Gość: ;-((( I NIC NIE MOGĄ ZROBIĆ TEJ BIEDRONCE IP: *.pk.edu.pl 21.04.05, 10:15 Polskie prawo jest na tyle niedoskonałe, że musimy się godzić na rzeczy , które potrzebją ponaludzkich sił. MIejmy nadzieję, że to był przypadek nie mówię , że 1 ale ostatni-tylko dlaczego taka fajna dziewczyna musiała odejść-czy nie możemy mieć NORMALNEJ pracy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Lekarze mówią, że Biedronka ją zabiła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:19 TO KONIEC BIEDRONKI! Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Juz wiem jak sie robi dzem z biedronki! 21.04.05, 10:19 Juz wiem jak sie robi dzem z biedronki! Kochani, dlaczego kupujecie w tych sklepach? 1. bo tanio - teraz juz wiecie czyim kosztem!, 2. bo blisko - dla tej dziewczyna blidsko na cmentarz!, 3. bo nie macie za grosz wyobrazni! Biedronka, ach Biedronka - co jeszcze musi sie wydarzyc, zeby klienci odwrocili sie od niej? A na koniec pytanie do PIP: dlaczego wasze kontrole nie odnosza skutku? Jesli brak wam odpowiednich narzedzi, jak prowokacja policyjna, naciskajcie na zmiane prawa. Ale po co? Kiedy praca w PIP to pewna posadka za niezle (z punktu widzenia pracownika Biedronki) pieniadze. Po co cokolwiek zmieniac, jesli teraz spokojnie pijecie kawke i przeswietlacie male, kilkuosobowe firemki, ktore i tak ledwo dysza, bo placa haracz ZUSowi i skarbowce. Nie stac ich na "zlotoustych" adwokatow - placa. Placa tez lapowki PIP, Sanepidowi i innym jednostkom kontrolnym, ktore od czasow komuny umieja tylko wyciskac soki z "prywaciarza". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podleś Mucha Nigdy nie kupię u morderców IP: *.agencjadeva.pl 21.04.05, 10:22 Mordercy i handlarze niewolników! Nigdy nie kupię NICZEGO u tych sk....ynów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek z Krakowa Re: Lekarze mówią, że Biedronka ją zabiła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:27 Czy biedronka zabiła dziewczynę czy nie to jedna i bardzo ważna sprawa ale czy uważacie że KOBIETA powinna wykonywać tak ciężkie prace fizyczne , pod groźbą utraty pracy ? Przecież tam nadal pracuje setki kobiet i takie wypadki będą się mnożyć . to wyzysk a to nie zgodne z prawem . Pracownicy biedronki . proszę walcie do prawników , prawo zna takie instytucje jak "wyzysk" , nie adekwatna płaca do wykonywanego świadczenia pracy . no buntujcie się i nie bujcie , odszkodowania mogą być spore. nie jesteście niewolnikami. żyjemy w demokratycznej Polsce . macie prawo głosu . protestujcie , również publicznie , zbierzcie się i idźcie pod magistrat trochę pokrzyczeć , nie pracuję w biedronce ale chętnie się przyłącze. TO SKANDAL ŻE TO SIĘ DZIEJE POD NASZYM NOSEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aloizy tesco, Auhan, Kaufland, Real, Leclerk, i inne IP: 212.182.117.* 21.04.05, 10:30 dokładnie to samo sie w nich dzieje. ale najgorsze sa francuskie markety. choc najmedialniejsza jest biedronka. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Lekarze mówią, że Biedronka ją zabiła 21.04.05, 10:32 Nasuwa się jedno pytanie: Gdzie była, nim media rozdmuchały tą sprawę, Państwowa Inspekcja Pracy??? Odpowiedzi są dwie możliwe, albo siedzieli z biurkami i udawali że coś robią przerzucając papiery z biurka na biurko, albo brali łapówki - jedno i drugie pokazuje że w obecnym kształcie to chory organ, który trzeba wyciąć albo uleczyć, jeżeli nie jest za późno!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Lekarze mówią, że Biedronka ją zabiła 21.04.05, 10:35 Czy mozna leczyc trupa,nim wlasnie jest pip. Odpowiedz Link Zgłoś
bielinka Postawić PIP przed sądem 21.04.05, 10:59 za niewykonywanie swoich obowiązków. Winna jest Biedronka, ale PIP jej pomogła. Należałoby sprawdzić kiedy była ostatnia kontrola, co stwierdziła i jak to się ma do rzeczywistości. Wtedy może inne oddziały wzięłyby się do pracy. CO nie można ich zaskarżyć? Bo? Nie znam się, ale myślę, że można. Co do lekarza - nawet jeśli zlecił jej zrobienie tomografii to wiecie ile się na to czeka? Ok. 6 m-cy, a prywatnie kosztuje ponad 100 zł... Może raz zdarzyło mi się tam kupic, ale już nigdy więcej. Inne "super"markety też zacznę omijać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
terespolska Re: Lekarze mówią, że Biedronka ją zabiła 21.04.05, 10:37 A co to wogole za pomysly, zeby kobiety rozladowywaly tiry?? Od takiego tachania to najzdrowsza sobie zdrowie zszarga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AG Re: Lekarze mówią, że Biedronka ją zabiła IP: *.outsourcing.atman.pl 21.04.05, 10:38 Co w tym kraju robi Państwowa Inspekcja Pracy ??? Czeka na zgłoszenia zastraszonych pracowników... Czy widmo bezrobocia nie powinno być dostatecznie mocnym świadectwem i legitymacją Władz do skutecznej ochrony powszechnie i nagminnie łamanych przez włascicieli prywatnych firm praw pracowników.... Czy trzeba śmierci koleinej młodej dziewczyny by prawda dodarła do decydentów...???!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: członek KC INSPEKCJA PRACY - DO KONTROLI PRZEZ NIK IP: *.promax.media.pl 21.04.05, 10:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: członek w portkach Re: INSPEKCJA PRACY - DO KONTROLI PRZEZ NIK IP: *.promax.media.pl 21.04.05, 10:44 zreorganizowac tę instytucje , to jest królestwo łapówkarstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola (gdańsk) Lekarze mówią, że Biedronka ją zabiła IP: *.limes.com.pl 21.04.05, 10:42 No ja nie wiem, jak to się dzieje, że mimo tylu afer powstalych wokół biedronki, nie wzmożono żadnych kontroli. Mam nadzieję, że nie tylko dyrekcja sklepu bedzie miała wyrzuty sumienia, ale też pracownicy wszystkich urzędów trzymających nad tym pieczę!!!!! Wyrazy współczucia dla rodziny Anety :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lezszek z Siedlec Re: Lekarze mówią, że Biedronka ją zabiła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:45 TO WIELKI SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JAK MOŻNA DOPROWADZIC DO TAKIEGO STANU RZECZY??????????????????????????????? Znam ten cholerny system pracy, bo mam znajmch zatrudnionych w sieci tych sklepów. Yo się tylko nadaje do prokuratury. Najlepszym rozwiązaniem byłoby jednak zakazanie handlu dla tej sieci na terenie naszego kraju. Tym właśnie powinny zajmować się nasze władze, a nie "piprzyć farmazony" i kłócić się o termin wyborów czy też o to czy brać pieniądze za wyjazd do Rzymu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZABIĆ BIEDRONKE GDZIE SĄ ZWIĄZKI ZAWODOWE - OPZZ, SPLIDARNOŚC ... IP: *.promax.media.pl 21.04.05, 10:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proszę, b.proszę RZECZNIKU PRAW OBYWATELSKICH - ZABIERZ GŁOS ! IP: *.promax.media.pl 21.04.05, 10:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fred Re: Lekarze mówią, że Biedronka ją zabiła IP: *.75.54.106.debica54.ptc.pl 21.04.05, 10:55 Oto cena "sukcesu" firmy Polsce.W naszym "pieknym" kraju inaczej nieda sie robic interesow:bez kombinacji i machlojek nie da sie utrzymac a cierpia na tym ci "najmniejsi".Juz od dawna nie znam zadnej firmy w okolicy gdzie pracowalobysie tylko 48 godzin tygodniowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mefisto999 Re: Lekarze mówią, że Biedronka ją zabiła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:56 A mówia ze tylko Hitler i Stalin byli ludobójcami Brak słów Odpowiedz Link Zgłoś
dasanudasa Re: Lekarze mówią, że Biedronka ją zabiła 21.04.05, 11:01 Gość portalu: marzier napisał(a): > Wiele sie mówi teraz na temat biedronki w mediach, sam nie wiem co mysleć o > tym konkretnym przypadku??!! > Żal dziewczyny!!Ale tentniak w tym wieku wydaje mi się że jest troche > uwarunkowany genetycznie! Pracowac w kasie to katorga+rozładowywać tiry...to tak, jak w kamieniołomach, ile osób rozstało się z życiem? Tak samo sprawa sie ma w Aachen- pracują tam wredni, cyniczni ludzie, wykorzystują młodych albo osoby w trudnych sytuacjach życiowych...i tak samo Kaufland, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
rafsum Re: Lekarze mówią, że Biedronka ją zabiła 21.04.05, 11:10 Wstyd mi za moich kolegów lekarzy jeśli mówia takie głupoty to znaczy że nie maja pojęcia o czym mówią.Tętniaki czyli patologiczne poszerzenia naczyń powstają w wyniku miażdżycy (to u osób starszych)lub w wyniku zaburzeń rozwoju tkanek wchodzących w skład ściany naczynia (to raczej u młodych).Więc kochani dziennikarze GW nie bawcie się w Fakt lub inny tabloid tylko raczej piszcie prawdę a nie twórzcie sensację ktora sensacją nie jest.Dziewczyna prawdopodobnie miała wadę rozwojową-bo gdyby straciła przytomność w czasie czytania np.GW to co Fakt napisał by że GW ją zabiła????. A keidys to była taka normalna gazeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woman dziwne, ze jeszcze ktos tam kupuje... tylko bojkot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 11:26 tylko bojkot jest w stanie cos zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re: dziwne, ze jeszcze ktos tam kupuje... tylko b 21.04.05, 11:36 Potwierdzam. Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Kupuja i pracuja w Biedronce najubozsi! 21.04.05, 11:42 Kupuja i pracuja w Biedronce najubozsi! Oni niestety nie jej nie zbojkotuja. Smutne, ale prawdziwe. Wieczorem zapija zal tanszym od wody mineralnej dobrej marki winem owocowym lub piwem - z Biedronki oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPRAWIEDLIWY Re: Lekarze mówią, że Biedronka ją zabiła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 11:28 TO NIETYLKO BIEDRONKA I NIETYLKO HIPERMARKETY A BANKI CO ONE ROBIA Z LUDZI TO JEST DOBRY TEMAT TYLKO UKLADZIAZE I KIEROWNICTWO MA DOBRZE CALA RESZTA JEST MAXYMALNIE EKSPLOATOWANA ZA DARMO PRAKTYCZNIE MNIEJ FIZYCZNIE BARDZIEJ PSYCHICZNIE ZLA WLADZA I ZLE PRAWO DO TEGO DOPROWADZILA BRAK NADZORU TYCH CO DO TEGO DOPROWADZILI TO DO BIEDRONKI DO PRACY A TAK WOGLE TEN I INNE HIPERMARKETY O TAKIEJ OPINI NALEZY OMIJAC ORAZ NIEKTORE BANKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Lekarze mówią, że Biedronka ją zabiła IP: *.aster.pl 21.04.05, 11:37 Sama sie zabila godzac na katorznicza prace za kromke chleba bez masla dziennie. Precz z XIX wiecznym kapitalizmem. A dla tych, ktorzy godza sie na takie warunki polecam przypomniec sobie "Pamiatke z celulozy" i co wyniklo z wyzysku ludzi ciezko pracujacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marekle Re: Lekarze mówią, że Biedronka ją zabiła IP: *.p.lodz.pl 21.04.05, 11:38 Tak właśnie wygląda etyka pracodawców, nie wszystkich oczywiście, ciekawe co na to przemądrzałki z Centrum im. A. Smitha i Instytutu Badań nad Gospodarką Rynkową. Kapitalizm pozbawiony etyki jest tak samo beznadziejny jak komuna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? CONSTAR IP: 213.25.145.* 21.04.05, 11:39 Pracownik Constaru popełnił samobójstwo - co na to media??? Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: CONSTAR 21.04.05, 11:44 Czyzby najadl sie wstydu, zamiast splesnialej kielbasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CONSTARCZYK Re: CONSTAR IP: *.promax.media.pl 21.04.05, 12:36 przed chwilą skonczyła sie konferencja pracowa constary - wg nich nic sie nie zdarzyło . BURDEL ,CONSTARZE ,BURDEL MACIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felur MAM NADZIEJE ZE ZAPLACA OGROMNE ODSZKODOWANIE!!! IP: *.is.net.pl 21.04.05, 11:43 Widaomo ze nic nie odda rodzinie zmarlej tego co oni czuja ale mam nadzieje ze zaplaca naprawde duze pieniadze i sie wyniosa z polski. Dosyc tolerowania tych obozow pracy precz z Polski!! Albo niech przestrzegaja przepisow...!! Kto jest za prosze o wpis!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: MAM NADZIEJE ZE ZAPLACA OGROMNE ODSZKODOWANIE IP: *.aster.pl 21.04.05, 11:50 jestem za , ale powiedz to polskim Sądom!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Claude Re: Lekarze mówią, że Biedronka ją zabiła IP: *.devs.futuro.pl 21.04.05, 12:08 Do tego właśnie prowadzi ten polski "kapitalizm". Zwykły socjalizm tylko kto inny kradnie. Normalny Kapitalizm wyglądać powinien tak, że jak ktoś jest złodziejem albo oszustem to można go kopnąć w du..ę i pójśc sobie gdzie indziej albo samemu zacząć biznes. W Polsce jest niewolnictwo jak w USA w XIX wieku, a nie kapitalizm. Dziewczyna się zamęczyła w obawie przed utratą pracy za 600zł. Złodzieje i kryminaliści i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś