Gość: Darek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 15:50 Witam, chciałbym sie zapytać czy ktos skoczył ochrone środowiska i jakie są perspektywy po tym kierunku?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: Ochrona środowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 17:37 brak perspektyw, prace CUDEM znalazłam po prawie 2 latach i to nie zupałnie w zawodzie Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka_1 Re: Ochrona środowiska 22.03.05, 17:56 Perspektywy są takie, że trzeba chyba na głowie stanąć żeby znaleźć jakąkolwiek pracę !! A już na pewno nie da rady normalnie znaleźć pracy w tym zawodzie, pomóc mogą chyba tylko znajomości. Pisałam coś już wcześniej na ten temat, ale też chętnie poczytam jakie są wasze doświadczenia. A ty Darku, gdzie kończyłeś czy kończysz ochr. środowiska ? Ja teraz poszukuję pracy w Rzeszowie i słabo mi się robi jak czytam oferty pracy. Ale czytać muszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Ochrona środowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 18:31 a ja skoczyłem w tamtym roku ochrone srodowiska, z pracą jest wszedzie trudno, zainteresował mnie jeden przedmiot, a mianowicie wykorzystanie surowców zwierzecych, obecnie byłem na stazu w mleczarni, ale nie wiem czy warto tym sobie głowe zawracac, od kwietnia wyruszam na poszukiwanie pracy, chociaz moze byc cięzko. skoczyłem akademie rolniczą w Lublinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Ochrona środowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 18:39 a moze jakies studia podyplomowe, mnie interesuje Toksykologia lub Epidemiologia albo moze cos innego ?? Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka_1 Re: Ochrona środowiska 23.03.05, 22:40 Ja skończyłam kilka lat temu tę ochr. środowiska (pewnie już to wcześniej pisałam) w Lublinie na KUL-u. Pozdrawiam Lublin !! (ale nie wiem czy jesteś z Lublina ?) Tak, wygląda na to, że same studia w ogóle nie wystarczą. Tylko, że właściwie nie wiadomo czy robić jakieś szkolenie specjalistyczne w tej dziedzinie czy może coś zupełnie innego. Czy studia podyplomowe, czy jakieś kursy ? Nawet później może nie być łatwo, ale trzeba by jakoś podnieśc kwalifikacje. No i wszędzie wymagają dobrej znajomości języków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chem-eko Re: Ochrona środowiska IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 24.03.05, 09:43 przedstawię Ci sytuację zpozycji człowieka z doświadczeniem w ochronie środowiska.Obojętnie czy masz zamiar studiować czy nie wystarczy tylko rozejrzeć się dookoła i zauważyć jak wiele jest do zrobienia w naszym kraju w dziedzinie ochrony środowiska.Niestety nie wszyscy zdają sobie sprawę z tego,że za kilka lat firmy nie będą w stanie utrzymywać się na rynku ze względu na wysokość kar płaconych za niezgodność prowadzonej gospodarki z unijnymi przepisami ochrony środowiska. Na dzień dzisiejszy nikt się tym nie przejmuje.Zadaniem osoby odpowiedzialnej za ochronę środowiska(takie było moje zadanie)udawać,że wszystko jest w porządku, nie naliczać żadnych kosztów.Jako osoba niepokorna i odpowiedzialna robiłam co mogłam by wszystko miało "ręce i nogi".Nie da się opisać jak wygląda prawdziwe oblicze 'POLSKIEJ OCHRONY ŚRODOWISKA" Powiem krótko-skandal.Już nie prację.Grzecznie się mnie pozbyto.Na moje miejsce nikogo nie przyjęto.Zakład, który m.in. wytwarza i spala odpady niebezpieczne nie ma osoby odpowiedzialnej za ochronę środowiska.Czy może tak być? Tak jest ale tylko do czasu.Kiedyś to się skończy jak zacznie się wymierzanie kar na co szczrze liczę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Ochrona środowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 10:16 Witam i odpowaidam krótko. Ochrona środowiska jest gałęzią tylko trochę mniej przyszłościową od informatyka oraz specjalisty od systemu zarz. jakością. Ale z tym drugim mocno się wiąże - patrz ISO 14001. Burdel w kraju jest ale to kwestia 5 lat. Ja studiowałem z zamiłowania - kocham ten temat, a wszczególności specjalność ścieki i odpady. Kończyłem Politechnikę Wrocławską i po obecnych trzech latach doświadczenia pracę mogę mieć gdzie tylko sobie wymarzę. Pozdrawiam i polecam już na studiach wziąć się do pracy - nawet na darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chem-eko Re: Ochrona środowiska IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 24.03.05, 10:37 Może Ty możesz mieć pracę gdzie sobie wymarzysz ale nie dawaj takich nadziei innym. przynajmniej nie teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzaba Re: Ochrona środowiska IP: *.softlab.gda.pl / *.softlab.gda.pl 01.04.05, 16:11 Jestem po ochr. Sr. na PG. Pracy szukam od 11.2004:( Odpowiedz Link Zgłoś
ekohealer1 Re: Ochrona środowiska 22.06.15, 13:26 Witajcie! Jako iż świat stara się być EKO ze wszystkim, znalazłam świetny sposób na pozbycie się szklanych butelek i powtórne wykorzystanie ich. Ten człowiek robi świetne rzeczy, które są bardzo tanie i potrzebne : www.youtube.com/watch?v=eAZNRC8rqrk Bardzo wam polecam dbanie o środowisko! Bo jak nie My to kto ? Odpowiedz Link Zgłoś