Gość: wosp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 12:57 a wolnotariaw w WOŚP np bycie pokojowym Patrolowcem na przystanku woodstock mozna sobie wpisac to do CV ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: EriEri Re: Prawa i obowiązki wolontariusza IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 13:12 Dla mnie to dramat że ludzie muszą pracować za darmo bo bez doświadczenia nikt ich nie chce zatrudnić. Zatrudnienie jako wolontariusz w urzędzie miasta????? To już kpina. Stwarzanie takich możliwości bez obowiązkowych chociażby składek (poza zdrowotną) to zwykłe wykorzystywanie ludzi. To samo zresztą tyczy się stażów, które miałbyby niby pomagać absolwentom. Firmy składają wnioski o staże wtedy gdy potrzebny jest darmowy pracownik na sezon. Oczywiście nie zawsze tak jest, ale to częste przypadki, poza tym dlaczego ktoś ma pracować za darmo lub też prawie za darmo jeśli firma ma zapotrzebowanie i powinna zatrudnić pracownika?? Rozumiem pracę jako wolontariusz po godzinach, dobrowolnie, nie w celu zdobycia pracy - bo to już jest przymus ekonomiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlon Re: Prawa i obowiązki wolontariusza IP: *.debno.sdi.tpnet.pl 20.12.04, 20:13 Nie zgadzam sie z Toba. Wolontariat w urzedzie to bardzo dobra rzecz. Realizuje sie zadania publiczne, a wiec prowadzi sie dzialalnosc pozyteczna publicznie (pro publico bono!), rowniez mozna zdobyc doswiadczenie zawodowe niezbedne w poszukiwaniu pracy (chocby nawet po to zeby wypelnic pole "doswiadczenie zawodowe" w cv), wreszcie jest to doskonala forma edukacji obywatelskiej (slabo niestety znamy swoje prawa obywatelskie, a w kontaktach z administracja jestesmy czesto bezsilni). Jestem wolontariuszem w urzedzie i bardzo mnie satysfakcjonuje to zajecie, pozatym ucze sie zawodu, ktory nie jest mozliwy do wykonywania bez praktyki... Kariery nie zaczyna sie od pieniedzy! Jesli chcesz dowiedziec sie wiecej o wolontariacie napisz: marlon@student.lex.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolontariusz Mieszkasz w Konine i chcesz zostać wolontariuszem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 14:25 Istnieje w Konine nowa fundacja dr.Piotra Janaszka.Wejdż na stronę www.podajdalej.konin.lm.pl i skontaktuj sie z nami!!!Zapraszamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słoneczko Chcialabym zostać Wolontariuszką.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 15:11 Mieszkam w Krakowie i już od dłuższego czasu się nad tym zastanawiam. Chciałabym pomagać ludziom. Skończyłam liceum medyczne, potem studia pedagogiczne, ale niestety nie udało mi się znaleźć pracy w zawodzie. Pracuję całkiem w innej branży, ale czuję, że coś mi umyka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzoskwinka Re: Chcialabym zostać Wolontariuszką.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 15:35 Ja też chciałabym zostać wolontariuszką. Też mieszkam w Krakowie, obecnie jestem absolwentką poszukującą pracy... Byłabym wdzięczna za jakieś info jak zostać wolontariuszką. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8 kółek Re: Chcialabym zostać Wolontariuszką.... IP: *.kalisz.mm.pl 08.12.04, 15:59 możesz pojechać do Izraela i pracować w kibucu, przyjmą cię z otwartymi ramionami, tylko nie fundują kosztów dotarcia na miejsce, niestety... (www.kibbutz.org.il/eng/welcome.htm) a mając wykształcenie medyczne po godzinach możesz się zaciągnąć do Magen David Adom albo Yad Sara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olorin Re: Chcialabym zostać Wolontariuszką.... IP: *.sebastiana.ceti.pl 08.12.04, 17:51 odpowiedz podobna jak dla 'Sloneczka', skontaktuj sie ze mna e-mailowo (olorin@irc.pl), podam Ci kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
beataziecina Re: Chcialabym zostać Wolontariuszką.... 23.12.04, 03:32 Polecam wolontariat za granicą. Zdobedziesz nie tylko doświadczenie, ale równiez poznasz inny kraj i obcy język. Jeżeli wyjedziesz z Programu Młodzież UE, nie będziesz ponosić zadnych wydatków, dostaniesz wyżywienie, zakwaterowanie i kieszonkowe. www.youth.org.pl - tam znajdziesz więcej informacji. A wszystkim zainteresowanym z Mazur polecam swoje usługi, jestem koordynatorem wolontariuszy EVS, piszcie na evs@rodowo.pl. Pozdrawiam i życzę powodzenie, a przede wszystkim ODWAGI :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olorin Re: Chcialabym zostać Wolontariuszką.... IP: *.sebastiana.ceti.pl 08.12.04, 17:50 skontaktuj sie ze mna e-mailowo (olorin@irc.pl), podam Ci kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myśląca (aga) Re: Prawa i obowiązki wolontariusza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 10:24 szukam pracy od ponad roku, zawsze kiedy idę na rozmowę, słyszę pytanie "czy mam doświadczenie"(co jest normalne), moja odpowiedz brzmi "niestety nie". Jak mam zobyć doświadczenie, skoro nikt nie chce mnie zatrudnić?????błędne koło... zaczęłam zastanawiać się na wolontariatem: z jednej strony dobry pomysł, bo w końcu można czegoś pozytecznego się nauczyć, można pomagać innym, ale z drugiej... przychodzą znowu ( w tej chwili, można nawet napisać niestety) względy ekonomiczne...czyli po prostu kasa...Jeśli ktoś zna adres jakiś fundacji to będę wdzięczna, może się zdecyduję...???pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgrinz partizan Re: Prawa i obowiązki wolontariusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 17:23 Gość portalu: wosp napisał(a): > a wolnotariaw w WOŚP np bycie pokojowym Patrolowcem na przystanku woodstock > > mozna sobie wpisac to do CV ?? z WOŚP w CV uważaj, bo jak trafisz na prokościelnego pracodawcę, to to na minus zadziała, bo każdego metala albo punkowca albo Owsiaka traktują jak diabła :))) Odpowiedz Link Zgłoś
veritas1 Re: Prawa i obowiązki wolontariusza 23.12.04, 10:25 Gość portalu: mgrinz partizan napisał(a): > z WOŚP w CV uważaj, bo jak trafisz na prokościelnego pracodawcę, to to na minus > zadziała, bo każdego metala albo punkowca albo Owsiaka traktują jak diabła :)) > ) Uwazaj tez na nieudacznikow, ktorzy musza szukac pracy przez znajomosci bo inaczej nikt nie chce ich zatrudnic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemi Re: Prawa i obowiązki wolontariusza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 00:51 kotki drogie, wolontariat to praca na rzecz organizacji pozarządowej (oznacza to m. in. że celem działalności organizaji nie jest osiągnięcie zysku, organizacja non profit), za którą nie otrzymuje się pensji a jeżeli ktoś pracuje za darmo w firmie to nie jest to wolontariat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Prawa i obowiązki wolontariusza IP: 80.50.165.* 23.12.04, 09:12 A ja myślę o wolontariacie w Kaliszu. Moze ktoś z Was mógłby mi coś polecić w tym mieście. Skończyłam w tym roku wydział prawa a dokładnie administracje publiczną. Będę wdzieczna za jakieś wskazówki! Odpowiedz Link Zgłoś