Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Doradztwo zawodowe

02.06.15, 12:22
    Czy ktoś z Was pracuje jako doradca zawodowy? Sama kończyłam ten kierunek, ale niestety mimo poszukiwań ciężko o pracę a nawet staż w tym kierunku. Dlatego ciekawa jestem czy komuś się udało. I w jaki sposób można zdobywać doświadczenie w tym kierunku.
    Obserwuj wątek
      • tomeczek_44 Re: Doradztwo zawodowe 03.06.15, 09:41
        kasia5266 napisała:

> Czy ktoś z Was pracuje jako doradca zawodowy? Sama kończyłam ten kierunek, ale
        > niestety mimo poszukiwań ciężko o pracę a nawet staż w tym kierunku.

Z całym szacunkiem ale jaki z Ciebie doradca zawodowy skoro nawet sobie nie potrafisz znaleźć pracy?
        • kasia5266 Re: Doradztwo zawodowe 03.06.15, 13:01
          Mam pracę tylko nie w zawodzie. A to jest różnica.
          • ninananu Re: Doradztwo zawodowe 05.06.15, 10:03
            no to z tego czerp doświadczenie ;).
            Ja pracuję jako doradca i mam się dobrze :) - jak na rynek doradczy
            Zanim zostałam doradcą przeszłam wszystkie sektory gosp - i jestem z tego szczęśliwa.
            Think :). Jak coś to więcej na priv
      • truten.zenobi Re: Doradztwo zawodowe 06.06.15, 14:00
        to ciekawe doradca zawodowy ma problem ze znalezieniem pracy...

a ma doradzać innym tak naprawdę nie znając ani fachu, ani rynku... ani tym bardziej przyszłości...
        • tomiiizkat24 Re: Doradztwo zawodowe 06.06.15, 14:27
          jest sens pracować za mniej niz 2 tyś? a tyle bedą zarabiac doradcy zawodowi w urzedzie pracy 1600-1800 po podwyzkach i awansie
      • ewa.kawecka Re: Doradztwo zawodowe 08.06.15, 23:37
        Witam,
        przed rozpoczeciem kariery w doradztwie zawodowym warto popraktykować w dziale HR, tak aby zetknąć się z realnym rynkiem pracy. To jest też taki zawód, na który pracuje wiek i doświadczenie - znajomość rynku, pracodawców, branż, uczelni, etc.
        Pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka