Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

!!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!!

IP: 212.244.131.* 15.11.04, 11:34
    Zaczalem prace w banku i okazalo sie ze czekalo mnie wielkie rozczarowanie.
    Myslalem ze w bankach zarabia sie wiecej, a okazalo sie ze jestem po prostu
    wykorzystywany. Nie dosc ze wykonuje prace nalezaca do innych pracownikow, to
    dostaje bardzo niska pensje jak na bank. Czy w innych bankach tez tak jest?
    To moja pierwsza praca ale szczerze mowiac oczekiwalem wiecej.
    Obserwuj wątek
      • Gość: jola Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: *.ssmb.com 15.11.04, 11:49
        to cienko ja też pracuję w banku, ale zarabiam sporo :)
        • Gość: misiaczek.maly Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: 212.244.131.* 15.11.04, 12:04
          A ja nie! Pracownicy wyzsi ranga sa aroganccy, zrzucaja na mnie swoja robote a
          przyznaja sobie premie za czytanie gazety w pracy. Czesto musze zostac po pracy
          bo sie nie wyrabiam z robota. Wczesniej pracowalem dorywczo na studiach w
          roznych miejscach ale zawsze marzylem o pracy w banku. Teraz widze ze to jedno
          wielkie bagno. Jestem zalamany.
          • Gość: jola Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: *.ssmb.com 15.11.04, 12:18
            no to masz niefart ;) ja mam spokojnie, w prawdzie żadnych premii i dodatków
            nie mam, ale i tak co ,miesiąc dostaję zadowalającą mnie sumę i nikt na mnie
            nigdy swojej pracy nie zrzucał - bo się nie daję :D
          • miss.sajgon Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! 15.11.04, 12:20
            jezeli jest to praca zgodna z twoim wyksztalceniem, to sie ciesz, ze pracujesz
            w zawodzie - na razie sie ucz tego zawodu, bo podejrzewam, ze ci, ktorzy
            zarabiaja wiecej maja troche wiecej doswiadczenia, a co za tym idzie, troche
            wiecej rozumu w glowie.

jezeli nie - to poszukaj sobie innej pracy, z ktorej bedziesz czerpal
            zadowolenie, satysfakcje i bedziesz zarabial niezle pieniadze.
            • Gość: misiaczek.maly Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: 212.244.131.* 15.11.04, 12:24
              Ale to wstyd zeby pracownicy duzego banku byli tacy bierni i nic nie robili w
              godzinach pracy podczas gdy inni za nich zasuwaja. Teraz mam wolne ale za kilka
              dni tam wracam chociaz wcale nie mam na to ochoty, myslalby kto. Wielki bank a
              w srodku burdel.
              • miss.sajgon Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! 15.11.04, 12:49
                podejrzewam, ze jestes za maluczki, zeby cokolwiek zmienic
                sam piszesz, ze to twoja pierwsza praca. wobec tego "frycowe" musisz płacić.
                jak bedziesz mial doswiadczenie, i bedziesz koło 3kPLN zarabiac, to tez
                bedziesz "nic_nie_robic"
                na razie - musisz chodzic jak ta mroweczka i ciezko pracowac za mala kaske.
            • Gość: kadrówka bankowa Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: *.finemedia.pl 24.11.04, 20:04
              ze malo zarabiasz - zawsze na poczatku zarobki nie sa odzwierciedleniem marzen,
              ale w bankach istnieja rozne stopnie zaszeregowania a w ich zakresie rozne
              pensje ( widelki) do tego w oddzialach dochodza premie oddzialowe,
              okeslenie "malo" jest subiektywne, ja tez uwazam, ze zarabiam "malo jak na
              odpowiedzialnosc jakiej podlegam" :) ale wiele w stosunku do innych pracownikow
              nowych , w innych dzialach. Nie lacz wysokosci pensji w swoim przypadku z
              nadmiarem pracey, ktora zwalaja na ciebie inni pracownicy, starsi stazem.
              Wykonuj jedynie swoje obowiazki i nakazy prezlozonych, zas szeregowych
              pracownikow mozesz spokojnie olac, jesli jest tak jak opisales i byle kto
              wrzuca ci byle co do roboty, to jest to zjawisko mobbingu i jest ono karane :)
              mozesz sie w ostatecznosci domagac od pracodawcy odszkodowania za to, ze
              zezwala swoim pracownikom na stosowanie niedozwolonych prawek praktyk. Kazdy
              pracownik ma swoj zakres obowiazkow - trzymaj sie tego i uczciwosci, jesli
              obawiasz sie, ze ktos cie zwolni za "bunt", to zaopatrz sie w dyktafon i
              zapisz na tasmie przebieg rozmowy z osobnikiem, ktory bezprawnie zmusza cie do
              wykonywania pracy w nie twoich kompetencjach, czy za niego a takze obarcza sie
              nie twoimi obowiazkami.
              Poki co, wykaz sie, popracuj, zdobadz troche doswiadczenia i dobra opinie,
              zbieranie dowodow na nieetyczne postepowanie wspolpracownikow nie koliduje z
              dobra praca
              pozdrawiam
              • Gość: Zu Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: *.3.pl / *.3.pl 24.11.04, 21:39
                Piszesz o stopniach zaszeregowania, czy wyzszy cyfrowo stopień swiaczy o
                niższej pensji? Ja właśnie dostałam umowę i mam tam napisane VII stopień
                zaszeregowania, czy to znaczy ze te VI stopnia ponad mna ma większe pensje?
              • Gość: cybermat Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: *.toya.net.pl 02.04.05, 19:35
                Fajnie to wyglada z Twojej perspektywy.Piszesz bzdury,które mają sie nijak do
                pracy w McBankach.Może tak powinnaś popracować w oddziale zanim zajmiesz sie
                głoszeniem tych ,,mądrości"

Millennium
                • Gość: d Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 20:40
                  pewnie gość siedzi sobie w centrali jakiegoś banku i "przekłada papierki"
                  niech spróbuje popracować w oddziale może sie wykazać dostać premie nawet 100
                  %...
      • Gość: brzydula Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 12:34
        misiaczku,
        skoro w tym mało zarabiasz a mozna więcej na twoim stanowisku, i nadal chcesz w
        banku pracować to może zmień bank. Masz doświadczenie, wiedzę to może
        wykorzystasz to u innego pracodawcy za większe pieniadze.
        pozdrawiam
      • Gość: Jagna Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: *.espol.com.pl 15.11.04, 12:36
        Ja tez pracowalam w banku, czlonku w najwiekszym konsorcjum finansowym swiata.
        Nie w biurach centrali, aLE W oddziale. Nic sie nie liczy tylko sprzedaz,
        sprzedaz i jeszcze liczy sie sprzedaz. Klient jest wazny gdy przynosi pieniadze
        albo chce pozyczyc pieniadze. A poza tym MAMY miec go w dupie. Pieniadze sa
        smieszne, prowizje od pozyskania klienta jeszcze smieszniejsze
        Po kilku latach pracy w balaganie informacji i olewajstwie powiedzialam Dosc i
        odeszlam. No i szukam pracy ale nie w banku, o nie.
        • Gość: misiaczek.maly Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: 212.244.131.* 15.11.04, 13:03
          No ale jak to mozliwe ze w banku sie tak cienko zarabia? I w ogole to myslalem,
          ze w banku jest porzadek, a tam taki syf ze szkoda gadac. Kazdy robi co chce i
          trzepie kase a mi ledwo starcza na wynajecie mieszkania.
          • Gość: mk Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.11.04, 22:45
            witam, ja tez pracuje w banku, niestety, od 6 lat; mieszkam w małym mieście i
            taka praca według innych to niezła fucha, nikt mi nie wierzy jak mówie ile
            zarabiam ; ile trzeba znosić upokorzeń i ile trzeba z siebie dać; pracuje jako
            kasjerka, kasjerki w banku zarabiają najmniej, choć odpowiedzialnosc jest
            ogromna; nie omija je także wspomniana juz wcześniej wszechobecna "sprzedaż" -
            dla mnie to jest najgorsze;niedługo kończę inne studia i pozostaje mi miec
            nadzieję, ze znajdę inna pracę - taką, która z bankiem nie ma nic wspólnego
      • lis.rudy Zwierzatko do zwierzatka. 15.11.04, 13:22
        Misiaczku Maly,
        zalisz sie duzymi literkami. Krzyczysz prawie.
        W przelocie dam Tobie zyczliwa sugestie.
        Na razie jestes malo spostrzegawczy. O literkach
        duzych pisze. Zauwaz, ze wiekszosc obytych internetowo
        ludzi pisze malymi literkami.
        Na poczatku malo sie troche zarabia. Ale do czasu.
        Jezeli jestes nieszczesliwym, rzuc ta prace.
        Byc moze "zapraszasz" zrzucanie na Ciebie cudzej roboty.
        Spojrz na siebie raz jeszcze. Facet po studiach trzyma
        sie z daleka od pieszczotliwych nickow typu - misiaczek maly/slodki/biedny.
        Mis powinien miec jajeczka. Misiowi z jajeczkami
        nikt niczego nie podrzuci. Chyba, ze sloiczek z miodem.
        Misiaczku maly, podciagnij wiec skarpetki i jaderka
        i spojrz jak niedzwiedz w przyszlosc.
        Wiem co pisze, rudy lis jestem :))).
        Pozdrawiam.
        • Gość: misiaczek.maly Re: Zwierzatko do zwierzatka. IP: 212.244.131.* 15.11.04, 13:25
          Ty stary idz na jakies przedszkolne forum z takimi tekstami. Od mojego nicka
          sie odwal a jaderek swoich sam pilnuj jak jeszcze masz.
          • lis.rudy Re: Zwierzatko do zwierzatka. 15.11.04, 13:29
            No, widzisz :))). Udalo mi sie wydobyc z Ciebie troche meskosci.
            Byc moze bank to doceni. Odswiez ewentualnie CV i bron Boze nie
            podpisuj Misiaczek. Misiaczka zycie wypieprzy owszem ale nie zatrudni.
            O jaderkach pamietaj.
            Pozdrowionka.
            • Gość: misiaczek.maly Re: Zwierzatko do zwierzatka. IP: 212.244.131.* 16.11.04, 10:33
              Twoje komentarze sa debilne ale nie martw sie, w przyszlym roku bedziesz juz w
              czwartej klasie.
              • pwrzes Re: Zwierzatko do zwierzatka. 22.11.04, 22:04
                jesli nie zrozumiales lisa, to .. to ja sie nie dziwie, ze tak sie sam zrobiles
                w jajo i zatrudniles sie w oddziale. Nie sprawdziles wczesniej ile zarabia sie
                w oddzialach bankow?

M.
                • Gość: samuray Samuray do zwierzatek. IP: 213.17.170.* 29.11.04, 13:41
                  Po co dyskutujecie z tym zjebem misiaczkiem???
                  Jeszcze nie widziałem osoby która by twierdziła że zarabia za dużo
                  w stosunku do swojej pracy:))
                  Swoją drogą to żałosne,
                  że ludzie na niezłych stanowiskach zarabiają po 1000 PLN.

Ktoś apropos wie co to za bank???

• zuzazuzka Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! 15.11.04, 15:52
        Ile wg ciebie to jest mało i najakim stanowisku pracujesz?
      • losiu4 Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! 15.11.04, 16:36
        ile wynosi "mało" w banku i jaką kwote uważasz za "wystarczającą"? Co do
        reszty: zawsze można szukać czegoś lepszego :)

Pozdrawiam

Losiu
        • Gość: Niedźwiedź duży Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 15.11.04, 19:29
          Na jakim stanowisku pracujesz i ile zarabiasz? Nie napisałeś o tym , może
          jesteś sprzątaczem. Podaj dane, zobaczymy czy cię krzywdzą.
          • Gość: misiaczek.maly Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: 212.244.131.* 16.11.04, 08:30
            Pracuje jako asystent analityka kredytowego i mam netto 3 tysiace. Strasznie
            malo w porownaniu z tym czego sie spodziewalem. Aha, no i co kwartal mam premie
            okolo 1,5-2 tysiace ale jak mowie nie jest to cos co mnie zadowala.
            Wystarczajaco duzo place za mieszkanie.
            • lis.rudy Oh, misiaczku! 16.11.04, 09:26
              Gość portalu: misiaczek.maly napisał(a):

"... mam netto 3 tysiace. Strasznie malo
              w porownaniu z tym czego sie spodziewalem."

Jest zupelnie ok. Nie potrzebnie grasz na skrzypkach tak zalosnie.
              Po prostu "spodziewania" sie masz na razie nierealne.
              Wypusc troche powietrza i opusc sie blizej ziemi.
              3maj sie.
            • potomar Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! 16.11.04, 09:28
              "Pracuje jako asystent analityka kredytowego i mam netto 3 tysiace."

To się ciesz. Wiele osób na stanowiskach kierowniczych tyle nie zarabia, a ty,
              będąc tylko asystentem, zarabiasz netto 3 tysiące, co kwartał jakieś dodatki i
              jeszcze narzekasz...
              • ramolstary Ulubione nasze hobby. 16.11.04, 09:42
                To narzekanie. Misiaczek jest przykladem.
                Pozdrowienia dla lisa (rudego).
                • Gość: misiaczek.maly Re: Ulubione nasze hobby. IP: 212.244.131.* 16.11.04, 10:33
                  Wcale nie narzekam. Moi znajomi w innych bankach na podobnych stanowiskach
                  zarabiaja o wiele wiecej (niestety nie moge sie tam przeniesc) a poza tym z
                  moim wyksztalceniem mam prawo do wymagan. I zaden lis-madrala nie bedzie mi
                  dyktowal ile mam zarabiac.
                  • Gość: Piotruś Pan mało? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 14:08
                    Wcale nie zarabiasz tak mało - zwolnij z tym narzekaniem! A poza tym dlaczego
                    nie możesz zmieńć firmy - co boisz się, że wujo co zatrudnił się obrazi?
                  • mariuszr_77 Re: Ulubione nasze hobby. 18.11.04, 14:24
                    > (niestety nie moge sie tam przeniesc)
                    > [...]
                    > moim wyksztalceniem mam prawo do wymagan.

Jak będzisz miał możliwość się gdzieś przenieś to będzisz miał prawo do wymagań,
                    a skoro nie masz to nie marudź tylko się ciesz że zarabiasz 'tylko' te 3500 netto:)
                  • Gość: Tomek Re: Ulubione nasze hobby. IP: 213.25.161.* 18.11.04, 16:10
                    misiaczek jestes prymitywem i tyle.
                  • pwrzes Re: Ulubione nasze hobby. 22.11.04, 22:07
                    Jeszcze sie nie nauczyles, ze nie liczy sie jaki masz papierek a co umiesz? Ech
                    ta dzisiejsza mlodziez. Nasluchal sie kwiatkow o karierach na poczatku lat 90-
                    tych i mysli, ze samo przyjdzie :)

M.
            • Gość: aaaaaaaaa MAŁO ?!?!?!? IP: *.cst.tpsa.pl 17.11.04, 09:57
              Człowieku zejdz na ziemie, jesteś jakimś tam aststentem analityka, nie masz
              doświadczenia i chcesz więcej. Nie wpieniaj mnie i nie zabieraj innym czasu
              takimi wypowiedziami bo sam mam 2000 netto, a jestem pracownikiem z
              doswiadczeniem i pracuję jako samodzielny inżynier w firmie telekomunikacyjnej.
              Zyski firmy z mojej roboty są nieporównywalnie wieksze niż z twojej, nie mówiąc
              już o poziomie wykształcenia.
              • Gość: misiaczek.maly A MALO IP: 212.244.131.* 17.11.04, 10:50
                Nie wpieniaj mnie. Znam swoja wartosc i bede domagal sie wiecej. Twoje zarobki
                i zyski twojej firmy nie interesuja mnie, sorry. Wez kubel zimnej wody i wylej
                sobie na glowe.
                • Gość: aaaaaaaaaaaaa Re: A MALO IP: *.cst.tpsa.pl 17.11.04, 11:11
                  - sam sobie wylej, pewnie jesteś wartosciowym człowiekiem ale nie dotyczy to
                  JESZCZE pracy której wykonujesz. Ja tez uważam że chore jest gdy prezes banku
                  zarabia 300 000 a inni 100 razy mniej, w tym wypadku nawet 3500 to mało, nawet
                  jak na twoja robote. Wez jednak pod uwage ze sa osoby na twoim stanowisku
                  pracujace w banku ktore zarabiaja mniej. Jesteś jeszcze leszcz bez
                  doswiadczenia i nie powinieneś narzekać. chyba wpadłes w samouwielbiebienie.
                  Poczytaj sobie topiki o CitiBanku, CB, EY to moze przestaniesz marudzić !
                  • Gość: misiaczek.maly Re: A MALO IP: 212.244.131.* 17.11.04, 11:17
                    Sluchaj przeciez Ty wpadasz w jakis niezdrowo histeryczny ton. Mowie wyraznie:
                    uwazam ze moja praca jest warta wiecej niz mi placa. Leszczem jestes sam skoro
                    nie rozumiesz co ludzie pisza.
                    • Gość: sarkas Re: A MALO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 14:10
                      Niezdrowo histeryczny ton?? To Ty histeryzujesz jak dziecko, który nie dostał w
                      chipsach wymarzonej zabawki!! tak się cenisz to sam sobie załóż firmę
                      i "doceniaj się" do bólu
                    • pwrzes Re: A MALO 22.11.04, 22:10
                      To sie zwolnij :-) Jesli przyjales taka pensje jaka dal ci twoj pracodawca, to
                      znczy ze ona jest warta dla niego i dla ciebie - twoja pensje. Nic wiecej. Niby
                      wyksztalcony a takie braki ma :)

M.
                  • Gość: jola Re: A MALO IP: *.sbi.com 17.11.04, 11:20
                    co ty chcesz od citibanku???? mi tu jest dobrze, nie słyszę żeby ktoś narzekał
                    • Gość: misiaczek.maly Re: A MALO IP: 212.244.131.* 17.11.04, 11:27
                      Wlasnie, w innych bankach nie narzekaja. Moze mi sie uda przeniesc...
                      • Gość: jola Re: A MALO IP: *.ssmb.com 17.11.04, 13:38
                        no właśnie jak chcesz to się do nas przenieś mamy sporo wakatów :) ale musisz
                        być DOBRY !!!
              • Gość: madzia Re: MAŁO ?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 02:01
                Mało?????????
                Niektorzy ludzie utrzymuja rodziny za 1/3 Twoich zarobkow.
                Czlowieku jestes bez zadnego doswiadczenia i to Twoja pierwsza praca...
                Nie wiem ile procent ludzi zarabia takie pieniadze w pierwszej pracy??????????
      • Gość: gizmo Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 10:43
        ty się skarżysz czy chwalisz tak właściwie?
        • Gość: misiaczek.maly Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: 212.244.131.* 16.11.04, 10:49
          Tak, chwale sie tym ze za malo zarabiam, bardzo inteligentne pytanie.
          • lis.rudy Zwierzatko do zwierzatka ciag dalszy. 16.11.04, 11:26
            Misiaczku drogi,
            wymieniles moje imie w kontekscie. Jestem wiec.
            Odpowiem Tobie dowcipem. Do rabbiego przyszedl mlody Zyd i pyta:
            Rabbi, czy moge zgolic brode? Absolutnie nie mozesz! - odpowiedzial rabbi.
            Ale Ty rabbi swoja zgoliles? Tak, powiedzial rabbi, ale ja nikogo nie pytalem.
            Nie jestem pewien czy zawarta w dowcipie madrosc nie umknie Twojemu
            zrozumieniu. Ale to Ty pytasz i zalisz sie, nie ja.
            Ja Tobie nie mowie ile masz zarabiac. Realia zycia Tobie delikatnie
            mowia. I tyle Tobie daja. I kropka. Finito. Ty uwazasz, ze jestes wiecej warty.
            A realia zycia mowia: gow.o prawda. Byc moze Twoi koledzy sa lepsi i
            inteligentniejsi? Jest jakis powod, ze zarabiaja lepiej. Moze zala sie mniej?
            Moze nie maja nickow jak "pieprzona owca"?
            Przestan jeczec misiaczku. Nie masz naprawde powodu.
            Pozdrowionka.
            • Gość: ok Re: Zwierzatko do zwierzatka ciag dalszy. IP: *.torun.mm.pl 16.11.04, 16:11
              Ale się uśmiałam czytając wszystkie posty:)
              3 tys netto mmmmmhh pomarzyć - ja ma 1000,00 i siedzę w pracy o 8 do 20ej. No
              cóż inne miasto inne realia i inne zwierzątka - przybij "łapę" Lisku:)
            • Gość: serotonina Re: Zwierzatko do zwierzatka ciag dalszy. IP: *.kdpw.com.pl 25.11.04, 16:01
              Daruj sobie Lis. Do niego to i tak nie dotrze.
      • dziczek.gej Praca w banku. 16.11.04, 22:44
        Misiaczku malutki! Ja tez pracuje w banku. Tak jak Ty jestem niedoceniany.
        Prosze napisz do mnie. Zapraszam na kakao.
        Cieplutko pozdrawiam,
        dziczek-gej.
        • Gość: aaa Re: Praca w banku. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.11.04, 23:48
          to smieszne ja w ogole nie pracuje a ty masz 3kola i narzekasz ci wszyscy
          nowobogaccy!!
          • Gość: veroli Re: Praca w banku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 23:57
            A moim zdaniem jest to prowokacja, bo plakac z powodu 3 tys miesiecznie to
            smieszna sprawa! Pan chce po prostu powkurzac ludzi ;/.
            • Gość: aaa Re: Praca w banku. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.11.04, 00:02
              tez tak mysle. ja tez pracowalam w banku i nie wiem jak moze on zarabiac na
              takim stanowisku 3 tys. bo ja na analogicznym zarabialam 2000 brutto bez
              bonusow dodam ze to centrala banku byla i w w-wie
      • Gość: Don Pedro Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.11.04, 03:48
        Weż zamilknij i nie obrażaj swojego banku. Oni ci placa, a ty jeszcze chcesz
        wiecej, jestes pazerny i pewnie jeszcze chcialbys mniej robic, a wiecej
        dostawac. Powinieneś przeprosic swoj bank za ten zjadliwy post.Bez pracy nie ma
        kołaczy, a bez kołaczy nie ma klaczy, a bez klaczy nie ma daczy, tak mówi stare
        przysłowie beduińskie, więc weź się w garśc i pracuj po godzinach za darmo !!!!
        • Gość: misiaczek.maly Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: 212.244.131.* 17.11.04, 09:08
          Uwazam ze powinienes mnie przeprosic za swoj zjadliwy post. Ja tylko napisalem
          ze uwazam, ze malo zarabiam na tle innych osob w analogicznej sytuacji, w
          podobnych placowkach. Jak masz problem natury psychicznej, sa od tego inne
          miejsca w internecie albo najlepiej specjalisci.
          • Gość: brzydula Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 11:44
            misiaczku
            pozdrawiam cie i trzymaj się bo widzę że za wielu sprzymierzeńców to nie masz.

• Gość: max Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: 212.33.89.* 02.04.05, 15:16
            misiaczku, jesli uwazasz sie za takiego fachowca, to zapraszam do rozmowy.
            sprawdzimy czys naprawde fachura, czy moze fujara. byly analityk
      • Gość: Don Pedro Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.11.04, 13:20
        Masz rację byłem chyba zbyt zjadliwy, przepraszam, ale chyba za bardzo różowo
        patrzyłeś na tą pracę w banku i zarobki. Mało znam osób (chyba nawet wogóle nie
        znam), które na początku pracy w banku dostawałyby jakieś wieksze
        wynagrodzenie.Nie miej za złe Don Pedrowi, że był trochę jadowity, choć nie
        kąśliwy.
      • Gość: szukająca bez celu Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 23:52
        Obecnie ja też szukam, tylko chciałabym pracę dobrą i dobrze płatną !!! -
        dlatego nadal szukam!!! Kiedyś miałam dobrą prace, nawet na stanowisku
        kierowniczym, ale pracowałam prawie "harytatywnie" - dałam się wykorzystać!
        • Gość: Gośka Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: *.wichrowe.net.pl 18.11.04, 12:26
          Misiaczku mały, mam do Ciebie prośbę - nie narzekaj ponieważ zarabiasz naprawdę
          dobrze i bardzo dużo dałabym aby móc mieć chociaż połowę Twojej pensji. Ja
          również pracuje w banku, mój staż pracy wynosi 9 lat (w tym pare lat pracowałam
          na stanowisku kierowniczym), mam wyższe wykształcenie i dobrą szkołe ponieważ
          ukończyłam Akademię Ekonomiczną w Krakowie, a zarabiam miesięcznie 1.047,00zł
          Tak, tak. Nie pomyliłam się Mam brutto 1.500 zł. I nigdy nie słyszałam o
          premiach, o dodatku za udzielony kredyt, założoną lokatę czy założony rachunek.
          U nas coś takiego nie funkcjonuje. Mam 1.500,00 zł brutto i codziennie pomimo,
          że poowinnam pracować 8 godzin pracuje 10. Więc bardzo Cię proszę nie grzesz
          tak narzekając, ponieważ jak to czytam to zastanawiam sie dlaczego ludzie nie
          potrafią docenić Tego co mają. W dobie tak niesamowitego bezrobocia Ty
          zarabiasz aż 3.000zł (ja na to muszę pracować 3 miesiące)więc ciesz się tym i
          przestań marudzić.
          Pozdrawiam
          • Gość: ddd Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: *.cst.tpsa.pl 19.11.04, 08:27
            Niestety musisz Gosiu pracować znacznie dłużej niż 3 miesiące. Liczy sie to ile
            możesz odłożyć. Jesli ty np. odkładasz miesiecznie 200pln to misiaczek 2600
            pln. Wiec ciesz sie misiaczku że mozesz odłożyć kasy miesiecznie tyle co Gosia
            przez 13 miesiecy. Nie zawracaj ludziom głowy bo przypominasz mi marudzace
            dziecko któremu mamusia nie chce kupić drogich zabawek w Peweksie.
            • Gość: Przypadek Re: Brawo Misiaczku! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.11.04, 03:17
              Gdyby było więcej osób takich jak Ty - pracodawcy nie proponowaliby nam
              głodowych pensji (to nawet nie pensje - to zasiłki). Wypowiedzi typu: "Ciesz
              się - ja zarabiam 1.000" są żenujące i nie wzbudzają szacunku dla autorów:
              zarabiają tyle na ile sami się cenią więc dlaczego pracodawca miałby więcej
              płacić? Przecież pracodawcy nie sa durniami! Moje dochody znacznie
              przewyższają Twoje (tak się złożyło akurat) ale kiedy mimo to zauważam, że ceny
              wzrastają a ja wówczas zarabiam przecież relatywnie mniej - otwarcie i
              stanowczo o tym mówię, od lat z dobrym skutkiem. Tak trzymaj! Pozdrawiam
              serdecznie ceniących się a tym samym dbających o to, aby inni ich cenili.
      • Gość: Maximus Możesz mieć dokładnie tyle ile oczekujesz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 10:58
        Wystarczy, że stworzysz sobie odpowiednie miejsce pracy. Ja tak zrobiłem. Też
        chciałem do banku (po skończelniu "najbardziej prestiżowej uczelni
        ekonomicznej") i też byłem rozczarowany warunkami pracy. Na dzień dobry
        dostałem 1000 zł na rękę na porównywalnym stanowisku. Po kilku miesiącach
        podziękowałem bankowi za "miłą" współpracę. Po kilku następnych pierwsze wyroby
        zaczęły opuszczać moją małą firemkę. Obecnie 100% produkcji idzie na rynek
        unijny a ja ledwo nadążam z zamówieniami. Gdyby bank teraz zaproponował mi
        wynagrodzenie 10 razy większe niż to, które dostawałem, to gdybym się zgodził
        byłbym do tyłu. Tak więc rozwiązanie jest proste: garniturek i krawacik do
        szafy i stawić czoło rynkowi. Z drugiej strony bankowego biurka świat jest
        ciekawszy. P.S. oprócz ekonomicznego, mam też wykształcenie techniczne, ale to
        mało ważny detal, bo Misiaczek ma ogromną wiedzę i potencjał. Poza tym myślę,
        że jesteś tylko prowokatorem, bo trzeba być niespełna rozumu, żeby narzekać na
        3000 zł netto na początek znając realia polskiego rynku pracy.
        • Gość: efka24 Re: Możesz mieć dokładnie tyle ile oczekujesz. IP: *.mofnet.gov.pl 20.11.04, 12:33
          wiesz podziwiam cię Maximus ! Chciałabym zrobić pierwszy krok ale boję się. Już
          prawie 12 lat tkwię w tym samym miejscu i "nic nie robię". Mam wykształcenie
          wyższe, certyfikat językowy itp, tylko prawie 31 lat....- tylko za mało się
          cenię - nie potrafię wykorzystać swojej szansy ! .Pracuję za marne 1.300,- zł
          netto (bez dodatków).
          Pozdrawiam cię efka
        • Gość: hahaha Re: Możesz mieć dokładnie tyle ile oczekujesz. IP: *.gorzow.mm.pl 22.11.04, 16:02
          o czym wy mówice w moim banku 1000 netto ciezko osiagnąć
          • misiaczek.maly Re: Możesz mieć dokładnie tyle ile oczekujesz. 22.11.04, 16:13

Gość portalu: hahaha napisał(a):

> o czym wy mówice w moim banku 1000 netto ciezko osiagnąć

Jak zobaczylem skad piszesz nie smiem w to watpic.
        • Gość: Dilbert Re: Możesz mieć dokładnie tyle ile oczekujesz. IP: *.chello.pl 03.04.05, 18:26
          Popieram
      • Gość: pyziorek Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 09:31
        No no ale nosek to masz zadarty. Na początek w moim banku ci prosto po studiach
        z dyplomami kursami i innymi papierami (mają tylko papiery a wiedzy za nic a
        panoszą się jak kwoki) zasuwają i to za darmo aby zdobyć praktykę i
        doścwiadczenie i jak się spodobają to może zostaną zatrudnieni i to nie za taką
        kasę jak ty. Więc zejdź człowieku na ziemię i trochę pokory - jakbyś pracował u
        mnie to z chęcią bym cię przeczołgała tak po procedurach i dowalała tyle pracy
        ze nie wiedziałbyś jak się nazywasz przemądrzały i zadyfany w sobie człowieku.
        Wstyd mi za ciebie ze piszesz takie farmazony!!!
        • Gość: camina Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: *.tpnets.com 22.11.04, 12:25
          Wiesz co - jesteś gorzej niż żałosny!!!!! 3000 zł przy pierwszej pracy to mało?
          Skąd ty się urwałeś chłopie?Ja też mam dobre wyższe wykształcenie i pracuję też
          bardzooooo dużo (czasami po 10-12 godzin) i cieszę się z każdej małej premii za
          nadgodziny.Uważasz, że ty jesteś lepszy, mądrzejszy ode mnie i innych magistrów
          pracujących za takie pieniądze?Jeżeli uważasz,że jesteś taki dobry, tak bardzo
          się cenisz, to nie biadol tu na forum i spylaj do innego banku.
          3000 zł i mu mało!!!Zejdź na ziemię kolego.

Mam 1000 zł netto.
          • misiaczek.maly Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! 22.11.04, 16:15
            Sama jestes zalosna. Nie interesuje mnie na ile sie cenisz tylko ile mi sie
            nalezy. To ze uwazasz, ze nie jestes nic warta, nie oznacza, ze wszyscy tak
            maja myslec. Ale nie martw sie, sprzataczek w McDonaldzie tez szukaja.
            • Gość: jan coolczyk Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 17:28
              gdzies ty sie uchowal misiaczku? za szafa u szwagra? nasluchales sie na
              studiach o zarobkach i teraz jako swiezak w banku chcesz zarabiac 10 000 od
              razu. po co masz sie meczyc i dorabiac innych wyzszych ranga bankowcow,wiec
              zwolnij sie, co sie bedziesz stresowal! potem wez gazete wyb. i odpal internet
              i poszukaj nowej roboty. pracodawcy czekaja na takich jak ty,nawet nie musisz
              proponowac wysokosci swojej pensji,gdyz sam dostaniesz propozycje 1000zl brutto
              i wtedy docenisz....
              • Gość: jan coolczyk Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 17:33
                aha.... mowienie ze sie ci cos nalezy jest nie na miejscu,bo to ty pracujesz
                dla banku a nie odwrotnie,czyli bank jest twoim panem i wladca
                • Gość: Przypadek Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 24.11.04, 23:50
                  Gość portalu: jan coolczyk napisał(a):

>(...) czyli bank jest twoim panem i wladca

Taaaa, jeśli takie gdziekolwiek są relacje [pomiędzy pracodawcą a pracownikiem]
                  to może warto się zastanowić nad pracą tamże za najwyższe choćby pieniądze, co?
                  Zastanawiam się mocno dlaczego ludzie przestali się zupełnie cenić a tym samym
                  pracodawcy przestali ludzi szanować [myślę i o dochodach i o relacjach]. Nie
                  znajduję odpowiedzi.

• Gość: aktywistka Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: *.janet.waw.pl 24.11.04, 22:47
        współczuję,naprawdę współczuję i to wykorzystywanie.A walnij pięścią w stół
        prezesa a powiedz mu ,że ty się cenisz na no,,13 tys /20 /,może poskutkuje -
        życzę powodzenia, noś się dumnie walcz o swoje
      • Gość: żmija Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: 195.50.100.* 26.11.04, 11:16
        Ech mały chłopczyku. Witaj w dorosłym świecie. I zapamiętaj sobie, że tyle jest
        warta Twoja praca ile twój pracodawca jest gotów za nią zapłacić. Jeżeli
        uważasz, ze jesteś ósmym cudem swiata to udowodnij to znajdując sobie lepiej
        płatną. Biorac pod uwagę Twoje niewielkie doświadczenie i prezentowaną tu w
        postach postawę roszczeniową nie wróżę ci specjalnego sukcesu w poszukiwaniach.
        3000 netto za pierwszą w życiu pracę to bardzo przyzwoita pensja. A jak
        będziesz chodził z miną obrazonego książątka, to Ci szybko podziekują za
        współpracę i znajdą na twoje miejsce 50 nie mniej zdolnych a za to twardziej
        stąpających po ziemi. Taka jest rzeczywistość. Radzę czym prędzej sobie to
        uświadomić.
        • Gość: z innej beczki A jak teraz stoją informatycy w banku?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 10:20
          • Gość: d Re: A jak teraz stoją informatycy w banku?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 19:38
            ostali sie tylko w centrali
      • magdaf3 Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! 04.04.05, 19:59
        nooo ja tez pracuje w banku, i chciałabym tak mało zarabiać jak Ty Misiaczku,
        może masz za duże wymagania nie adekwatne do rzeczywistości, pozdrawiam
        • Gość: d Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 20:03
          tp kwestia podazy i popytu na pracę
      • Gość: Zuzanna Re: !!!PRACUJE W BANKU I MALO ZARABIAM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 09:03
        Pracowałam w banku 21 lat po tym czasie podziekowano mi za prace niewielka
        odprawa,powód?zarabiałam zawsze niewiele jak na komercyjny bank,zgadzam sie z
        Toba ze w bankach szerzy sie wyzysk pracownika,duzo i dlugo moge pisac o
        warunkach pracy panujacych w bankach,to tak ładnie tylko wyglada na głównej
        sali.Rada dla Ciebie uciekaj z banku jeżeli tylko będzie okazja Pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka