Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

książeczka zdrowia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 18:26
    Gdzie wyrabia się wymaganą przez wszystkich pracodawców książeczkę zdrowia?
    Czy w swojej przychodni czy w innym miejscu?
    Czy ksiązeczka zdrowia to to samo co ksiazeczka sanepidowska?
    Dziekuje za pomoc,
    Klaudia
    Obserwuj wątek
      • mss71 Re: książeczka zdrowia 23.04.05, 18:48
        Tak, książeczka zdrowia to właśnie to - wyrabia się w Sanepidzie
        • Gość: ANNA Re: książeczka zdrowia IP: *.aine.pl 23.04.05, 18:53
          No nie wiem czy jej chodzi o ksiązeczkę sanepidowską. Ona pyta o jakąs
          ksiązeczkę wymaganą przez WSZYSTKICH pracodawców. Nie ma takiej ksiązeczki.

Może chodzi o legitymację ubezpieczeniową?
          • Gość: Klaudia Re: książeczka zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 21:56
            Chodzi o wymaganą przez wszystkich książeczkę -tyle że jedni pytają o
            książeczkę zdrowiia a drudzy o sanepidowską a że ja dopiero szukam pracy nie
            wiem czy obie te nazwy to jedno i to samo. (?)

Czy należy udać się prosto do sanepidu czy trzeba najpier mieć skierowanie z
            przychodni?

Pozdrawiam,
            Klaudia
            • czarna_jagodka Re: książeczka zdrowia 24.04.05, 14:30
              > Chodzi o wymaganą przez wszystkich książeczkę
              Ksiązeczkę sanepidowską trzeba mieć w chwili zatrudniania się na niektóre
              stanowiska (np. praca z żywnością), i z pewnością nie jest wymagana przez
              wszystkich pracodawców (tylko raczej przez niektórych).
              Natomiast zatrudniając się w jakiejkolwiek pracy musisz mieć legitymację
              ubezpieczeniową (ZUS-owską) w której pracodawca poświadcza Twoje uprawnienia do
              bezpłatnego leczenia. Taką ksiązeczkę wyrobisz sobie po podpisaniu umowy o
              pracę (przez zakład pracy lub bezpośrednio w ZUS-ie - w zalezności od wielkości
              firmy w której się zatrudnisz).
        • Gość: ups Re: książeczka zdrowia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 22:30
          kupkę do pudełeczka i prosto do sanepidu
      • alicja513 Re: książeczka zdrowia 24.04.05, 01:22
        Najpierw trzeba pobrać probówki z Sanepidu i zrobić (chyba 3 razy) badanie
        kału. Potem z tymi wynikami do lekarza medycyny pracy, żeby wpisał do
        książeczki sanitarno-epidemiologicznej (chyba tak to się nazywa).
      • Gość: anettie Re: książeczka zdrowia IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 24.04.05, 09:53
        hej, trzeba wziąć z sanepidu 3 pudełeczka na kał oraz kupić tę książeczkę w
        sklepie z drukami akcydensowymi(na pewno na Karmelickiej widziałam taki sklep),
        następnie przez 3 dni pod rząd zanosić to pudełeczko(wraz z kupką) do sanepidu
        w godzinach od 8.00 do 11.00, opłata za wyrobienie książeczki, ok.56 zł.
        • Gość: Klaudia Re: książeczka zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 00:44
          okey,a książeczka zdrowia? to jedno i to samo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka