Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

WRACAM DO POLSKI

18.01.05, 19:43
    Zrezygnowalem dzisiaj z bardzo dobrej pracy. Od kilku lat mieszkam w USA...
    postanowilem, ze czas wracac i zlozylem dzisiaj wypowiedzenie. Nie wiem co
    mnie czeka... Poradzilem sobie tutaj to we wlasnym kraju powinno byc jeszcze
    latwiej! Czy ktos zdecydowal sie na podobny krok?

P.S. Skonczylem tu dobre studia, CPA i mam kilka lat doswiadczenia w
    finansach malych i duzych firm... Wish me luck!
    Obserwuj wątek
      • Gość: stefo Re: WRACAM DO POLSKI IP: *.retsat1.com.pl 19.01.05, 09:48
        gratuluje decyzji - sądze, że będzie dobrze...Swoją drogą oraz więcej na tym
        forum pojawia się postów tego typu - jakiś nowy trend?
        • yvona73pol Re: WRACAM DO POLSKI 19.01.05, 09:57
          powodzenia!!! bedzie ci potrzebne.... no i sporo luck, ale wierze, ze bedzie
          dobrze ;)))
      • Gość: dek Re: WRACAM DO POLSKI IP: *.mtm-info.pl 19.01.05, 12:10
        To fajnie. Jesli masz jakies oszczednosci to szybko je tu wydasz. Kaska Ci si
        skonczy i wrócisz do USA. A Twoje oszczednosci sa z kazdym dniem mniejsze bo
        dolar bierze w leb.
      • Gość: asia.br Re: WRACAM DO POLSKI IP: 134.102.198.* 19.01.05, 12:22
        Ja tez sie nad tym zastanawiam. Mieszkam od 4 lat w Niemczech, skonczylam
        studie, mimo to chce wracac. Zycze Ci powodzenia...mnie tez sie juz niedlugo
        przyda. Nie sprzedaj sie w Polsce za male pieniadze, bij sie bo warto!
        • gogotwi Re: WRACAM DO POLSKI 19.01.05, 20:29
          Nie sprzedam sie za grosze! Nie po to inwestowalem tutaj swoj czas i (niemale)
          pieniadze na studia! Poza tym (odpowiedz na poprzedni post) sa sposoby na to,
          zeby oszczednosci w $$ sie nie kurczyly - mozna nawet wykorzystac slabego
          dolara jako szanse...
          • Gość: dek Re: WRACAM DO POLSKI IP: *.mtm-info.pl 19.01.05, 23:29
            Slaby dolar jako szansa??! Szansa ale na pewno nie dla Ciebie. Teraz za 1$ nie
            kupisz w Polsce nawet 1 litra benzyny. Gogotowi pakujesz sie w bagno. Dopóki
            bedziesz mial kaske bedzie oki. A pózniej ?? Napisz ile bys chcial w Polsce po
            zalózmy roku zarabiac? To wtedy bardziej Cie zrozumiemy.
            • ksp7usta Re: WRACAM DO POLSKI 20.01.05, 08:04
              To odważna decyzja,ale myślę,że ma sens. Jeden sfrustrowany internauta nie
              powinien wpływać na Twoje decyzje. MIeszkam tu od zawsze i kilka razy
              byłam "zarabiać" zagranicą, a poza tym połowę rodziny mam w USA, więc wiem jak
              to wygląda od podszewki. Tutaj jest kiepsko z pracą dla ludzi, którzy nie
              wierzą w siebie albo skończyli studia i czekają na świetne oferty, bo im się
              należy...Studia nie są już gwarancją niczego, a tak naprawdę są świetnym
              przedłużeniem młodości, okresem imprez i zakuwania, a dla niektórych okazją do
              wyrwania się z domu...Dla pracodawcy ( nawet totalnego "buraka") liczą się
              doświadczenie, ładny wygląd:) i język angielski.Ty masz świetne papiery, kilka
              lat doświadczenia, a pewno amerykański styl życia i oszczędności wyposażyły Cię
              w luźny i spokojny stosunek do życia-wygrasz!!!!!!!!!!!
              • Gość: sara Re: WRACAM DO POLSKI IP: *.vo.lu 20.01.05, 08:41
                ja tez chce to zrobic i wierze ze sie uda,bo bedac za granica uczysz sie chcac
                nie chcac wielu rzeczy,masz doswiadczenie,wiesz czego brakuje i gdzie mozna
                udezyc.pl tez sie zmienia czy chcemy czy nie malymi krokami dazy ku zachodowi
                no i musi sie podporzadkowac wielu rzeczom ktore tobie sa znane na codzien a w
                pl. niestety nie jeszcze.tymbardziej dobry dyplom w kieszeni to jest to-jezyk
                drugie wiec czemu nie.wrocic zawsze mozesz
                • Gość: gość portalu Re: WRACAM DO POLSKI IP: *.cust.uslec.net 20.01.05, 19:36
                • Gość: eh.... Re: WRACAM DO POLSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 07:55
                  chciałbym być na twoim miejscu. tylko że ja bym nie wracał.....
      • Gość: goście Re: WRACAM DO POLSKI IP: *.cust.uslec.net 25.01.05, 20:32
        .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka