Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Capegemini w Krakowie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 22:03
    Wiem,że już ten temat był tu poruszany,ale informacji było tyle co kot
    napłakał - a ja chciałabym się dowiedzieć wszystkiego-jakie zarobki, jakie
    szanse na podwyżkę, awans, jaka atmosfera, na co zwraca się największą uwagę
    w pracy, czy nie wywalają za byle co - no i czy w ogóle warto w to wchodzić.
    Wiadomości od osób rekrutujących mam - a chciałabym coś mniej oficjalnie -
    np. od pracowników...
    Obserwuj wątek
      • Gość: nowa Re: Capegemini w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 22:14
        sorry za literówkę - chodzi oczywiście o Capgemini:))
      • kasiek27 Re: Capegemini w Krakowie 31.10.04, 21:13
        Tyle co wiem z "drugiej reki" - atmosfera podobno super,nie zwalniaja
        generalnie, chyba ze sama sie o to prosisz:)Ale jesli masz nadzieje na wysoki
        awans to szanse niewielkie-do process leadera jako tako, potem podobno
        b.cięzko.Co roku oceny pracownicze, premie, podwyzki tez są przy
        awansach.Wszystko zalezy od tego co obecnie robisz, czy masz jakies
        doświadczenie i od jezyka - trzeba znac go b.dobrze.
        • Gość: nowa Re: Capegemini w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 18:02
          Dzięki za odpowiedź-już myślałam,że jest zakaz mówienia o tej firmie;)) Ja już
          dostałam od nich propozycję pracy-więc myślę,że angielski znam w stopniu
          wystarczającym-był na teście i obydwu rozmowach, ja sama go nie jestem zbyt
          pewna-ale może im to wystarczy. Obawiałam się głównie tego, by po zmianie pracy
          nie wylecieć po 3 miesiącach za nic-po lekturze niektórych postów tutaj wiem,że
          to możliwe..Poza tym nie proponują na początku rewelacji finansowych-i
          obawiałam się żeby tak nie zostało na dłuższą metę.Może ktoś coś wie jeszcze o
          tej firmie?Może pracuje tam ktoś z waszych znajomych i coś wspominał?
          • Gość: Haul Re: Capegemini w Krakowie IP: *.lipska.net / *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 18:32
            Mozna wiedziec, na jakie stanowisko sie dostalas i jakie dostalas pieniadze?
            Dzieki :-)
            • Gość: Granatowy Re: Capegemini w Krakowie IP: 195.225.213.* 01.11.04, 18:53
              Jak wygląda proces rekrutacji i ile płacą na początek ?
              • Gość: nowa Re: Capegemini w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 08:58
                Na początku zapraszają na testy - 3 części z rozumienia tekstu(kilka tekstów i
                do każdego po kilka twierdzeń - masz je ocenić, czy logicznie wynikają z
                tekstu, czy nie, czy też na podstawie tekstu nie można tego ocenić - wbrew
                pozorom wcale to nie jest takie łatwe),drugi matematyka i interpretowanie
                danych-masz podane różne dane statystyczne itp. i do tego zadania typu ile
                samochodów ma przeciętnie 20-latek w Irlandii, albo w ktorym roku wyprodukowano
                2 razy wiecej żyta niż pszenicy itp.-te 2 części to dla mnie był jakby trochę
                test na inteligencję i logiczne myślenie;a trzecia część to test z
                angielskiego. Ogólnie trzeba się śpieszyć bo czasu mało. Później były 2
                rozmowy - w tym oczywiście rozmowa po angielsku i...już;)) Sama byłam
                zaskoczona, bo do tej pory nie wierzyłam w możliwość dostania pracy bez
                znajomości, z ogłoszenia i wysyłałam aplikacje tylko żeby uspokoić sumienie - a
                tu miłe zaskoczenie:DD Pensja - jak wspomniałam bez rewelacji - ok.1400 netto
                (spodziewałam się więcej po takiej firmie)-dlatego właśnie interesuje mnie
                kwestia podwyżek. Ciekawa też jestem jaką pensję zaproponowano innym - bo z
                tego co zrozumiałam zamierzają zatrudnić większą grupę osób - może dałam się
                naciąć? Zresztą już i tak musztarda po obiedzie. Czy ktoś może ma jakieś
                informacje na ten temat?
                • kasiek27 Re: Capegemini w Krakowie 02.11.04, 09:54
                  Ja wlasnie zrezygnowalam ze wzgledu na pensje - dla mnie byla za niska.Z tego
                  co wiem oni dla kazdego stanowiska maja widelki tak wiec zdarza sie ze te same
                  stanowiska sa różnie wynagradzane.Na pewno warto na poczatku sie potargować,
                  choc pewnie zalezy to od stanowiska
                  • Gość: moon Re: Capegemini w Krakowie IP: 217.153.132.* 02.11.04, 15:49
                    a na jakie stanowisko aplikowaliscie sie?
                  • Gość: nell Re: Capegemini w Krakowie IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 02.11.04, 21:15
                    właśnie z jakiego stanowiska zrezygnowałas? ile czasu pracowałas? no i jak
                    wyglądała rekrutacja? sorki ze tyle pytan ;)
                    • kasiek27 Re: Capegemini w Krakowie 05.11.04, 16:04
                      Oferowano mi stanowisko ksiegowej.
                      Wg mnie jesli to pierwsza praca i małe doświadczenie to ta firma jest b.dobra.
                      Nie przesadzajmy tez ze płaca jest niska.Jak na stanowisko zaraz po studiach to
                      wydaje mi sie ze 2000 nie jest takim złym startem.
                      Ale jak sie juz coś umie to trzeba sie zastanowić czy warto. Oczywiście
                      wszystko zalezy od indywidualnego przypadku każdej osoby.
                • Gość: nell Re: Capegemini w Krakowie IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 02.11.04, 11:12
                  opowiedz moze troszke jeszcze o tych testach ;) bo akurat staram sie tam i
                  jestem ciekawa ;) a moze jakis hint co powiedziec na rozmowie?
                • Gość: Foxy Re: Capegemini w Krakowie IP: *.emu.int.pl / *.int.pl 02.11.04, 22:09
                  Ha ha identyczne testy (nawet ten sam tekst) mialem w PWHC.
                  • Gość: nell Re: Capegemini w Krakowie IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 02.11.04, 22:36
                    hej no to powiedz co tam w takim tescie przykładowo jest jeszcze? :)
                    • Gość: Granatowy Re: Capegemini w Krakowie IP: 195.225.213.* 03.11.04, 01:02
                      Dzięki za info.
                      Ja tam się nie wybieram.
                      1400 zł netto to malutko, ok. 2000 zł brutto.
                      Rekrutacja długa, dużo etapów.
                      Firma niezła. No ale płacą średnio.
                      3000-4000 zł brutto tyle byłoby do przyjęcia na początek.
                      No ale pracodawcy korzystają z ciężkiej sytacji a ludzie szukający pracy godzą
                      się na mniej niżby chcieli naprawdę.
                      Mam nadzieję, że później będzie lepiej.

Pozdrawiam
                • babasic Re: Capegemini w Krakowie 03.11.04, 12:33
                  i nie licz na wiele wicej - nawet po podwyzkach, swietnej ocenie i awansie -
                  jesli go w koncu sobie w pocie czola i licznych nadgodzinach wypracujesz
                  wiem bo bylam i widzialam, podziekowalam - sama, oni raczej nie zwalniaja, ale
                  tez nie zatrzymuja, nawet ludzi ze sporym doswiadczeniem i znajomoscia procesu
                  jesli chcesz wiedziec cos wiecej napisz na priv

a pensja o ktorej pisze Granatowy to w tej firmie czysta abstrakcja

chociaz faktycznie nie tylko w tej
                • Gość: TooLip Re: Capegemini w Krakowie IP: 62.121.129.* 27.01.05, 15:17
                  qrde, ja chyba bede mial to samo tj. 2000 brutto, ale moglbym miec wiecej,
                  czuje to, bo sam tyle zaproponowalem a oni anwet nie targowali. Tylko ze w
                  dziale IT.
                  pzdr
      • Gość: nell@vp.pl Re: Capegemini w Krakowie IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 05.11.04, 14:46
        hej ! zostałam własnie zaproszona na testy rekrutacyjne... moze jakies hinty?
        czego sie spodziewac jeszcze? angielski na jakim poziomie? ech troche sie
        denerwuje... chociaz mniej bo wiem juz jakie warunki płacowe ;) zabijac sie nei
        będe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka