Dodaj do ulubionych

Chorwacja z psem

IP: *.chello.pl 03.03.09, 17:05
Wybieramy się w czerwcu do Chorwacji 2+1 i duży pies. Czy macie jakieś namiary
na apartament? Chodzi mi o totalne odludzie. Nie interesują nas żadne
rozrywki, ale cisza, spokój i jeżeli to możliwe - w miarę puste plaże (ze
względu na psa).
Obserwuj wątek
    • Gość: JJ Re: Chorwacja z psem IP: *.streamcn.pl 03.03.09, 20:21
      Kliknij tę reklamę ponizej i masz ofertę urlop ze zwierzę tami .
      Poze tym w czerwcu jechać bez rezerwacji i wybrać odpowiadające
      miejsce. Na peljesacu za Orebicem/Kucisce czy Vigak na pewno
      znajdziecie to o czy piszecie, /chyba ze pobyt zahacza o lipiec , to
      raczej rezerwacja/
      • Gość: oniaa Re: Chorwacja z psem IP: *.chello.pl 04.03.09, 14:14
        Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź i podpowiedź. Grunt to spostrzegawczość... -
        strona przed oczami, a nie zauważyłam.
        Chciałabym jeszcze zapytać, czy w lipcu (bo nasz pobyt zahaczy pewnie kilka
        dni)rzeczywiście jest problem z kwaterami, nawet tymi na odludziu?
    • ciovo Re: Chorwacja z psem 04.03.09, 14:37
      Zdravim..Wyspa Ciovo czerwcu A2+1 Studio Klima,sat,tv,balkon 70m od
      morza Cena 43,60€ taxa klimatizacja,pes... (puste plaże) w domu

mail: grigori@suncokret.net
    • Gość: JJ Re: Chorwacja z psem IP: *.streamcn.pl 04.03.09, 15:12
      Ja niestety jestem "hotelowa" i w czerwcu byłam ostatnio kilka
      lat temu, wyjezdżam koniec sierpnia-wrzesień. Wtedy na pewno w
      ciemno,ale w Twoim przypadku nie wiem jakie duże dziecko, gdzie
      stertujecie i czy bierzecie pod uwagę daleko na południe ,czy
      jedziecie z przerwą. To wszystko ma znaczenie . Jesli chodzi o
      Peljesac za Orebicem znajdziecie miejsce na pewno. Na forum sadzę
      ze podpowiedzą Ci inne bliższe , małe miescinki gdzie będziesz
      miała dobre warunki do wypoczynku. Jeśli nie to opiszę Ci bliżej
      znane mi miejsca na Peljesacu
      • Gość: oniaa Re: Chorwacja z psem IP: *.chello.pl 04.03.09, 15:40
        Wybieramy się z Warszawy i myślę, że dalej na południe niż w okolice Orebicu nie
        chcielibyśmy jechać. Pewnie nocleg po drodze i tak będzie konieczny. Moja córka
        ma 13 lat, więc możemy ją traktować prawie jak dorosłą. Gorzej jest z psem. Jest
        duży (boxer) i nie mamy gdzie go zostawić, tak więc wakacje spędza z nami.
        Właśnie ze względu na niego szukamy odludzia. Jest bardzo łagodny, jednak budzi
        respekt. Nie chcemy niepotrzebnych konfliktów. Jeżeli zatem mogłabyś więcej
        napisać mi o Peljesacu, byłabym wdzięczna. Mój mail gosiaau@poczta.onet.pl
        • Gość: vvv Re: Chorwacja z psem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 17:53
          A jak u Was ze sprzątaniem po psie?
          Po polsku czy po cywilizowanemu?
          • Gość: oniaa Re: Chorwacja z psem IP: *.chello.pl 04.03.09, 21:00
            Zawsze uważałam, że ktoś, kto decyduje się na psa powinien być odpowiedzialnym i
            ponosić wszystkie konsekwencje związane z jego posiadaniem. Jako może 1%
            właścicieli psów sprzątamy po nim, chociaż niestety w naszej okolicy nie ma
            nawet jednego kosza na psie odchody. Ale to chyba duży temat na inne forum.
    • aneko_chan Chorwacja (Pierwszy raz) dodatkowo z psem 22.06.09, 20:44
      My wybieramy się pierwszy raz do cro pod koniec sierpnia zahaczając o wrzesień [nie rezerwując kwatery], myślę że nie nie dalej jak do Splitu.
      2 osoby dorosłe + pies (4letni labrador).

Mój psiak jest bardzo do mnie przywiązany i żal mi go zostawiać.. zapłakał by się. Poza tym nie bardzo mam go z kim zostawić.

Mam nadzieję że z kwaterą w ostatnim tygodniu sierpnia, problemów nie będzie, liczę również że koszt apartamentu 2os nie przekroczy 30-35 euro.

Byłoby super znaleźć coś blisko plaży w miejscu cichym i nie przeludnionym. Nie zależy nam na dużej imprezowej miejscowości.

Z transportem nie będzie problemu ponieważ jedziemy kombi z klimą, pies ma co najmniej pół bagażnika dla siebie, ale trochę się obawiam że będzie kłopot ze znalezieniem kwatery.
      O koszt pobytu psa aż tak bardzo się nie boję, czytałam że jest to ok 25euro za cały pobyt psiaka.

Ktoś jeszcze ma doświadczenie?

O paszportach, czipach, szczepieniach już wiem i załatwię wszystko na czas.
      • Gość: nikamow Re: Chorwacja (Pierwszy raz) dodatkowo z psem IP: *.pp.com.pl 07.07.09, 14:43
        Witam! Jeździmy do Chorwacji z psem a teraz już z dwoma psami(golden i pappillon) od 3 lat.Polecam plw. Peljesac, a zwłaszcza małe miejscowości szczególnie Viganj . Tam prawie wszyscy przyjeżdżają z psami i nie ma problemu z ich zabieraniem na plażę ani do tawern. Nasze psy zawsze były tam mile widziane i dostawały miskę z wodą.A miejscowość śliczna, , woda bez jeżowców, można wypożyczyć deskę lub kita, dobra baza wypadowa (Korcula, Dubrownik) a po drodze zaliczyliśmy nawet Plitwickie, gdzie o dziwo wpuszczają z psami. Z resztą nawet wodospady Krki można zwiedzać z psami choć napisy mówią co innego. Generalnie polecam- w tym roku też się wybieramy.
        • Gość: Hania Re: Chorwacja (Pierwszy raz) dodatkowo z psem IP: *.chello.pl 07.07.09, 22:17
          Czy możesz podać namiary na kwatery gdzie przyjmują z psami,czy będę
          miała problem ze znalezieniem takich w lipu jadąc w ciemno?
          • nikamow Re: Chorwacja (Pierwszy raz) dodatkowo z psem 08.07.09, 10:18
            Przyznam, że nie odważylismy sie dotąd jechać bez rezerwacji. Z psami byliśmy do
            tej pory na Krku, w okolicy Trogiru i na Peljesacu. Generalnie im bardziej na
            południe i im mniejsza miejscowość, tym łatwiej.Z reguły za psa biorą 5 euro za
            dzień( niemało), a na Peljesacu udało mi się w tym roku znaleźć miejsce
            (Viganj), gdzie za psy nie biorą nic. Tyle naszych doświadczeń.Powodzenia i
            miłych wakacji z psiakiem.
            • aneko_chan Chorwacja (nasz pierwszy raz) z psem 08.07.09, 17:46
              My znalezlismy kilka ofert na Pag'u, niektórzy właściciele chcą 5euro za psa a inni nic nie doliczają. Im mniejsze, spokojniejsze miasteczko tym większe szanse na udany urlop :)

Pamiętajcie tylko o czipach (w Łodzi koszt około 60zł, podobno gdzieś czipują za free) - chyba że pies ma tatuaż, paszporcie (koszt ok 50zł) i szczepieniu przeciwko wściekliźnie (max 3tygodnie przed wyjazdem). Dobrze również zakupić obrożę przeciw kleszczom lub kropelki.
            • Gość: Hania Re: Chorwacja (Pierwszy raz) dodatkowo z psem IP: *.chello.pl 08.07.09, 18:39
              Możesz mi podać stronę gdzie rezerwowaliśie kwaterę na Plejesacu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka