Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CZARNA LISTA PRACODAWCÓW

• Gość: Apolinary GE Power Controls w Klodzku - amerykanski drenaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 23:57
        Raczej kiepsko praca i wabia na marke GE - nadgodziny nie istnieja i jest
        ciagly pressing na koszty, na wydajnosc. Typowy przerost formy nad trescia...
        Howgh.
      • Gość: Kasia Księgarnia harcerska IP: *.p-s-inter.net 13.09.05, 22:25
        Nie zatrudniajcie się nigdy w Księgarni Harcerskiej na Placu Bernardyńskim w Poznaniu, chyba że lubicie pracować z debilami. Kobieta co rządzi tą norą (brunetka, często z zielonym lakierem na paznokciach) jest psychiczna, da się to odczuć przynajmniej w stosunku do klientów a cóz dopiero pracowników, którymi jak wiadomo w Polsce się pomiata. Ten babsztyl potrafi nakrzyczeć na każdego kto się nawinie, wali prosto na "ty" chamsko i bezczelnie, zwłaszcza ma cię gdzieś jeśli przychodzisz oddać w komis podręczniki, ona się powinna leczyć na głowę, moze mąz się nad nią znęca i się w pracy wyżywa. Ja własnie byłam jedną z osób sprzedajacych tam podręczniki, przychodze co jakiś czas i pytam się czy coś zeszło więc musze być dzielna i znosić jej humory, ale jak już będzie po wszystkim to chyba tam wybuchnę. Ludzie, omiajjcie to miejsce szerokim łukiem!
        • Gość: martwa wiewiorka Re: Księgarnia harcerska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:07
          hehe, no ale NIE JESTES żadnym pracownikiem, tylko osobą sprzedajacą tam
          podręczniki...TO CO INNEGO!
          Ja jestem tam bardzo częstym gościem, i nigdy ta pani na mnie nie nakrzyczała,
          a jej zielony lakier chyba nie ma tu nic do rzeczy:)Moze po prostu nie
          sprzedawaj tam podręczników...Ja bardzo lubie tam przychodzić, kobieta nigdy dla
          mnie nie była niemiła, wrecz przeciwnie! no i to najlepsze miejsce w Poznaniu
          jesli chodzi o komiksy:)Ani pani, ani chłopak pracujacy tam żadnymi debilami nie
          są, mocno przesadziłaś, i nie widziałam żeby się wyżywali na pracownikach...a to
          sugerujesz w swoim poście - a to juz nieprawda...Wali na ty? He he mi to
          kompletnie nie przeszkadza, a mam juz 33 lata....taki widać mają styl:)
          Polecam to miejsce wszystkim którzy lubia komiksy - bo na harcerstwie kompletnie
          się nie znam...
      • Gość: kierowca Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW IP: 217.153.80.* 14.09.05, 09:42
        Nie polecam dla kierowcy pracowac w firmie KJ LOGISTICS w CHORZOWIE, kumpel tam
        robił 1 miesiąc i chyba o jeden za dużo bo teraz się bujają z nim i nie chcą
        pieniedzy wypłacić ani świadectwa pracy dać, do tego są beszczelni bo wysyłają
        sms że juz wpłacaja pieniadze i wysłali świadectwo pracy a niedługo minie 2
        miesiace odkąd tam nie pracuje już, do tego praca jest na starych
        rozklekotanych samochodach i jeżdżą za granicę , opowiadał nawet jak zaczeła
        sie palic deska rozdzielcza w jednym aucie bo sie zwarcie zrobiło hehe
      • Gość: Krzychu Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW IP: *.ppcor.org.pl / *.ppcor.org.pl 14.09.05, 11:04
        ...znana firma Avans...
        Do umowy dostaniesz weksel, ale... pusty!!! Tak tak, masz go podpisać, bo
        inaczej umowa jest NIEWAŻNA! Efektem tego będzie, że gdy spadnie Ci po 10-ciu
        godzinach pracy (poniedziałek - sobota!) dajmy na to telewizor 29 cali (a w
        sklepie są tylko 3 pracownikó, każdy ma swoje zajęcie i nikt Ci nie pomoże) to
        obciążają CIEBE. Dodatkowo przyjedzie jakiś kierownik i podpieprzy coś ze
        sklepu, też Ciebie obciążą. Pensja minimum + może jakaś premia...
        No i kierownik niczym dresiarz przebrany w garnitur puszący się jak paw i
        rzucający "k"-wami (kierownik sklepu zazwyczaj jest OK)
        • Gość: misiak FAKTOR, BROKER, CATERING, PACTOR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 12:28
          OW Faktor sp. z o.o.
          BrokerHaus sp. z o.o.
          Catering System sp. z o.o.
          Pactor sp. z o.o.

wlascicielem jest wiesniak, ktoremu wychodzi sloma z butow. potrafi tylko
          tuningowac na fimy (wszystkie po kolei)swoje sluzbowe subaru, ale juz na premie
          pieniedzy nie starcza (pensje sa minimalne- 1000zl, a reszta to premie). premie
          zreszta obcina za byle to- zalezy to od jego widzimisie.
          stosuje perfidny mobbing- wiele osob przyplaca prace u niego nadcisnieniem,
          chorobami serca, wylewem!!!!!
          wiekszosc czasu spedza przy biurku ze swoja kochanica, ktora widomo co mu robi,
          a w wolnych chwilach nagrywa pirackie plyty na sluzbowym kompie.
          tylko dla odwaznych.
          codziennie dziekuje Bogu, ze juz tam nie pracuje.
          • Gość: Była pracownica RE; PACTOR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.07, 15:37
            Opisałam ich na tym forum
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=726&w=56170832&wv.x=2&a=68622261
        • Gość: gość Re: czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 21:29
          w olsztynie kwiaciarnia wrzos na bałtyckiej i na dajtkach oszukuje
          swoich pracowników i u.s. nie wykazując dochodów faktycznych na
          papierze i zatrudniając na pół etatu , a tam zasuwają po 12 godzin.
          zróbcie coś z tym.
          • Gość: gościu [...] IP: 83.14.25.* 04.08.09, 12:21
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: olita Re: restauracja kolorowa olsztyn IP: *.play-internet.pl 23.09.12, 13:37
              oczom nie wierze jak czytam o Restauracji kolorowej w olsztynie! przeciez to najstarsza restauracja w miescie, wlascicielka powinna trzymac poziom! a chociaż placi swoim pracownikom na czas?
      • Gość: Zorro [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 10:41
        • Gość: o Saturn i Media Markt IP: *.chello.pl 29.09.08, 09:46
          Mają przedziwny system. Zmiana 8 godzinna trwa 8,5 godziny, za to jest AŻ 45
          minut przerwy i naciski by z niej nie korzystać. Zmiana 12 godzinna teoretycznie
          trwa 12 godzin, w praktyce trzeba ten kwadrans po pracy zostać a liczy się za
          jedenaście i pół godziny. Ochrona nie służy do pilnowania przed kradzieżami
          tylko do inwigilowania pracowników. Za długie ich zdaniem wyjścia do toalety
          wypisane jako przerwa. Za rozmowę opieprz. W ogóle przypieprzyć sie potrafią do
          wszystkiego. Za niezauważenie klienta, za rozpakowanie towaru/za nie
          interesowanie się towarem, za stanie przy info, zerknięcie w telewizor...
          W tygodniu to pół biedy, można się zająć czymkolwiek. W weekend jest przerąbane
          bo nie wolno niczym się zająć, nie wolno nic nie robić, nie wolno z nikim
          rozmawiać. Cały dzień chodzi się w kółko. Potem dostajesz zdjęcia z wszystkich
          nagannych czynności takich jak patrzenie na zegarek. To jakiś koszmar.
      • kasia.emilka Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW 28.09.05, 11:36
        "Delikatesy" w Łomiankach! Rejestrują na najniższą krajową ( najczęściej na pół
        eteatu).Płaci 1200zł do ręki.Pracuje się bez dni wolnych po 8-9 godzin
        dziennie. Nie ważne czy święta , wigilia czy sylwester.
        Nie wolno chodzić na zwolnienia lekarskie bo od razu zwalniają. W sklepie pełno
        kamer ustawionych nie na klientów tylko na pracowników. ( Szef ma wiecznie
        wrażenie że go pracownicy okradają). Ciągłe niezadowolenie z wykonywanej przez
        pracowników pracy. Urlop to tylko dwa tygodnie w ciągu całego roku! I
        oczywiście tekst : "Jak ci się nie podoba to możesz tu nie pracować"
        KOSZMAR. Czy są jeszcze gdzieś uczciwi pracodawcy?
      • Gość: admin zapraszam do dodawania firm do mojej CZARNEJ LISTY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 16:28
        czarnalistapracodawcow.w.interia.pl/
        czekam na wasze głosy!
        dziekuje
      • Gość: ski52 Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW IP: 83.175.177.* 06.10.05, 19:10
        Zdecydowanie ostrzegam przed firmą GEO-Grupa Developerska - siedziba główna w
        Krakowie + oddzial we Wroclawiu. Prezes jest terrorystą, ludzi traktuje jak
        szmaty najgorszej kategorii!!!!!!!!!!!!. Koszmarny mobbing. W ogloszeniach w
        Gazecie praca caly czas poszuują nowych pracowników, nigdy nie drukują
        ogłoszenia z nazwą firmy. uważajcie~!!!!! To straszne g...o!!!!
        • natalusia22 Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW 17.11.05, 10:57
          Mogę prosić o bardzo, bardzo pilny kontakt na priva...
      • Gość: as Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW IP: *.ab.edu.pl 06.10.05, 20:07
        HOUSEBUD BYDGOSZCZ
        1.nadgodziny za free
        2.pensja z opoznieniem bez odsetek za zwloke oczywiscie
        3.szef, ktory pojecia nie ma o branzy
        4.zmuszanie pracownikow do nierzetelnej pracy, stosowania tandetnych czesto uzywanych materialow u klienta
        5.oklamywanie klienta
        pozdrawiam
      • Gość: kosmitka Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW IP: *.toya.net.pl 06.10.05, 22:05
        Łódź!!!!

Grupa Transportowa DFS, tudzież DFS GASTRO SERWIS, tudziez DFS EXPRESS

Nie placa pensji
        nie palca zusu
        nie placa ubezpiecznie pracowniczego w pzu
        i td itd itd...........
      • mikronezja Strasznie tu ludzie narzekają na pracodawców ! 10.10.05, 01:39
        A oni przecież całym sercem miłują ... pieniądze !
      • Gość: Pracownik eeniro Re: ENIRO-PANORAMA FIRM IP: 213.199.196.* 17.10.05, 00:40
        TAK POPIERAM. JKednak jest haczyk!!! Nie pozwalaja sie zwolnic przez niby
        szkolenie bo inaczej zwracasz jego koszt. Jednak szkola cie pracownicy eniro
        czyli prawnie nie moga nic od ciebie rzadac. Dajesz wypowiedzenie i masz ich w d...
        Ew mozna 3 miechy sie poobijac:D. Zawsze podstawe wyplaca :).
        • Gość: anka Re: ENIRO-PANORAMA FIRM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 15:16
          mnie sie udalo nawet 8 miesiecy....ale jak ktos jest dobry to moze niezla kaske
          zarobic to byly moje najlepsze pensje w calej mojej karierze ale zapieprz okrutny...
          • Gość: illa Re: ENIRO-PANORAMA FIRM IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.01.06, 00:50
            To musiałaś być naprawdę niezła! Daj do siebie kontakt, proszę. Zajmuję się
            rekrutacją w jednnym z koncernów.
            • Gość: anka Re: ENIRO-PANORAMA FIRM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 12:17
              jeśli to było do mnie to proszę o kontakt na anna.galusinska@epf.pl
              nawet adres mailowy mam cały czas na serwerze PF....ale mieszkam w Łodzi...
              pozrawiam
              • Gość: gosc Re: PSILOC MOBILE SOLUTIONS ... IP: 83.238.108.* 31.01.06, 14:57
                ... z Warszawy. Pewnie mało Wam mówi ta nazwa, bo firma prawie nie działa w
                Polsce. Na rozmowei dowiadujesz się, że to takie super hiper, międzynarodowa
                działalnośc, super technologia, (firma programistyczna). Po miesiącu dwóch
                natomiast już wiesz, że jest burdel, dezorganizacja i brak forsy na wypłaty,
                które idą z gigantyczny,m opóxnieniem. Wszystkim programistów którzy mieliby
                ochotę na prace tam ostrzegam - szefem R&D jest młody dupek, woda sodowa
                uderzyła mu do głowy, poniewiera ludzi i udaje bóg wie kogo.
                Umowy zawierane są z ogromnym opóznieniem, nerwówka, podpiszą czy nie potrafi
                trwać tygodniami. Naduzywanie umów zleceń, okresów próbnych itp.
                NIe polecam, szkoda czasu i nerwów.
            • Gość: LILI Vizja IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 05.04.06, 15:45
              czyli Wyższa Szkoła Finansów i Zarządzania w Warszawie no beznadzieja. Brak
              umów, traktują człowieka jak robocika, szczególnie w dziekanacie. Klan
              rodzinny. Nie aplikujcie tam pod adres visja.pl
        • Gość: mlody Re: ENIRO-PANORAMA FIRM IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.06, 18:59
          no ladnie - tego nie wiedzialam.
          kolezanka z powodu ciezkiej choroby chciala sie zwolnic i laskawe eniro
          zgodzilo sie rozlozyc jej 2000 za szkolenie na 4 raty.

zenada!!!
      • Gość: Peru Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 02:11
        Uper !
      • Gość: pracownikj Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 20:34
        EMPIK
        Minimalna pensja maksimum godzin! Wciskanie ludziom kitu jesli pracujesz na
        kasie. Wciskanie ludziom karty premium i wmawianie im ze moge uzbierac punkty na
        nagrody. No i totalny wyzysk.
        • Gość: konwkieracie Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW IP: 195.214.216.* 30.10.05, 01:34
          CROWN PIAST HOTEL - KRAKOW
          • Gość: trubadur Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW IP: *.autocom.pl 01.01.06, 22:27
            jestem piastowym cyborgiem.piastuje pracownikow jak moge a ze moge niewiele to
            najczesciej robie sam.to co pisal konwkieracie to prawda ale spojrzmy na to z
            drugiej strony.mamy w kraju dziewietnastwieczny kapitalizm wiec wlasciciel,
            czytaj pan musi sie szybko dorobic,a ze mamy wysokie bezrobocie tzw.czynnik
            ludzki nie gra roli gdyz na miejsce odchodzacych nastaja nowi,niestety czesto z
            minimalnymi kwalifikacjami pracuja za minimalne pieniadze.tego sie szybko nie
            zmieni wiec proponuje olac i traktowac to jak szkole zycia.odchodzac gdzie
            indziej moze bedzie lepiej a na pewno inaczej.sam zas piastuje wytrwale dopuki
            sie nie rozwale.pozdrowienia dla nedzasaappa i siwej.zark7 alias dzadza
        • Gość: empik? Re: EMPIK IP: *.compower.pl 02.04.06, 18:02
          Kurcze nie sadzilam, ze taki jest EMPIK,ale pozory myla.
          • Gość: Mała Mi Re: EMPIK IP: *.telpol.net.pl 21.05.08, 14:00
            No niestety nie mylą. jak ktoś chce być wyzyskiwany i robić na 10 frontów,to do
            empika.
          • Gość: anonim Re: EMPIK IP: 81.210.38.* 12.03.10, 18:10
            Hurtem kupię książki filmy gazety czasopisma dodatki
            do gazet płyty muzyczne polskie i zagraniczne. Masz coś niepotrzebnego co nie
            sprzedało się ? coś co wyrzucasz do śmieci lub na makulature? chcesz to sprzedać
            ? pisz kupiec2010@wp.pl
      • Gość: Frances Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 10:49
        Swego czasu miałam ochotę się zatrudnić w hotelu Piast, dlatego jestem
        przerażona tym co przeczytałam. Czy oby nie przesadzasz? Co to znaczy terror
        fizyczny? Czy tam biją? W wolnej chwili rozwiń tą myśl bo jestem tym bardzo
        zainteresowana.
      • Gość: wronek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 18:44
      • Gość: a Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW IP: 212.244.249.* 03.11.05, 19:25
        Szkoła języków obcych EDUCO z Ostrołęki.
        Co miesiąc trzeba prosić o wypłacenie pensji, jeśli uda się doprosić to jest ona
        wypłacana z dwutygodniowym opóźnieniem.
      • Gość: Kazik szpital weterynaryjny Krzemiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 20:41
        Właściciel tejże placówki nie dość, ze umów nie podpisuje, pieniędzy nie
        wypłaca, każe młodym lekarzom pracowac 12 godzin, 12 godzin, 24 godziny i 24
        godziny przerwy i tak w koło bez sobót, niedziel, świąt. Na prośbę o wypłacenie
        pieniedzy odpowiada- chyba za mało pracujesz skoro masz czas na wydawanie
        pieniędzy.
      • Gość: goniec [...] IP: 80.51.246.* 04.11.05, 08:02
        • Gość: binia ... IP: *.milc.com.pl / 213.17.131.* 06.11.05, 21:04
          Akma brokers,zero profesjonalizmu,obietnice bez pokrycia.
      • Gość: Kazimierz Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 22:06
        Baltic Wood S.A. w Jaśle - nieuczciwe podejście prezesa do załogi, tolerowanie
        mobingu.
      • Gość: z, Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 09:40
        Polecam strone www.pracownicy.com - baza zarówno negatywnych jak i
        pozytywnych opinii o pracodawcach.
        • Gość: NN Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW IP: 212.160.236.* 09.01.06, 10:25
          KROS z Iłownicy. Płatki, kasze, ryż itp.Prezes i właściciel analfabeta,
          straszny przekręciarz. Dyr. handlowy, K.S., to człowiek bez honoru, zwalnia
          ludzi za swoje błędy, generalnie jeden wielki rzyg. Szkoda czasu, nerwów i
          pieniędzy, bo praca w Krosie to wielkie koszty- za wszystko przycinają, tel.za
          własne pieniądze itp. Pracowałam w różnych firmach, ale ta to wyjątkowe dno.
          • Gość: wiem Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW IP: 80.51.246.* 09.01.06, 11:30
            Czy chodzi ci o firmę KROSS z Przasnysza? Bo podobioństwo opisu jest bardzo duże.
      • Gość: mostlysunny Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW IP: *.crowley.pl 09.01.06, 13:30
        ARTO - Warszawa - agencja reklamowa, wydawca tygodnika TyiZdrowie, zatrudnia na
        umowę zlecenie, którą dają do podpisu po miesiącu cięzkiej pracy (gra na
        zwłokę) i nie ma ona nic wspólnego z tymi warunkami, jakie były proponowane na
        początku. Poza tym jak już podpiszesz i zaczną ci płacić to robią to w ratach,
        po 100, 200 zł. Szefowa tym czasem rozbija się swoim srebrnym Alfa Romeo i
        grzeje tyłek w swoich apartamentach. Po prostu uciekajcie stamtąd, jak
        najszybciej!!!!!
        • Gość: Zouza Agencje Citibnku IP: 193.108.78.* 13.01.06, 08:40
          Rotsa, DSA, Rigall
      • marlenkamc Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW 13.01.06, 16:31
        DLACZEGO EUROBAN ?? BARDZO WAS PROSZE O ODP BO WŁAŚNIE SIĘ ZASTANAWIAM NAD
        PRACĄ W EUROBANKU :-(
        • Gość: ja Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW IP: *.chello.pl 20.01.06, 08:26
          mPunkt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Jagna KICKA Wroclaw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.06, 17:14
        Standard to:
        -robota "do oporu" (od 7 do 18-22)
        -wyplaty zawsze opoznione
        -zaokraglanie wyplat na minus
        -odliczanie za urlopy i kazda godzine
        -brak umow (kasa w łape wiec nie podskoczysz-bierzesz i dziekujesz ze cos masz)
        Jagna

• mikolcia dentmax w Szczecinie 20.01.06, 23:45
        Wlasciciel próbuje udawać uczciwego, ale zaplatę należnej, uzgodnionej sumy
        traktuje jako wielką łaskę. Został mi dłużny ponad 1/3 miesięcznej zapłaty, już
        minęło ponad 6 mies. Ostrzegam przed tym pracodawcą!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka