Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Urząd pracy

10.01.13, 15:29
    Witam.31 Stycznia mam wizytę w urzędzie.Wiem ze w mojej okolicy nie ma pracy, jedynie w miastach oddalonych o 40-50km.Czy jeśli zaproponują mi tam pracę to muszę przyjąć to ofertę czy mogę powiedzieć ze nie mam dojazdu? bo naprawdę nie mam jak dojechać.Prawa jazdy jeszcze nie mam a autobusem to napewno nie dojechałabym na 7 czy 8 rano .Ale podobno gdy się raz odmówi to wyrejestruja tak? To chyba lepiej przyjąć ta ofertę i pracodawcy przedstawić całą sytuację.Dodam jeszcze ze mam 14 miesięczna córkę i żadnej obcej babie pod opiekę jej nie oddam.A żadnej sprawdzonej niani nie znam.
    Obserwuj wątek
      • Gość: spec Re: Urząd pracy IP: *.tvk.torun.pl 10.01.13, 15:52
        Bierzesz KAŻDĄ oferte i pożniej decydujesz na miejscu czy chcesz czy nie---zawsze to samo dostanie 20-1000osób więc nawet jakbyś bardzo chciała to i tak nie dostaniesz tej roboty....A jak niepasuje robota czy brak dojazdu to tak gadasz z "pracodawcą"żeby odrazu nie chciał...
        P.s.od 15 lat nie znam nikogo kto dostał robote z UP....Słyszałem ze coniektorzy dostali jakiś najgorszy syf typu obieranie cuchnących ryb,obieranie cebuli czy zbiór pieczarek--oczywiście albo na umowe o dzieło za 3zł/h lub na czarno--obrali ta cebule i po tygodniu znowu musieli sie rejestrować...Jak masz tam kogoś z rodziny to załatwia jakąś fuche --najlepiej w UP --siedzisz ,spijasz kawy i czekasz na 15:30,ciepoło przyjemnie,zero stresów ,wszystko opłacone 13stki itd...
        • marian446 Re: Urząd pracy 10.01.13, 16:03
          Ja załatwiłbym to z pracodawcą.
          • gasiaa Re: Urząd pracy 10.01.13, 17:25
            Ja w Urzędzie dowiedziałam się ze nie mogą mi zaproponować pracy poza Chorzowem (bo w Chorzowie mieszkam)
      • Gość: inne Re: Urząd pracy IP: *.waldex.3s.pl 10.01.13, 19:29
        Twoje dziecko nikogo nie obchodzi. To Twój problem. Nie jesteś jedyną matką na świecie, która poszłaby do pracy. Albo jesteś gotowa do podjęcia pracy albo nie.
      • Gość: op Re: Urząd pracy IP: *.toya.net.pl 11.01.13, 22:54
        Nikt Ci nie zaproponuje oferty gdzie trzeba tyle dojechać. A jeszcze jeśli dojazd zajmuje więcej niż 1,5 godziny w jedną stronę. Najwyżej wyślą Cie do doradcy zawodowego.
        • andzia.99125 Re: Urząd pracy 15.01.13, 13:31
          Do "inne": Dla mnie dziecko nie jest problemem, a jeśli dla Ciebie jest to współczuję Twoim dzieciom, naprawdę. i życzę Ci żeby Twoje dzieci kiedyś powiedziały Ci że jesteś dla nich problemem.
          • Gość: Zuzza Re: Urząd pracy IP: *.opera-mini.net 15.01.13, 13:51
            Na wejściu mówisz pracodawcy, że masz dziecko i jesteś skreślona :))
          • Gość: inne Re: Urząd pracy IP: *.waldex.3s.pl 15.01.13, 14:00
            Dla mnie Twoje dziecko też nie jest problemem. Nic a nic mnie nie interesuje i nie obchodzi, więc nie wpisuj mi tu głupot i nie przypisuje czegoś, czego nie powiedziałam. Pytanie brzmi: po co Ty umieściłaś taką informację?Bo przecież nie ja. O co ci chodziło???
            Napisałam Ci zgodnie z prawdą, że to nikogo nie interesuje, albo jesteś w stanie chodzić do pracy albo nie (nieważne jakie tam sobie przyczyny wymyślisz).
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka