Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Chcę odejść, a szef mi grozi

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.04, 19:21
    Mam problem: chcę odejść z obecnej firmy, a szef choć o tym nie wie to czasem
    mi grozi, że jeśli odejdę to "narobi mi smrodu", że nigdzie pracy nie znajdę.
    Czy mam się czego bać? Na razie boję się tych gróźb, szefa, a pracy zaczynam
    powoli nienawidzieć...
    Obserwuj wątek
      • losiu4 Re: Chcę odejść, a szef mi grozi 28.11.04, 21:54
        gdzie pracujesz i kim jest Twój szef?

Pozdrawiam

Losiu
        • Gość: Nie-blondynka Re: Chcę odejść, a szef mi grozi IP: *.tele2.pl 30.11.04, 14:22
          Dzięki, chyba macie rację...
      • Gość: jabłonka Re: Chcę odejść, a szef mi grozi IP: 62.244.133.* 29.11.04, 12:02
        Wątpię, by gościu był tak wpływowy - straszy cię licząc, że nie odejdziesz.
        Nie bądź naiwna i odejdź. Zawsze możesz pójść do sądu pracy ( za obronę z
        urzedu nic nie płacisz) by poskarżyć się ,że pracodawca nie chce dać ci
        świadectwa pracy.
        • Gość: Anka Re: Chcę odejść, a szef mi grozi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:33
          Zwykły burak - nie może pogodzić się z odejściem pracownika; to tylko i
          wyłącznie jego problem. Niczym się nie przejmuj, na świadectwie pracy będziesz
          miała czarno na białym, kto rozwiązał umowę.
          • Gość: Marcin Re: Chcę odejść, a szef mi grozi IP: *.granitonline.pl / *.brzesko.sdi.tpnet.pl 29.11.04, 12:57
            Ja proponuje metode hitlera : Metoda faktów dokonanych.
            A tak przy okazji sprawdz np. czy cale oprogramowoanie szefa (firmy) jest
            legalne . Na pewno zansz tez inne "grzechy" firmy , wiec po prostu zmien robote
            i niczym sie nie przejmuj.
            Pozdrawiam
      • Gość: mła Re: Chcę odejść, a szef mi grozi IP: *.parkiet.com.pl / *.crowley.pl 30.11.04, 14:35
        zawsze możesz udac się na zwolnienie lekarskie, tak z pół roku.
        a smrodu to sobie może narobić- w gaciach.......
        • Gość: looks like Re: Chcę odejść, a szef mi grozi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 21:56
          smród to nic,heh. mój groził że narobi smrodu,odejde z "wilczym biletem" [pies
          go jebau] nic nie mogą zrobić. mało tego groził połamaniem nóg i rąk [debil nie
          wyjęty] co wy na to ???wqrzył się zapewne za wypowiedzenie w trybie
          natychmiastowym poparte paragrafem-notoryczne niepłacenie pensji w terminie
          oraz zmiana warunków pracy bez powiadomienia pracowanika. na dobra sprawę to ja
          mógłbym narobić temu idiocie niezłego smrodu - ale gówna lepiej nie ruszać bo
          śmierdzi. teraz najchętniej naplułbym mu w twarz także za uwagi przy sprzeciwie
          podczas obniżania pensji [kolejnej obniżce przy zwiększających się zyskach i
          twierdzeniu że nie ma kasy na tak duże pensje dla pracowników],ale nie o tym. w
          czasie ww. sprzeciwu odpowiedź była następująca jak się komuś nie podoba pensja
          niech wypier.....la bo nie ma ludzi nie zastąpionych.odpowiedź moja i ludzi z
          pracy była jednakowa.wypowiedzenia jednego dnia w tym samym czasie :) trzeba
          było widzieć mine debila :))))) potem groźby połamania nóg rąk jeszcze szpital
          i kalectwo na całe życie... więcej nie zapamiętałem a trochę jeszcze tego było.
          ciekaw jestem czy ktoś miał podobną sytuację czekam na opinię co byście zrobili
          w mojej sytuacjii.
      • Gość: sergito Re: Chcę odejść, a szef mi grozi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 00:45
        Na nastepny raz jak bedzie Ci grozil.Powiedz spokojnie:
        -niech Pan sie pohamuje bo wiem gdzie Pan mieszka...
        Jezeli ostro Cie wkurzy to sam bedzie sral w gacie ze strachu.
        To tylko taki trik psychologiczny:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka