniając na czym ten błąd polegał i jak osoba, z którą rozmawiałam w ten błąd swoim działaniem mnie wprowadziła. Wszystko zgodnie z artykułem:

Art. 86. § 1. Jeżeli błąd wywołała druga strona podstępnie, uchylenie się od skutków prawnych oświadczenia woli złożonego pod wpływem błędu może nastąpić także wtedy, gdy błąd nie był istotny, jak również wtedy, gdy nie dotyczył treści czynności prawnej.

§ 2. Podstęp osoby trzeciej jest jednoznaczny z podstępem strony, jeżeli ta o podstępie wiedziała i nie zawiadomiła o nim drugiej strony albo jeżeli czynność prawna była nieodpłatna.

W odpowiedzi dostałam pismo bez podpisu wysłane w mailu jako skan, że nikt mnie w błąd nie wprowadził, dostałam dokładnie taką usługę jaką mi przedstawiono w rozmowie telefonicznej. Zatem albo jestem skończoną idiotką, która wiedząc, że ma swoją firmę wyeksponowaną na mapach Google od kilku lat zgodziła się aby edytować ten wpis i zapłacić za to ponad 1000 PLN albo jest to wyrafinowane działanie pseudo przedsiębiorców, którzy mają wyszkoloną armię telemarketerów naciągaczy, która wprowadza w błąd podczas rozmowy telefonicznej i manipuluje rozmówcą tak, aby nagrać z nim formułkę z niby zawarciem umowy.

Mogłam się jeszcze łudzić, że zgodnie z tym co mówił konsultant cała rozmowa jest zarejestrowana, jednak szybko zrozumiałam, że to także było kłamstwo.

Poszperałam w Internecie i moje najgorsze podejrzenia potwierdziły się. Takich osób jak ja są setki (może nawet więcej). Wpisy o różnych firmach i osobach, które tym kierują są w wielu miejscach. Znalazłam nawet artykuł w gazecie o tym i nagranie rozmowy na YouTube, bardzo podobne do mojej rozmowy. Mam nawet wrażenie, że rozmawiałam z tym samym Panem sprzedawcą. Nawet założono profil na Facebook dla oszukanych. Wcześniej działali pod nazwami Wywiad Gospodarczy, Kancelaria Finansowa, G-Trader i pewnie kilka innych do których nie dotarłam.

Profil Facebook
                                              Artykuł w gazecie
                                              Nagrana rozmowa

Pewnie specjalnie bym się tym nie przejęła i zniosła obrażanie przez telefon, straszenie, że jak nie zapłacę to będę miała delikatnie mówiąc problemy. Na marginesie myślę, że te rozmowy podchodzą pod art. 191A kodeksu karnego. Jednak w sprawę zaangażowała się, jak mi się do tej pory wydawało poważna firma - PRAGMA INKASO S.A., która kupiła mój rzekomy dług wobec Net House i żąda spłaty, albo skieruje sprawę do sądu. Na nic tłumaczenia, że padłam ofiarą przestępstwa oszustwa, że wprowadzono mnie w błąd, że złożyłam oświadczenie o którym pisałam wyżej. Albo płacę albo zapłacę dwa razy więcej po sprawie w sądzie na drugim końcu Polski.

Po drodze jeszcze zamieszczono mnie na liście dłużników Giełda długów i Windykacja online - Krajowy Rejestr Wierzytelności.

Wygląda na to, że wszystkie te firmy, czyli rejestr długów KRW, firma windykacyjna PRAGMA INKASO S.A. oraz NET HOUSE ściśle ze sobą współpracują i wszyscy są w pełni świadomi, że cały ten proceder służy wyłudzaniu pieniędzy od przedsiębiorców na podstawie fikcyjnych umów i wprowadzenia w błąd co do warunków umowy. Czują się przy tym całkowicie bezkarni, bo wszystko to trwa bardzo długo. Doczytałam się i dowiedziałam od innych firm, które wpadły w ich sidła, że ta pseudo działalność jest prowadzona od połowy 2012 roku. Co kilka miesięcy zmieniana jest nazwa, forma prawna i adres firmy, która dzwoni i naciąga, a wszystkie podawane adresy i tak prowadzą do biur wirtualnych. W tej sprawie jest prowadzone przynajmniej jedno duże śledztwo przez Prokuraturę Okręgową w Warszawie. Oczywiście wysłałam zawiadomienie. Niektórzy zrobili już to dwa lata temu, a sprawa się toczy?
                                              • 100000lat Re: Zgłaszajcie się do Prokuratury Okręgowej w W- 20.02.15, 23:05
                                                Domyślnie RE: NET HOUSE i PRAGMA INKASO S.A. wyłudzanie pieniędzy mapy google, przestępstwo?
                                                W moim przypadku było tak samo. Dowiedziałem się, że sprawą tych ludzi zajmuje się Prokuratura Okręgowa w Warszawie i teraz wydzielono sprawę*oszustw i wyłudzeń Net House i Pragma Inkaso do odrębnego postępowania. Trzeba się zgłosić do sprawy pod sygn. akt III Ds 1925/14 w Prokuraturze Rejonowej dla Warszawy Śródmieście Północ. Oszukanych są setki, proceder w każdym wypadku wygląda niemal identycznie. Prokurator im nie odpuści. Ustalają wszystkie ofiary tego przekrętu.
                                                • 100000lat Re: Zgłaszajcie się do Prokuratury Okręgowej w W- 20.02.15, 23:05
                                                  RE: NET HOUSE i PRAGMA INKASO S.A. wyłudzanie pieniędzy mapy google, przestępstwo?
                                                  Dostałem pozew od firmy PRAGMA INKASO S.A. za rzekomo zawartą umowę z Net House Agnieszka Walczak. Do pozwu załaczono nagranie, które miało dowodzić, że umowa została zawarta. Z całością poszedłem do prawnika od spraw gospodarczych, który ma już doświadczenie w podobnych przypadkach umów na odległość.

Jego opinia uspokoiła mnie. Dokumenty załączone do pozwu są nieprofesjonalne, sam pozew i dowody nie dowodzą faktu zawarcia umowy. Ogólnie stwierdził, że wprost widać, że firma PRAGMA INKASO S.A. nastawiona jest na wyłudzenie pieniędzy i liczy, że ludzie nie będą składać sprzeciwu w sądzie. Powiedział mi, że tą sprawę można wygrać pisząc porządny sprzeciw i nawet nie trzeba się specjalnie angażować w chodzenie do Sądu, bo sprawa jest oczywista.

Uspokoję też wszystkich, bo pozwali mnie kilkaset kilometrów od domu, ale prawnik już w sprzeciwie przeniesie sprawę do mojego miasta i to oni będą dojeżdżać. Proponuję też wszystkim powoływać Panią Agnieszkę Walczak właścicielkę Net House na świadka, to sobie trochę po Polsce pojeździ. A świadkiem jest ważnym, ponieważ telemarketer mówi, że umowę zawarła właścicielka firmy Net House, więc warto ją przesłuchać i sprawdzić czy to prawda. Świadek w Sądzie stawić się musi!

Z najważniejszych rzeczy umowa jest nieważna, bo nie została zawarta przez osobę umocowaną w firmie Net House Agnieszka Walczak. Co więcej na załączonym do pozwu nagraniu osoba, która zawiera umowę, w moim przypadku jakiś Pan nie przedstawia się, a mówi, że umowę w imieniu Net House zawiera właściciel. Właścicielem tej firmy jest kobieta, to nagranie nie tylko nie dowodzi zawarcia skutecznej umowy, ale jest dowodem przestępstwa popełnionego przez tego osobnika, który podaje się za właściciela Net House. Z przyjemnością złożę także w tej sprawie zawiadomienie w Prokuraturze i miło mi, że dostarczono mi w pozwie dowody na przestępstwo.

Poza tym w moim przypadku nagranie jest zmanipulowane, pocięte i nie trzeba powoływać biegłego, żeby to stwierdzić. Jeżeli tak jak ja zrezygnowaliście podczas rozmowy telefonicznej z zawarcia tej umowy, a oni pocieli nagranie i wysłali tylko fragment to możecie już przestać się martwić, sprawa jest wygrana. Cwaniaczki okazali się totalnymi amatorami, a to wszystko zwykłe wyłudzanie pieniędzy i przestępstwo!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka