charissa 01.08.02, 15:42 czy na CV i na liscie motywacyjnym musi ( powinien ) byc wlasnoreczny podpis aplikanta??? czy na liscie ma byc podpis wydrukowany, czy rowniez wlasnoreczny, czy tylko wlasnoreczny??? Bo juz sie gubie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
looker1 Re: wlasnoreczny podpis 02.08.02, 11:54 Moim zdaniem list motywacyjny powninien być podpisany własnoręcznie. To logiczne i eleganckie (pomyśl o listach z różnych instytucji, które otrzymujesz - własnoręcznie podpisany list przez prezesa/kierownika itp. jest po prostu bardziej wiarygodny i uprzejmy wobec klienta/odbiorcy niż formułka typu Prezez Zarządu). Jeśli chodzi o wydrukowanie imienia i nazwiska, sądzę, że jeśli Twój podpis jest czytelny (imię i nazwisko) wystarczy tylko odręczna wersja. A jeśli podpisujesz się tzw. parafką to lepiej wydrukuj imię i nazwisko a nad nim podpisz się własnoręcznie. CV nie wymaga podpisu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
charissa Re: wlasnoreczny podpis 02.08.02, 13:39 a gdzie powinna byc formulka o przetwarzaniu danych??? jezeli jest na CV to chyba trzeba by ja podpisac Odpowiedz Link Zgłoś
palabra Re: wlasnoreczny podpis 02.08.02, 14:53 charissa napisała: > a gdzie powinna byc formulka o przetwarzaniu danych??? > jezeli jest na CV to chyba trzeba by ja podpisac Ja zawsze dopisuję tę formułkę drobniejszą czczionką na dole w CV (dodawanie jeszcze jednej kartki z tylko jednym zdaniem wydaje mi bez sensu)i podpisuje odręcznie, tak wiec Cv, podobnie jak LM mam podpisany. Ale też mam pytanie- co zrobić z podpisywaniem tego oswiadczenia o prztwarzaniu danych jak całą aplikację wysyła się mailem? Podpisywać normalnie czczionką, skanować podpis??? Czy to wogóle jest ważne? Odpowiedz Link Zgłoś
charissa Re: wlasnoreczny podpis 02.08.02, 16:37 no ja mam tak jak ty. formulke pod CV i pod tym podpis, list tez mam podpisany. gdy wysyla sie papiery mailem, nie trzeba skanowac podpisu ( to juz wiem od ekspeta - head huntera ). Nie eksperta stad!!! Odpowiedz Link Zgłoś
charissa Re: wlasnoreczny podpis 02.08.02, 16:37 no ja mam tak jak ty. formulke pod CV i pod tym podpis, list tez mam podpisany. gdy wysyla sie papiery mailem, nie trzeba skanowac podpisu ( to juz wiem od ekspeta - head huntera ). Nie eksperta stad!!! Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_c_h_a Re: wlasnoreczny podpis 07.08.02, 09:22 a ten temat masz w poniedzialkowym dodatku gazety Wyborczej PRACA. a jesli nie masz gazety to napisz - normalnie drukujesz podpis - tak jak caly tekst listu jelsi zaprosza Cie na rozmowe powinni Cie poprosic o zlozenie odrecznego podpisu Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_c_h_a Re: wlasnoreczny podpis 07.08.02, 09:25 oczywiscie mialam na mysli wysylanie papiero mailem jesli wysylam tradycyjna poczta lub wreczam komus osobiscie (tez drukuje) to robie wieksaz przerwe miedzy "z powazaniem" a "nazwiskiem i imieniem" i podpisuje sie recznie Odpowiedz Link Zgłoś