Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Umowa Solid Secrutiy

IP: *.eurocom.olkusz.pl 28.02.14, 20:00
    Witam.Mam wielka prośbe do wszystkich czytajacych ten post .
    Pracowalem w Solid Secruity od Sierpnia 2013 do 27 lutego tego roku .
    Pracowałem na umowę zlecenie .
    Zostałem wyrzucony z pracy poniewaz nie wstawilem sie na szkolenie ktore mialo sie odbyc 28 lutego 2014 roku o godzinie 10:00 , dodam iz bylem wten dzien po pracy 24 godzinnej tj od 27 luty 7:00 do 28 luty 7:00 9 24 godziny na nogach .Co moge robic w takiej syutacji? czy mam jakies prawa lub moge udac sie z ta sprawa do sadu ??
    PROSZE O POMOC !! przepraszam za pisownie napisalem to w nerwach :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: abc Re: Umowa Solid Secrutiy IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.14, 08:29
        > Zostałem wyrzucony z pracy poniewaz nie wstawilem sie na szkolenie ktore mialo
        > sie odbyc 28 lutego 2014 roku o godzinie 10:00 , dodam iz bylem wten dzien po p
        > racy 24 godzinnej tj od 27 luty 7:00 do 28 luty 7:00 9 24 godziny na nogach .Co
        > moge robic w takiej syutacji? czy mam jakies prawa lub moge udac sie z ta spra
        > wa do sadu ??

Nie zostałeś wyrzucony z pracy, bo nigdy nie zostałeś do niej przyjęty.
        Skoro pracowałeś na umowę zlecenie, to szukaj sobie następnej pracy:

KC
        Art. 746.
        § 1.Dający zlecenie może je wypowiedzieć w każdym czasie.Powinien jednak zwrócić przyjmującemu zlecenie wydatki, które ten poczynił w celu należytego wykonania zlecenia; w razie odpłatnego zlecenia obowiązany jest uiścić przyjmującemu zlecenie część wynagrodzenia odpowiadającą jego dotychczasowym czynnościom, a jeżeli wypowiedzenie nastąpiło bez ważnego powodu, powinien także naprawić szkodę.

§ 2. Przyjmujący zlecenie może je wypowiedzieć w każdym czasie. Jednakże gdy zlecenie jest odpłatne, a wypowiedzenie nastąpiło bez ważnego powodu, przyjmujący zlecenie jest odpowiedzialny za szkodę.

§ 3. Nie można zrzec się z góry uprawnienia do wypowiedzenia zlecenia z ważnych powodów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka