Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jak znaleźć chcących pracować?!

IP: *.crowley.pl 24.08.04, 00:46
    witam, od kilku miesięcy daję ogłoszenia do gazet, że przyjmuję również bez
    doświadczenia, po szkoleniu oferuję pracę przedstawiciela handlowego w branży
    telefonii komórkowej. Bezrobocie??? Nawet nie zdawałem sobie sprawy, jak
    trudno będzie znaleźć chętnych do pracy.
    Obserwuj wątek
      • krzysztofsf Re: jak znaleźć chcących pracować?! 24.08.04, 01:48
        Gość portalu: andre napisał(a):

> witam, od kilku miesięcy daję ogłoszenia do gazet, że przyjmuję również bez
        > doświadczenia, po szkoleniu oferuję pracę przedstawiciela handlowego w branży
        > telefonii komórkowej. Bezrobocie??? Nawet nie zdawałem sobie sprawy, jak
        > trudno będzie znaleźć chętnych do pracy.

Daj ogloszenie, ze szukasz magazyniera, sprzedawcy do punktu, osoby do prowadzenia biura lub jego sprzatania itp to nie opedzisz sie od chetnych.
        Ludzie maja dosc propozycji od 578-ej firmy proponujacej chodzenie po ludziach lub firmach za gola prowizje z takim samym towarem jak te 578 firm w rejonie.
        Ludzie szukaja normalnej pracy w ktorej za wykonywanie uzgodnionych czynnosci otrzymuje sie wynagrodzenie.
        Za przeprowadzenie ilus tam bezowocnych rozmow handlowych nikt nie placi pracownikom, mimo poniesionych przez nich nakladow czasowych i finansowych.
        Ilosc osob umiejacych wykonywac z powodzeniem prace handlowca jest ograniczona.
        Kiedy ten fakt dotrze do pracodawcow???
      • Gość: fred Re: jak znaleźć chcących pracować?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 02:54
        Ludzie doskonale zdają sobie sprawę że w tej branży jest przesyt wszelkiej
        maści przedstawicieli i nie mają szans na zarobek.
        • Gość: bartek Re: jak znaleźć chcących pracować?! IP: *.autocom.pl 24.08.04, 15:42
          Ja cos o tym wiem , bylem poczatkujacym przedstawicielem w Idei i wiecie co.Chodzilem calymi dniami prawie od rana do wieczora po ludziach, komorki prawie wszyscy maja i nieliczni decyduja sie kupic od akwizytora nazwijmy rzecz po imienu. Stawki prowizyjne sa niewielkie - niewyobrarzam sobie ile bym musial sie nachodzic zeby zarobic z 1200 zł. Po 3 dniach mialem dosc i odeszlem .Nikt nie zwrocil mi kosztow poniesionych przezemnie tj. autobusow i chociazby jakiejs majej bułki.Niewspomne o zgryzliwosciach od ludzi ktorych musialem sie nasluchac.Z gory przepraszam za bledy - nie jestem polonista. Pozdrawiam
      • Gość: ja Re: jak znaleźć chcących pracować?! IP: *.e / 213.25.195.* 24.08.04, 09:31
        zacznij wreszcie sam sprzedawać, a nie szukać 100 jeleni, aby mieć 100% zarobku pobierając po 1% z ich pracy
      • Gość: szanujący się Re: jak znaleźć chcących pracować?! IP: *.acn.waw.pl 24.08.04, 17:20
        I dalej trudno ci będzie kogoś znaleźć, gdyż akwizycja z niczym pozytywnym się
        nie kojarzy. Tylko frajerzy nacinają się na tego typu ogłoszenia.
      • Gość: Asii Re: jak znaleźć chcących pracować?! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.08.04, 17:48
        krzysztofsf - Zgadzam się w 100%. Ludzie chcą normalnej pracy!
        Reszta też ma racje ;]
      • Gość: foka Może zacznij płacić, wtedy będą i pracownicy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.08.04, 21:48
        Jak nie płacisz za pracę, to dalej nikt nie będzie pracował. Napisz ile można
        dostać za godzinę, albo dniówkę. Kto wie? Może sam będę latał z tymi
        telefonami ;-)
      • Gość: yoss Re: jak znaleźć chcących pracować?! IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.08.04, 01:00
        jestem tegorocznym absolwentem politechniki i 2 miesiace szukam pracy ale
        przedstawicielem handlowym raczej nie zostane. nie po to studiowalem zeby teraz
        robic za domokrazce. mysle ze wiekszosc jest podobnego zdania. zawod ten
        powinien zostac prawnie zabroniony :o)
      • losiu4 Re: jak znaleźć chcących pracować?! 25.08.04, 06:50
        cóż nie kazdy ma ochotę (albo nie potrafi) być akwizytorem. A może to oferowane
        przez Ciebie warunki nie są satysfakcjonujace? Zastanów się :)

Pozdrawiam

Losiu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka