Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

: : : : : Przerwy w pracy: : : : :

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 14:51
    Witam!!!
    Czy ktoś sie może orientuje jakie przysługuja przerwy w pracy
    przekraqczajacej 6 godzin dziennie przy kompie oprócz tej ustawowej 15
    minutowej.
    NIe wiem gdzie mam tego szukać.Podobno w BHP cos o tym jest.
    Proszę o pomoc i jakiegoś linka bo musze to poprzec dowodami u szefa.

Dziękuję
    Obserwuj wątek
      • Gość: sic! Re: : : : : : Przerwy w pracy: : : : : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 15:31
        POdobno przysługuje 5 minut nba każdą godzinę, ale pewny nie jestem
        • Gość: Małgoś Re: : : : : : Przerwy w pracy: : : : : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 16:16
          Dokładnie tak
          • Gość: Łukasz Re: : : : : : Przerwy w pracy: : : : : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 16:38
            Ale czy macie jakies linki do tych przepisów???
            • Gość: Thea Re: : : : : : Przerwy w pracy: : : : : IP: *.arcor-ip.net 22.02.05, 20:17
              www.ebhp.waw.pl/index.php?module=pnEncyclopedia&func=display_term&id=79&vid=1

www.bhp.com.pl/przepisy/start.htm
              moze tu cos znajdziesz.
        • Gość: Margo Re: : : : : : Przerwy w pracy: : : : : IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.05, 02:21
          To nie jest dokładnie tak. Na godzinę pracy przy komputerze powinienieś mieć
          5min przerwy ... od pracy PRZY KOMPUTERZE, a nie od pracy w ogóle. W tym czasie
          pracodwaca może zlecić Ci dowolne inne zadanie, które nie wiąże się z
          siedzeniem przed komputerem. Jeśli np. jesteś administratorem, to pracodawca
          może uznać, że te 5 min. to czas, który wędrujesz między działami, załatwiając
          jakieś sprawy, np. instalując ludziom Windowsy ;-) A jeśli jesteś programistą,
          może być to np. czas wykorzystany na narady w zespole.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka