Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Moja prywatna wojna z SYSTEMEM

IP: 217.153.27.* 10.07.02, 09:00
    Wytoczyłam prywatną wojnę zarządzającym w mojej firmie. Cóż za martyrologia:-)
    W kraju jest recesja, ale moja firma ma się bardzo dobrze. Pozazdrościć?
    Niekoniecznie. Kadra zarządzająca wykorzystuje trudną systuacę na rynku pracy,
    obcina koszty(?) i zatrudnienie pracowników - tych, którzy faktycznie pracując,
    odwalają tzw. czarną robotę. Dzięki temu wstrzymano urlopy, ponieważ pracy jest
    zbyt dużo, a ludzi zbyt mało. Za to zatrudnia się coraz to nowych managerów. U
    mnie w dziale średnio 1 manager na 2,5 pracownika. Żadnych szkoleń, żadnych
    podwyżek, premii, wynagrodzenia za dodatkowe godziny, za to management w
    ostatni weekend podobno się szkolił w ośrodku na Mazurach. Podobno, ponieważ
    wszyscy wrócili poobijani jak biedronki po grze w paintballa. Tzw. szarzy
    pracownicy są traktowani jak przedmioty przynależne do biurek. "Ciesz się, że
    pracujesz". Pewnie, że się cieszę, bo mam na utrzymaniu dwójkę dzieci. Ale
    również chciałabym spędzić z nimi trochę czasu. Potrzebuję też po prostu
    odpocząć. W końcu mamy jedno życie. Napiszcie co otym sądzicie i poproszę o
    rozsądne pomysły na sposoby walki z systemem. Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: Normal Re: Moja prywatna wojna z SYSTEMEM IP: 80.72.193.* 10.07.02, 11:08
        Czyli Twoja Firma wg moich wyliczeń ma przed sobą ok 3 miesiące ąycia...A
        daklarując to zdanie mam niestety racje...
        Pozdrowienia.
        • Gość: Emka Re: Moja prywatna wojna z SYSTEMEM IP: 217.153.27.* 10.07.02, 13:42
          Jak to wyliczyłeś?
        • Gość: Emka Re: Moja prywatna wojna z SYSTEMEM IP: 217.153.27.* 10.07.02, 13:43
          Jak to wyliczyłeś?
          • Gość: :) Re: Moja prywatna wojna z SYSTEMEM IP: *.MAN.atcom.net.pl 10.07.02, 14:54
            Gość portalu: Emka napisał(a):

> Jak to wyliczyłeś?
            wedlug mnie to bardzo proste. Bilans na 30 czerwca br musi byc najpozniej
            przygotowany do 05.07 br. Potem posiedzenie wladz firmy i.....dalej juz wiesz...
      • Gość: janusz Wpuscic chlopa do biura to i atrament wypije... IP: 5.2.1R1D* / 198.208.6.* 10.07.02, 21:01
        nie mieszkam w Polsce, ale wiem, ze wiele z firm w Polsce prowadzonych jest przez
        albo cwaniakow abo niedoukow, ktorzy pokonczyli studia wprawdzie i bardzo sobie
        cenia tytulowanie, ale to wszystko co wiedza.

Etyka zawodowa, profesjonalizm nie istnieje. Charakterek narodowy uksztaltowany
        zgraban komunistyczna szkola tumiwisizmu wychodzi na wierzch tak na ulicach jak i
        w biurach.

Kultury nie da sie zmineic ustawa czy i nie w ciagu jednego dnia. Komunizm
        wychowal ludzi bez szacunku do przeszlosci, bo sam ja oplul, bez szacunku dla
        rzetelnosci, bo sam ja skorumpowal i bez pryncypiow, bo nimi manipulowal - jakiej
        wiec kultury mozna oczekiwac od wychowankow tego systemu.

janusz.
        • Gość: muuu januszku masz racje IP: *.adsl.powered-by.skynet.be 15.07.02, 22:38
          masz racje w Polsce zyja tylko cwaniacy i oszusci.
          szczegolnie widac to nie mieszkajac tutaj. bo czy na
          przyklad taki enron czy mci worldcom czy pfizer czy shell
          to nie komunistyczne molochy w Polsce!

przeciez tam sam komuna 2,5 manazera na pracownika i
          roboli traktuje sie jak chuj

> Etyka zawodowa, profesjonalizm nie istnieje.
          Charakterek narodowy uksztaltowany

tka jest dla mnie wzorem profesjonalizmu jest pani od HR
          z Enrona namawiajaca pracownikow do zakupu akcji krotko
          przed bankructwem. sama pani sprzedal swoje o wartosci
          5M$ w tym samym czasi. komunistak wredna. komunizm sie
          szerzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka