Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ranking serwisow i "agencji pracy"

IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.06.02, 18:57
    Byl ranking plac, a moze by teraz przeprowadzic ranking agencji de facto
    posrednictwa pracy i serwisow internetowych.

Moje typy:

Najgorsza *moim zdaniem* agencja - Robert Kaniewski Doradztwo Personalne -
    Warszawa - zla wspolpraca - prowadzenie naboru na stanowisko "juz
    nieaktualne". Zmarnowane 2 miesiace.

Najlepszy serwis - www.jobpilot.pl - za ilosc ofert i czeste aktualizacje.
    Obserwuj wątek
      • Gość: dembik Re: Ranking serwisow i IP: *.dialog.net.pl / localhost 30.06.02, 19:29
        Wszystkie biura pośrednictwa są do du.., a zwłaszcza te, które pobierają opłate.
        A jeśli chodzi o serwisy internetowe dotyczące pracy (ofert pracy) to samo,
        nieaktualne, niektóre wręcz niejasne.
        Pozdrawiam
        • Gość: smerf Re: najlepiej...... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.02, 11:16
          byłoby stworzyć ranking najgorszych serwisów i biur pracy.
          do pierwszego miejsca nominuję www.pracuj.pl
          jestem z Wrocławia i nominuję agencje: "Start-BiuroPracy" i "Take coś tam" (nie
          pamietam dokładnie nazwy.
          • Gość: oskar Re: najlepiej...... IP: 195.94.210.* 01.07.02, 11:54
            take it najgorsze biuro z jakim miałam do czynienia. Niekompetentni i nie
            omawiają wyników testów z kandydatem, mimo moich licznych próśb mój agent nie
            skontaktował się ze mną.
            Pozdr
            • Gość: z Re: najlepiej...... IP: 217.8.190.* 01.07.02, 12:30
              praktycznie każdy ma jakieś złe wspomnienie mnie jobaid podawał ile może mi
              zaproponowac pracodawca - od tego byla zależna ich prowizja , jak nie chciałem
              podać ile wynegocjowałem to zadzwonił sam prezes
          • Gość: monka Re: najlepiej...... IP: 213.25.23.* 02.07.02, 14:04
            Ja korzystam z pośrednictwa TempService we Wrocławiu i jestem zadowaolona, z
            tym, że swoje w kolejce musiałam odczekać żeby przekonali się do mnie i dali mi
            pierwsze zlecenie. Nawet taka Agencj woli osoby polecone przez kogoś już
            pracującego od takich z ulicy.
      • Gość: :) Re: Ranking serwisow i IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 01.07.02, 19:47
        Gość portalu: Karol napisał(a):

> Byl ranking plac, a moze by teraz przeprowadzic ranking agencji de facto
        > posrednictwa pracy i serwisow internetowych.
        >
        > Moje typy:
        >
        > Najgorsza *moim zdaniem* agencja - Robert Kaniewski Doradztwo Personalne -
        > Warszawa - zla wspolpraca - prowadzenie naboru na stanowisko "juz
        > nieaktualne". Zmarnowane 2 miesiace.
        >
        > Najlepszy serwis - www.jobpilot.pl - za ilosc ofert i czeste aktualizacje.

wlasnie jestem na etapie opracowywania rankingu najgorszych biur. Mało tego,
        chyba udało mi się w końcu wyjaśnić jaki istnieje związek miedzy iloscia biur
        posrednictwa pracy a chetnymi do pracy....wszystko w swoim czasie...
        Ilość ofert nie swiadczy o tym, że jakiś serwis jest lepszy od innego. Bardzo
        czesto identyczna oferte mozna znalezć w innym serwisie....a potem sie okazuje,
        że na taką ofertę nadesłano ponad 400 lub 500 ofert....a specjalista nie jest w
        stanie na wsyztskie odpowiedziec. To prosze bardzo prosty przykład. Przeczytanie
        standardowego cv i listu motywayjnego zajmuje nie wiecej niz 3 minuty. Odpowiedź
        na taką ofertę zajmuje mniej wiecej 1-2 minuty. Razem 5 minut. W ciągu 8
        godzinnego dnia pracy około 90 ofert. Przez 5 dni można obsłużyć 400-450 ofert.
        Spotkania umawia sie na przyszły tydzien. Jeżeli ktoś nie potrafi w taki sposób
        pracować to moze zamiast sypiać z szefową albo z szefem zająć się czymś innym. W
        taki sposób udowodniłem, że nieprawdą jest, że duża ilość ofert powoduje, że
        firmy pośrednictwa pracy nie są w stanie w ciągu 5, powiedzmy góra 7 dni
        odpowiedzieć....Pozdrawiam
        • no_nick Re: Ranking serwisow - do :). 02.07.02, 08:38
          Witaj ,

Pomysł z rankingiem bardzo mi się podoba , o czymś podobnym pisałem już w
          jednym z wcześniejszych wątków.Jak potrzebujesz info o licznych firmach
          headhunterskich ( z nazwiskami "najlepszych" konsultantów ! )- napisz na priv
          chętnie pomogę.Teraz tylko dla poglądu :

Na pierwszym miejscu za kompletne niezrozumienie o co chodzi w poszukiwaniu
          pracy i zwykłe oszustwo - PERSONNEL , Wa-wa ulica Hoża.
          Na pierwszym miejscu ex aequo za prowadzenie rozmowy kwalifikacyjnej przez
          człowieka , który nie zna ani polskiego ani angielskiego , a wymogach na
          stanowisko nie ma słowa o konieczności znajomości francuskiego - NAJ
          INTERNATIONAL , Wa-wa ulica Puławska. itd.

pzdr

• Gość: :) Re: Ranking serwisow - IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 03.07.02, 21:10
            pewien prolem powstaje kiedy trzeba wyznaczyc miejsce takiej firmy w rankingu.
            Czy według takiego klucza...
            1.nic
            2.nic
            3.nic
            .
            .
            .
            .
            .
            .
            1000. Addeco, TMT, Naj, Personel, Jobpilot..itp
          • Gość: bobus Re: Ranking serwisow - do :). IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 06.07.02, 14:59
            a ten francuski nie byl potrzebny do Faurecii przypadkiem?

pozdrowka

no_nick napisał(a):

> Witaj ,
            >
            > Pomysł z rankingiem bardzo mi się podoba , o czymś podobnym pisałem już w
            > jednym z wcześniejszych wątków.Jak potrzebujesz info o licznych firmach
            > headhunterskich ( z nazwiskami "najlepszych" konsultantów ! )- napisz na priv
            > chętnie pomogę.Teraz tylko dla poglądu :
            >
            > Na pierwszym miejscu za kompletne niezrozumienie o co chodzi w poszukiwaniu
            > pracy i zwykłe oszustwo - PERSONNEL , Wa-wa ulica Hoża.
            > Na pierwszym miejscu ex aequo za prowadzenie rozmowy kwalifikacyjnej przez
            > człowieka , który nie zna ani polskiego ani angielskiego , a wymogach na
            > stanowisko nie ma słowa o konieczności znajomości francuskiego - NAJ
            > INTERNATIONAL , Wa-wa ulica Puławska. itd.
            >
            > pzdr
            >

• Gość: Mike Re: Ranking serwisow i IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.02, 21:31
        Często korzystam z Megapraca.pl, gratka.pl i anonse.pl. Choć może to wcale nie
        świadczyć o ich zaletach. W każdym bądź razie sporo ofert, można zamówić ( w
        dwu pierwszych ) powiadamianie o nowych ofertach. Był taki serwis, który mi się
        najbardziej podobał, bez zbędnych bajerów i wodotrysków www.praca.ebd.pl, ale
        zawiesili go do odwołania.
        pozdro...
        • Gość: :) Re: Ranking serwisow i IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 07.07.02, 22:06
          Gość portalu: Mike napisał(a):

> Często korzystam z Megapraca.pl, gratka.pl i anonse.pl. Choć może to wcale nie
          > świadczyć o ich zaletach. W każdym bądź razie sporo ofert, można zamówić ( w
          > dwu pierwszych ) powiadamianie o nowych ofertach. Był taki serwis, który mi się
          >
          > najbardziej podobał, bez zbędnych bajerów i wodotrysków www.praca.ebd.pl, ale
          > zawiesili go do odwołania.
          > pozdro...

Pewnego razu chciałem przetestować serwis Megapraca.pl i wyobraź(cie) sobie, ze
          gdy wpisałem znajomosc jezyka wloskiego na poziomie podstawowym to najpierw
          dostałem oferty 1) opiekunka do dziecka 2) tancerka na Śląsku. Pomime kwestie
          zmainby płci ale jaka ze mnie opiekunka do dziecka i jaka tancerka....
        • Gość: monka Re: Ranking serwisow i IP: *.eclub.pl / 10.253.252.* 08.07.02, 14:10
          Fakt może i w gratce można zamówić powiadamianie o ofertach, ale dostaje się
          jedynie codziennie ten sam bełkot. Płacimy za odbieranie SMS reklamowych,
          emaili, Beauty Hunter itp. Zadnego przyzwoitego wyboru.
          • Gość: :) Re: Ranking serwisow i IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 08.07.02, 22:13
            :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka