Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    17.07.02, 19:04
    jak szukac pracy na stanowska asystenckie, czy mlodszych (analitkow,
    kontrolerow itd.........)??
    interesuje mnie praca w finansach, mam wiedze teoretyczna, brakuje ciagle
    praktyki.
    jak znalezc prace w ktorej moglabym sie "zpraktykowac"
    widze oferty pracy ale juz dla osob z doswiadczeniem :(((
    czy da sie rozpoczac prace i kariere bez znajomosci??????????
    Obserwuj wątek
      • Gość: Marios Re: jak?? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.02, 20:22
        charissa napisała:

> jak szukac pracy na stanowska asystenckie, czy mlodszych (analitkow,
        > kontrolerow itd.........)??
        > interesuje mnie praca w finansach, mam wiedze teoretyczna, brakuje ciagle
        > praktyki.
        > jak znalezc prace w ktorej moglabym sie "zpraktykowac"
        > widze oferty pracy ale juz dla osob z doswiadczeniem :(((
        > czy da sie rozpoczac prace i kariere bez znajomosci??????????

Oczywiście - wygrywając z 50 kandydatami w wyścigu szczurów, poznając
        wcześniej odpowiednie osoby, wyjeżdżając z kraju, lub - za kilka lat - jak się
        kondycja gospodarki poprawi...
        Przykre, ale prawdziwe.

Marios
        • charissa Re: jak?? 17.07.02, 21:22
          no wlasnie, czyli jednak bez znajomosci nie da sie
      • Gość: Pinek Re: jak?? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.07.02, 22:48
        Można jeszcze znalesc prace bez znajomosci.Szukaj tam, gdzie potrzebują do
        pracy na najwyzszych obrotach(bo jak zganic "swojego" kolesia).Nie powinnaś się
        przejmować tym, że dopiero skonczyłaś studia i śmiało poszukiwać zajęcia. Dla
        mnie przesiew na rozmowie kwalifikacyjnej to wyzwanie i mysle ze Ty podobnie
        musisz do tego podchodzic.Pomyśl, jak wielką bedziesz miec satyswakcje, jesli
        wlasnie to TY otrzymasz wakat, a nie tłumek konkurentów.
        Pozdrawiam - małolat co poczuł smak wygranej:)
        • charissa Re: jak?? 18.07.02, 18:11
          moze to i pocieszenie.
          gdzie szukac takich ofert??????????????????????????????????????
          UWAGA : CZYTAM GW, grzebie w necie itd....
          • Gość: Marios Re: jak?? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 18:41
            charissa napisała:

> moze to i pocieszenie.
            > gdzie szukac takich ofert??????????????????????????????????????
            > UWAGA : CZYTAM GW, grzebie w necie itd....

wśród znajomych ;)

Marios

P.S. A tak na serio - Internet, GW - to najlepsze media do szukania pracy. Ja
            szukałem za ich pośrednictwem - przydał mi się też jeden przewodnik po rynku
            pracy (Pracuj.pl). I dobrze napisane CV. Byłem na kilku rozmowach.
            Ostatecznie dostałem pracę, o której dowiedzałem się nieformalnym kanałem (od
            znajomka), podobnie jak inni kandydaci, którzy startowali na to stanowisko. I
            tak było około 200 osób. Przyjęto 4... Wcześniej ja przegrywałem, teraz ktoś
            inny przegrał... Life is brutal...
            • charissa Re: jak?? 18.07.02, 19:09
              i full of zasadzkas
        • Gość: Marios Re: jak?? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 18:44
          Gość portalu: Pinek napisał(a):

> Można jeszcze znalesc prace bez znajomosci.Szukaj tam, gdzie potrzebują do
          > pracy na najwyzszych obrotach(bo jak zganic "swojego" kolesia).Nie powinnaś
          się
          >
          > przejmować tym, że dopiero skonczyłaś studia i śmiało poszukiwać zajęcia.
          Dla
          > mnie przesiew na rozmowie kwalifikacyjnej to wyzwanie i mysle ze Ty podobnie
          > musisz do tego podchodzic.Pomyśl, jak wielką bedziesz miec satyswakcje,
          jesli
          > wlasnie to TY otrzymasz wakat, a nie tłumek konkurentów.
          > Pozdrawiam - małolat co poczuł smak wygranej:)

Smak wygranej jest piękny, lecz frustracja przy którymś tam z kolei odpaleniu -
          okropna... Warto jednak myśleć w tej pierwszej kategorii.

Marios
          • charissa Re: jak?? 18.07.02, 18:54
            hejeczka sklejeczka!!
            staram sie tak myslec.teraz pracuje, ale to tylko taka zapchaj dziura , ktora
            miala byc na chwile. Po praktyce zagranicznej, ktora odbywalam zaraz po
            studiach dostalam propozycje stalej pracy. Wrocilam tu do Polski, ale byly
            problemy potem otrzymianiem wizy , mimo ze mialam juz oficjalne pozwolenia na
            praceitd ( brakowalo meza i stadka bachorow, ktore by tu na mnie czekaly, bo
            nic mnie tu nie trzymalo)
            ta praca, ktora mam teraz miala byc na 3 miesiace, jest juz ponad rok :(((
            tylko, ze to nie ta dziedzina, w ktorej chce pracowac, nie ci ludzie, z ktorymi
            chce pracowac i nie te pieniadze, za ktore mozna pracowac.
            Wiec szukam i staram sie nie wpadac w depreche, ale czasami odpadam :(((
            • Gość: Marios Re: jak?? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 22:17
              charissa napisała:

> hejeczka sklejeczka!!
              > staram sie tak myslec.teraz pracuje, ale to tylko taka zapchaj dziura ,
              ktora
              > miala byc na chwile. Po praktyce zagranicznej, ktora odbywalam zaraz po
              > studiach dostalam propozycje stalej pracy. Wrocilam tu do Polski, ale byly
              > problemy potem otrzymianiem wizy , mimo ze mialam juz oficjalne pozwolenia
              na
              > praceitd ( brakowalo meza i stadka bachorow, ktore by tu na mnie czekaly, bo
              > nic mnie tu nie trzymalo)
              > ta praca, ktora mam teraz miala byc na 3 miesiace, jest juz ponad rok :(((
              > tylko, ze to nie ta dziedzina, w ktorej chce pracowac, nie ci ludzie, z
              ktorymi
              >
              > chce pracowac i nie te pieniadze, za ktore mozna pracowac.
              > Wiec szukam i staram sie nie wpadac w depreche, ale czasami odpadam :(((

Napisz z jakiego miasta jesteś i w jakiej działce interesuje Cię praca. Czy
              tylko finanse, czy też np. bankowość, ubezpieczenia, itp. Oczywiście podaj też
              maila. Może coś będę mógł pomóc.

Pozdrawiam,
              Marios
              • charissa Re: jak?? 18.07.02, 22:57
                Witaj Marios
                jakos tak pozytywnym mysleniem zawialo. Wlasnie zakleilam kolejne CV.
                Oczywiscie, ze sie uciesze z jakiejsc nowej podopowedzi, mozesz pisac na
                charissa@poczta.gazeta.pl
                Interesuje mnie praca w finansach, bo o tym mam najwieksze pojecie, ale jasne,
                ze bankowosc jest ok. To Cv bedzie wyslane do banku wlasnie. Ciagle jednak
                chodzi mi o liczenie, analizy itp ( dzial kredytowy, finansowy banku)
                Jezeli chodzi o ubezpieczenia to mam w tym doswiadczenia z pozycji najnizszej -
                i mam wielkie obrzydzenie ( no pieniazki w funduszach emerytalnych byly ok, ale
                nie ich zdobywanie) Niemniej jednak w ubezpieczeniach sie dzieje ( chociaz z
                tego co sie orientuje to ludzie wycofuja wklady,zawieszaja ubezp), ale ciekawe
                rzeczy dzieja sie w Warszawie, czyli w Glownych siedzibach - takie mam
                przynajmniej odczucia.
                Gdzie ma byc ta praca? - na Slasku. szczegolnie interesuje mnie region Bielska -
                Bialej.
                Mam wrazenie, ze tam jednak jest kicha :(
                czyli albo znajomosci albo zielona trawka :((
                Jednak za jakies nowe pomysly, podpowiedzi, pomoc bede wdzieczna !!!!!!!!!!

PS tak jeszcze jedno. Czy Twoim zdaniem fakt , ze Cv powinno raczej sie
                zmiescic na jednej stronie to takie wazne??
                Jedni mowia, ze powinno byc na jednej, ale CV - na dwie strony- mojej kolezanki
                bylo ceniane przez ekspera z firmy doradczej i nie wbudzalo zastrzerzen, wiec
                jak to twoimm zdaniem jest
                • Gość: Marios Re: jak?? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 23:27
                  Odpowiedź na maila.

charissa napisała:

> Witaj Marios
                  > jakos tak pozytywnym mysleniem zawialo. Wlasnie zakleilam kolejne CV.
                  > Oczywiscie, ze sie uciesze z jakiejsc nowej podopowedzi, mozesz pisac na
                  > charissa@poczta.gazeta.pl
                  > Interesuje mnie praca w finansach, bo o tym mam najwieksze pojecie, ale
                  jasne,
                  > ze bankowosc jest ok. To Cv bedzie wyslane do banku wlasnie. Ciagle jednak
                  > chodzi mi o liczenie, analizy itp ( dzial kredytowy, finansowy banku)
                  > Jezeli chodzi o ubezpieczenia to mam w tym doswiadczenia z pozycji
                  najnizszej -
                  >
                  > i mam wielkie obrzydzenie ( no pieniazki w funduszach emerytalnych byly ok,
                  ale
                  >
                  > nie ich zdobywanie) Niemniej jednak w ubezpieczeniach sie dzieje ( chociaz z
                  > tego co sie orientuje to ludzie wycofuja wklady,zawieszaja ubezp), ale
                  ciekawe
                  > rzeczy dzieja sie w Warszawie, czyli w Glownych siedzibach - takie mam
                  > przynajmniej odczucia.
                  > Gdzie ma byc ta praca? - na Slasku. szczegolnie interesuje mnie region
                  Bielska
                  > -
                  > Bialej.
                  > Mam wrazenie, ze tam jednak jest kicha :(
                  > czyli albo znajomosci albo zielona trawka :((
                  > Jednak za jakies nowe pomysly, podpowiedzi, pomoc bede wdzieczna !!!!!!!!!!
                  >
                  >
                  > PS tak jeszcze jedno. Czy Twoim zdaniem fakt , ze Cv powinno raczej sie
                  > zmiescic na jednej stronie to takie wazne??
                  > Jedni mowia, ze powinno byc na jednej, ale CV - na dwie strony- mojej
                  kolezanki
                  >
                  > bylo ceniane przez ekspera z firmy doradczej i nie wbudzalo zastrzerzen,
                  wiec
                  > jak to twoimm zdaniem jest

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka