Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

urlop na 2/3 etatu!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 13:53
    Jak to jest z tymi urlopami-jezeli ktos pracuje na 2/3 etatu-jego wymiar
    urlopu to 18 dni co daje 144 godziny w roku. Jezeli osoba ta pracuje dziennie
    5 i pol godziny to wychodzi ze powinna dostac 27 dni wolnych ???? Pomocy !
    Obserwuj wątek
      • Gość: mar Re: urlop na 2/3 etatu!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 14:03
        Nie 144 godziny rocznie a 96 godzin, bo 18*8*2/3. Udzielasz urlopu w godzinach -
        w tej sytuacji za jeden dzień urlopu odejmujesz od wymiaru 5,5 godziny. Za
        poza tym najniższy wymiar urlopu w tej chwili to 20 dni, nie 18.
        • Gość: kachna Re: urlop na 2/3 etatu!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 14:11
          po prostu troche to zagmatwalam: Pracownikowi przysluguje wymiar 26 dni urlopu-
          zatrudniony jest na 2/3 etatu czyli wymiar roczny wychodzi 18 dni(18*8h=144 h)
          czyli 144 h urlopu w tym przypadku daja 27 dni 16 godzin i 98 min :))))))wolnego
          jakis idiotyzm to jest-, do PIP nie moge sie dodzwonic dlatego prosze o pomoc
          • Gość: m. Re: urlop na 2/3 etatu!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 15:07
            "mar" ma rację, nie przeliczaj na dni tylko na godziny. Przecież tak naprawde
            to tej osobie należa się 26 dni tylko, że po 5,5 godziny (dlatego wychodzi 18
            po 8h). Odejmując urlop odejmuj godzinowo, wtedy Ci się zgodzi. Rozumiem Twoj
            problem bo sama dlugo do tego dochodziłam i też mialam problem z tym ze po
            przeliczeniu na dni wychodzilo wiecej do wykorzystania niz zwyklemu
            pracownikowi. Powodzenia.
      • microprofesor Re: urlop na 2/3 etatu!! 15.06.05, 15:16
        To zależy, czy pracujesz codziennie (po 2/3 godzin), czy 2/3 dni roboczych w
        miesiącu.
        Jeśli pracujesz codziennie (tak, jakby na cały etat, ale mniejszą liczbę godzin
        dziennia) przysługuje Ci 26 dni urlopu (lub zależnie od Twojego nabytego
        wymiaru urlopowego).
        Jeśli pracujesz mniejszą liczbę dni (np. 3 dni w tygodniu, 3/5 etatu),
        przysługuje Ci 26 x 3/5 = 16 dni urlopu w roku.

Kiedyś miałem podobny problem ;-)
        Pzdr.
        uProfesor
        • Gość: kachna Re: urlop na 2/3 etatu!! IP: *.kalisz.mm.pl 15.06.05, 18:11
          Wielkie dzieki za wyjasnienia-w koncu zrozumialam. Troche mi to zajelo:) Albo
          ja jestem tepa albo za bardzo to skomplikowali.
          Pozdr
          • Gość: m. Re: urlop na 2/3 etatu!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 10:55
            nie jestes tępa tylko to jest pokomplikowane, no chyba ze ja też jestem tępa ;-)
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka