Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gdzie jest praca?

• Gość: bambi7 Gdzie jest praca? IP: *.internetia.net.pl 07.03.13, 16:28
        "Trwają też prace nad projektem ustawy o ochronie miejsc pracy w czasie kryzysu. Rząd chce na to przeznaczyć 400 mln zł - chodzi głównie o dopłaty do pensji pracowników zagrożonych zwolnieniem" - więc firmy na siłe będa udowadniać, że mają zwalniać i dostaną kasę za friko
        • Gość: już bezrobotny Re: Gdzie jest praca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.13, 17:14
          i i i o to chodzi bo zawsze chodzi o pieniądze hi hi hi
      • Gość: gość Sollers Lublin IP: *.blue-net.com.pl 07.03.13, 20:33
        Od ponad roku firma Sollers szuka pracowników do nowego biura w Lublinie. Narzekają na brak ludzi do pracy w Lublinie na różnych portalach. Byłem na rozmowie w Warszawie i wszystko pięknie, ale ostatecznie dostałem propozycję pracy w Warszawie bo w Lublinie na razie nie otwierają. Oczywiście zaproponowane zarobki bardziej Lubelskie niż Warszawskie.
      • Gość: Heinrich Gdzie jest praca? IP: *.unitymediagroup.de 07.03.13, 20:57
        Polska nie jest normlanym krajem, więc nie ma w Polsce normalnych pracodawców i normalnych pensji.

Co gorsza - to wszystko na życzenie większości wyborców składającej się z debili i wybierającej od ponad 20 lat takich rządzących, którzy bez żadnych konsekwencji doprowadzili do takiej sytuacji.
      • Gość: luki349 Gdzie jest praca? IP: *.icpnet.pl 08.03.13, 00:03
        "...dopłaty do pensji pracowników zagrożonych zwolnieniem..." - coś mi się wydaje, że jakoś tak magicznie wszyscy pracownicy w Polsce będą raptem zagrożeni zwolnieniem.
      • Gość: Janek Gdzie jest praca? IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.13, 01:59
        Dopłaty do pracownika, ale na miły bóg po co takie skomplikowane przepływy pieniędzy. Czy nie wystarczyło by obniżenie kosztów pracy, zmniejszenie składki na ZUS i inne dziadostwa budujące wille z marmuru, które na dodatek zarabiając kokosy nie spełniają swojego zadania??
        Dla osób nieodprowadzających składek na ZUS i NFZ, czyli pracujących na umowach innych niż umowa o pracę powinno się obowiązkowo wprowadzić składki, ale nie liczone procentowo tylko kwotowe przy danych zakresach zarobku. Miało to by dwa skutki, pracownik miał by odprowadzane jakieś składki i ubezpieczenie zdrowotne, pracodawcy także wtedy zastanowili by się czy opłaca im się zatrudnić pracownika z umową o dzieło czy o pracę. Wiadomo przy takich przepisach musiała by wzrosnąć kara za zatrudnianie na czarno, łącznie z karą więzienia i przepadku majątku firmy.
        A wszystko dlatego że w prawie nie ma dokładnej definicji co można uznać za "dzieło" i na co można zawrzeć umowę o dzieło. I tak pod przysłowiowe "dzieło" podciąga się nawet siedzenie 8 godzin na kasie w hipermarkecie lub inne podobne czynności regularne o znacznym czasie trwania...
      • Gość: Karina Gdzie jest praca? IP: *.182.10.217.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.03.13, 07:16
        Właśnie przed chwilą przeczytałam, że w bankach mają zatrudniać... i to w BRE mają nawet zatrudniać. to czemu zwolnili w ciągu ostatnich dwóch tygodni ponad 20 osób... wiem, bo sama jestem jedną z tych dwudziestu...
      • Gość: s wiecej propagandy! IP: 192.166.203.* 08.03.13, 07:57
        premier w radiu opowiada o sukcesie i zielonej wyspy. pracy mnostwo! szkoda tylko, ze nie podaliscie jak sie ma ilosc ofert do ilosci bezrobotnych i jakie sa proponowane zarobki. ;)
        • Gość: najmądrzejszy Re: wiecej propagandy! IP: *.play-internet.pl 08.03.13, 08:22
          Bo premier popełnia ten sam błąd co autor artykułu wnioskując, że ponieważ jest dużo ogłoszeń w internecie to firmy faktycznie zatrudniają.
          • Gość: s Re: wiecej propagandy! IP: 192.166.203.* 08.03.13, 08:46
            no czesc ogloszen, to po prostu "budowanie bazy". dzialy hr jakos swoje istnienie usprawiedliwic musza, no nie?
      • wika2012 Gdzie jest praca? 08.03.13, 09:46
        To przykre,ze takie kity sie wciska ludziom. Praca jest owszem, ale wyzysk za minimalna 1600 PLN. Czy mozna za to samodzielnie wyzyc? Nie dziwie sie ze zaiast pracowac za taka kase ludzie wola dorobic na czarno, nie dzileic sie z panstwem, ZUSem. A ze to okradanie panstwa? Panstwo w majestacie prawa ciagle z nas cos sciaga, podnosi podatki, spoleczenstwo nic nie ma do gadania, kaze placic 2 razy, bo "takie sa przepsiy". Gdybym miala na reke dostac 1000-1200 to na pewno szukalabym czegos na lewo. Sorry, ale jakos trzeba zyc. Najwiekszym zlodziejem jest ZUS bierze bez gwarancji ile i czy w ogole cos odda. Przykre jest to ze placa sie tak splaszczyla ze za minimalna place mozna kopac rowy jak i pracowac umyslowo.
      • wika2012 Gdzie jest praca? 08.03.13, 09:54
        Pracuje 12 lat,jestem dobrze po 30tce,mam wyzsze wyksztalcenie, doswiadczenie i moim niedosciglym marzeniem jest zarabianie az 2500/reke. Czy to normalne? Firm nie stac na zatrudnianie powyzej minimalnej,te co stac wyciskaja pracownika jak cytryne, gdzie tydzien pracy sprowadza sie do 50-60 godz,brak oplat za nadgodziny itd.
      • Gość: GoscLublin Gdzie jest praca? IP: *.nplay.net.pl 08.03.13, 10:52
        Praca w Lublinie, doradcy finansowi ? to śmieszne, żadni doradcy tylko zwykli akwizytorzy, idź i szukaj klientów na własną rękę, łażąc door to door, żeby zostać prawdziwym doradcą trzeba studia skończyć i z dać egzamin państwowy bardzo trudny. No i inne oferty na słuchawce, za 1200 zł na rękę. Śmieszne. To już nie chodzi o to, że nie chce się pracować za tak małe pieniądze, tylko za te pieniądze nie da się utrzymać. Więc ludzie szukają innych sposobów.
        • Gość: bezrobotny Re: Gdzie jest praca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.13, 17:28
          Ja znalazłem sposób na bezrobocie ! Sadzę tytoń potem suszę go i kulam papierosy i sprzedaję.
      • Gość: Knight Gdzie jest praca? IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.13, 18:38
        Już wszyscy lecimy pracować na pocztę na 1/4 etatu za 500zł i będziemy sobie zawracać dupę z jeżdżeniem do pracy kupując do tego jeszcze bilet miesięczny za piątą cześć tego błogosławionego wynagrodzenia.
      • Gość: kamil Gdzie jest praca? IP: *.centertel.pl 11.03.13, 11:57
        kurde w rzeszowie siedze juz pól roku a jestem piekarzem i nie ma tu zadnej oferty z tego zawodu co sie ku.wa dzieje w tym kraju
      • Gość: A.T. Gdzie jest praca? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.13, 08:50
        Chciałabym zobaczyć dzieci polityków, które na co dzień pierdzą w stołki, jak idą do pracy za 1200 na rękę. Można by się przynajmniej trochę pośmiać. Co do ofert pracy, to szkoda słów.
        • Gość: Józek Re: Gdzie jest praca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 17:28
          Cóż można mówić o dzieciach polityków jeśli u nas syn komendanta policji nie dość że jechał na podwójnym gazie i spowodował wypadek w którym zginęła jedna osoba (pieszy przechodzący prawidłowo przez ulicę na pasach) i nic mu nie zrobili po prostu pozostał bezkarny nawet nie odebrano mu prawa jazdy. W tej chwili pracuje też na komendzie jako nie karany i dla takich morderców praca jest na policji.
      • Gość: ZdrowaKawa Re: Gdzie jest praca? IP: *.icpnet.pl 14.03.13, 22:31
        Praca jest u nas w DXN uczymy wszystkiego od podstaw jak promować nasza kawę w necie napisz zdrowakawateam@ gmail .com
        • bojza Re: Gdzie jest praca? 01.12.14, 12:07
          Poszukujemy partnerów biznesowych zainteresowanych współpracą jako niezależny dystrybutor w firmie DXN.
          Zapraszam do kontaktu:
          ewagb.ganodermakawa.pl/
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka