Gość: Raf IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 21.07.04, 02:24 Polska jaka jest kazdy widzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pat i Mat Re: Posada w policji za łapówkę IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 21.07.04, 03:20 To nawet do policji nie mozna normalnie sie przyjac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia80 Re: Posada w policji za łapówkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 11:10 W każdym artykule tkwi część prawdy...W tym niestety również. Ostatnio skończyłam studia pedagogiczne(2 specjalizacje w tym resocjalizacje)i jestem na drugich-prawo.Pani w kadrach nawet nie zezwoliła na przyniesienie przeze mnie podania z prosba o podjecie w stosunku do mnie czynnosci rekrutacyjnych...Pewno obsadzili juz stanowiska swoimi znajomymi:( nawet nie sprawdzajac co moze umiec ktos inny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cebularz Re: Posada w policji za łapówkę IP: *.ny325.east.verizon.net 21.07.04, 03:20 kazdy widzi z zagranicy Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszko Re: Posada w policji za łapówkę 21.07.04, 07:27 to jest jedna wielka mafia!!! Przyjmowanie korzysci a przede wszystkim znajomosci to jest normalka zwlaszcza w takiej "instytucji". A co powiecie nt.policjantow jezdzacych po pijanemu, powodujacych powazny wypadek,poczym uciekajacych z miejsca,zglaszajacych kradziez auta(nawet 10-letnie dziecko domysliloby sie nie bylo kradziezy chocby po nie zerwanej blokadzie kierownicy,ale prokuratorzy ida innym tokiem myslenia). Sprawa konczy sie na dlugotrwalej 100%platnej"chorobie"sprawcy i powrocie po pol roku do sluzby. Warto dac lapowke,zeby potem miec przygody ze szczesliwym zakonczeniem.I niech ktos powie,ze w kraju nad Wisla nie ma rownych i rowniejszych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syndyk3RzP Jaki ten Michnik odważny! Tylko dlaczego od razu IP: 64.7.158.* 21.07.04, 03:49 nie opublikuje wywiadu z niejakim Kaliszem (aktualnym pookrągłostołowym ministrem spraw wewnętrznych odpowiedzialnym za sprawy policji), który by to wszystko przecież od razu wyjaśnił i sprostował? Gazeta Wyborcza uprawia - jak zwykle - swoją kuglarską oszukańczą grę pozorów: korupcję niby wskazuje, ale naprawdę odpowiedzialnych ochrania. Bo to swoi. Jedna banda okrągłostołowych oszustów. Może wystarczy już tego michnikowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fastviper Re: Jaki ten Michnik odważny! Tylko dlaczego od r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 10:11 Oja! Fachowe trolowanie ze szkoły retoryki komunistycznej :) Miło czasem poczytać taką propagandę... Gratuluję umiejtności zastąpienia mózgu urządzeniem do konstruowania takich tekstów! A jak Ci starczy michnikowania to nie kupuj Gazety. Zrób swoją lepszą i postaraj się o wiarogodność. A potem ja przyjdę i napiszę "to wszystko jedna klika" ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Jaki ten Michnik odważny! Tylko dlaczego od r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 12:29 racja. uderz w stół, a nożyce się odezwą. Kuglować - ostatnio słyszałam to słowo - jeden z posłów SLD czy SDP - jeden czort. Odpowiedz Link Zgłoś
obrokon W Olsztynie to wystarczy gdy aplikant wykaże zdoln 21.07.04, 20:26 Strażnik miejski, M. Dudek wykazał się umiejętnościami, rozbójniczymi i chęcią zabijania, nie wiem czy musiał jeszcze za to zapłacić, ale już jest policjantem. To wszystko służy policji, prokuratorom, sędziom i innym biurwom do eliminacji przeciwników politycznych i zwykłych biedaków, którzy nie zgadzają się z władzą oszustów. 10 miesięcy w zawieszeniu na 5 lat, to wyrok wydany przez skorumpowanego sędziego, oszusta Karola Beśka sędziego sądu rejonowego w Olsztynie. Oskarżony ciężko chory inwalida z powodu uszkodzenia kręgosłupa z art. 226. § 1. kk. Według poszkodowanych dwóch policjantów bandytów, którym nie udało się oskarżonego przejechać samochodem służbowym, użył on wobec nich słów obraźliwych nazywając ich debilami. Policjanci ci przyjechali do zgłoszenia o kolizji drogowej, w której uczestniczyła ich koleżanka, która to uciekła z miejsca zdarzenia. Łatwo sobie wyobrazić jak wyglądała ich praca, która skończyła się wyłamaniem drzwi do budynku a następnie próbą zabójstwa poszkodowanych. Policjanci ci zeznawali w sprawie jako jedyni świadkowie i właściwie nie pamiętali, co powiedział i jakich słów użył oskarżony. Skorumpowany sędzia oszust poprzekręcał w protokołach ich zeznania, ponieważ kolidowały ze sobą. Nie dopuścił do przesłuchania 14 świadków i innych dowodów zgłoszonych przez oskarżonego. Tym sposobem można skazać nawet księdza i tu pragnę przypomnieć, że zapadł wyrok na księdza pedofila, który przyznał się do winy. Ksiądz za pedofilstwo (górna granica wyroku do 10 lat) dostał 10 miesięcy w zawieszeniu na 3 lata. Ja dostałem ( górna granica wyroku 1 rok) 10 miesięcy na 5 lat, za wezwanie policji do kolizji drogowej. W między czasie byłem tymczasowo aresztowany ( kodeks postępowania karnego zabrania używania tego środka w przypadku art. 226. kk. ) oraz przez cały roczny okres oczekiwania na złożenie zeznań przez strażnika bandytę dwa razy w tygodniu zgłaszałem się na policję. Gdy przyjdą podpalić dom itd. będę się bronić, przygotuje się do tego z terrorystami nie będę negocjował. Mirosław Kołecki 10-285 Olsztyn ul. Klasztorna 3m2. Panowie władza możecie mi wrzucić granat przez okno i ogłosić, że popełniłem samobójstwo, możecie również oskarżyć mnie o następne przestępstwa i zabić mnie w więzieniu, dlaczego nie oskarżacie mnie o szkalowanie? Bo wszystko co pisze jest prawdą i mam na to dowody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: W Olsztynie to wystarczy gdy aplikant wykaże IP: *.who.vectranet.pl / *.who.vectranet.pl 03.08.04, 23:15 żyjemy niestety w czasach w których dowody to za mało!!!! nietety!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIBI A JAKĄ CZEBA DAĆ ŁAPÓWKE ŻEBY PRACOWAĆ WYBORCZEJ IP: *.pl / *.crowley.pl 21.07.04, 06:24 CO MICHNIK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z pragi jestem Re: A JAKĄ CZEBA DAĆ ŁAPÓWKE ŻEBY PRACOWAĆ WYBORC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 07:02 to niestety prawda... sam odpadłem na testach jak i mnóstwo innych normalnych osób, a dwaj dresiarze z mojej ulicy, którzy wyrywali torebki babciom i kradli radia z samochodów teraz chodzą w mundurze... maturę też kupili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Analfabeci - bardzo dużą... IP: 195.245.217.* 21.07.04, 09:00 Analfabeci - bardzo dużą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: A JAKĄ CZEBA DAĆ ŁAPÓWKE ŻEBY PRACOWAĆ WYBORC IP: 217.153.29.* 21.07.04, 09:03 Wyborcza to prywatny biznes i Michnik jeśli będzie miał ochotę może własnego psa w niej w zatrudnić i nic ci do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: to trzeba bylo placic 22% vat i wiele innych p IP: *.cegs.itesm.mx 21.07.04, 12:43 tak jak od prywatnego biznesu ://pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: to trzeba bylo placic 22% vat i wiele innych IP: 62.233.250.* 21.07.04, 14:31 pamietamy.tripod.com/ A to jest autentyk, czy tak samo spreparowane zdjęcie jak to niżej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: to gorne to autentyk, jedno z serii jak widac IP: *.cegs.itesm.mx 21.07.04, 19:59 kiszczak niezlych fachowcow-artystow propagandy zatrudnial dla gromadzenia przydatnych na przyszlosc materialow dekomunizacja i ujawnienie archiwow oraz powiazan zydokomuny moglo ten kraj skierowac na te droge ktora poszly czechy mniejsze rozkradanie bezrobocie na poziomie 7% lub ostatecznie slowacji gdzie bezrobocie potrafili zmniejszyc podobno w ciagu 2 lat o 5% i pewnie mieliby takie same jak czechy gdyby nie bolszewia mieczara pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Posada w policji za łapówkę IP: *.zapis.net.pl 21.07.04, 07:14 W Ostrowie Wielkopolskim jest to samo. Jednak dziennikarze boja się o tym pisac. Ostrów to za małe miasteczko. W Ostrowie Policj stała się praktycznie gangiem policyjnym. Mamy to niczym mafie rodziny, które pracuja już od dawien lat. Tym samym mamy rodziny Policyjne państfa Juzefiak, Mintów, Sobcza Korzeniewskich. To jest nie smaczne ale może ktoś sie tym zaintersuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rufi Re: Posada w policji za łapówkę IP: *.lubelskie.pl / 212.182.119.* 21.07.04, 07:38 w lublinie p. Brzuszkiewicz boi sie napisać bo odetną go od informacjia prawda jest taka ze biorą i brac beda dopóki będą siedzieli na stołkach. a jaka jest stawka zainteresowani wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z pragi jestem Re: Posada w policji za łapówkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 07:50 miałem kogoś w rodzinie kto próbował z tym walczyć, ale nie dał rady i został zmuszony do odejścia bo wszystkie dowody przekręcono i zwalono na niego... podobnie jest w ministerstwach, u premiera i w tajnych służbach... tyle, że kasa duuużo większa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Posada w policji za łapówkę IP: 195.117.152.* 21.07.04, 07:51 niestety - muszę to potwierdzic - mam wielu znajomych policjantow i nawet się nie wstydzą w jaki sposób zostali przyjęci. Jest to dobra fucha - wszyscy wybieraja się na imprezy swoimi samochodami - bo przecież nikt im nic nie zrobi za jazdę po pijanemu, przez centrum rynku w miejscu gdzie obowiązuje całkowity zakaz jazdy - to jak mafia - pojadą do szczytna - trochę wycisku - i od razu można zostac dzielnicowym - tylko czy taki dzielnicowy jest w stanie sumiennie wypełniać swoje obowiązki - kiedy wie że za wszystko trzeba i tak zapłacić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Posada w policji za łapówkę IP: *.lub.net.pl / *.net.pl 21.07.04, 08:08 W Lublinie taki mechanizm podobno działa od wielu lat. Znajomi policjanci policzyli, że 57 osób powiązanych rodzinnie z komendantem KMP Lublin p. J. P. zostało przyjetych do pracy. Niestety korzysta on z ochrony pana komendanta wojewódzkiego i zwiazków zawodowych tz. kierownictwa związków i pozostaje nietykalny pomimo afer, które objęły kilkudziesięci policjantów / afera stłuczkowa, jazdy po pojanemu, i wiele innych negatywnych zjawisk niedopuszcalnych w policji / Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boro Re: Posada w policji za łapówkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 08:22 W Stolecznej rowniez. No coz trzeba sobie dorobic jakos do skromnej pensji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swojak Re: Posada w policji za łapówkę IP: 212.160.234.* 21.07.04, 08:14 Pani Hytrek swoim nazwiskiem nie wzbudza zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Posada w policji za łapówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 08:27 zainteresujcie sie oddziałem prewencji w Piasecznie tam to jest bałagan mozna wszystko kupic-sprzedac a kazdy kto tam trafił musiał zapłacic chyba ze mial dobre plecy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arkadiusz Re: Posada w policji za łapówkę IP: *.csk.pl 21.07.04, 08:40 Nie wierzę,że łapówki to sprawa incydentalna,wystarczy przyjrzeć się uważnie ludziom na szkoleniu podstawowym.Dla większości przebiec tysiąc metrów,to prawie maraton,mnóstwo ludzi niskich albo otyłych,którzy nie przeszliby testów sprawnościowych. Testy psychologiczne to znowu jakiś lipa.Nie wiem kto je przechodzi,mam wrażenie,że są to zazwyczaj idioci.Ciekawą sprawą jest rówież to,że w żaden sposób nie można dowiedzieć się o swoich wynikach psychotestów. Ciekawe dlaczego,skoro mogę zadzwonić i wypytać się o swoje wyniki testów sprawnościowych.W gruncie rzeczy można tymi wynikami szafować do woli i przyjmować tych których się chce, bo nikt nigdy nie dowie się czy jego testy psychologiczne były pozytywne czy negatywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manel Re: Minister Kalisz pewnie nic nie wie ! IP: *.prudnik.sdi.tpnet.pl 21.07.04, 08:46 MSWiA to PGR i pracujący tam nie zmienili swojej mentalności . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psychotrop Posada w policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 08:49 Żeby brać trzeba najpierw dać - każda kurwa to wie i policjant (przyszły), też to powinien wiedzieć. Mnie to wcale nie dziwi, o jeszcze dzisiaj nie wziąłem lekarstw. Papa kochani :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszła polcjant cóż za nowina!!!!! IP: *.um / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 09:08 Sama miałam podobną propozycję pracy w warszawskiej policji za 2 tys. zł., akurat nie dysponowałam taką gotówką więc nie będę strzec porządku. Proponujący wcale nie krył, że chodzi mu wyłącznie o kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: cóż za nowina!!!!! IP: 217.153.29.* 21.07.04, 09:22 to czemu nie złożysz zawiadomienia? A później ma pretensję, że "jak ta policja działa", a jak może coś zrobić to d. nie ruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: cóż za nowina!!!!! 21.07.04, 10:34 Gość portalu: aaa napisał(a): > to czemu nie złożysz zawiadomienia? taaa? a udowodnisz cokolwiek komukolwiek? o konsekwencjach takiego kroku nie wspominając? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Komu? IP: 157.25.139.* 21.07.04, 11:06 Zawiadomienie?! Komu? Zawiadomienie się składa właśnie na komendzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Komu? IP: 217.153.29.* 21.07.04, 12:04 swojej mamie. Jak nie wierzysz instytucjom państwowym - są jeszcze media. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: zartujesz ? patrz zeznania kretacza michnika IP: *.cegs.itesm.mx 21.07.04, 12:47 pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Komu? 21.07.04, 13:32 Gość portalu: aaa napisał(a): > swojej mamie. Jak nie wierzysz instytucjom państwowym - są jeszcze media. hłe hłe hłe...ot, naiwny... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obrokon Re: cóż za nowina!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 19:22 Takm zawiadomić policjanta, że wziąl łapówkę? A co, on o tym nie wie? Odpowiedz Link Zgłoś
fufu_rufu A w Rosji.... 21.07.04, 09:18 .. zeby sie dostac do szkoly (akademi!!) dla celnikow trzeba zaplacic 30 000 zielonych. Potem jeszcze za egzaminy itd... Podobno zwraca sie w pare lat, newet poczatkujacemu celnikowi. W naszej policji tez pewnie ludziom nie o emeryture i 1000 zl miesiecznie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.69 Policja w Gdyni 21.07.04, 09:53 Bawi mnie ten artykuł; w Gdyni, mimo zapewnień Komendanta Miejskiego, że na "wasze miejsca czekają młode wilki, starajcie się", ostatnio przyjęto ok. 30 nowych policjantów. Odbyło sie to z wielka pompą, w pałacu ślubów UM Gdynia, w obecności Prezydenta Miasta, z wręczaniem podarunków (firmowych długopisów), prasa, rodziny, zdjęcia...Jak to jest, Panie Komendancie??? Czy to kolejny "sukces gdyńskiej Policji"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdy Re: Policja w Gdyni IP: *.who.vectranet.pl / *.who.vectranet.pl 03.08.04, 23:20 tak, ta gdynią szczególnie należałoby sie zainteresować w przyszłośći. jest sztucznie promowana, a afer bez liku. Wina zarządzających tym miastem!!!! Wiem co piszę, naprawde wiem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Milicjanci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 09:58 Mam propozycje dla milicjantów. Najlepiej jak zapiszecie sie do tęczowej bandy i zespoleni w miłosnym uścisku, nago postoicie sobie 24 godziny przy warszawskiej kolumnie Zygmunta. Wtedy każdy przechodzący będzie mógł o Was wyrazić swoją opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsrrr Re: Posada w policji za łapówkę IP: *.idea.pl 21.07.04, 09:59 to jeszcze nic, zajmijcie sie egzaminami do szkol aspiranckich dla strazakow, w poznaniu lapowka wynosi nawet 20000, a i tak bedzie sie przyjetym jak sie zda takie czasy, pewna praca, pewna pensja, a ze zawod ryzykowny? ale jest pewnosc chcoby skromnego utrzymania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Tak samo w Urzędzie Celnym IP: *.avamex.krakow.pl / *.avamex.krakow.pl 21.07.04, 10:19 Od dawna ustalona jest podobna stawka za przyjęcie do pracy w UC. Tam np.W Krakowie kasę brała kadrowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Miejska Komenda CHWDP Policji w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 10:26 Proponuje zając się też miejską komendą psiarni w Katowicach, bo tam to prawie na porządku dziennym. mimo artykłów prasowych jak to potrzebuja młodych wykształconych, nic to. Dostępu strzeze jakas gierkowska blondyna kadrowa z rozbieganymi oczkami. Tam mozna kupić wszystko od testów sprawonościowych do samej decyzji komendants. Totalna prywata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowisz Re: Posada w policji za łapówkę IP: 212.122.214.* 21.07.04, 10:40 Plus Jowisza za temat!!!Zgadza się, do policji trafiają osoby nie spełniające wymagań przewidzianych egzaminami wstępnymi. Mają one poparcie tylko i wyłącznie na szczeblu komendanta lub naczelnika, taka jest prawda.Jednak tym wąskim gardłem selekcji dostają się i prawdziwi policjanci, z krwi i kości, którym zależy na poszanowaniu prawa i łapaniu przestępców!Bonus-Schemat dla mniej poinformowanych, przykład z życia wzięty; kurs podstawowy w jednym z miast polski, na 100 uczestników ponowne testy sprawnościowe zalicza w całości 4-rech!!!Żenujące!Oczywiście kurs kończą wszyscy, i co dalej się dzieje? Tu zaczyna się druga część, walka o stopień, stanowisko, stołek.Po prostu budżetówka! Oczywiście każdy w swojej jednostce.Co się zaczyna liczyć?; po pierwsze jak pracujesz, czy jesteś godny zaufania, czy można na tobie polegać to trwa od 2 do 5 lat.Ale to nie są kryteria podstawowe można je szybko ominąć, jeżeli ojciec, ciotka lub ktoś z rodziny wypracował powyższe normy, chyba że szybciej zaczołeś sam pracować nad opinią u przełożonego ( podpierdal...,picie z przełożonym,posiadasz dobre dojcie do programów na kompa... tu może liczyć się każda bzdura która jest w danej chwili potrzebna)Jak widzicie nie wspominam o predyspozycjach, wykształceniu, poziomie pracy, wynikach, nie ma to najmiejszago znaczenia, to są tylko liczby lub opinie na papierze, które tworzą przełożeni. Pierwszy awansuje ten; z puli rodzinnej!I nie odkryłem tu niczego nowego w systemie!A płacenie za stanowiska (już w samej policji), oczywiście jest, ale tylko te najniższe bo wyżej zaczynają się układy a jaszcze wyżej polityka! Jednak chciałbym wrócić do tych prawdziwych policjantów! Plus Jowisza dla was Panie i Panowie Policjańci z krwi i kości!!!Ktoś musi pracować normalnie w tym kraju!Szkoda tylko~, że jest was tak mało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wszech-Rodak a Gazeta to jak TV od Rywina kupowała ... IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.07.04, 10:41 to wzór korupcji dla maluczkich... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Posada w policji za łapówkę 21.07.04, 10:41 o! to wybiórcza teraz sie obudziła? przeciez od lat transformacji wiadomo, że gros posadek państwowych po znajomosci chodzi. Jeśli nie wierza, niech prześledzą koligacje rodzinne w dowolnym urzędzie. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosomak Re: Właśnie IP: 157.25.139.* 21.07.04, 11:00 Jest to nagminne, zwłaszcza w Urzędach Administracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosomak Re: I ot wyjaśniła się sytuacja IP: 157.25.139.* 21.07.04, 10:58 I ot wyjaśniła się sytuacja, łapownictwa na drogach, bandytyzmu w policji itd. Nic dziwnego, że gdy się prosi o pomoc policję, (a byłem tego świadkiem) wprost odmawia udzielenia pomocy. Nic dziwnego, że gdy bandyci demolują lokal, policjanci przyglądają się z radiowozu i w ogóle nie reagują. Szkoda, że element taki istnieje w policji, bo psują pozostałym opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Ale ja też znam takie przypadki. Kolesie nie IP: *.energis.pl 21.07.04, 11:07 przeszli testów psychologicznych ale pracują w policji w Lublinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: No i przestałem się dziwić IP: 157.25.139.* 21.07.04, 11:10 No i przestałem się dziwić, gdy w sklepie później taki niby policjant chce zeszyt w kółka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milicjant ja sie przyjalem IP: 81.219.* / *.grs-3.g1.pl 21.07.04, 16:05 do policji bez lapowki, bo jestem bardzo madry i nie musialem placic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arkadiusz Re: ja sie przyjalem IP: *.csk.pl 21.07.04, 19:53 jak byłbyś mądry to nie szedłbyś tam koleżko Odpowiedz Link Zgłoś