martusskab
03.03.19, 21:02
Witam. Zaczne od tego, ze w obecnej firmie zatrudnilam sie ok 10 miesięcy temu.Moj obecny szef jest ode mnie niewiele starszy.Na rozmowie kwalifikacyjnej zwracalismy sie do siebie per Pani, Pan tak samo jak i w pierwszym dniu pracy. Na następny dzień szef bez pytania zaczal sie zwracac do mnie na Ty jednak dal mi do zrozumienia, ze ja mam w dalszym ciagu zwracac sie do niego na Pan. Troche mnie to zirytowalo , ale z tego względu, ze jestem mloda osoba a on prawie moim rownolatkiem przymrozylam na to oko.Zuwazylam, ze z moja wspolpracownica , która jest w moim wieku sa oboje na "Ty" z dwiema innymi pracownicami również.Po paru miesiacach takze z dziewczyna , ktora zatrudnila sie w tym samym momencie co ja tez przeszli na "Ty".Nie wiem jak mam sie zachowac w tej sytuacji , gdy tylko ja i najmlodsza dziewczyna zwracamy się do szefa na Pan , tym bardziej, ze on jest wobec mnie bardzo bezposredni , roznawia ze mna jak z koleżanka nie jak z pracownica , czesto slysze od niego dziwne uwagi , niby sa to miłe komplementy , typu , ze mam ladna fryzure lub , ze ogólnie jestem ladna. Uwazam, ze on nie powinien sie w ten sposób do mnie zwracac , jest moim szefem , każe do siebie mowic na Pan , nie jesteśmy w kolezenskich relacjach. Nie wiem jak mam sie w tej sytuacji zachowac, co o tym myslicie?