Dodaj do ulubionych

Co na noc?

25.06.04, 14:03
Poradzcie drogie e-mamy czym zagęścić mleko ( Bebilon 2 ) na noc mojemu 6
miesięcznemu synkowi, żeby było bardziej sycące? Synek budzi się w nocy na
karmienie tylko raz ok.2 ale wyraznie go to męczy ( mnie także ), bo chętnie
by spał, ale głód mu nie pozwala ( burczenie w brzuszku ).Macie jakieś
sposoby na dłuższy sen?Dziękuję i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • mymcia Re: Co na noc? 25.06.04, 14:35
      a może zamiast mleka - na noc kaszkę łyżeczką?
      Moja córcia od 5. miesiaca codziennie wieczorem między 18 i 19 je łyżeczką
      porcję kaszki. Teraz sypia do 6-7 rano, czasem tylko się budzi o 5. Na mleku
      nawet zageszczonym budziła sie w nocy po jakichś 4-5 godz.
      Tyle ze co dziecko to inaczej...
      pozdrawiam
      mymcia
    • komika Re: Co na noc? 25.06.04, 23:37
      hejka! a ja od 2 miesiecy, do wieczornego mleczka dodaje kleik ryżowy!!Pati
      dostaje jedzonko butlą ok 21.00 i spi do 6.00rano!!pozdrawiamy serdecznie!!!
    • alo76 Re: Co na noc? 26.06.04, 18:50
      Mam ten sam problem z tym, że mój Mikołaj budzi się 3 razy w ciągu nocy. Prosże
      napisz czy kleik dodajesz do swojego mleczka czy modyfikowanego i w jakich
      proporcjach. Dzięki! :-)
      • komika Re: Co na noc? 26.06.04, 22:19
        hejka!Pati je mleczko modyfikowane, choć chciałam do roku karmić ją piersią,
        ale "chęci swoje-a życie swoje", traciłam pokarm, wiec musieliśmy przejść na
        mleko modyfikowane-a razie dajemy jej NAN HA2 i mimo że mleka nastepne są
        wzbogacone już w srodki sycące i tak dodajemy kleik-na 100ml przygotowanego już
        mleka-2 łyżeczki:))a że Pati (z racji wieku)wieczorem zajada 210 ml, to na te
        210 ml mleczka dodaje 4 płaskie łyżeczki kleiku!!myślę, że do swojego mleczka
        też tak mozna podawać!!!pozdrawiam serdecznie!!!
    • alo76 Re: Co na noc? 27.06.04, 09:24
      Dzięki Komik!
      • mamahani Re: Co na noc? 27.06.04, 10:48
        Moja hania ma prawie 6 mcy i zjada jednorazowo nie więcej niż 150 ml - to już
        max. Na noc ok.20 je te 150 i budzi się około 12 na kolejne jedzonko, potem
        ok.3, potem ok. 4.... Mam już dość nocnego wstawania. Jest grubaskiem (waży
        8.800) więc nie chcę jej napychać kaszkami ani kleikami. Ni am innego saposobu
        na spanie??? Próbowałyście dawać w nocy wodę (ponoć można w ten sposób
        odzwyczaić malucha od jedzenia w nocy)...
        Help!
        O.
        • komika Re: Co na noc? 27.06.04, 21:33
          hejka!oczywiście!!!my mamy w pogotowiu herbatke z jabłka i melisy którą młoda
          uwielbia(bobovity od 5 miesiąca) a sama woda jest ble!!!i jak w nocy troche
          miałczy, to zaraz daję jej herbatke, a jak całą wypije to smoczka i dobranoc:)))
          pozdrawiam serdecznie!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka