Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gdzie jest RIFUN ?

IP: *.wsz-pou.edu.pl 20.09.01, 17:50
    No właśnie, gdzie jest Rifun?

Czekamy i czekamy, a tu nic.
    Może mu potrzeba naszego wsparcia?
    A swoją drogą śledząc Przypadki dyrektora Buraka dało się zauważyć bardzo
    liczne i międzynarodowe grono wiernych czytelników.
    Myślę, że możemy spróbować pokazać jak to grono jest wielkie i że może liczyć
    na nasze wirtualne wsparcie moralne.
    Co o tym myślicie?
    Obserwuj wątek
      • civic_vtec 2. Tworzymy liste... 20.09.01, 18:00
        wiernych czytelniczek i czytelnikow RIFUNA.
        Wpisuje sie jako drugi.

Pozdrawiam - vtec
        • Gość: MK Re: 2. Tworzymy liste... IP: 217.153.88.* 20.09.01, 18:14
          Marcyś pozdrawia wszystkich i się wpisuje jako trzeci na listę poparcia dla
          RIFFUN'a!
          • Gość: Anonim Re: 2. Tworzymy liste... IP: *.mimuw.edu.pl 20.09.01, 19:01
            Ja tez!
            • Gość: Ira Re: 2. Tworzymy liste... IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.09.01, 23:29
              Czuję się szczególnie uprawniona, bo pierwsza zauważyłam i wsparłam RIFUNA. Ale
              czy nie za dużo wymagamy - przecież kazdy może mieć albo inne zajęcia, albo
              zniżkę nastroju, albo sto innych powodów dla których nie zawsze jest w
              rewelacyjnej formie. A może RIFUNOWI najnormalniej w świecie znudziła się ta
              ciekawa skądinąd zabawa. A może ma ciekawsze propozycje (vide: apel Redakcji).
              Ja uzbroiłam się w cierpliwość. Myślę, że przynajmniej da znać, co zamierza...?
              RIFUN, dasz znać, co zamierzasz? :-)
              • Gość: Al Bundy Re: 2. Tworzymy liste... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.01, 00:26
                Czekamy na kolejny treściwy comeback!
                • Gość: wiwka Re: 2. Tworzymy liste... IP: *.*.*.* 21.09.01, 12:27
                  Następna fanka rifunowej opowieści.
                  • anonim_ka Re: 2. Tworzymy liste... 12.11.03, 11:50
                    Rifunnnnnnnnnnn usychamy bez Ciebie!!!!!!!!!
      • Gość: Alcest Re: Gdzie jest RIFUN ? IP: 172.16.0.* / *.minrol.gov.pl 21.09.01, 12:33
        Dopisuję się jako wierny fan.

P.S. Może to Burak zdemaskował w końcu Rifuna, dopadł go i rozjechał swoim
        PKS-em? Odpukać... :-))
        • Gość: LordRene Re: Gdzie jest RIFUN ? IP: *.pomorzany.v.pl 13.09.04, 14:30
          Ten opis przypomina mi pewna firme na s. SONION!!!! PELNO TAM TAKICH BURAKOW!!!
      • Gość: MKG67 Re: Gdzie jest RIFUN ? IP: *.sggw.waw.pl 21.09.01, 14:44
        No to ja sie dopisuje pod numerem 9 (jesli dobrze policzylem)

pzdr
        • Gość: kiciaf Re: Gdzie jest RIFUN ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.01, 08:36
          W związku z długotrwałą nieobecnością Rifuna na forum jawią mi się następujące
          wizje:

1.Widmo Rifuna rozszrpywanego na strzępy przez dyr.Buraka w szale
          odstresowania. Odstresowuje się Burak nie Rifun.
          2.Rifun w kaftanie bezpieczeństwa przykuty do kaloryfera usiłuje zrobić sobie
          krzywdę uderzająć głową w mur i krzyczący "ja tego dłużej nie wytrzymam"
          3.Oszalały Rifun popadający w katatonię, cichutko buja się na krzesełku
          całkowiecie odizolowany od świata zewnętrznego.
          4.Rozpędzony nowy PKS z Burakiem za kierownicą goni uciekającego Rifuna.
          5.Dyr.Burak wyrzuca Rifuna z pracy gwałtownie i z hukiem, Rifun nie ma czasu
          pożegnać się z czytelnikami ani nie może kontynuować opowieści dopóki nie
          znajdzie nowej pracy z dostępem do internetu.
          6. Inne pomysły?

• Gość: pingu Re: Gdzie jest RIFUN ? IP: *.customer.be.colt.net 22.09.01, 19:32
            > Inne pomysły? >

Moim pomyslem jest rozoczecie drugiej dziesiatki listy wiernych fanow. I mam
            nadzieje, ze RIFUN w dobrym zdrowiu ukonczy swoja opowiesc, a potem znajdzie inna
            ciekawa prace i zapomni z wolna o koszmarze.

• civic_vtec Numerujcie zgloszenia w temacie postow - nastepny 11 22.09.01, 19:37
        Po prostu bedzie latwiej liczyc.
        Probowalem tak zaczac (2.) ale nie chwycilo bez wyjasnienia

Pozdrawiam - vtec
        • Gość: tehanu jestem fanką nr 11 IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 24.09.01, 23:28
          Tyle się dzieje na świecie , mam nadzieję że Rifun jeszcze żyje?
          • Gość: Hubert Fan 11 IP: 191.1.1.* 25.09.01, 14:25
            Poczytalo by sie kolejne odcinki
            • Gość: monika Re: Fan 11 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.01, 14:34
              Razem ze znajomymi z pracy czekamy na kolejne odcinki. Kilka razy dziennie
              sprawdzam czy Rifun zamieścił dalszy ciąg Buraka i nic.
              RIFUN!!!!!!!!
              Gdzie jestes!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: Halina W Re: Fan 16 IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 25.09.01, 17:29
                Dlaczego wszyscy chca byc nr 11? ;-)
                Ja tam moge byc 16...
                Pozdrowienia
                Halina
      • Gość: Halina W Re: Gdzie jest RIFUN ? Fan nr 15 IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 25.09.01, 20:45
        Uups, zle policzylam - jestem numerem 15.
        Sorry.
        • Gość: kiciaf Re: Gdzie jest RIFUN ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.09.01, 08:29
          Rifun daj znak życia !!!!
          To już ponad 10 dni milczenia. Żadna delegacja nie trwa tak długo.
          Nie zostawiaj nas - skręca nas z ciekawości co było dalej.
          Czekamy.
          • Gość: Gregor Re: Gdzie jest RIFUN ? IP: 212.160.90.* 27.09.01, 14:56
            Obu tylko sie nie okazlao ze Rifuna wylali :(((((( i nie ma dostepu do sieci.
            A moze wlasnie sobie kupil nowego PKSa i rozjezdza nasze sfatygowane
            drogi:)))))))

• wpich Re: Gdzie jest RIFUN ? Fan nr 18 09.02.02, 15:07
          Proponuję zrzutkę na komuter i łącze dla Rufina!
          To pewne, że Burak go nakrył. Wątpliwe aby zrozumiał ale jeśli nie zrozumiał to
          tym gorzej. Tym bardziej poczuł się urażony.
          RUFIN! podaj numer konta!
          • Gość: Lolla3 Re: Gdzie jest RIFUN ? Fan nr 19 IP: *.chello.pl 14.05.02, 22:11
            RIFUN to facet. Kobieta by tak nie pisała, chociaż fajnie, że zauważa, jak się
            Boorack dostawia do babek (konkurencja czy co?). Myślę, że to RIFUN w napadzie
            szału rozwalił Buraka swoją corvettą i teraz zamknęli go w kiciu (wyjdzie za
            parę miesięcy, bo to była niska szkodliwość społeczna) ;-)))
      • Gość: Burack K..wa RIFUN gdzie jestes? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 07.02.02, 21:45
        K...wa, RIFUN jak nie napiszesz k..wa nastepnej jeb...ej czesci to napewno
        rozjade cie k..wa PEKAESEM
        Prezes
        • Gość: Wan Re:RIFUN gdzie jestes? IP: *.inet.com.pl 13.04.02, 11:27
          Co się dzieje z Rifunem? Kto wie?
      • Gość: Forecast Re: Gdzie jest RIFUN ? chyba 21 IP: GBPLPROXY:* / *.pepsico.plusnet.pl 24.04.02, 19:51
        Niesamowite. Albo Rifun poszedl na uklad z wydawnictwem, albo Burak odcial
        internet calej miejscowosci (dla oszczednosci).
      • Gość: marce Re: Gdzie jest RIFUN ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.02, 21:44
        Rifun szuka pracy gdyz Burak rozwalił firme
      • aniela_ Re: Gdzie jest RIFUN ? 25.04.02, 09:08
        przepraszam nowa jestem. kto to rifun i czy mozna mu ufac ?
        • erie Re: Gdzie jest RIFUN ? 25.04.02, 16:16
          aniela_ napisał(a):

> przepraszam nowa jestem. kto to rifun i czy mozna mu ufac ?

Otoz Rifun to.... e co ci bede tlumaczyl dowiedz sie sama i ocen. Szukaj
          watku:www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
          dzial=0511&forum=279&wid=104037&aut=+RIFUN&aid=104037 lub gdu to nie zadziala to
          szperaj w poszukiwaniu watku Przypadki dr Buraka lub Przypadki Dr Buraka wersja
          ciagla.
          Gwarantuje przedni ubaw!!!!
          Pozdr
      • erie Re: Gdzie jest RIFUN ? 25.04.02, 16:26
        Tak, pewnie masz racje Rifun albo szuka nowej pracy albo dogadal sie z Gazeta i
        ta obiecala mu odsyp w zamian za publikacje i pewnie warunkiem tejze publikacji
        jest nieumieszczanie dalszego ciagu na Forum. Ale to chyba dobrze dla Rifuna :-
        ) ale gorzej dla nas zwyklych wielbicieli gdyz ten odcial nas od zrodla prozy w
        jakze zajmujacym momencie.
        A swoja droga zastanawiscie sie kim jesst Rufin w tej Firmie, trzeba przyznac
        ze niezle "ukryl" swoja osobe w tresci tak ze nawet trudno sie domyslec jakiej
        plci jest domniemany RUFIN jako pracownik w formie Dr (o przepraszam ) Prezesa
        Buraka. Ja osobiscie stawialbym ze jest kobieta, przedstawiciel handlowy ??
        nieee, A moze jest kims opisywanym przez siebie np. Wojtkiem albo nawet samym
        Bogiem??
        Co wy na to?
        • Gość: marcee erie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.02, 12:27
          mysle ze to wszystko co pisał Rifun to jest tylko...fikcja literacka
      • Gość: nowa_fanka Re: Gdzie jest RIFUN ? IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.03, 15:28
        Dopiero teraz odkryłam wątek o Dyr. Buraku i dopisuję się do grona fanów. Nie
        sądzę, że jest to fikcja - na ogół życie przerasta wszystkie scenariusze.
        Biedny Rifun został pewnie zredukowany (wraz z całą filią, jak należy się
        domyślać) i ma pewnie inne sprawy na głowy niż zajmowanie się byłym szefem...
      • anahella Re: Gdzie jest RIFUN ? 23.01.03, 20:32
        Dopisuje sie do listy fanow, numer... eeee.... nie wiem ktory:). A wedlug mnie
        Rifun byl pracownikiem firmy, mysle ze sie w historii opisal, stawiam ze jest
        facetem, ze stracil prace (Buraki trudno wyplenic), moze nie miec kompa w domu
        albo oszczedza na dostepie do internetu. Burak natomiast jest koloryzowana
        postacia znana mu in real. Mysle ze nasz ulubiony bohater jest zlepkiem plotek,
        wnikliwych obserwacji i wyobrazni autora, i - co najwazniejsze jego ostrego,
        ale jakze lekkiego piora. Pozdrawiam
        • Gość: Ewa Re: Gdzie jest RIFUN ? IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 16:09
          ja tez niedawno przeczytalam "Przygody Dyr. Buraka" i chcialabym sie dopisac do
          grona wiernych fanów Rufina i chciałabym aby autor "Przygód..." napisal cd lub
          chociaż zakończenie!!(Bo tak czekać w niepewności)
          • Gość: Ewa Re: Gdzie jest RIFUN ? IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 16:21
            przepraszam mialo byc Rifun a nie Rufin :)
            • moriak To ja bede juz 25 15.02.03, 02:58
              O jak to fajnie, że jeszcze znalazl sie jakis watek o Rifunie.
              Dopisuje się na fana nr...eee...
              Wychodzi mi tak:
              Forecast 21
              nowa_fanka 22
              anahella 23
              Ewa 24
              Więc ja jestem 25

civic_vitec ma slusznego - numerujcie w naglowkach.

Moze ktos wyda legitymacje czlonkowskie i jakis fanzin? ;-)
      • moriak MIEDZYNARODOWY DZIEN RIFUNA 15.02.03, 03:03
        Zaproponowalem to juz w oryginalnym watku o Buraku, ale dam i tu.

Co byście powiedzieli na takie świeto?
        Mogloby wypadac w dniu napisana przez Rifuna pierwszego posta o Buraku,
        czyli 09-08-2001.

Uczcilo by sie go przy salatce z burakow i secie ;-)
        • Gość: XENON Re: MIEDZYNARODOWY DZIEN RIFUNA IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 19:28
          Dopiero teraz odkryłem wątek o dyr. buraku - rewela!

RIFUNIE - dziekuję bardzo!
        • Gość: Alina Re: MIEDZYNARODOWY DZIEN RIFUNA IP: *.nas12.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 22.08.03, 19:08
          Popieram.Jest to takze dzien moich urodzin wiec na pewno nie zapomne
          • kiciaf Re: MIEDZYNARODOWY DZIEN RIFUNA 14.09.04, 18:30
            no i prosze doczekałam się...
            chociaż wolałabym zeby to rifun zakończył tę historię.
        • Gość: [8BZ] Val Re: MIEDZYNARODOWY DZIEN RIFUNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 07:07
          Wspaniałowy tekst buraczany, muszę powiedzieć, że forum odkryłam dopiero po
          publikacji w gazecie, niesłychane, pozdrawiam wsiech a najbardziej RIFUNA,
          niech mu się wiedzie na państwowoej posadzie i oby sam ne zburaczał (co jak sam
          przyznał i jego tknęło) :)))
          • Gość: Bettina Re: MIEDZYNARODOWY DZIEN RIFUNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 10:03
            ja miałam jakiś znak z niebios i na dzień przed publikacja zajrzałam na
            DILBERTOZA i zaczęłam swoją edukację od innej powieści dot. przygód P. Zbyszka
            ( autor szczur biurowy) tam znalazłam link na Buraka. Ale cała ta historia jest
            na tyle niesamowita że dopiero teraz odżyła - ja mam pytanie do autora artykułu
            z GW- dlaczego dopiero teraz? Jak odnaleźliście Rifuna ? I czy on nie mógłby tu
            zajrzec na chwilę? Myślę że wszyscy strasznie na niego czekamy!!
      • Gość: rayus Re: Gdzie jest RIFUN ? IP: *.arcor-ip.net 19.09.04, 17:16
        Czy Rifun nie jest owym Wujkiem (o ktorym tak naprawde niewiele pirze)???
      • Gość: prostaczek Re: Gdzie jest RIFUN ? IP: *.dsl.pipex.com 19.09.04, 22:39
        heh .... lepiej pozno niz wcale, ale stalem sie fanem za duze slowo, mniejsego
        nie znam, no tak poprarcia RIFUN'OWI CHYBA NIE POTRZEBA, sam sobie pomogl, jak
        kazdy inteligentny i spoztrzegawczy czlowiek, Burak a malo ich?

Swieto Buraka? Toz to jakiez straszne nieporozumienie. Nie popieram swiat
        buraka...

Konkurs na najwiekszego Dyr Buraka?

Ale jak oceniac?

...

A nie kazdy Burak mam farta trafic na swojego Rifuna ...

Ale moze to i lepiej?

pozdrawiam
      • Gość: aryan Re: Gdzie jest RIFUN ? IP: 62.233.231.* 22.09.04, 23:32
        adres strony tej firmy www.schopa.pl/main.htm
        • Gość: RFN Re: Gdzie jest RIFUN ? IP: *.pool.mediaWays.net 25.12.04, 12:03
          RiFuN wydrukowalem sobie twoje dzielo
          w formacie A5 i czekam niecierpliwie
          na dalsze czesci!

jezeli nie masz natchnienia zeby dalej
          pisac-bo juz tam nie pracujesz, proponuje
          dokonczyc dzielo przy pomocy fantazji
          i wydac kompletna ksiazke, tak jak to
          zrobil "szczur", no i...
          pomysl o pieniazkach...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka