Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Po Biedronce bunt w Leader Price

• Gość: Redi Re: Po Biedronce bunt w Leader Price IP: *.elpos.net 19.01.05, 10:28
        Tak to jest jak sie wpuszcza zachodni kapital a swojego, ktory chce otworzyc biznes nizszczy sie w zarodku. Wiem, bo mam wlasna firme i tyle ile mam oplat to bym zamiast jednej osoby zatrudnil 2 lub 3 ale nasze panstwo woli lazac d... obcemu. Ten zas za bardzo sie ponaszy i mysli, ze mu mozna kazdego traktowac jak ... (wole nie uzywac brzydkich slow). Niedlugo czeka nas, ze we wlasnym kraju nie bedziemy mieli nic do gadania, bo wszystko bedzie wyprzedane... To smutne, ale i prawdziwe... Nasze panstwo dba tylko o zachodnich inwestorow, ktorzy tylko kombinuja jakby to nie placic podatkow, wyplat, zus, etc. a odbija sobie na rodzimych firmach podwazszajac koncesje, podatki, oplaty...
      • Gość: android Bzdura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 11:32
        Wystarczy, że pracodawcy rozpoczną zatrudnianie pracowników na zasadach
        działalności gospodarczej a możliwość sądzenia się zniknie niczym bańka
        mydlana.Pracownik, który podpisuje umowę z menadżerem (w rzeczywistości podmiot
        gospodarczy) jako podmiot gospodarczy nie może dochodzić swych praw w sądzie -
        nie obowiązuje go kodeks pracy a przepisy wynikające z odpowiednich umów
        pomiędzy podmiotami gospodarczymi.
        • Gość: Darkus Re: Bzdura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 14:27
          Rozumiem, że chciałbyś tak zarabiać... W końcu miałbyś wlasną firmę - mam kolegę, który musi tak pracować.Powodzenia życzę...
          Szkoda, że niektórzy ludzie nie potrafią współczuć.
      • Gość: Ina w AMERICANOSIE w Legnicy też nie wypłacaja !!!!! IP: *.daminet.pl 19.01.05, 11:33
        w AMERICANOSIE w Legnicy też nie wypłacaja za nadgodziny!!!!! A niby taka
        pożadna firma. A SYF konkretny !!!
        • Gość: Derek Re: w AMERICANOSIE w Legnicy też nie wypłacaja !! IP: *.daminet.pl 19.01.05, 11:35
          Wiem cos o tym sam tam pracowałem. Trzeba by im nasłac PIP moze by pogłówkowali
          troiche !!!!!
      • Gość: Robert Re: Po Biedronce bunt w Leader Price IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 21:48
        powinno to być jeszce bardziej nagłaśniane bo nasze społeczeństwo jest za
        ciemne żeby to tak szybko zrozumieć im trzeba po chłopsku łopatą w plecy to
        wtedy dopiero może sie obejżą? Ale tak jak zwykle bedzie juz za puzno . Bo
        przecież Polak mądry tylko po szkodzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka