Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rekrutacja do PKO BP

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 18:42
    Jak wygląda rekrutacja do obsługi klienta w PKO BP?
    Obserwuj wątek
      • Gość: starycynik Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.lr.centurytel.net 07.02.05, 21:48
        Wkladaja ci glowe w paszcze krokodyla i leja go deska po plecach. Zauwaz ze ci
        co tam juz pracuja maja dziwny wyraz twarzy, niektorzy blizny lub tiki nerwowe.
        To ten krokodyl.
        • Gość: Kaja Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:06
          Acha! To wszystko wyjaśnia! A ja już myślałam, że kolegę żona bije! A to tylko
          krokodyl! Dobrze, że nie maja tam tygrysa, bo bym nie poszła! Z tygrysem to
          dopiero strasznie!!!
      • Gość: Ewka Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 16:50
        A tak serio! Jest tu ktoś kto tam pracuje? Jak się tam dostać (bez znajomości)
        i ile można zarobić?
        • Gość: Kaja Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 16:58
          Byłam dzisiaj (odpowiedziałam na ogłoszenie w "GW", jeszcze w listopadzie, a
          dopiero teraz się odezwali i zaproponowali spotkanie). Pierwszy etap to krótka
          rozmowa i sprawdzenie poprawności wymowy (czytanie tekstu z trudnymi wyrazami).
          Kilka osób przechodzi do następnego: pisze test "psychologiczny" (dopasowywanie
          figur) i liczy procenty, zamienia miary...
          Powiedziano nam, że mozna zarobić 1300 zł, praca zmianowa, 1 weekend w tygodniu
          i chyba 3 nocki.
          • Gość: an_ki Re: Rekrutacja do PKO BP IP: 62.121.128.* 09.02.05, 17:23
            Nocki w Banku??? Mogę się dowiedzieć co to za stanowisko????
            • Gość: mariusz_ robert Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.chello.pl 09.02.05, 17:47
              mama moja przyjaciolki pracuje w pko bp sa
              jest kasjerem dysponentem z ponad 20 letnim stazem, zarabia 1200 netto
              miesiecznie
              ale ma preferencyjne warunki jesli chcialby wziac kredyt
              • Gość: lidia Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 16:20
                Ja również chciałabym zrobić kurs kasjera bankowego/walutowego. Doradźcie mi
                praszę w jakiej firmie szkoleniowej w Warszawie warto zrobic taki kurs.
            • Gość: majkel Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 09:21
              To jest tzw. konsultant w Inteligo albo PKO Inteligo (to dwa rozne produkty
              wiec sie niech nikt nie dziwi). Przeszedlem cala rekrutacje do call center w
              Inteligo (Lublin). Chcieli zebym dla nich pracowal ale na ostatnim szkoleniu
              zrezygnowalem. To jest zawracanie dupy powaznym ludziom. To jest moze i dobre
              dla studenta zeby dorobic na piwo ale nie praca na stale. Zreszta rotacja jest
              bardzo duza, a oni nie szanuja pracownika bo chyba zakladaj ze lepiej jest
              przeprowadzic rekrutacje i ciagle uczyc od poczatku niz szanowac i dbac o juz
              nauczonych. Byli wielce zdziweni, ze rezygnuje i nie chce pracowac gdzie jest
              tylu chetnych. I na koniec napisze ze praca jest ciezka i te 1300 brutto to o
              wiele za malo. Wiem wiecej ale to moze pozniej jak ktos wyrazi zainteresowanie.
              • Gość: basia Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 16:49
                Ja wlasnie czekam na szkolenie, bo rekrutacje przeszlam. Mam pytanie: ile trwa
                szkolenie i czy po szkoleniu od razu do pracy czy tez trzeba cos odczekac?
                • Gość: majkel Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 18:44
                  To szkolenie trwa ok. 5 dni!!!Przy czym szkolenie z Profesjonalnej obslugi
                  klienta przez telefon jest bardzo przyjemne i prowadzone przez swietna
                  dziewczyne. Chodzi mi oczywiscie o podjescie do szkolonych. Kolejny etap
                  szkolenia czyli system pozostawiam Ci do oceny. Mowili Ci cos o umowie zleceni
                  podczas szkolenia, a potem umowa na okres probny?To wiedz ze juz na zleceniu
                  pojdziesz do roboty!!!Takze trzeba klepac wszystko na pamiec!
                  Ja mam pytanie - czy mowili ze posadza wasza grupe na aktywacji???
                  • Gość: basia Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 22:54
                    jak na razie, to nic konkretnego mi nie powiedzieli, mialam do wyboru albo
                    umowe o prace albo umowe zlecenie, ale jako ze chce dobrac sobie godziny
                    elastycznie zdecydowalam sie na umowe zlecenie. teraz czekam na telefon (nadal,
                    cos dlugo...) i mam nadzieje, ze na szkoleniu sie juz czegos dowiem
                    • Gość: majkel Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 12:49
                      Jezeli nie studiujesz to nie wiem czy dobrze zrobilas wybierajac umowe
                      zlecenie.Jezeli przeszlas wszystkie etapy tzw. rekrutacji to wyluzuj,
                      zadzwonia. Maja tam tylko balagan i czekaja az im sie wieksza grupa (10 osob)
                      zbierze na szkolenie. Rotacja jest bardzo duza i potrzeba im nowych murzynow do
                      roboty!!!Powodzenia!
                      • Gość: mo.... Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.chello.pl 10.03.05, 12:18
                        Cześć majkel - coś mi się widzi, że znamy się z 8 piętra...
                        • Gość: majkel Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 18:48
                          Może i tak!!!
                          • Gość: a.a Re: Rekrutacja do PKO BP IP: 217.153.90.* 10.03.05, 19:44
                            To i ja się łacze do pozdrowień;) co prawda 8. pietra nie odwiedzałam juz ponad
                            pół roku, bo uciekłam, ale brakuje mi wszystkich:)
                            A, teraz mam prace w podobnym charakterze, ale zarobki mam średnio 7 razy
                            wyższe...jakies komantarze?:)
                      • Gość: basia Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 21:10
                        studiuje, stad moja ochota na umowe zlecenie Czekam cierpliwie, choc juz mnie
                        to powoli drazni, bo mogloby cos zaczac sie dziac Kurcze tak duzo ludzi chce
                        pracowac, a tyle czasu zajmuje im zebranie grupy chetnych pasujacych do
                        stanowiska, ktore tak naprawde wiele kwalifikacji nie potrzebuje... dziwne...
                        pozdrawiam
            • Gość: emka Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.chello.pl 10.03.05, 12:15
              TAK, nocki w banku, żeby wygodni klienci przez telefon mogli ludziom po nocy
              pozawracać głowę pytaniami o oprocentowanie, i inne pierdoły... Obsługa
              całodobowa przez telefon i internet. Chyba nie myślisz że same automaty i
              komputery załatwią wszystko...
          • Gość: Ewka Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 18:21
            A jakie wymagania były podane w tym ogłoszeniu? Jak Ci poszło na rozmowie?
          • Gość: Ewka Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 18:22
            Chyba jeden weekend w miesiącu ;)
            • Gość: Kaja Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 19:08
              Oczywiście, że 1 weekend w miesiącu :-), przepraszam.
              To ma być praca w obsłudze klienta, niektórzy mówili, że to Interligo.
              Chyba wyłożyłam się na procentach - w stresie wszystko mi się poplątało. W
              liceum zrobiłabym to bez problemu, a po studiach humanistycznych straciłam
              wprawę w rachunkach.
              Mówili, że wybranych czekają szkolenia. Więcej nic nie wiem - myślę, że to
              byłoby odpowiadanie na pytania w rodzju: "Zgubiłam kartę bankomatową miesiąc
              temu, teraz mam puste konto; co mam zrobić?"
              Zgłosiło się sporo osób, a ja chyba zrobiłam za dużo błędów, więc się nie dostanę.
              Życzę szczęścia innym!
              • Gość: Ewka Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 19:26
                Proszę, napisz jeczcze jakie mieli wymagania (co było podane w tym ogłoszeniu).
                Zastanawiam się czy warto zrobić kurs kasjera walutowego; czy w tym banku jest
                on wymagany, czy też nie warto tracić kasy.
                Jeśli można spytać, to w jakim mieście była ta rekrutacja?
                • Gość: xman Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.pronet.lublin.pl 10.02.05, 12:01
                  ja byłem w lublinie jakies 3 tyg. temu (też odp. na podanie z listopada)
                  telefoniczna obsługa klienta
                  obsługa komputera, dobra wymowa, komunikatywność
                  i tyle
                • Gość: majkel Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 09:26
                  Wymagania to to co napisał xman i srednie wykształcenie. Jak napisalem
                  wczesniej ta praca nie wymaga wyksztalcenia. Siedzisz na tyłku przez 8 godzin (
                  czasami nie masz przerwy) odbierasz telefony, wysłuchujesz bluzgow klientow i
                  odpowiadasz wyuczonymi na pamiec regułkami. Broń cie Panie Boze zebys
                  powiedziala cos wlasnymi slowami. Zjebia ci momentalnie.
              • Gość: a.a Re: Rekrutacja do PKO BP IP: 217.153.90.* 10.03.05, 19:47
                Aaaaaaaaaa, wiesz, nawet gdybys nie wyłozyła sie na procentach, to i tak bym
                Cie nie przyjeła...Ty nawet nie wiesz w jakiej firmie chcesz
                pracowac...INTELIGO a nie InteRligo. Bez komentarza.
      • Gość: acha Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.lublin.pl / *.perfektpc.lublin.pl 09.02.05, 22:01
        no wlasnie, w jakim miescie?Bo ja w Lublinie przeszlam to wszystko i czekam na
        szkolenie.Nie wiecie po co robia az tyle tych rekrutacji?
        • Gość: Ewka Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 22:21
          Napisz coś więcej. Jak wyglądała dokładnie rekrutacja?
          • Gość: acha Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.lublin.pl / *.perfektpc.lublin.pl 09.02.05, 22:23
            ewka ale ty jestes z Lublina???
            • Gość: Ewka Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 22:44
              Nie, nie jestem z Lublina, tylko z Wrocławia. Nie widziałam, ani nie
              odpowiadałam też na żadne ogłoszenie. W tym roku kończę studia i chciałabym
              później pracować w banku. Zostało mi teraz już tylko napisanie pracy
              magisterskiej i zastanawiam się czy w czasie tego semestru nie zrobić sobie
              jakiegoś kursu, który by ewentualnie pomógł mi w znalezieniu pracy w banku.
        • Gość: xman Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.pronet.lublin.pl 10.02.05, 12:03
          hehe no to się widzieliśmy na rozmowie, poległem na wymowie
          życzę powodzenia:) napewno się odezwą jak nie teraz to za kilka miesiecy;)))
        • Gość: majkel Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 09:29
          Tyle tych rekrutacji zeby powazniej wygladalo!!!A Inteligo jest tylko w
          Lublinie na Zana. Naprzeciwko na Walenroda jest nowy budynek i tam kiedys
          bedzie przeniesione Inteligo (call center), a teraz jest call center PKO
          Inteligo.
      • Gość: acha Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.lublin.pl / *.perfektpc.lublin.pl 10.02.05, 22:31
        moze ktos jeszcze ma jakies doswiadczenia z ta praca???albo wie cos niecos na
        ten temat???
        • hannelore Re: Rekrutacja do PKO BP 11.02.05, 13:31

Jesl chodzi np. o bank PKO w Warszawie przy ulicy Światowida, to ilekroć tam
          jestem, to mam wrazenie, że rekrutacja do działu obsługiienta polega na
          wybraniu osób z jak najnizszym ilorazem inteligencji i jak najwolniejszym
          tempem pracy.
          • Gość: Maciek Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 20:59
            tak samo jak na Światowida jest w Ząbkach ( cochiaż są tam dwie Panie inne niż
            reszta- na szczęście)
          • Gość: pracownik Re: Rekrutacja do PKO BP IP: 81.15.220.* 11.02.05, 21:05
            Ludzie ,wiem ze w tych czasach gdzie o prace trudno moje uwagi wydzadza sie
            idiotyczne ale pisze to bo tkwie w tym od srodka wiec...
            pracuje w Pko juz 10 lat, kiedys to bylo fajnie ,czlowiek mial swoje zadania do
            wykonania i musiał sie z nich wywiazac a teraz to co sie u nas dzieje to istny
            horror.Ciagle wymagania,stawianie "niewyobrazalnych limitow"których
            niewykonanie wiaze sie z pojechanie po premi.ciagle szkolenia ,wielki haos,np
            dzis wchodzi nowy produkt to za 5 min przed 8,00 pracownik dowiaduje sie co i
            jak a juz o 8 musi w pełni poinformowac klienta ,.Praca jest 2 zmianowa zalezy
            w jakim wydziale,ale godziny przedt.sie tak wydzial obsługi 8-16(ludzie siedza
            i do 18,wydzial kasowy 8-14 i 13-19 ,syntetyki archiwa to nawet do
            23.przyjmujac was do Pko napewno najpierw zaliczycie kase(a tam
            odpowiedzialnosc materialna za popełnione błedy,kasa nie gra płacisz ty) no i
            jeszcze płace:po 10 latach mam 1650 brutto wiec na starcie nie liczcie na
            wiele.Ja zeby zagryzam i pracuje i jesli wy chcecie to powodzenia zycze z
            calego serca.
            • Gość: pracownik Re: Rekrutacja do PKO BP IP: 81.15.220.* 12.02.05, 16:37
              dodam jeszcze ze kazdy pracownik naszego Banku ma certyfikat kasjera walutowego
              i credit-suise,takze jezeli ktos mysli ze to ulatwi mu wejscie w nasze szranki
              to sie myli .w mojej placówce jest 10 kasjerów i na walucie kazdy siada wedlug
              grafiku.
              • Gość: Ewka Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 23:49
                Proszę napisz coś więcej o tym certyfikacie kasjera walutowego i credit-suise.
                Jak się go zdobywa? Czy to jest jakieś szkolenie wewn. banku?
                • Gość: pracownik Re: Rekrutacja do PKO BP IP: 81.15.220.* 13.02.05, 08:50
                  Tak wysyła nas w ramch szkolen Bank,on wybiera odpowidnia korporacje która
                  przeprowadza szkolenia.Zadzwon do najbliższej placownki Banku i zapytaj w
                  kadrach kto u nich szkoli i jak zdobyc ich namiary.
      • Gość: Małgorzata Inteligo IP: *.spray.net.pl 12.02.05, 19:10
        Owszem jest wiele rekrutacji, w różnych miastach. Chodzi o to,że teraz do
        zwykłego ror, PKOBP proponuje możliwość dostępu przez internet /należy wykupić
        dodatkową opcję/, w związku z tym że normalne rachunki inteligo
        +rory z opcją inteligo wymagają 24 godzinnej obsługi telefonicznej, niezbędne
        jest zatrudnienie nowych konsultantów. testy te robionę są po to aby wybrać
        osoby które w sposób wyraźny potrafią wyjaśnić różne sprawy szybko zareagować w
        stresowej dla klienta sytuacji jak również policzyć i wyjaśnić dlaczeog co i
        jak.
        To nic podejżanego, to po prostu praca na takiej infolini bankowej, tj. jak w
        citibank, czy mbank itd.
        zarobki są rzeczywiście różne, od 1200 do 1600 zł, co roku w marcu są podwyżki
        więc jeżeli się "zasłuży" to się je dostaje.
        praca w infolinii inteligo nie jest tak bardzo odpowiedzianą pracą jak w kasie,
        gdzie nap jak skleją się banknoty-co jest mozliwe- trzeba oddawać to ze swojej
        pensji.
        Ale generalnie to polecam prace w pko, tu jeszcze jest ta odrobina stabilności.
        Czy wszystko jasne?
        • Gość: acha Re: Inteligo IP: *.lublin.pl / *.perfektpc.lublin.pl 13.02.05, 14:02
          mam jeszcze tylko jedno pytanko- na jakiej umowie praca ta sie opiera?na umowie
          o prace czy na jakiejs umowie zlecenie itp?Ile trwa probna umowa?dzieki za
          wszelkie informacje
        • Gość: a.a Re: Inteligo IP: 217.153.90.* 10.03.05, 19:55
          Zapachaniało mi tu pracownikiem Pko bp...Małgorzata? Czy Małgorzata pod lasem
          mieszka?:)
          Swoją drogą to troche propaganda. Pracowałam tam ponad 2 lata i podwyżki
          marcowej na oczy nie widziałam. Moze miałam pecha, ale takiego pecha miał
          chyba wtedy cały ówczeny zespół. Na pewno sa premie kawrtalne, ale tez
          uznaniowe. Dostaniesz, jak dobrze żyjesz z kierownikiem;)
      • Gość: Kaja Ostatni etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 19:19
        PKO BP robi częste pobory do telefonicznej obsługi klienta. Jest sporo chętnych
        - głównie studentów i absolwentów. Pierwszy dzień to dwa etapy: po pierwszym
        zostaje ok. 5 os. (z 20 kilku), z tych 5 - dwie, trzy po matematyczno -
        psychologicznej drugiej turze pierwszego etapu (pierwszego dnia). Drugi dzień -
        (ostatni etap) składa się z kilku zadań: zapamiętywanie wyrazów, liczb, zdań;
        dyskusja w grupie na podany temat; rozmowa z wściekłą klientką przez telefon;
        zadania typu "jak zachowasz się w sytuacji...?" "Którą pracę wybierzesz
        spośród...?" i ułożenie historii na podstawie obrazków. Trzeba spodziewać się
        tak "poważnych" pytań, jak "Jaka jest odległość od anioła do nieba?" lub "Ile
        mrówek udźwignie krasnoludek?" (nie wiem, jak na nie odpowiedzieć, chyba
        bardziej chodzi o reakcję; był z resztą kiedyś post "Jakim pytaniem zastrzelili
        was na rozmowie?", polecam).
        Nie wiem, jak najlepiej odpowiedzieć na takie pytania i jak zachować się podczas
        kolejnego zadania. Myślę, że chodzi o opanowanie i cierpliwość, także
        umiejętność przekonywania. Mogę radzić tylko, by poświczyć rachunki (procenty,
        miary), a przed rozmową z wściekłą klientką wypisać na kartce najważniejsze
        rzeczy z opisu problemu, który dostaje się wczesniej. Wazna jest też wyraźna
        wymowa (nie zawsze zdajemy sobie sprawę, że mamy wady wymowy, nie wypowiadamy
        jakichś głosek, seplenimy, a przez to możemy wylecieć juz w pierwszej części).
        A tak na marginesie, to czy to nie tragikomiczne, że aby dostać się do obsługi
        klienta w banku trzeba przechodzić taką rekrutację? Wprawdzie to jedno z
        niewielu "normalniejszych" stanowisk, o jakie mogą ubiegać się teraz młodzi
        ludzie. Konkurencja jest duża (wymiana pracowników na tych stanowiskach też).
        Ale nie wiem, czy mam się śmiać, czy płakać, że po studiach muszę barć udział w
        takiej szopce? Na razie się śmiałam.
        Niestety, okazało się, że nie nadaję się do odbierania telefonów w banku...
        Niestety?
        W każdym razie, życzę innym szczęścia. Pozdrawiam!
        • Gość: majkel Re: Ostatni etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 09:38
          Wyluzuj!!!Ja bralem udzial w tej szopce i okazalo sie ze moge odbierac telefony
          i chca mnie do tej pracy ale zrezygnowalem na ostatnim szkoleniu. Powaga!
          Stwierdzilem, ze wlasnie jak piszesz, po studiach nie bede odbieral telefonow i
          pytal sie mlodszej ode mnie kierowniczki bez wyzszego wyksztalceni albo w
          trakcie robienia jakiegos licencjatu na jakiejs prywatnej szkolce czy moge
          wyjsc zrobic siusiu. Bo tak tam jest. Ja ktos nie wierzy to niech popyta tych
          co tam pracowali, pracuja albo sam niech tam popracuje!!!
          • Gość: Szukającyszczęścia Re: Ostatni etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 18:19
            Chyba tak dzieje się we wszystkich bankach.
            Sam zrezygnowałem z pracy w banku (inny bank).
            Do pracy w banku na większości stanowisk nie
            potrzeba żadnego wykształcenia. Czy ktoś skończył
            renomowaną uczelnię, czy też ma "ogólniak, matura
            i kursa niektóre" uzupełnione o szkołę tańca i
            różańca, nie ma najmniejszego znaczenia. Na takich
            stanowiskach szuka się "małp" klepiących formułki,
            albo wciskających ludziom "produkty bankowe".

------------
            "Już nie żyje ta kraina,
            tego nikt już nie zatrzyma."
          • Gość: a.a Re: Ostatni etap IP: 217.153.90.* 10.03.05, 20:02
            sprostowanie: nie ma ani jednego kierownika w obu firmach (Inteligo i PKP BP
            obsługa telefoniczna) bez wyższego wykształcenia. Co wiecej, powiem, ze część z
            ludzi, a znam ich osobiście, ma naprawde duża wiedze. I za to należy im sie
            szacunek;)
            • Gość: majkel Re: Ostatni etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 12:01
              Sa bez wyzszego wykształcenia!Sprawdz dobrze!
      • Gość: lasiczka Re: Rekrutacja do PKO BP IP: 193.129.161.* 10.03.05, 12:20
        wspolczuje wam!
        ja pracuje w czyms takim ,ale za granica.
        Eldorado.Swietna atmosfera,kasa,szacunek.
        Dobrze,ze wyemigrowalam.
        Pozdrawiam!
        • Gość: KieM Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.com.pl / *.com.pl 11.03.05, 13:34
          a w jakim kraju? i jak tam się zanlazłaś, napisz coś wiećej
      • Gość: Erminka Re: Rekrutacja do PKO BP IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 15.03.05, 11:53
        chyba podobnie jak w innych bankach...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka