Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

karierowo.com Dęta sprawa! Naciągane ogłoszenia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.13, 17:00
    Witam wszystkich poszukujących pracy.

Chciałbym ostrzec przed wysyłaniem aplikacji poprzez serwis karierowo.com Pracodawca niby nazywa się Work of World ale potem wychodzi szydło z worka, bo ogłoszenie jest następującej treści: Poszukujemy Statystów / Epizodystów do produkcji telewizyjnych. Zgłoszenia przyjmujemy na www.karierowo.com
    Wszystko niby ładnie pięknie, ale w regulaminie strony karierowo.com jest napisane, że pobierane będą opłaty za korzystanie z serwisu. Niestety regulaminu nie widać podczas rejestracji i łatwo można się naciąć. Nie bądzcie głupi i nie dajcie się na to nabrać. Naciągacz, który prowadzi serwis, nazywa się Aleksander Zych (z Poznania) Wykopmy s***syna z netu :)

Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: Żoau Re: karierowo.com Dęta sprawa! Naciągane ogłosze IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 14.01.13, 16:58
        niestety regulamin widać.. nawet bez rejestracji. dzisiaj dostałam wezwanie do zapłaty ale nie drogą mailową. Obawiam sie ze koleś znalazł sposób aby ściągać kasę z ludzi i nic na to nie poradzimy.. podaje nr gg, odezwij się żeby pogadac o sprawie ;) 4748254
        • Gość: tyyy Re: karierowo.com Dęta sprawa! Naciągane ogłosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 23:52
          Witam! Ja też się nacięłam:/ Po 12 dniach przysłali mi maila z żądaniem zapłaty. Tego samego dnia wysłałam drogą mailową odstąpienie od umowy. "Aleksander Zych" przysłał regulamin umowy , w której nie ma numeru umowy! Czy komuś udało sie pozytywnie zakończyć tę sprawę? Możecie doradzić co jeszcze mogę zrobić?
          P.S. Oni wysyłają to samo wszystkim, z błędmi, bez numerów...
          • Gość: amen Re: karierowo.com Dęta sprawa! Naciągane ogłosze IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.13, 01:32
            widać facet zastanowił sie jak mozna "uleprzyć" pobieraczka, gdzie ludzie rejestrowali sie na byle jakie dane fikcyjne, a w sprawie pracy każdy z was dał full informacji o sobie, co gorsza prawdziwych...

musicie działać razem inaczej nie macie szans
          • Gość: pinka Re: karierowo.com Dęta sprawa! Naciągane ogłosze IP: *.lebork.vectranet.pl 13.04.13, 08:18
            Hej!! Ja też jestem po części poszkodowana przez karierowo.com. Moje odstąpienie zostało przyjęte, ale nie wiem jak się dalej sprawa potoczy- bo ludzie, którym karierowo zaakceptowało odstąpienie dostają i tak wezwania do zapłaty.

Na facebooku jest założony profil: grupa poszkodowanych przez karierowo. com ( już się nazbierała spora grupa ludzi, która została poszkodowana przez karierowo) - wejdzie i poczytajcie tam co piszą- są rady jak napisać odstąpienie, jak można wspólnie sądzić się z karierowo- z jego nieludzkimi praktykami.

Z wpisu na fb- wynika, że praktyki stosowane przez karierowo.com są zgodne z ustawą.... Poczytajcie na ich profilu. Warto..;-)

Mnie zastanawia jedno- jak to może być legalne??

Po przeczytaniu regulaminu i nawet posiadaniu świadomości, że po zalogowaniu na ich stronie musisz uiścić opłatę w wysokości 99 zł-a w zamian oferowane jest, że dane które się podane służą do stworzenia ,,My Cv'', które będzie widnieć w indywidualnej wizytówce oraz po zalogowaniu będzie wgląd do ofert pracy.
            A tak na prawdę to wielka ściema- człowiek się loguje- żadnej wizytówki nie ma, nie widzi swoich danych, nie ma ,,My Cv'' oraz przede wszystkim nie ma żadnych propozycji ofert pracy.

PRZECIEŻ TO JEST WYŁUDZANIE PIENIĘDZY ZA BRAK ŚWIADCZONEJ USŁUGI !!!!

Ja się pytam: za co mamy płacić?? Za to, że dane podaliśmy i ktoś je teraz może wykorzystywać w dowolnym celu??

,,Klient płaci-klient wymaga''.

• Gość: Pola Re: karierowo.com Dęta sprawa! Naciągane ogłosze IP: *.31.56.79.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.01.13, 13:31
        Dzięki za ostrzeżenie!
        • Gość: PobieraczkowyGłąb To takie samo naciąganie jak u PobieraczkaNabie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.13, 18:11
          Ja bym ich zlekceważył, tak jak nie przejmuję się PobieraczkiemNabieraczkiem.
          Przysyłali maile, teraz listy zwykłe ( bo polecone polecam zwrócić nadawcy ).
          Gdyby prawodawstwo w Polsce ścigało takich cwaniaczków to byłby spokój.
          Ponieważ możemy robić to, co nie jest zabronione,
          możemy wymyślać "wały" dozwolone, bo nie są zabronione.
          Najgorsze q...stwo to żerować i zarabiać na ludziach poszukujących pracy.
          Pozdrawiam.
      • Gość: sandra Re: karierowo.com Dęta sprawa! Naciągane ogłosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.13, 16:00
        witam ja tez sie nabralam na to :(wiadomo ze malo kto czyta regulamin, 27 stycznia zarejstrowalm sie na tej stronie wczoraj przyszedl mi mail ze mam do zaplaty 100zl napisalam maila zwrotnego ze nieswiadomie sie tam zarejstrowalam i ze prosze o anulowanie tego i jeszcze nie dostalam odpowiedzi, co z tym zrobic? czy ktos w jakis sposob rozwiazal to nie placąc?
        • abkruszynka Re: karierowo.com Dęta sprawa! Naciągane ogłosze 13.04.13, 16:54
          A po prostu "olać" ich trzeba, tak jak PobieraczkaNabieraczka.
          Żeby nie okazało się, że to ten sam "cwanianiaczek" tylko zmienił image.
      • Gość: KandydatX Re: karierowo.com Dęta sprawa! Naciągane ogłosze IP: *.rev.pro-internet.pl 13.04.13, 21:20
        Ludzie, no co Wy? Taka umowa musi posiadać potwierdzenie, a nie regulamin w postaci pliku, który można dowolnie edytować i nadpisywać przy każdej aktualizacji. Ostateczna wersja musi być Wam dostarczona w momencie podpisania umowy na podobnych zasadach jak w Allegro. Tam wszystko przejrzyście funkcjonuje i nie ma podchodów. Dokładnie wiadomo za co i ile się płaci.

Oni działają, bo zawsze ktoś ze strachu wpłaci! Wszyscy prawnicy są zgodni co do kwestii pobieraczka i podobnych tworów. UOKiK też, bo już chyba 400 tys. zł kary im nałożył. A oni ślą dalej.

Ja czytam regulaminy, więc nigdy się nie naciąłem, ale widzę co jest dookoła. Żałosne, że te serwisy to takie dno, że muszą się do podstępów uciekać, żeby ktoś skorzystał.

PS.

Wszyscy oszukani sprawdźcie czy firma, której ogłoszenie tam zamieszczono pozwoliła na to czy serwis kradł ogłoszenia z Pracuj.pl, infopraca i innych. Bo jeśli to były prawdziwe oferty i naciągnięto ludzi, to z pewnością te firmy ucieszone nie będą tym faktem, że w tym uczestniczyły.

A tymczasem zgłoście na policję, że Was straszą.
        • Gość: KandydatX Re: karierowo.com Dęta sprawa! Naciągane ogłosze IP: *.rev.pro-internet.pl 13.04.13, 21:38
          Zapomniałem dodać. Pożartujcie sobie trochę z nich. Ja np. wysłałem im właśnie maila jaka będzie jutro pogoda.

A Wy możecie wysłać maila z potwierdzeniem i informacją, że wysłanie potwierdzenia oznacza akceptację Waszego regulaminu wg którego Pan Z. jest Wam winny 99zł. :) Tak mi się przypomniało a propos pewnego człowieka co liczył sobie po parę stów za każdy list od ZUS i skrzętnie to podliczał. ;)
      • Gość: Pawlak-pobieraczek A przy okazji - co u Pobieraczka ? Czy nadal wysył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.13, 18:13
        Czy nadal wysyłają swoje "brednie" z pogróżkami ?
        Dawno nic od nich nie dostałem, aż mi smutno jak pomyślę, że "padli".
        Było wesoło jak się wysilali z coraz to nowymi argumentami,
        Pan Dyrektor Marek pewnie też stracił pracę,
        a taka była fajna - i płaca pewnie prawie jak "amerykancka".
        Szkoda.........................................................
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka