Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wykaz chorób i ułomności istotnych przy ocenie ...

IP: *.adslplus.ch 08.02.05, 18:24
    Wypic litr nafty... i miec platfusa.
    Obserwuj wątek
      • Gość: marian [...] IP: 212.122.215.* 15.02.05, 17:56
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: yog-sothoth Re: Wykaz chorób i ułomności istotnych przy oceni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 18:34
          Zgadzam sie z przedmówcą. Polskie wojsko to żadne wojsko. Tam sie człowiek cofa
          w rozwoju (a i jak kolega wspomniał pić sie napewno człowiek nauczy), a gdybyśmy
          rzeczywiście znaleźli sie w stanie wojny to myślę, że na niewiele by sie ta
          nasza armia poborowa zdała. Tak swoją drogą oprócz komisji poborowej powinna być
          jeszcze komisja powojskowa na której grupa specjalistów badała by stan
          psychiczny i fizyczny oraz umięjetności człowieka po wyjścia z woja, myśle że
          wnioski byłyby bardzo interesujące. Może w końcu jakaś szycha z armii zobaczyła
          by, że to ich całe wojsko to jeden wielki shit.
          • Gość: mateo006 Re: Wykaz chorób i ułomności istotnych przy oceni IP: *.tvk.torun.pl 04.11.05, 15:46
            Nie wiem po co w ogóle jest wojsko jak każdy tylko patrzy żeby się przed nim
            wymigać. Zrobili by wojsko zawodowe to każdy kto by chciał by poszedł .I to ma
            być wolny kraj??Każdy powinien mieć prawo wyboru.
      • semen8119 Re: Wykaz chorób i ułomności istotnych przy oceni 07.06.05, 13:18
        Moj szwagier ma wade wzroku, ktora polega na mylnym odbiorze podstawowych
        kolorow. Mimo to WKU przyznalo mu kategorie A. A wyobrazmy sobie
        sytuacje, 'szwagra' ostrzeliwuja ukrywajacy sie w trudnym terenie terrorysci, a
        co gorsza miejskim. Ponadto cywile wplatani w ta jadke biegaja utrudniajac
        pooglad sytuacij. PYTAM jak on ma ratowac swoje zycie, kolegow i przypadkowych
        osob skoro nie jest wstanie rozroznic kto bojowkarz a kto cywil.
        P.S.
        SZANOWNA KOMISJO BIJ SIE SAMA
      • Gość: Dżordż Busz Re: Wykaz chorób i ułomności istotnych przy oceni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 21:12
        Co to ku**a jest, polska armia to jest jakiś zje..y twór. Bierze się tam ludzi
        którzy z wojskiem nie powinni mieć nic wspólnego, a co dopiero dawać broń takim
        ludzią, jak można w dzisiejszch czasach nie robić testów na narkotyki, jak
        amfetamine bierze przynajmniej 30% przedpoborowych już nie mówiąc o jaraniu
        trawy. Panowie w rządzie to durne buraki bo to oni wymyślili komisje wojskową.
        SKANDAL KU**A SKANDAL!!!
      • Gość: Daniel Re: Wykaz chorób i ułomności istotnych przy oceni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 20:29
        jak mam lekkie płaskostopie i blizne na prawej ręce ale moge wszystko wykonywać i
        robić funkcjonuje normalnie czy dostane się do wojska prosze o szybką odpowiedz
        bo bardzo mi na tym zależy
        bo bardzo chce iśc do wojska
        mój emeil to komandos10@vp.pl prosze odpisywać jeś;i mozna
      • Gość: Pomocy Re: Wykaz chorób i ułomności istotnych przy oceni IP: *.maniak.gb.net.pl / *.gb.net.pl 07.02.06, 19:32
        Potrzebuję pomocy, chcę zapytać czy na tych badaniach sprawdzają uzębienie? To
        bardzo pilne, bowiem mamproblem z że tak powiem prostymi zębami. Proszę o odp.
        na e-mail: bamboo100@op.pl - z góry dzięki.
      • Gość: shado Re: Wykaz chorób i ułomności istotnych przy oceni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 22:58
        Mam pytanie piszom ze nie biora jesli ktos ma okulary powyzej + 3 a ja mam +4,5
        ale bez nich widze bardzo dobze niewiem czy to wina okulisty ;/ Chcialbym isc
        do wojska. Poza tym niemam innych wad. Wezmom mnie ?? prosze o pomoc. Jak ktos
        umi niech odpowie .
      • Gość: ja Re: Wykaz chorób i ułomności istotnych przy oceni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 20:34
        mam pytanko, komisja lekarska przyznała mi kategorię A mimo iż mam zerwane
        więzadło krzyżowe i usunietą łękotkę, do tego jestem otyły co dodatkowo stważa
        możliwość ponownego urazu kolana. Czy lekarz się przypadkiem nie pomylił
        wystawiając mi taką kategorię?
        • Gość: Samael Re: Wykaz chorób i ułomności istotnych przy oceni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 16:32
          Po otrzymaniu katogrii masz dwa tygodnie na odwołanie, a po jakimś czasie można
          chyba złożyć wniosek o ponowne przebadanie (bo te przepisy odnośnie chorób
          zwalniających z woja ciągle się zmieniają)
          • Gość: pfffffffffffffffff Re: Wykaz chorób i ułomności istotnych przy oceni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 19:36
            Najgorsze w tym wszystkim jest to że nikt nie patrzy komisji lekarskiej na ręce,
            mogą sobie robić co im się żywnie podoba, jednemu dadzą A chociaż jego stan jest
            trudny, innemu D za byle co. Jak z powodu odbytej służby się komuś pogorszy stan
            zdrowia to lekarz który wydał A nie będzie pociągnięty do odpowiedzialności i to
            jest paranoja. Kraj jaj (tylko stąd spierd**ać).
      • Gość: wrxkat Re: Wykaz chorób i ułomności istotnych przy oceni IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 02.06.06, 15:33
        czy przebyta choroba Salonelloza ktora jest choroba zakaźną zwalnia od służby w
        wojsku ???
      • Gość: kiler Wykaz chorób i ułomności istotnych przy ocenie .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 09:00
        w deche ale jak to wykorzystać
      • Gość: witja Wykaz chorób i ułomności istotnych przy ocenie .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 23:20
        witam.kto wie czy po przepuklinie brzusznej mozna isc do woja??bo ja w sumie
        niechce
      • Gość: kali Wykaz chorób i ułomności istotnych przy ocenie .. IP: *.aster.pl 22.02.07, 01:36
        A pedalstwo?
        • Gość: Bajdy z Kaczolandu Re: Wykaz chorób i ułomności istotnych IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 22.02.07, 22:58
          Homoseksualizm to NIE jest choroba... Niestety, spora
          ilosc ludzi w Polsce wciaz o tym nie wie, lub
          nie chce wiedziec!
      • marwolo A czy to zwolni mnie:... ??? 23.02.07, 15:36
        Tu opisałem, o co mi chodzi:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=20356123&a=57817931

Jeśli ktoś zna odpowiedź na to pytanie, to zapraszam do wypowiedzenia się.

Pzdr
      • Gość: pic na wodę! Wykaz chorób i ułomności istotnych przy ocenie .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 04:02
        Z tego wynika,że moje Słoneczko powinno mieć E/D , a te imbecyle wpisały Mu "A"
        ! Powiecie mi jakim cudem? Ma zniekształconą przegrodę utrudniajacą
        oddychanie,zniekształcony palec prawej nogi utrudniający chodzenie (tyle,że nie
        w każdym obuwiu), nadciśnienie (oczywiście bierze leki i ma skierowanie do
        kardiologa!), przelwekłą chorobę skóry (nieuleczlną! będzie ją miał do końca
        życia - z mniejszymi lub większymi objawami),zniekształcenie czaszki,a po
        ostatniej pracy pół roku siedział na relanium! Rozumię,że relanium i ciśnienie
        to "świeże" dolegliwości, ale cała reszta była odkąd Go znam - 10 lat! Wykaz
        chorób wykazem chorób, a ci pie..ńcy wojskowi i tak wpisują taką kategorię
        jaka im odpowiada.
        • Gość: Michal Re: Wykaz chorób i ułomności istotnych przy oceni IP: 89.19.90.* 02.03.07, 04:58
          Najlepsze jest to ze ludzie ktorzy sie negatywnie wypowiadaja w wiekszosci nie
          byli w wojsku tylko slyszeli od kolegi. Przed wojskiem mialem negatywny stosunek
          do sluzby wojskowej, po wyjsciu nie uwazam ze jest to jakis kurort wypoczynkowy.
          Jednak jesli mialbym wrocic czas to bym poszedl jeszcze raz mimo ze jest nudno.
          Pic sie pije ale jak nie chcesz nie musisz. A wyszkolenie jest nie powiem ze na
          najwyzszym poziomie ale strzelac sie napewno uczysz. I gdzie ja w cywilu ludzie
          pojezdze sobie czlogiem po lesie? To sa swietne czasy i kazdy po wojsku po wielu
          latach milo wspomina.
      • markus221 Wykaz chorób i ułomności istotnych przy ocenie .. 15.03.07, 17:03
        Z tym wojem,to jest prze..e.Mi tez sie nie usmiecha tam isc.No ale mam
        kategorie A mimo iz mam kilka wad.Jestem bardzo szczuply(ok.55kg)Poza tym
        jestem bardzo nerwowy,zyje w ciaglym stresie i nerwach.Ale ich to nie
        obchodzi.Co ja mam zrobic zeby nie isc?
      • Gość: marek bez sledzion kat.A IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.05.07, 16:36
        siema. ja mam kat.A a mam wycieta sledzione jestem po wypadku. nie mam jednego
        jadra;) nosze okulart kto mi powie do kogo mam strzelac jak mi spadna na
        wojnie??? piszcie...
      • Gość: berni Wykaz chorób i ułomności istotnych przy ocenie .. IP: *.centertel.pl 10.07.07, 20:45
        witam mam wrodzona wade serca zespol wpw czy z tym wezma mnie do wojska?prosze
        o odpowidz.
      • Gość: piotrek-ww Wykaz chorób i ułomności istotnych przy ocenie .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 18:07
        Niedługo mam tą wspaniałą komisje. Kto wie może jak trzbea być
        otyłym żeby nieiść do wojska? Chodzi mi o ten punkt z Budową ciała.
        Ile trzeba warzyć?
      • darks Wykaz chorób i ułomności istotnych przy ocenie .. 09.01.08, 19:03
        A orientuje sie ktoś czy , jeżeli przebyłęm operacje kręgosłupa i
        miałem\ wymieniany dysk miedzy kregiem L4 a L5 to łąpie sie na
        zmiene kat na D ?
      • Gość: Edyta Jąkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 11:10
        A czy jąkanie, bądź zacinanie, tez zwalnia od odbycia ZSW? Bo to
        przeciez tez choroba (ulomnosc) nerwicowa....
      • Gość: kkk Wykaz chorób i ułomności istotnych przy oceni IP: *.xdsl.centertel.pl 15.09.08, 21:21
        Moze mi ktos podac linka z tymi chorobami które zwalnija ze służby ??? Czy ktos
        orientuje sie jak to jest z ZESPOŁEM GILBERTA ???
        • Gość: masamarcin19 Re: Wykaz chorób i ułomności istotnych przy ocen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 14:24
          witam chce isc do woja i mam zespol gilberta.porusyles ten temat jakis czas
          temu.mozesz mi powiedziec cy mozna isc i jak to ogulnie leczysz pozdraiwam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka