Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 20:18
    czy mam już 26 dni urlopu jeśli, rzekomo za ogólniak mam 4 lata, w jednym zakladzie przepracowałem 3,3 roku a w obecnym też 3,3 ? Czy to mi kadry automatycznie naliczą ?Czy mam się do nich zgłosić jak nie? czy w trakcie trwania roku kalendarzowego mozna pracownikowi zmienic licxzbie dni urlopu czy trzeba czekac do nastepnego roku?
    Obserwuj wątek
      • snajper55 Re: urlop 07.01.13, 20:46
        Gość portalu: GANMGES napisał(a):

> czy mam już 26 dni urlopu jeśli, rzekomo za ogólniak mam 4 lata, w jednym zakla
        > dzie przepracowałem 3,3 roku a w obecnym też 3,3 ? Czy to mi kadry automatyczni
        > e naliczą ?Czy mam się do nich zgłosić jak nie? czy w trakcie trwania roku kale
        > ndarzowego mozna pracownikowi zmienic licxzbie dni urlopu czy trzeba czekac do
        > nastepnego roku?

Ponieważ liceum ogólnokształcące liczy się jak cztery lata pracy, to po 6 latach miałeś już prawo do 26 dni urlopu. Kadry same tego powinny pilnować, jeśli tylko mają wszystkie odpowiednie dokumenty, jak świadectwo pracy z poprzedniej pracy i świadectwo ukończenie szkoły. Jeśli nie pamiętają, warto się przypomnieć.
        Dodatkowe dni urlopu dostaje się w trakcie roku i nie trzeba czekać do nowego roku. Uprawnienie do dłuższego urlopu nabywa się w dniu, w którym mamy te 10 lat stażu pracy.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka