Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wspaniałe forum na temat pracy w sonoco

19.08.14, 18:05
    oto forum zakłucane i zagłuszane zapewne przez moderatorów ponieważ nie można tam znaleźć wpisów tyczących konkretów . są same sprośne i świńskie wstawki i nic o warunkach pracy i stosunkach przełożony -pracownik . ale dziś pojawiły się ze dwa jakieś sensowne .

www.pracadokitu.com/temat/179/sonoco-strykow/strona/710/#odpowiedz_10649
    ktoś się poskarzył . ciekawe jak długo to się uchowa ,bo nie moge znaleźć tego wpisu o wizycie inspekcji pracy z początku lipca 2014 . może przeoczyłem ale znalezienie jest niezwykle trudne .

to są dzisiejsze wpisy

anonim · 19.08.2014 00:53:24
    facetem jestem inteligencie ,o czym Ty do mnie rozmawiasz ? dziwki,kasztany i cygany nara prostaki kupta se wiesmaki

anonim · 19.08.2014 09:38:09
    Taka była sytuacja z Wojno kiedyś na Lego jak próbował podrywać Kinge z Lego
    Rozmawiali wspólnie na magazynie bo ona tam ma swój pokój a on bezczelnie się specjalnie ustawiał żeby ona na niego zawsze natrafiła. No i później jak przechodzili obok siebie to ani cześć ani nic , widocznie pozbyła się łacha

anonim · 19.08.2014 11:27:52
    nieźle sie dzieje w tym sonoco a zwłaszcza na bateriach . ludzie są tak doceniani ,że aż miło popatrzeć i posłuchać . są tacy magazynierzy na bateriach a zwłaszcza taki niski i pyskaty . to u kacpra na zmianie .kiedyś wchodzę tam a ten ma podkrążone oczy i jakieś krosty na ustach i nawija jakieś teksty do liderki ; coś w stylu co malutka na co masz ochotę powiedz mi . a ona mu krótko oj dobra k....wa masz tu kamban i ma to być raz raz .
    ponoć tak się tam szanują ,że w podziekowaniach muwią sobie podobne słodkości .

nieraz się zdarzało ,że kolesie odchodzili z roboty kiedy notorycznie słyszeli takie odzywki .

a ten opieprzony przez liderkę to chyba faktycznie na psy schodzi . gdzieś musiał być w nocy skoro takich syfów nałapał .

anonim · 19.08.2014 11:39:03
    na bateriach są tacy łysi i wiliniali kopmletnie . z parchami na dziobach . do tego niscy to się zgadza . a potrafią nawijać tylko jak żule . o bogatym życiu seksualnym chyba ze swoimi zaniedbanymi konkubinami bo zona by z takim nie wytrwała długo . ponoć takich tam przyjmują bo nikt się nie godzi za te pieniądze ani w takich chamskich warunkach pracować. porządny magazynier podobno odszedł jakiś miesiąc temu z baterii bo go objeżdżali za dobrą robotę . podobno na swojej zmianie robił to czego na drugiej (nie mówiąc o śpiących królewnach z nocnej )nie mogli zrobić dwaj nowi do obsługi produkcji . żenada . to jest świadectwo sonoco - niedocenianie i opluwanie solidnych . kto tylko coś porządnie potrafi robić niech stamtąd ucieka . nie zarobi i jeszcze zrobią z niego wariata .
    chyba ,że ktoś chce być skazany na psychiatryk i obsesyjne objeżdżanie dupy innym na forum . też rozwiązanie .odbić sobie na koleżankach i kolegach na tym forum . bo nic więcej się nie da zrobić .

anonim · 19.08.2014 13:56:29
    Kurcze smutne co napisałeś. Ale to prawda, jak ktoś sienmocno stara pracuje i jest dobry to w ludziach budzi się zawiść zazdrość ze ktoś pracowity...więc trzeba go zgnebic żeby się nie nczul doceniony..lepszy. Zdepyac go, ośmieszyć żeby stracił wiarę w siebie.. Świat woli dziffki szmaty wredne mordy wulgarne teksty.. Agresja! rządzi..niebliczy się dobro szczerość zaangażowanie... Trzeba być podłym koootasem i wstretna szmata suka....taka wulgarna prymitywna...ibchamskim fiuatem... Inaczej zginie się w tym chorym brudnym świecie patalogicznych osobliwości.... :((

Teraz nie wiem czy iść tam pracować...żeby mnie ktoś mieszal z błotem.
    Obserwuj wątek
      • kapiszon09 Re: wspaniałe forum na temat pracy w sonoco 24.09.14, 19:41
        to zobacz co się dzieje teraz na tym forum . moim zdaniem to wygląda na rozpowszechnianie wartości faszystowskich .to tylko przykład . nie czytałem czytadeł hitlera ale to chyba fragment jego najważniejszego poczytadła .

anonim ? 24.09.2014 18:11:06
        Armia nie byłaby dobra, gdyby składała się z samych generałów, a polityczny ruch nie broniłby lepiej swojego światopoglądu, gdyby się składał z samych intelektualistów. Nie, on potrzebuje również prymitywnego, walczącego mężczyzny ? dlatego bez niego nie jest możliwa wewnętrzna dyscyplina.
        Zobacz też: armia, generał, polityka
        Austrię opuściłem w pierwszym rzędzie z powodów politycznych. Nie chciałem walczyć za habsburskie państwo.
        Zobacz też: Austria
        Być obywatelem Rzeszy, nawet jeżeli jest się tylko zamiataczem ulic, musi być uważane za większy honor niż bycie królem w obcym kraju.
        Celem obecnej demokracji nie jest ukształtowanie zgromadzenie mądrych ludzi, ale raczej zebranie tłumu, który jest do niczego nieprzydatny, daje się łatwo poprowadzić w określonym kierunku, szczególnie jeżeli inteligencja poszczególnych jednostek jest ograniczona.
        Zobacz też: demokracja
        Chrześcijaństwo nie zadowalało się tylko wznoszeniem swojego ołtarza. Musiało tak postępować, aby zniszczyć ołtarze pogan. Taka fanatyczna nietolerancja umożliwiła rozszerzenie tego kamiennego credo; jest to podstawowy kierunek jego istnienia.
        Zobacz też: chrześcijaństwo
        Dlatego jedyna nadzieja Niemiec na przeprowadzenie zdrowej polityki terytorialnej leży w zdobywaniu nowych ziem w Europie. Kolonie są bezużyteczne, ponieważ nie służą osiedlaniu się tam Europejczyków na dużą skalę. W XIX wieku nie było jednak już możliwości zdobywania takich terytoriów metodami pokojowymi. Polityka kolonizacyjna tego rodzaju mogła być prowadzona w ciężkich bojach, co byłoby daleko bardziej właściwe dla zdobywania obszarów na kontynencie blisko swego państwa niż ziem leżących poza Europą. Dla takiej polityki jest możliwy tylko jeden sojusznik' w Europie ? Wielka Brytania. Jest ona jedynym mocarstwem, które mogłoby zabezpieczyć nasze tyły w wypadku rozpoczęcia nowej germańskiej ekspansji (Germanenzug). Mamy takie samo prawo do tego, jakie mieli nasi przodkowie.
        Dzisiaj jesteśmy zaledwie skałami w rzece, za kilka lat los może wznieść nas jako tamę, o którą zostanie rozbity główny strumień, po to tylko, aby popłynąć naprzód nowym korytem.
        Jak często widziałem oczy młodych ludzi błyszczące w odpowiedzi wtedy, kiedy wyjaśniałem im istotę ich misji i zapewniałem ich bez przerwy, że cała mądrość na tej ziemi jest niczym, o ile nie jest zastępowana i chroniona przez siłę, że łagodne bóstwa pokoju nie mogą poruszać siły, jeżeli nie towarzyszy im bóg wojny, i że każdy wielki akt pokoju musi być chroniony i wspomagany przez siłę.
        Jakże nędzne są myśli ludzi małych.
        Jeżeli pokolenie cierpi na słabości, o których wiadomo i do których się przyznaje, i jeżeli ono zadowala się ? jak to ma miejsce dzisiaj w naszym burżuazyjnym świecie ? tylko deklaracją, że nic nie może być zrobione w tej sprawie, to takie społeczeństwo jest skazane na upadek.
        Jeżeli podzielimy ludzki gatunek na trzy kategorie: twórców, obrońców i niszczycieli ? Aryjska Rasa może być uważana za reprezentującą tę pierwszą kategorię.
        Jeżeli Żyd z pomocą swego marksistowskiego credo podbije narody świata, jego panowanie będzie końcem ludzkości, a nasza planeta, bezludna jak przed milionami lat, będzie pędzić w eterze. Odwieczna natura bezwzględnie karze tych, którzy; łamią jej prawa. To daje mi przekonanie, że działam w imieniu Wszechmogącego Stwórcy.
        Każda próba zwalczania jakiegokolwiek światopoglądu przy pomocy środków przymusu ostatecznie źle się kończy, o ile walka nie przybrała form ataku w popieraniu nowej intelektualnej myśli. Gdy dwa Światopoglądy zmagają się ze sobą, zwycięży ta siła, która jest bardziej uparta i bezwzględna i spowoduje rozstrzygnięcie zbrojne dla poparcia swej intelektualnej koncepcji.
        Masy nie składają się z profesorów i dyplomatów. Człowiek, który pragnie pozyskać zwolenników, musi znać klucz, którym otworzy ich serca. To nie oznacza słabości, ale zdecydowanie i siłę
        (?) mogę przypomnieć moim czytelnikom, że parlamentarna zasada podejmowania decyzji większością głosów nie zawsze rządziła ludzką rasą, wprost przeciwnie ? pojawiała się ona tylko podczas krótkich okresów historii, a te były zawsze okresami upadku narodów i państw.
        Moje świadectwa, w zależności od przedmiotu i jego oceny, przedstawiały zawsze ekstrema. Obok chwalebny i celujący ? dostateczny albo też niedostateczny. Najlepsze były moje osiągnięcia z geografii, a jeszcze lepsze z historii powszechnej. Dwa ulubione przedmioty, w których wyprzedzałem klasę.
        Zobacz też: nauka
        Nawet partie polityczne na początku często żywią nadzieję zniesienia despotycznej władzy; zawierają one zwykle pewien niewielki ślad światopoglądowy. Ale ubóstwo ich programu pozbawia je heroizmu, którego wymaga światopogląd. Ich gotowość do pojednania przyciąga drobne, słabe duchy, z którymi nie można przeprowadzić żadnej krucjaty. Więc grzęzną szybko w swoich problemach, bagnie własnej, żałosnej drobiazgowości.
        Nie ma nic bardziej przygnębiającego od obserwowania trzeźwym okiem zjawisk zachodzących w parlamencie i przypatrywania się stale powtarzającym się zdradom.
        Obowiązkiem państwa jest pamiętać, że cokolwiek robi, musi być ukierunkowane na jeden cel i tylko jeden, nie można pozwolić na sprowadzenie jej na manowce przez tak zwaną ?wolność prasy? albo nakłaniać ją do zaniedbywania swoich obowiązków i odmawiania strawy, której naród potrzebuje, aby być zdrowym. Państwo musi zdecydowanie kontrolować ten instrument edukacji narodu i umieścić go w służbie państwa i narodu.
        Ówczesne godziny wydawały mi się wybawieniem z irytujących odczuć młodości. Nie wstydzę się powiedzieć, że porwany gwałtownym zachwytem upadłem na kolana i z przepełnionego serca dziękowałem Niebiosom, że dały mi szczęście żyć w tych czasach.
        Opis: reakcja na wieść o wybuchu I wojny światowej.
        Parlament podejmuje decyzję, jej konsekwencje są fatalne ? nikt nie ponosi odpowiedzialności, nikt nie ma obowiązku wytłumaczyć się z tego. Czy parlament bierze odpowiedzialność za rząd, który wyrządził! wszelkie szkody i po prostu ustępuje z urzędu? Albo czy parlament się rozwiązuje, kiedy zmienia się koalicja? Czy w ogóle większość może być za cokolwiek odpowiedzialna? Czyż każda koncepcja odpowiedzialności nie jest związana z jednostką? A czy w praktyce jest możliwe oskarżenie jakiejś osobistości z rządu o machinacje?
        Piękno mogą dostrzec jedynie stanowiący jego część.
        Zobacz też: piękno
        Polityka wobec Polski miała także połowiczny wymiar. Drażniono tylko Polaków nigdy nie traktując ani ich, ani tej polityki poważnie. W efekcie nie było ani zwycięstwa dla Niemiec, ani pojednania z Polską, a wywołało to tylko wrogość Rosji.
        Zobacz też: Polacy, Polska
        Postęp ludzkości jest podobny do wspinania się po drabinie nie mającej końca: człowiek nie może wyjść wyżej, dopóki nie pokona niższych stopni. Taką prowadzącą do celu, drogą musiał iść Aryjczyk, a nie tą istniejącą w marzeniach pacyfistów
        Zobacz też: postęp
        Problem nacjonalizmu ludzi jest pierwszym i głów­nym warunkiem stworzenia zdrowych socjalnych wa­runków jako podstawy wychowania jednostki. Ponie­waż tylko ten, kto poprzez wychowanie i szkołę poznał kulturalną, ekonomiczną, a nade wszystko polityczną wielkość swojej ojczyzny, może uzyskać poczucie du­my, że jest członkiem takiego narodu. Walczyć mogę tylko o coś, co miłuję, miłuję tylko to, co szanuję, a szanuję jedynie to, co rozumiem.
        Podczas gdy polityczny PROGRAM partii jest zwykle receptą na osiągnięcie dobrych rezultatów w nadchodzących wyborach, to program światowej teorii jest równoznaczny z deklaracją wojny przeciw ogólnie przyjętemu poglądowi na życie.
        Propaganda jest środkiem i musi być oceniana z punktu widzenia celu, którem
      • kapiszon09 Re: wspaniałe forum na temat pracy w sonoco 24.09.14, 19:55
        no to jeszcze to

anonim ? 22.09.2014 12:19:25
        piszecie tylko dla uwłaczania sobie . to dowód jak pozwoliliście się upodlić przez warunki narzucone przez pracodawce . zależy wam tylko na dowalaniu . takie podejście to bat jaki sobie pracownicy sobie sami kręcą na swoje tyłki . i tak te warunki się kiedyś polepszą i tak . jeśli nie w sonoco to w zakładach w okolicy i co w tedy zrobicie ? zgodzicie się na dalsze takie traktowanie ? dalej trzeba będzie sobie tak dowalać .
        na bateriach na tzw. manualu starsi i młodzi faceci zasuwają przy noszeniu kartonów z bateriami . to waży sporo . ze 30 kilo pewnie będzie . w XXI wieku tak tanio sorganizuje się produkcę nie uruchomiono tam żadnej taśmy żadnej linii dla ułatwienia tej pracy . więc goście w wieku dawno po 50-ątce , niemal że z nimi biegają dostarczając je do przepakowania . a te stare matrony tylko skrzeczą baterie baterie . tylko tak dalej . po co oszczędzać zdrowie pracowników . można jeszcze taniej organizować prace , bo tam się taka produkcja opłaca . kto na to pozwala ? sami ludzie . a potem sobie na forum dowalają żeby odbić ,odegrać na innych takie jeżdżenie po grzbiecie . tacy pracodawcy tylko czekają na możliwość ogłupienia i zmanipulowania naiwnych . powodzenia dużo dobrego . dowalajcie sobie dalej nic nie róbcie ,tylko dowalajcie sobie

anonim ? 23.09.2014 07:12:13
        Ogarniętym ludziom w Sonoco nie chcą dawać umowy itd , wolą dać tym mniej ogarniętym a to się sprawdza gdyż kieronictwo boi się , że może kiedyś właśnie ta ogarnięta osoba wygryźć ze stanowiska tych " wyżej "

anonim ? 23.09.2014 08:09:19
        Nie pisz, ze starsi męzczyżni tak cięzko pracują, przeważajaca część tych panów nigdy nie pracowała, ich zycie zniszczyło i pomoc z MOPSU, to niech sobie trochę popracują i zobaczą jak to jest. Druga rzecz to przemądrzałość tych ze wsi, jakie to madre , jakie cwane, jak sam nic tylko inni niech robią, to kierownictwo dostrzeże. Ci ludzie nigdy nie pracowali,oni nie wiedzą co to kodeks pracy ale tez nie maja sumienia, zeby ludzi obok nie krzywdzić.Każdy po trupach . A firma ma ustwke z inspekcją i żadne przepisy BHP a nie tez żadne skargi nie wchodza w grę, nawet gdyby ktoś umarł wszystko będzie wyczyszczone.

anonim ? 23.09.2014 11:13:42
        Go..o prawda ja sie nie uwazam za osobe mniej rozwinieta intelektualnie a wrecz przeciwnie moj poziom IQ jest troche wyzszy niz norma a jak bym chcial to i po trupach do celu bym dazyl i kierownictwo to nie problem wygryzc ,wystarczy duzo kreatywnosci i sily przebicia slowem i pomyslami i najwazniejsze gdzie uderzyc ,czyli do dyrekcji acha a moral tego taki ze umowe dostalem a glabem nie jestem a pracowac tu musze bo zycie zmusza ,jak sie nie ma co sie lubi ,to sie lubi co sie ma

pięknie . dobrej zabawy
        • ococibiega Re: wspaniałe forum na temat pracy w sonoco 24.09.14, 20:02
          ci starsi kolesie to żadne żule . po prostu wiek nie pozwolił im przejść pewnych badań na zdolność do obsługi maszyn i urządzeń w przemyśle więc lądują na najgorszych posadach . i są traktowani jak jacyś najgorsi ludzie nie godni ludzkiego traktowania .
          tak to wygląda w Polsce . nie ma pracy dla wykształconych nie ma dla starszych i doświadczonych . pozostaje pracować jako kulis za najgorsze stawki . wegetacja ,ciężka praca ,wyczerpanie . to prowadzi do wykończenia ludzi i nikt się tu nie lituje .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka