Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w sądzie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:05
    czy orientujecie się może jak mozna dostac prace w sądzie jako protokolantka?
    czy na takie stanowiska sa organizowane jakies konkursy?
    do kogo mozna ewentualnie składac podania - kierownika wydziału czy jest
    jakas "specjalna" komórka odpowiedzialna za rekrutację? no i jakie wymagania
    trzeba spełniać? :>

proszę, nie piszcie tylko, że liczą się znajomości i bez nich ani rusz...

dzięki z góry za odpowiedzi.
    pozdr.
    zuzka
    Obserwuj wątek
      • Gość: asia Re: praca w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:16
        przykro mi , ale tak właśnie jest- bez znajomości pracy w Sądzie nie
        znajdziesz. Pracowałam rok czasu w Sądzie, zaczynało się od stażu, a później
        tam mnie wtykali za kogoś, jak ktoś był np na zwolnieniu to wtedy do mnie
        dzwonili, ale etatu mi nie chcieli dać, bo niby nie mieli. Jakiś m-ąc temu
        składałam cv we wszytskich możliwych sądach w Warszawie, ale wszędzie mi
        mówili, że nic z tego, albo wogóle nie przyjmowali cv. Ale przecież cały czas
        kogoś przyjmują, ale wiadomo jak jest. Matka córkę, ciotka ciotke itd. A jeśli
        chodzi o zarobki to na początek byś dostała jakieś 700 zł (netto) - śmieszne
        pieniadze. Ale spróbuj. Cv składasz poprostu w kadrach.

Powodzenia
        • Gość: kika Re: praca w sądzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:52
          700 zł. netto = smieszna płaca!?!?!? dzieki!!! ja zarabiam 300!!!!!!!!
      • Gość: zuzanka Re: praca w sądzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:59
        dzięki za info.
        700 to faktycznie mało, słyszałam, ze mozna dostac drugie tyle, ale nie wiem na
        ile to jest prawda.

zuzka
        • Gość: asia Re: praca w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 15:02
          za 30o zł nie poszłabym do pracy, bo więcej bym wydała na dojazdy i na zycie.
          Tak po mniej wiecej roku wysałają na kurs sekretarza sądowego i wtedy jest
          ok.1500 (netto)
          • Gość: kika Re: praca w sądzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 15:15
            dojazdy mnie nic nie kosztuja...a tak...mam o 300 mniej wydatkow na
            zycie....mama mówi zebym sie cieszyła, ze wogole mam prace...ale mi wcale nie
            jest wesoło! Tylko ciekawe gdzie znalezc lepsza? inna? jakakolwiek?!???????
            • Gość: Eliza Re: praca w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 12:22
              W Sądzie we wszystkim trzeba miec znajomosci, tam juz tak jest od dawna i nic
              sie nie zmienia. A a propos pracy, nie lepiej juz byc niania, mile,
              satysfakcjonujace i min. 1000 zl, mozna tez wynegocjowac zatrudnienie
              oficjalne, jesli rodzic ma dzialalnosc gosp.
              • Gość: kinga Re: praca w sądzie IP: *.warsnet.pl / 213.227.72.* 17.01.05, 22:01
                Odnośnie pracy w sądzie - mam pytanie: jeśli chciałabym złożyć podanie o pracę
                właśnie w sądzie to na jakie stanowisko? Na sekretarza sądowego? Doradźcie mi
                coś. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam
      • Gość: student Uciekać od sądu!!!!!!!!!!Odpowiem na pytania... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.01.05, 18:36
        Miałem praktyki w sądzie rejonowym w Warszawie..w dziale protokolantek.
        Większość z nich dostała pracę z Urzędu Pracy..I co z tego ..jak dziewczyny
        zapieprzają od pon. do piątku od 8 do 16 a często zostaja po
        godzinach,przychodzą w weekendy zeby sie ze wszystkim wyrobić,a
        zarabiają...MINIMALNĄ KRAJOWĄ!!! We wrześniu zarabiały bodajże 613zł..
        A bez nich cały sąd pada w przeciągu 2 dni..dosłownie..
        Do tego nie mają umowy o pracę ale robią je tak że podpisują na 3 miechy,potem
        są na 1 dzien "zwalniane" i kolejna umowa na 3 miechy...i do tego ONE muszą
        pisać podanie żeby sąd z nimi ŁASKAWIE przedłużył umowę....
        w razie pytan piszcie:D
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka