Gość: anNe IP: *.adslplus.ch 08.02.05, 18:24 Wypic litr nafty... i miec platfusa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marian [...] IP: 212.122.215.* 15.02.05, 17:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yog-sothoth Re: Wykaz chorób i ułomności istotnych przy oceni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 18:34 Zgadzam sie z przedmówcą. Polskie wojsko to żadne wojsko. Tam sie człowiek cofa w rozwoju (a i jak kolega wspomniał pić sie napewno człowiek nauczy), a gdybyśmy rzeczywiście znaleźli sie w stanie wojny to myślę, że na niewiele by sie ta nasza armia poborowa zdała. Tak swoją drogą oprócz komisji poborowej powinna być jeszcze komisja powojskowa na której grupa specjalistów badała by stan psychiczny i fizyczny oraz umięjetności człowieka po wyjścia z woja, myśle że wnioski byłyby bardzo interesujące. Może w końcu jakaś szycha z armii zobaczyła by, że to ich całe wojsko to jeden wielki shit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateo006 Re: Wykaz chorób i ułomności istotnych przy oceni IP: *.tvk.torun.pl 04.11.05, 15:46 Nie wiem po co w ogóle jest wojsko jak każdy tylko patrzy żeby się przed nim wymigać. Zrobili by wojsko zawodowe to każdy kto by chciał by poszedł .I to ma być wolny kraj??Każdy powinien mieć prawo wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
semen8119 Re: Wykaz chorób i ułomności istotnych przy oceni 07.06.05, 13:18 Moj szwagier ma wade wzroku, ktora polega na mylnym odbiorze podstawowych kolorow. Mimo to WKU przyznalo mu kategorie A. A wyobrazmy sobie sytuacje, 'szwagra' ostrzeliwuja ukrywajacy sie w trudnym terenie terrorysci, a co gorsza miejskim. Ponadto cywile wplatani w ta jadke biegaja utrudniajac pooglad sytuacij. PYTAM jak on ma ratowac swoje zycie, kolegow i przypadkowych osob skoro nie jest wstanie rozroznic kto bojowkarz a kto cywil. P.S. SZANOWNA KOMISJO BIJ SIE SAMA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżordż Busz Re: Wykaz chorób i ułomności istotnych przy oceni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 21:12 Co to ku**a jest, polska armia to jest jakiś zje..y twór. Bierze się tam ludzi którzy z wojskiem nie powinni mieć nic wspólnego, a co dopiero dawać broń takim ludzią, jak można w dzisiejszch czasach nie robić testów na narkotyki, jak amfetamine bierze przynajmniej 30% przedpoborowych już nie mówiąc o jaraniu trawy. Panowie w rządzie to durne buraki bo to oni wymyślili komisje wojskową. SKANDAL KU**A SKANDAL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Wykaz chorób i ułomności istotnych przy oceni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 20:29 jak mam lekkie płaskostopie i blizne na prawej ręce ale moge wszystko wykonywać i robić funkcjonuje normalnie czy dostane się do wojska prosze o szybką odpowiedz bo bardzo mi na tym zależy bo bardzo chce iśc do wojska mój emeil to komandos10@vp.pl prosze odpisywać jeś;i mozna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomocy Re: Wykaz chorób i ułomności istotnych przy oceni IP: *.maniak.gb.net.pl / *.gb.net.pl 07.02.06, 19:32 Potrzebuję pomocy, chcę zapytać czy na tych badaniach sprawdzają uzębienie? To bardzo pilne, bowiem mamproblem z że tak powiem prostymi zębami. Proszę o odp. na e-mail: bamboo100@op.pl - z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shado Re: Wykaz chorób i ułomności istotnych przy oceni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 22:58 Mam pytanie piszom ze nie biora jesli ktos ma okulary powyzej + 3 a ja mam +4,5 ale bez nich widze bardzo dobze niewiem czy to wina okulisty ;/ Chcialbym isc do wojska. Poza tym niemam innych wad. Wezmom mnie ?? prosze o pomoc. Jak ktos umi niech odpowie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wykaz chorób i ułomności istotnych przy oceni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 20:34 mam pytanko, komisja lekarska przyznała mi kategorię A mimo iż mam zerwane więzadło krzyżowe i usunietą łękotkę, do tego jestem otyły co dodatkowo stważa możliwość ponownego urazu kolana. Czy lekarz się przypadkiem nie pomylił wystawiając mi taką kategorię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samael Re: Wykaz chorób i ułomności istotnych przy oceni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 16:32 Po otrzymaniu katogrii masz dwa tygodnie na odwołanie, a po jakimś czasie można chyba złożyć wniosek o ponowne przebadanie (bo te przepisy odnośnie chorób zwalniających z woja ciągle się zmieniają) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pfffffffffffffffff Re: Wykaz chorób i ułomności istotnych przy oceni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 19:36 Najgorsze w tym wszystkim jest to że nikt nie patrzy komisji lekarskiej na ręce, mogą sobie robić co im się żywnie podoba, jednemu dadzą A chociaż jego stan jest trudny, innemu D za byle co. Jak z powodu odbytej służby się komuś pogorszy stan zdrowia to lekarz który wydał A nie będzie pociągnięty do odpowiedzialności i to jest paranoja. Kraj jaj (tylko stąd spierd**ać). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrxkat Re: Wykaz chorób i ułomności istotnych przy oceni IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 02.06.06, 15:33 czy przebyta choroba Salonelloza ktora jest choroba zakaźną zwalnia od służby w wojsku ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiler Wykaz chorób i ułomności istotnych przy ocenie .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 09:00 w deche ale jak to wykorzystać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witja Wykaz chorób i ułomności istotnych przy ocenie .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 23:20 witam.kto wie czy po przepuklinie brzusznej mozna isc do woja??bo ja w sumie niechce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Wykaz chorób i ułomności istotnych przy ocenie .. IP: *.aster.pl 22.02.07, 01:36 A pedalstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajdy z Kaczolandu Re: Wykaz chorób i ułomności istotnych IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 22.02.07, 22:58 Homoseksualizm to NIE jest choroba... Niestety, spora ilosc ludzi w Polsce wciaz o tym nie wie, lub nie chce wiedziec! Odpowiedz Link Zgłoś
marwolo A czy to zwolni mnie:... ??? 23.02.07, 15:36 Tu opisałem, o co mi chodzi: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=20356123&a=57817931 Jeśli ktoś zna odpowiedź na to pytanie, to zapraszam do wypowiedzenia się. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pic na wodę! Wykaz chorób i ułomności istotnych przy ocenie .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 04:02 Z tego wynika,że moje Słoneczko powinno mieć E/D , a te imbecyle wpisały Mu "A" ! Powiecie mi jakim cudem? Ma zniekształconą przegrodę utrudniajacą oddychanie,zniekształcony palec prawej nogi utrudniający chodzenie (tyle,że nie w każdym obuwiu), nadciśnienie (oczywiście bierze leki i ma skierowanie do kardiologa!), przelwekłą chorobę skóry (nieuleczlną! będzie ją miał do końca życia - z mniejszymi lub większymi objawami),zniekształcenie czaszki,a po ostatniej pracy pół roku siedział na relanium! Rozumię,że relanium i ciśnienie to "świeże" dolegliwości, ale cała reszta była odkąd Go znam - 10 lat! Wykaz chorób wykazem chorób, a ci pie..ńcy wojskowi i tak wpisują taką kategorię jaka im odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Wykaz chorób i ułomności istotnych przy oceni IP: 89.19.90.* 02.03.07, 04:58 Najlepsze jest to ze ludzie ktorzy sie negatywnie wypowiadaja w wiekszosci nie byli w wojsku tylko slyszeli od kolegi. Przed wojskiem mialem negatywny stosunek do sluzby wojskowej, po wyjsciu nie uwazam ze jest to jakis kurort wypoczynkowy. Jednak jesli mialbym wrocic czas to bym poszedl jeszcze raz mimo ze jest nudno. Pic sie pije ale jak nie chcesz nie musisz. A wyszkolenie jest nie powiem ze na najwyzszym poziomie ale strzelac sie napewno uczysz. I gdzie ja w cywilu ludzie pojezdze sobie czlogiem po lesie? To sa swietne czasy i kazdy po wojsku po wielu latach milo wspomina. Odpowiedz Link Zgłoś
markus221 Wykaz chorób i ułomności istotnych przy ocenie .. 15.03.07, 17:03 Z tym wojem,to jest prze..e.Mi tez sie nie usmiecha tam isc.No ale mam kategorie A mimo iz mam kilka wad.Jestem bardzo szczuply(ok.55kg)Poza tym jestem bardzo nerwowy,zyje w ciaglym stresie i nerwach.Ale ich to nie obchodzi.Co ja mam zrobic zeby nie isc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek bez sledzion kat.A IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.05.07, 16:36 siema. ja mam kat.A a mam wycieta sledzione jestem po wypadku. nie mam jednego jadra;) nosze okulart kto mi powie do kogo mam strzelac jak mi spadna na wojnie??? piszcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berni Wykaz chorób i ułomności istotnych przy ocenie .. IP: *.centertel.pl 10.07.07, 20:45 witam mam wrodzona wade serca zespol wpw czy z tym wezma mnie do wojska?prosze o odpowidz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek-ww Wykaz chorób i ułomności istotnych przy ocenie .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 18:07 Niedługo mam tą wspaniałą komisje. Kto wie może jak trzbea być otyłym żeby nieiść do wojska? Chodzi mi o ten punkt z Budową ciała. Ile trzeba warzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
darks Wykaz chorób i ułomności istotnych przy ocenie .. 09.01.08, 19:03 A orientuje sie ktoś czy , jeżeli przebyłęm operacje kręgosłupa i miałem\ wymieniany dysk miedzy kregiem L4 a L5 to łąpie sie na zmiene kat na D ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Jąkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 11:10 A czy jąkanie, bądź zacinanie, tez zwalnia od odbycia ZSW? Bo to przeciez tez choroba (ulomnosc) nerwicowa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Wykaz chorób i ułomności istotnych przy oceni IP: *.xdsl.centertel.pl 15.09.08, 21:21 Moze mi ktos podac linka z tymi chorobami które zwalnija ze służby ??? Czy ktos orientuje sie jak to jest z ZESPOŁEM GILBERTA ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masamarcin19 Re: Wykaz chorób i ułomności istotnych przy ocen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 14:24 witam chce isc do woja i mam zespol gilberta.porusyles ten temat jakis czas temu.mozesz mi powiedziec cy mozna isc i jak to ogulnie leczysz pozdraiwam Odpowiedz Link Zgłoś