Gość: małpka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 21:58 moze mała lista bankow, które traktują swoich pracowników jak niewolników itd....... 1 Bank Zachodni WBK SA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Antyciti :-( Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.spine.pl 27.10.04, 23:47 Citibank - mobbing, wyciskanie z człowieka wszystkiego jak z cytryny, a później do kosza, nieludzkie traktowanie, niewykwalifikowana bez ogłady i kultury osobistej kadra menadżerska, robienie tzw. ankiet pracownika na pokaz np. przełożony pyta się: "Dlaczego uważasz że pytanie xxxx jest na ocenę 'raczej się nie zgadzam'? przecież tak nie jest.....". POWIEM WAM JEDNO - WIELCY CITI CZASY NIEWOLNICTWA JUŻ SIĘ DAWNO SKOŃCZYŁY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g27 Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.interman.com.pl 02.02.05, 23:21 Masz racje najgorsze ŚWINIE siedzą w CitiBanku Handlowym. Królem Idiotów powinien zostać " Przemo" z Bydgoszczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mochol Re: Euro Bank IP: *.kom / *.os1.kn.pl 05.04.06, 18:18 Bank Millennium - to są dopiero same świnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 12:41 masz rację, jeżeli chodzi o kadrę menadżerską, to stanowią ją niedouczeni przedstawiciele handlowi np. wczesniej zajmujący sie sprzedażą książek telefonicznych. W oddziałach natomiast zatrudnia sie byle kogo, najlepiej takich którzy nie podskakują, bo tych asertywnych po prostu się udupia. Nie odpowiada im się na zadawane pytania dotyczące etyki i regulaminu pracy. Lekceważy się informacje o tym że praca w trzyosobowym zespole w którym dwie trzecie to para jest niemożliwa. Lekceważy się też klientów, którzy donoszą że jeden a pracowników ich oszukał w poprzedniej pracy. Aby nie raził w oczy tych klientów, przenosi się takiego osobnika do innego miasta. Nie dba się o dobre imię banku, liczą się za to jedynie feesy....pozdrowienia dla adama... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WH Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 22:24 zgadza sie, ankiety sa najlepsze tzw. anonimowe ale w 3 osobowym skladzie nalezalo podac nr odzialu, staz pracy itd...,jezeli sie mialo wlasne zdanie i wyrazalo swoja opnie automatycznie nazywalo sie ze nie radzisz sobie ze stresem i masz klopoty w przystosowaniu sie do nowej sytuacji...a w konsekwencji by by baby!!!!!!! S...........laj, ale pamietaj jestes swietny i zostaniemy przyjaciolmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedrek Wszystkich !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 00:39 Patrząc na ten wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=15559965&v=2&s=0 ...wniosek nasuwa się jeden - w każdym banku jesteś traktowany jak pies. Odpowiedz Link Zgłoś
koni00 Re: Wszystkich !!!! 07.12.04, 15:06 Generalnie citibank przoduje w instrumentalnym traktowaniu ludzi, podobno szczegolnie w pionach operacyjnych. Ale wine ponoszą przede wszystkim osoby na wyższych stanowiskach nie tylko nie wykształcone ale i dodatkowo dosyc prymitywne...stąd też takie odczucia pracownikow.... Odpowiedz Link Zgłoś
swissman Re: Wszystkich !!!! 31.03.05, 10:20 koni00 napisał: > Generalnie citibank przoduje w instrumentalnym traktowaniu ludzi, podobno > szczegolnie w pionach operacyjnych. Ale wine ponoszą przede wszystkim osoby na > wyższych stanowiskach nie tylko nie wykształcone ale i dodatkowo dosyc > prymitywne...stąd też takie odczucia pracownikow.... moj syn robil praktyke w tym banku w zurichu... potwierdzal takie widzenie problemu w tym banku... ale... on akurat mial tam dobrze... ogolna moja uwaga jest taka: dac prymitywowi troszeczke chocby waaaadzy to on juz zgnoi ludzi gorzej od kapo w kacecie... tak jest w szwajcarii i tak jest w polsce... tak jest niestety na calej planecie ziemia zwanej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 07.12.04, 23:07 ING Bank Śląski traktuje swoich pracowników okropnie: jak najmniejsze płace za jak najefektywniejszą pracę (pracownik odpowiadający nierzadko za miliony zarabia jak osoby zatrudnione do sprzątania na 4 godz. dziennie),pracowanie za trzech albo i więcej (braki kadrowe- zwolnienia - najlepszym środkiem na obniżenie kosztów w/g zarządzających), straszenie zwolnieniami( jak ci nie pasuje na twoje miejsce czeka tysiąc innych), praca w nadgodzinach bez zapłaty jest pożądana przez przełożonego, przełożeni traktują swoją pracę jakby była to ich prywatna firma, każdy miesiąc jest zły na urlop, najlepiej go niebrać ale w danym roku trzeba wykorzystać całość i najlepiej nie przed świętami i nowym rokiem), podburzanie pracowników jednych przeciw drugim, wymaganie od pracowników niższego szczebla wiedzy dyrektora - aby zawsze mu/jej służyć pomocą (dyrektor/przełożony nie musi nic umieć, jest przeceż od zarządzania), traktowanie jak najgorszych patałachów, brak szacunku do pracownika banku jako człowieka, zatrudnianie "po znajomości", obrzydliwie beznadziejna atmosfera w pracy, najlepiej nic nie jesć i nie pić bo to zbyt duża utrata czasu, jak już jesz to chowaj szybko kanapkę gdy otwierają się drzwi do twojego pokoju bo szef może zobaczyć, ze jesz a nie pracujesz, najlepiej jak najmniej korzystaj z WC - poczekaj z tym do domu, szef otwiera swój pokój żeby zobaczyć ile razy korzystasz,itd... można by pisać i pisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 13.12.04, 13:42 do alicji z ing banku slaskiego: a podwyzki mieliscie w ciagu ostatnich 4 lat? bo ja i osoby ze mna wspolpracujace w jednym z oddzialow - od 4 lat cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajapapaja Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.media4.pl 08.12.04, 10:36 jeszcze BPS - czyli Bank Polskiej Spóldzielczości, ostatni polski bank i ostoja komunizmu w tym kraju.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.12.04, 10:52 BPS oczywiście - pracowałam tam a zwolniono mnie bo wychodziłam punktualnie z pracy bo mialam amle dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mombiczka Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.05, 16:20 Moja mama pracuje w BPS tam jest poprostu masakra co chwile kogos zwalniaja, jest juz tak wykonczona ta praca ze popadla w wielka depresje, gdyby miala mozliwosc znalesc inna prace dawno by juz czmychnela z tamtad. Ludzie w wiekszosci paskudni kazdy na kazdego napiepsza. (w sumie wiekszosc boi sie poprostu o prace). a na poczatku bylo tam tak pieknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też pracownik Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 20:20 wszędzie jest tak samo poprostu brak jest z jednej strony ludzkiej odwagi a drugiej jaka gwarancję na utrzymanie pracy ma ten który właśnie na drugiego donośi. w moim Oddziale naczelnik która tak ochrzaniała pracowników i groziła im zwolnieniami właśnie została dzisiaj zwolniona. ( oczywiście przez idiotę dyrektora który też się o swoją d.... boi ) Odpowiedz Link Zgłoś
szarlota123 Re: jakich banków się strzec - praca 07.08.05, 21:16 JA tez pracuje w BPS S.A. i dopisuje sie do opinii na tematat tego Banku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AW Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.04, 23:57 Zapomnieliście tez dodać że AIG także!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mijka Re: jakich banków się strzec - praca 12.12.04, 12:50 A mi się wydaje, że nie ma już banków doskonałych i wszędzie jest (ze względu na rynek, zdobywanie klientów, aktywną sprzedaż w banku i poza nim) podobny model pracy i rozliczanie za nią. A jak to będzie robione, na jakim poziomie zależy - tak jak ktoś wyżej zwrócił uwagę - od jego pracowników (czytaj: szefów) i przekazu jaki za tym idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 10:14 Chcecie zobaczyć prawdziwe niewolnictwo? Polecam Kredyt Bank Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avaj Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.vx.pl / *.vx.pl 31.01.05, 21:51 Napisz coś więcej, pojutrze idę do KB na rozmowę kwalifikacyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulo Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.artnet.com.pl 18.03.05, 19:10 nie polecam BZ WBK. MOBING!!!tragedia, kombinatorstwo, kolesiostwo...wstydze sie ze tam pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.05, 10:37 niestety Katowice to samo też się wstydzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.05, 10:39 mam na mysli WBK K-ce moj Oddział , lepsze posadki tylko dla 'kolesiów' niekoniecznie z wiedzą, dla reszty mobbing bo tacy kolesie nie porafia normalnie zarządzac tylko przez straszenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 22:03 Kto z was pracuje z BZ WBK Poznań, co sądziecie jakie klimaty panują w Oddziałach. Czujecie się mobingowani?? Jak wyglada u was dzień pacy ?? co z nadgodziami?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anders Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.artnet.com.pl 18.03.05, 19:13 a już sszczególnie 5 Oddział w Gdańsku BZWBK S.A Dyrektorka -niedorozwój psychiczny z nadwagą 60 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik pko bp Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.05.05, 14:22 Najgorszy bank w jakim pracowałam i niestety pracuje to PKO BP.Szczególnie polecam IX oddział we Wrocławiu.Jeżeli ktoś szuka najgorszego szefa na świecie,chce szybko ze sobą skończyć to polecam tą placówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opus Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.artnet.com.pl 18.03.05, 19:15 czyżby Maciora dałą ci popalić?nadal z niej taka hipokrytka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patron Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.artnet.com.pl 18.03.05, 19:20 jak zwykle BZWBK "wygrywa" wszelkie rankingi:-))))no oby tak dalej bando palantów z nibybanku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.artnet.com.pl 18.03.05, 19:26 spalic Bz WBK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kenio Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.artnet.com.pl 18.03.05, 19:26 Zabic Ksenia...Prezesa Banku BZWBK Odpowiedz Link Zgłoś
aneta771 Re: jakich banków się strzec - praca 18.03.05, 21:10 Zapomnieliście o PKO BP SA to co tam się dzieje to HORROR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bank Pekao S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 21:48 Dziwne ze nikt nie pisze nt. Pekao S.A.? Czyzby ludziom tam pracujacym sie podobalo???Sprzedaz, sprzedaz, sprzedaz, sprze............................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronek Re: Pekao S.A. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 31.03.05, 17:20 Gość portalu: bank napisał(a): > Dziwne ze nikt nie pisze nt. Pekao S.A.? Czyzby ludziom tam pracujacym sie > podobalo???Sprzedaz, sprzedaz, sprzedaz, sprze............................... a czy myślisz że po 12 h pracy mają na to czas i stac ich na internet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla pracownica Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 10:46 Horror to bardzo łagodnie powiedziane...nie ma slowa ktorym mozna byloby okreslic co sie dzieje w tym banku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
loki6 Re: jakich banków się strzec - praca 20.04.06, 14:38 Ja pracowałam w PKO BP SA. Zgadzam się że warunki pracy były okropne.zraziłam się na całe życie.Pozdrawiam tych co wytrwali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hohoł Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.artnet.com.pl 19.03.05, 13:07 a ja i tak uważam ze BZ WBK to najgorsze miejsce do pracy, oczywiscie nie dla wszystkich, bo kadra kierownicza ( nie wszystka )ma się doskonale, ale pracownicy szeregowi w oddziałach traktowani sa podle...poza tym to konfidencka firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop15 Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.aster.pl 17.05.05, 19:15 Praca w banku jest do bani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzia Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.dsl.mindspring.com 18.12.05, 06:12 a czy istnieje jakis bank do ktorego warto byloby sie pofatygowac o prace?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inra Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.05, 12:52 chyba juz nie bo wszedzie tylko sprzedaz nachalna , bez złudzeń - wydaje mi się że lepiej już iśc do tych wielkich sieci marketów - tam można zrobić karierę w miarę szybko bo wiekszość to jednak ludzie z zawodowym lub srednim, ja przynajmniej tak robię - po ...latach w róznych bankach teraz kierwnik w Auchan z widokami na dalszy awans, nowa i ciekawsza praca, da się tego nauczyć, i szkolania, tylko trzeba się nie bać i ryzykować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analityk Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 19.03.05, 15:48 MILLENNIUM Bankowość Hipoteczna - tragedia. Nie chcę mi się rozpisywać, na szczęście mam to za sobą. 12 godzin to normalka, nacisk na przychodzenie w soboty (choć teoretycznie są wolne), niskie płace, na niektórych stanowiskach ma się tyle roboty, że dla 3 osób spokojnie by starczyło. Potem są obsuwy, blędy, reklamacje klientów, ale co tam... Nie rozumiem tej krótkowzrocznej polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 16:07 jakiej krótkowzrocznej ?,normalka : zużyłeś się to zmienili cię na nowego który też się zużyje itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miska Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 23:35 BOŚ SA a dokładnie I o/Warszawa- mobbing, kolesiostwo, awansuja tylko ci ktorzy sa z bliskiej lub dalekiej rodzinki dyrektora ( a potem trzeba za takich niedorozwojów pracowac po godzinach!!!!)Naprawde nie polecam!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoja_mandarynka Re: jakich banków się strzec - praca IP: 212.106.168.* 03.09.05, 07:36 W innych oddziałach BOŚ to samo, ja zostałam zwolniona bo koleżanka szefa szukała pracy, ale teraz przynajmniej powoli dochodzę do siebie, terapia u psychologa i odzyskuje wiarę w siebie- mobbing. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga GE MoneyBank-wcześniej to był Ge Capital Bank IP: 216.127.82.* 20.03.05, 12:50 Ta sama sytuacja, jak opisano we wcześniejszych postach. Jest trudna sytuacja gospodarcza w naszym kraju, a kasę zarząd musi zarabiać. Najgorzej chyba jest w bankach z kapitałem zagranicznym, bo tą kasę obcy zarabiają na nas. Traktują pracowników, jak narzędzie do zarabiania kasy. Nawet nie jest ona obracana w naszym kraju, tylko idzie do bogatszych państw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNICA GE Re: GE MoneyBank-wcześniej to był Ge Capital Bank IP: 193.138.110.* 22.05.05, 20:49 A co?? Źle Ci w GE?? Stała pensja + plan motywacyjny (od Ciebie zalezy czy premie wypracujesz, czy nie). Podwyżki przynajmniej raz w roku, ciągle jakieś gadżety, imprezy integracyjne, prezenty.... itd... Każda nadgodzina płacona, regulamin pracy ostro przestrzegany przez kierownictwo (tu dla nich WIELKI PLUS) NIE NARZEKAJ, jest naprawdę dobrze... a pracowac trzeba... jak ktoś nie umie to nie zapracuje na swoje i narzeka :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny pracownik ge Re: GE MoneyBank-wcześniej to był Ge Capital Bank IP: *.localdomain / 67.15.54.* 23.05.05, 08:37 Jeśli pracujesz dla gadżetów i dwóch imprez w roku, to mamy mało ambitnego pracownika w jakimś dziale. Na górę pracują pracownicy i to oni czarną robotę wykonują. W strategii "sita", którą stosuje ge, jeśli pracownicy nie są w stanie wykonać wygórowanego planu, to na ich zastępstwo czeka wielu nowych studentów. Są u nas masowe rekrutacje i ciągłe zwolnienia. Nie świadczy to o czyimś nieróbstwie i nieumiejętności wykonania zadania, tylko o tym, że nie liczy się tam człowiek, a jedynie wygórowany plan i jedne z najdroższych w Polsce produkty bankowe. Stosować się do KP muszą, ale niestety do traktowania pracowników po ludzku i szanowania pracy pracowników, nikt w Polsce ich nie zmusi. Jeszcze. Na szczęście PIP'a zaczyna brać się za banki, jak za "Biedronkę". Miłej pracy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNICA GE Re: GE MoneyBank-wcześniej to był Ge Capital Bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 10:14 Prooosze Cię.... jak znam życie jestem pracownikiem DOK lub windykacji - tam faktycznie mają cięzko i ... sami wiemy jak jest.... ale pozostałe komórki.... jest o niebo lepiej niż w innych bankach i pensje na dobrym poziomie. Gadżety, imprezy itd to tylko dodatek... zauważ że inne banki dodatków nie mają.... więc doceń.... Sytuacja sie pogarsza nie powiem, kiedyś były premie z zysku, teraz zastąpiono je planem motywacyjnym i dobrze, bo dostaje ten kto wypracuje, a nie ten kto był w danym czasie zatrudniony.... Co do poszanowania pracowników... zawsze jak Ci coś nie odpowiada mozesz wyrazić swoją opinię, bo szefa tez trzeba umiec sobie wychować... podejdź do niego jak do człowieka to i on do Ciebie tak podejdzie.... Reasumując... narzekać każdy umie... niby "inni mają zawsze lepiej" szkoda że nie umiemy docenić tego co mamy.... I skoro tak Ci źle w GE ... proste ... zwolnij się i przenieś się np do CITY hahahhaha, dopiero docenisz co straciłaś :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozmaw.z innymi pr jesteś widocznie z PR i próbujesz zdementować tą IP: *.localdomain / 67.15.54.* 23.05.05, 10:44 opinię o tym banku:-))) Typowe tłumaczenie kogoś z góry, który nie chce przyjąć czegoś do wiadomości i zrobić coś z tym. Jak nie podoba się, to można zwolnić się z tej pracy. A, zawsze też może być gorzej w innym banku:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNICA GE Re: jesteś widocznie z PR i próbujesz zdementować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 11:14 Niestety... musze Cię zmartwić jestem zwykłym specjalistą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten pracownik Re: jesteś widocznie z PR i próbujesz zdementować IP: *.localdomain / 67.15.54.* 23.05.05, 11:55 To musiałaś dobrze im wejść w tyłek. Jest tutaj ogromna rywalizacja i najlepiej wychodzą niestety Ci, którzy potrafią urobić sobie górę. Zresztą w takich warunkach wiadomo, że to jest jedyny sposób, aby przetrwać. Dobrze i uczciwie pracujący pracownik nie ma szansy. Nawet przełożeni boją się o swój stołek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny pracownik GE Re: GE MoneyBank-wcześniej to był Ge Capital Bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 22:20 W terenie też jest dość przyjemnie, ale faktycznie, niektórym kierownikom to się wydaje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenma Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 22:48 Niestety Pekao SA nie odbiega od "normy... Mobing Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pko? W PKO JEST MOBBING ALE CHYBA KLIENTOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 15:45 Mobbing w PKO??? To chyba nie w moim oddziale jak patrze na te baby co pisza jednym palcem gapiac sie w monitor jak wol w... to mam powazne watpliwosci czy one sie przepracowuja... Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: jakich banków się strzec - praca 25.05.05, 17:53 to nie dziwie sie juz, dlaczego w bz wbk siedza zawsze niemile panienki, ktore maja mnie gdzies, bo nie widza sumy na mym koncie z duza iloscia zer... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojz PEKAO SA Centrala IP: 213.151.78.* 25.05.05, 19:19 PEKAO, w centrali w niektorych dzialach to nawet byloby ok, gdyby nie praca po 14 a czasem po 24 na dobe oczywiscie bez nadgodzin. a jak ma sie pecha to jeszcze sie dostanie dupiatego kierownika i wyscigowych, szczurowatych kolegow. U sprzedawcow tez jest niezla rotacja - plany z kosmosu, szefostwo lepiej nie mowic. Nic dziwnego ze odchodza zabierajac ze soba zreszta klientow. Gratulacje dla polityki personalnej wszystkich bankow!!!! Oby tak dalej! Na koniec to sami bedziecie zachrzaniac za wszytskich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też pracownik Re: PEKAO SA Centrala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 21:23 w moim Oddziale to nawet szef nie wie jakie produkty sprzedaje i co może zaoferować,jako naczelnik nie zna podstawowych aktów prawnych np. Ustawa o rachunkowości itp oraz regulaminów i procedur obowiązujących. Dobrych klientów się odrzuca a słabych lub bez zdolności kredytowej sie ciągnie i takim sie poświęca jak najwięcej czasu w efekcie więcej takich spraw trafia do windykacji i zamiast pozyskiwac lepsze firmy sie je traci a poźniej odbija się to wszystkim na jakości pracy. Ostatnio Dyrektor zwołał zebranie żeby sprzedawać wszystko za wszelka cenę aby tylko było bo musi wyrobić plan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinio Ciężka harówa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 12:03 Pracuje w firmie informatycznej na zlecenie jednego z banków.Ludzie naprawdę mają ciężką pracę.Widzę jak tyrają po 12-14 godzin.Szefostwo wymaga od nich coraz więcej i więcej.Ludzie harują i nie dlatego,że chcą ale muszą.Coraz większa konkurencja i atak inwazyjny banków,wymaga tego aby wyrabiać jak największe założenia.Jaka jest sprawiedliwość w tym kraju?Młoda dziewczyna bez życia prywatnego spędza tam całe dnie za małe grosze.Chodzi o moją dziewczynę.Widzimy się tylko w pracy w czasie przerw i czasem w niedziele.Jak tu myśleć o domu,rodzinie,dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 11:58 Jest taki bank na żoliborzu X oddział KB tam rządzi taka jedna jędza Ewa . Po trupach pieła sie do kariery i robi to nadal zwalnia, nie liczy się z ludźmi aby tylko przypodobać sie tym z centrali. Kobieta robot ani urody ani serca ale dupe musiała dawać bo nie jest to kariera uczciwa, wiem coś o tym byłam na kilku szkoleniach w krakowie i nie tylko, wiem co robiła w Raszynie. wiem jakie brała łapówki. Kiedyś to się zemści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też bankowiec Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 17:20 jak masz dowody to zgłość ten fakt odpowiednim czynnikom, napewno do prasy ktoś sie tym zainteresuje, a moze byś się zgłosiła do stoowarzyszenia antymobingowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też pracownik Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 18:40 a może byśmy wszyscy się zebrali i założyli stowarzyszenie pokrzywdzonych przez szefów w bankach. Co wy na to. Czekam na odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.chello.pl 29.05.05, 19:06 właściwie należy bezzwłocznie założyć stowarzyszenie pokrzywdzonych przez wszystkich pracodawców, coś antystowarzyszenie pracodawców na którego czele jest babochłop Bochniarz, krytykująca własne decyzje, szanse na wypłnięcie jest... tylko kto przez płot skoczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
reeeyo Re: jakich banków się strzec - praca 30.05.05, 09:41 Głupi Polaczek zapierdz... na obżartego Włocha, przepitego Niemca czy innego ryszawego Irlanda i śmieją się do rozpuku, jak to rodacy Dudi dancera śnią o godnym życiu w Europie. Mądry żyje a głupi nie rozumie. Którędy do Bastylii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TEŻ PRACOWNIK Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 20:34 MOJA PROPOZYCJA DOTYCZĄCA ZŁOŻENIA STOWARZYSZENIA BYŁA JAK NAJBARDZIEJ POWAŻNA A NIE pół żartem pół serio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damiana Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 11:13 A pracował ktoś w EUROBANKU? Też horror, mobingowanie pracowników, latanie z ulotkami po parkingu w deszcz lub w czasie mrozów. Pracujesz po 12 h przez 4-5 dni z rzędu (potem wolne - fakt), ale co? Nie zakrawa to na niewolnictwo? I te ciągłe rotacje, centrala już sobie z tym nie radzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funia Re: jakich banków się strzec - praca IP: 212.106.168.* 03.09.05, 07:46 Pracowałam w Eurobanku od samego początku czyli od 1.08.2003 do lutego 2004r. Wydawało mi się to wtedy koszmrem, te ganianie z ulotkami, manager który wyzywał nas od k.... i h.... I jeżdżenie po standach w innych miastach bo ktoś się tam akurat zwolnil do tego 12 godz. czas pracy i stanie na standach w przeciągach- zwolniłam się. Potem pracowałam w innym banku i teraz jak na to patrze to Eurobank to było miodzio. W obecnej pracy siedze codziennie po 12 godz. tylko nd wolna, ciągła presja, stres, mobbing, ciągle za mało, za źle. Chetnie wróciłabym do Eurobanku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 08:29 A gdzie pracujesz teraz? W jakim banku? Bo ja tez od początku pracuje w eurobanku. I powiem że kiedys bylo naprawde miodzio, wiec jesli uwazasz ze kiedys bylo zle i sie przenioslas to pomysl jakie teraz jest dno! Wiesz jak jeste teraz w eurobanku? Zaczne od naspkojniejszego, musisz codziennie wydzwaniac do ludzi, a to firm, a to zakladow pracy, a to z uzupelniająca, a to sie przypomniec tym do ktorych dzwonilo sie kilka dni wczesniej, a to obdzwonic skoringi biezace. Masz narzucone ile takich telefonow wykonujesz tygodniowo i dodam ze nie jest to 10. Oczywiscie bank ma tak nachalny marketing ze czesto słyszysz malo cenzuralne slowa w sluchawce, i plusem jest to ze mozesz ja odlozyc. Oczywiscie z wykonanych telefonow musisz sie rozliczyc na koniec tygodnia w raporcie. Jesli na 100 wykonanych telefonow nie ma osob zainteresowanych to oczywiscie opieprz od M. Dodam tez ze praca nie polega tylko na dzwonieniu, masz tez standardowo obslugiwac klientow w placowce, czyli jak sie nie wyrobisz to dzwonisz po godzinach (aha i za te nadgodziny nikt Ci nie placi). To tyle odnosnie tej lepszej strony :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 22:32 Dzwonisz po godzinach? Przestan nie wierze ci. Tak samo jak w to ze nie rozliczją ci nadgodzin.Jesli tak jest to coś z waszym liderem nie tego i napiszcie meila z zapytaniem o nadgodziny do regionalnego. Ja mam wszystkie nadgodziny za ładowanie bankomatu za zostanie w pracy no wszystkie mam rozliczane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: jakich banków się strzec - praca c.d. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 08:47 A teraz to mniej przyjemne, czyli latanie z ulotkami. Poki rozdajesz ulotki przed placowka, jest ok. Jedni biorą, inni nie, cos mrucza pod nosem, ale nie jest najgorzej. Wkladanie za wycieraczki na parkingach tez nie jest jeszcze zle. Tak samo plakatowanie. Ale juz sie zaczyna jak musisz umowic spotkanie i isc do jakiegos zakladu. Wtedy bywa roznie, bywa ze osoba z ktora sie umowisz na spotkanie, rozmawia z Toba ale krytykuje i osmiesza eurobank, rowniez sie smiejac z Ciebie ze jestes akwizytorem (najchetniej wtedy chcialoby sie uciec). Niestety wiesz ze wciskasz malo atrakcyjny kit, wiec starasz sie go ubrac w ladne słowka, tyle ze nie kazdy rozmowca jest debilem (czego niestety oczekuja, ci ktorzy kaza to robic). jak masz troche szczescia to uda Ci sie zostawic ulotki i nawet oferty do pracownikow. Niestety eurobank ma bardzo nachalne akcje marketingowe, wszedzie go pelno i kazdy ma go dosyc, a oferta niestety nie jest najatrakcyjniejsza. Kiedy zaczynalam ta prace czulam ze jestem dk, doradzam ludziom, obsluguje klienta, dzwonie z informacjami, a teraz czuje sie jak zwykly akwizytor, ktory chodzi od domu do domu i probuje sprzedac byle co za duze pieniadze i jeszcze kazdy mu zamyka drzwi przed nosem. A kwestia zarobkow? 1600 brutto jak cie laskawie MS wysle na egzamin specjalistyczny, bo jak nie to charasz za 1400. Fajnie, co po przepracowanych 2 latach. Z tego co sie orientuje to inne banki daja na start 2000 :) Kwestia premi - hahaha Jak ja wyrobisz to dobrze, bo tak ustalaja targety ze czesto jest ciezko wyrobic. A jak juz ja wyrobisz to z byle powodu mozesz ja stracic. Tak! Jesli sie spoznisz z raportem, za bledy w skrzynce (nawet jesli nie sa twoje a ty tylko wysylasz), jesli w ktorymkolwiek raporcie sa bledy. Wszystko jest sumowane i najczesciej papapa premia :( Aha i dodam jeszcze ze odpowiadasz TY za bledy systemu, ktory niestety wciaz sie psuje (caly czas sie zastanawiam, w takim razie za co sa odpowiedzialni informatycy?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: jakich banków się strzec - praca c.d. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 22:28 Pracuję w Eurobanku na stanowisku doradcy klienta przeszło rok i oczy wybałusam co też wypisujesz i uwierzyć nie mogę.Nie mągą dwa oddziały tego samego banku tak się różnic. U mnie jest tak: przepracowałam 3 próbne miesiące i zaproponowano mi umowe na 7mieś po których dostałam kolejna już na czas określony i propozycje zdania egaminu na specjalistę(odpowiadałam wymogom czyli odpowiedni staz umowa nieokreślona i spłacalność)pojechałam na egzamin zdałam-dostałam podwyżkę.Mam 1600 brutto podstawy.Premia przysługuje po przepracowaniu okresu próbnego i wyrobieniu planów sprzedaży:plan jest bardzo duży a pracuję w stendzie(na pewno wiesz o co chodzi)ale w naszym zespole wszystkim na realizacji planów zależy bo od tego jest premia.Odkąd przysługuje mi premia nie było takiego miesiąca zebym wzięła gołą podstawę.W tym miesiącu mam 50 % podstawy.Niegdy w życiu nie siedziałam w tym banku ani pół godziny nadliczbowej która nie była mi zapłacona.Wszystkie nadgodziny sa zapisywane przez Lidera i rozliczane do 10 każdego miesięca.Wcale tak za byle co premii nie zabierają bo u nas zdazyło się to raz tylko i wyłącznie i to za rażące błędy w dokumentach.Ludzie to jest bank a nie sklep spozywczy i dokumenty mają kolosalne znaczenie bo wszystko się na nich opiera. Warunki socjalne są całkiem ok. Gorzej z warunkami w miejscu pracy tzn pazsaż centrum handlowego, hałas, brak odpowiedniego siedzenia i miejsca do zjedzenia choćby kanapki.Braki są owszem ale nie jest źle. Po prostu nie wystarczy "siedzieć doradzać" i czekac na manne z nieba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 08:50 W eurobanku doradca klienta=niewolnik, taka prawda. A Ty sie funia ciesz ze zmienilas prace. Ludzi ktorzy pracuja od poczatku tego banku mozna policzyc na palcach. Ja tez juz niedlugo opuszcze to grono. Pozdrawiam wszystkich DK i zycze poprawy warunkow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 22:36 W moim oddziale Eurobanku grafik układamy sobie sami a potem zatwierdza lider.Sprawdza czy zgadza się ilość godzin czy nie ma przekroczen dobowych i tygodniowych i to tyle. Wiec nikt nie układa sobie 4-5 dwunastek tylko maksymalnie 3 a potem ma wolne. Nie histeryzuj. Popracujw innym banku to zaczniesz śpiewac cienkim głosem dopiero. Ja pracowałam i mówię ci w Eurobanku jest lajcik. Poza tym lataniem z ulotkami bo to jest upokażające przyznaje od tego są hostessy i dorabiający sobie studenci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarna Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.05, 20:10 Ja też pracuję w BZ WBK JEST STRASZNIE. TERAZ SZUKAM NOWEJ PRACY. PSYCHICZNIE JESTEM ZAJECHANA. CZUJĘ SIĘ JAK WIĘZIEŃ, CIĄGLE W PRACY NA NIC NIE MAM CZASU. TRAKTUJĄ PRACOWNIKÓW JAK NIEWOLNIKÓW. 12 GODZIN PLUS SOBOTY NIEDZIELE CO STANDARD. TRZEBA CZYŚCIĆ SYF, SPRZEDAWAĆ, SPRZEDAWAĆ,SPRZEDAWAĆ ...CIAGLE MAŁO CIAGLE PRETENSJE. TEGO NA DŁUŻSZĄ METĘ NIE DA SIĘ ZNIEŚĆ. NA ZEWNĄTRZ WSZYSTKO WYDAJE SIĘ WPORZĄDKU, POZORNIE W ŚRODKU TRAKTUJĄ PRACOWNIKÓW JAK SMIECI, MAM DOŚĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 19.11.05, 20:39 a czemu nikt nie wspomina o lukasie? Tragedia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 19.11.05, 22:17 poleceam , polecam i jeszcze raz polecam oczywiście do pracy Bank Pekao SA III O. w Krakowie , to jest cyrk,zwłaszcza ze obecna dyrektor bała się obsługiwać klientów a teraz jekie wymagania ? a ile krzyku i wrzasku ponieważ uważa że tylko w ten sposób można coś z NIMI zrobić ale chyba się myli ponieważ odkąd ona rządzi liczba pracowników o połowę się zmniejszyła i nikt nie chce z nią pracować. najlepsze to są spotkanka o 20.00 w celu ukarania bo sprzedaż była mniejsza niż innym oddziale. a co do nadgodzin to lepiej nie mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.stk.net.pl 20.11.05, 08:50 Jestem studentką bankowości i po waszych wypowiedziach zrozumiałam że nie ma sensu szukać pracy w bankach...dziewczyny ale nie rozumiem jednego ,skoro praca w bankach jest tak ciężka i tak mało płacą po co sie tam pchacie???... Odpowiedz Link Zgłoś
maxine5 Re: jakich banków się strzec - praca 09.12.05, 18:03 No właśnie dlaczego nadal pracujecie w miejscu gdzie nie szanuje się człowieka? Gdyby ludzie się szanowali i nie pozwalali na obrażanie się i byli asertywni a w oststeczności gdy nie widać poprawy ze strony szefa odchodzili z pracy może sytuacja by się zmieniła.Ja bym namówiła całą lub większość załogi na złożenie wypowiedzeń w tym samym czasie no i na okresie wypowiedzenia większość z nich zaczełaby nagle chorować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Millennium - !!! Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.12.05, 18:37 Millennium - !!! strzez sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.acn.waw.pl 10.12.05, 19:21 tak..chyba troszke przesadzacie.. moj stary jest bankowcem, ja architektem on wraca do domciu i dziecieciem sie zajmuje.., on ma wolne weekndy, ja zadnego ja haruje on zarabia on 10 tys, ja ok. 2,5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.icpnet.pl 13.12.05, 22:14 zgadzam się z Tobą. Mój mąż też pracuje w BZWK - może różowo nie jest ale przynajmniej przyzwoicie płacą. Ja mam więcej pracy od niego, dłużej muszę siedzieć, dali mi laptopa z kartą gprs i myślą że jestem do dyspozycji 24h a zarabiam 1/3 tego co on. I nie mam perspektyw że dostanę jakąś konkretną podwyżkę a on owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: jakich banków się strzec - praca 13.12.05, 22:24 przyzwoicie? ja przepracowałam tam 7 lat. jak to ma być przyzwoicie to ja jestem krasnoludek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: jakich banków się strzec - praca IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.05, 23:14 30 zł Odpowiedz Link Zgłoś