popielpawel 25.06.02, 23:44 Czesc, mam pytanie do tych studentow, ktorzy wyjechali w ten wlasnie sposob by zarobic pare groszy przez wakacje. Warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monka Re: 4students, Concordia IP: *.ar.wroc.pl 26.06.02, 10:59 moji znajomi wyjechali tylko dzieki Concordii Najpierw próbowali przez znajomości, już wszystko mieli załataione i sie sypneło. Za to Concordia załatwiła im wizy w 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: 4students, Concordia IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 26.06.02, 12:40 Jeżeli chodzi o finanse, to zależy jak trafisz. Ogólnie warto. Masz w ten sposób pozwolenie na pracę. Reszta zależy od Ciebie. W najgorszym razie tylko przejedziesz się i zobaczysz Anglię. Pierwszy raz wyjechałem z Concordią pod koniec lat 80-tych do zbioru owoców. Potem już prywatnie, na te same farmy. Zarobki kształtowały się ok. 20 GBP/dzień, co było wtedy równe miesięcznej pensji w Polsce. Uzyskałem w ten sposób kapitał początkowy. A potem w Polsce już było lepiej. Dzisiaj te pieniądze wydaja mi się śmieszne, ale wtedy był to skok w wolność (po latach stanu wojennego i problemów z paszportem), nowe środowisko, ludzie, inne problemy. Jeżeli nie masz innej możliwości (jak ja kiedyś) to złap się Cocordii. Ale sprawdź jeszcze możliwości różnych praktyk, pisząc bezpośrednio do firm, AIESEC. Teraz są inne czasy, więcej możliwości, łatwiej coś znaleźć i wyjechać. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś