Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wyjechali, ale wrócili

IP: *.elisa-mobile.fi 02.07.13, 09:56
    Ciężko pogodzić mi się z tym, że w Szkocji, pracując jako sprzątaczka, zarabiałam tyle, że mogłam spełniać swoje zachcianki, a w Polsce na o wiele bardziej odpowiedzialnym stanowisku jestem wynagradzana na poziomie, który każe mi zapomnieć o przyjemnościach.

Bo pewnie w Polsce sprzątaczka więcej zarobi ?...
    Obserwuj wątek
      • Gość: JanKran Wyjechali, ale wrócili IP: *.opole.hypnet.pl 02.07.13, 10:20
        reprezentant medyczny, obsługa klienta - akwizytorzy z międzynarodowym doświadczeniem, po zagranicznych studiach biorą najgorszą robotę za grosze - co ten tekst ma pokazać?
        • Gość: JanKran Re: Wyjechali, ale wrócili IP: *.opole.hypnet.pl 02.07.13, 10:28
          a tej laluni co wzięła robotę 1,7 k w wawie i sponsoruje cwaniaczka co ją zatrudnił zarobionymi w UK pieniędzmi oraz emeryturami rodziców, ktoś powinien wyklarować, że PSUJE RYNEK i demoralizuje BANDYTÓW, niesłusznie nazywanych pracodawcami, subsydiując ich.

nie się lepiej rozejrzy po kraju, który dawał jej godziwą płacę, i znajdzie lalunie co podejmują się pracy za stawkę poniżej kosztów utrzymania. są takie, hę? nie ma, co nie. i tu masz odpowiedź, głupia c*ipo. "pracodawcy" płacą ci tyle i tylko tyle za ile znajdą frajera. brytyjscy pracodawcy robią dokładnie to samo. tylko, że tam frajerów brak.
          • Gość: jedną nogą tam Re: Wyjechali, ale wrócili IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.13, 23:08
            Podobnie pomyślałem. Z jednej strony lalunia pisze, że 6-letniej emigracji zawdzięcza szersze spojrzenie na świat, a z drugiej jej postępowanie wskazuje, że coś z tą szerokością spojrzenia jest nie tęgo.

Dużo, dużo, dużo bardziej ciekawe są punkty widzenia Polaków, którzy w Londynie zostali, mają się bardzo dobrze i nawet do głowy im nie przyszło, żeby tu wrócić.
        • tomeczek_44 Re: Wyjechali, ale wrócili 06.07.13, 15:10
          Gość portalu: JanKran napisał(a):

> akwizytorzy z międzynarodowym doświadczeniem,
          > po zagranicznych studiach biorą najgorszą robotę za grosze - co ten tekst
          > ma pokazać?

Że za granicą można nieźle przeżyć za "grosze" a tutaj nie można przeżyć nawet za średnią krajową.
      • heartz Re: Wyjechali, ale wrócili 02.07.13, 10:35
        Trollujesz czy naprawdę nie rozumiesz sensu tego bardzo prostego zdania?
      • Gość: dan150 Wyjechali, ale wrócili IP: 109.144.176.* 02.07.13, 19:54
        ja zastanawiam sie czy wrocic do polski. w szkocji ta pogoda jest beznadziejna, praca w fabryce tez nienajlepsza. ciagle uzeraznie sie z agencjami pracy. masakra. i w sumie jedyne co mnie trzyma to wlasnie ostatnie zdanie tego artykulu, ze w szkocji czy anglii za najgłupszą prace mozna sie utrzymac. wiem chyba ze jednak na pewno wroce.
      • Gość: dd Wyjechali, ale wrócili IP: *.ronus.pl 05.07.13, 01:32
        Wróciłem z USA 8 miesięcy temu. Prze siedem lat mojej "bytności" w stanach zbudowałem dom w PL a i tam sobie nie żałowałem. Byłem kierownikiem przez 3 lata a ostatni rok dyrektorem. Gdy odjeżdżałem padło tyle słów uznania ze strony moich szefów i współpracowników że żal było wyjeżdżać...ale ojczyzna, rodzina itp... Więc jestem... osiem miesięcy bezrobotny - słyszę tylko że mam za dobre CV tylko co z tego jak nie mam pracy. W tym czasie dostałem 2 oferty pracy z USA na bazie jakiegoś starego CV na portalu pracy. Żona znalazła pracę w PL już kiedy byliśmy w USA i to nas ratuje ale nie jest dobrze. Sam nie wiem co mam myśleć o tym, nie będę klął na PL bo sam wróciłem ale tym co chcą wracać mogę powiedzieć zastanówcie się bo znowu będziecie żyć w kraju w którym zakupy nie są przyjemnością bo na nic nikogo nie stać. Tam byłem dyrektorem a tu czuję się jak bezrobotny dziad. Załamka i depresja. Pozdro ..aha fajne opowieści ludzi którzy dostali pracę tuż po wylądowaniu na lotnisku...well they're not real...
      • Gość: ktoś inny Tych, co wrócili jest niewielu IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.13, 06:41
        Niestety mimo zaproszeń premiera waszego rządu tych, co wrócili i sobie chwalą tą decyzję można na palcach jednej ręki policzyć. Zawsze znajda się osoby, dla których nostalgia za krajem i rodziną jest ważniejsza niż wszystko inne.
        Wielu ludzi, którzy wrócili po kilku latach spędzonych za granicą już tam jest z powrotem.
        Trudno wytrzymać w tym ogólnym syfie i wykorzystywaniu każdego przez każdego gdy widziało się już, że życie może zupełnie inaczej wyglądać.

Tanie samochody z Chin.
      • Gość: mcozio mi ten artykul raczej IP: *.xdsl.centertel.pl 05.07.13, 08:09
        pachnie zmyślona prowokacja, bo w wiekszosci przypadków powrót do PL konczy sie zderzeniem z brutalna rzeczywistocia bezrobocia, oferrt ponizej kwalifikacji oraz płaca okolo minimalnej.
      • marfi Wyjechali, ale wrócili 05.07.13, 17:44
        tania propaganda :(
      • Gość: asia Wyjechali, ale wrócili IP: *.bb.sky.com 06.07.13, 00:04
        właściwie co ma ten akrtukuł pokazać??? pachnie propagandą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka