Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

W tych zawodach pracy nie będzie

• ak-69 Re: W tych zawodach pracy nie będzie 14.05.13, 10:50
        W Interii pisali, że dziś jest dzień matury z najpopularniejszymi przedmiotami. Informatykę wybrało na dziś przynajmniej kilka razy mniej niż np. historię, geografie itp. Nic dziwnego, że nie czują się na siłach studiować poważnych kierunków osoby, u których matura polega na wykuciu "na blachę" paru formułek, rozdziałów z podręczników. Liczy się wtedy nie logiczne myślenie lecz dobra pamięć.
      • Gość: Lilka W tych zawodach pracy nie będzie IP: *.siec.alfa.pl 22.07.13, 15:15
        Mi jest równie ciężko jak wam uwierzyć w te głupoty...
      • Gość: robb Re: W tych zawodach pracy nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.13, 09:30
        ja olałem Tesco już dawno temu! Nie dość, że mają gó...niany towar to jeszcze mam stać w kolejce do kasy samoobsługowej a tam co drugi towar nie wchodzi albo ma cenę z kosmosu!
      • Gość: gość W tych zawodach pracy nie będzie IP: *.40.248.25.threembb.co.uk 27.08.13, 21:43
        gazetapraca.pl/gazetapraca/1,67734,14317495,Polacy_w_Anglii_juz_nie_na_zmywaku.html#TRrelSST
        Jednak coraz częściej środowiska eksperckie publikują raporty, które po kolei obalają negatywne stereotypy związane z imigracją w Wielkiej Brytanii. Raport ONS jest jednym z nich. Wcześniej OECD opublikowała dokument, z którego wynika, że na imigracji Wyspy więcej zyskują niż tracą. Z kolei pod koniec zeszłego tygodnia Office for Budget Responsibility ogłosiło, że w ciągu najbliższych 50 lat Wielka Brytania będzie potrzebować kolejnych milionów imigrantów, po to, aby "odmłodzili" starzejące się społeczeństwo i wzmocnili wyspiarską gospodarkę.
      • Gość: wk W tych zawodach pracy nie będzie IP: *.versanet.de 28.08.13, 20:58
        ja bym na miejscu autora autora artykulu sie zastanowil... takie zawody jak slusarz czy mechanik sa bardzo elastyczne....i jakos nie mam problemow z praca, moze autor zaduzo ksiazek sie naczytal na studiach,
      • Gość: aga W tych zawodach pracy nie będzie IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.13, 01:19
        Hehehe, kto pisze te artykuły:)) Faktem jest , iż spory odsetek tych osób zarejstrowanych w UP tj. budowlaniec, czy mechanik , ale pracują na czarno, a Urząd Pracy zapewnia im ubezpieczenie zdrowotne. Jak pojadą za granice to są rozchwytywani. Na pewno po studiach humanistycznych i społecznych jest olbrzymi wybór ofert:)), a perspektywy cudowne....
        • Gość: stach z kielc Re: W tych zawodach pracy nie będzie IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.13, 00:15
          a co z koniobijcami ? dużo roboty majom ?
      • Gość: Tricia W tych zawodach pracy nie będzie IP: *.centertel.pl 16.12.13, 14:37
        Ciekawa jestem, gdzie w tym rankingu jest zawód:polonista :) Albo socjolog czy historyk? Dlaczego nie zamykają tych kierunków, po których totalnie nie ma pracy w zawodzie??? Produkują nas, bezrobotnych, oczekując, że jakoś sobie poradzimy, byle by naród był wykształcony. A że wykształcenie potrzebne do tego, żeby ładnie z klientami w sklepie rozmawiać, to nikt o tym na naszych cudownie perspektywicznych studiach nie wspomina.
        Żal.
        Gdybym miała wybierać po raz drugi, wolałabym iść do zawodówki i zostać szwaczką, niż kończyć studia.
      • Gość: ad W tych zawodach pracy nie będzie IP: *.intersource.pl 07.01.14, 10:53
        Ranking jest bezsensowny a autor nie ma żadnej wiedzy praktycznej. Obecnie w wielu z wymienionych zawodach nie można znaleźć w ogóle osób do zakładów produkcyjnych. Krawcowe, szwaczki są poszukiwane w przemyśle automotive do produkcji poszyć. Nie autor znajdzie powyższe osoby dla tych firm to zobaczy jak trudno to zrobić.
        Mechanik - to samo. W zakładach są cały czas poszukiwani
        Robotnik fizyczny - to samo.
        Może autor sprawdzi kiedy osoby z danym wykształceniem ostatni raz pracowali i gdzie i czy to było w swoim zawodzie, bo może okazać się, że większość to długotrwale bezrobotni i ostatni raz pracowali 30 lat temu w zawodzie.
      • Gość: Marek W tych zawodach pracy nie będzie IP: *.free.aero2.net.pl 31.01.14, 04:15
        Brednie pisane z za biurka ,przez ludzi nie mających pojęcia o życiu ,czyli inaczej o niczym poza własna kasą za artykuł z którym właśnie polemizuję.Skąd przedział zarobków brutto przeciętnego Polaka między 2600 a 6500pln? dla mni są to wyczajne brednie i propaganda opłaconego sukcesu.Większośc ludzi w tym kraju pracuje na umowę zlecenie lub umowę o dzieło za 1000 - 1600zł netto.Pana /czy Pani/wyliczenie miałoby sens gdy uwzględnimy do tej "średniej dziewięciu prezesów zarabiających po kilkaset tyś i jednego pracownika na śmieciowej umowie za 5zł na godz."Już niedługo jak młodzi ludzie zorientują się że są bez emerytur ,a puszek nie starczy na wszystko to będziemy mieli drugą ukrainę tylko w U.E.
      • Gość: julia W tych zawodach pracy nie będzie IP: *.syrion.pl 23.06.14, 10:26
        Jesli nie ma pracy, to nie moze byc ministra pracy to za co on otrzymuje panstwowa wyplate, skoro niema zadnego pozytku, poco piastowac wysokie stanowiska, by dalej robic idiotow z polakow to WON, WON, JESLI RUJNUJE SIE ZAKLADY PRACY W POLSCE, CO MAMY LIFTEM ZYC, POCO TE URZEDY PRACY BY Z NASZYCH PIENIEDZY UTRZYMAC MAFIE URZEDNICZA, CZYSTY BURDEL.
      • Gość: Marek Re: W tych zawodach pracy nie będzie IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.14, 00:31
        Za to "eliminator emerytów na zlecenie" zawsze znajdzie posadę państwową.
      • aekar W tych zawodach pracy nie będzie 04.08.14, 16:58
        Czy zechcieliby Państwo nie zamiesczać w aktualnościach artykułów z przd dwu lat?
      • fackir Re: W tych zawodach pracy nie będzie 30.09.14, 15:04
        szanowna redakcjo jak to jest, że w większości ta lista pokrywa się z listą poszukiwanych pracowników?
      • lextasy Sprzedawcy 24.01.15, 16:22
        Zacznijmy od tego że praca na stanowisku "kasjer/sprzedawca" jest. Ale na umowy śmieciowe ;) Większość tzw. serwisów nie wymaga ani doświadczenia ani wykształcenia pośrednicząc marketom w zatrudnianiu kasjerów. Ja sama z wykształcenia jestem handlowcem. Pracuje w sklepie na umowę o pracę i jestem szczęściarą pod tym względem. Ale najczęściej moi współpracownicy nie posiadają jako tako wykształcenia handlowego. Pracowałam już z magistrami administracji, pedagogami itd. I nic dziwnego że w urzędach pracy ludzie po handlówce nie mogą znaleźć dla siebie żadnej oferty. Druga sprawa. To że jest ktoś zarejestrowany w urzędzie pracy nie oznacza że nie pracuje, bo pracuje na czarno. Zarejestrowany jest jedynie z powodu ubezpieczenia. Sama jak szukałam pracy i jeździłam do urzędu słyszałam "ciekawe ile to jeszcze potrwa, spóźnię sie do pracy". Takie są polskie realia niestety. Państwo dało nieuczciwym pracodawcom wielkie pole do popisu z tymi umowami cywilno-prawnymi. Gratuluje pomysłowości dla tego kto na to wpadł ;) Założenie było inne, a wyszło jak zwykle tak samo...
      • jacenty2509 Re: W tych zawodach pracy nie będzie 24.03.15, 16:06
        Nie wiem jaki idiota wypisuje takie pierdoły? Jak dotąd,to akurat są jedne z bardziej poszukiwanych zawodów.Niestety nasze oczekiwania finansowe nie zasługują na zainteresowanie się tymi ofertami.Zbyt duże wymagania, za niskie wynagrodzenie.
      • klawo.jak.cholewa Do tej listy dodałbym: 24.03.15, 16:48
        -politolodzy,
        -psycholodzy,
        -socjolodzy,
        -filozofowie,
        -etnografowie

itp. nadmiarowe zawody.
        • murasz16 Re: Do tej listy dodałbym: 25.03.15, 22:32
          bo na takie studia to idą ci, co potrzebują wyższego wykształcenia a niekoniecznie chcą sie czegoś nauczyć na studiach
          • tomiiizkat24 Re: Do tej listy dodałbym: 25.03.15, 22:41
            to musieliby być ciemniakami teraz możesz kupić sobie niemal każde studia na uczelniach prywatnych Ponadto przy tak dużej ilości absolewentów wykształcenie wyzsze nie jest atutem
        • tomiiizkat24 Re: Do tej listy dodałbym: 25.03.15, 22:43
          Klawo masz jakiś uraz do tych kierunków.A dlaczego nie wpisałeś ekonomistów i pedagogów. Ich zarejestrowanych jest najwiecej
          • trollbyd Re: Do tej listy dodałbym: 29.03.15, 13:42
            Uraz czy nie, ale klawo ma rację.
          • klawo.jak.cholewa Re: Do tej listy dodałbym: 02.04.15, 08:16
            Dopisałem "itp. nadmiarowe zawody."

Nie mam urazu do tych kierunków, ale do ludzi, którzy z uporem maniaka idą na te kierunki, podczas gdy od dawna wiadomo, że po nich jest krucho z pracą.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka