Gość: mrX IP: 2.4.STABLE* / *.teleton.pl 05.09.02, 20:58 CZY MOŻNA PRZEWIDZIEĆ NA JAKI ZAWÓD BĘDZIE ZAPOTRZEBOWANIE ZA 10 LAT ????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: trabant Re: JAKI ZAWÓD MA PRZYSZŁOŚĆ ???? IP: *.lodz.dialog.net.pl 06.09.02, 17:17 w tym kraju ŻADEN zawód przyszłości nie ma!!!!! Zmykaj stąd czem prędzej chłopie na zachód! Wszystko jest tak skorumpowane, "góra" cały czas kradnie. Za 10 lat to będzie najbardziej nędzny kraj w całej Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr X odp IP: 2.4.STABLE* / *.teleton.pl 07.09.02, 11:50 Masz racje (niestety) że w tym kraju to nie ma przyszłości !!! Ja planuje wyemigrować do niemiec i tam już pozostać gdyż w polsce nie widze dla siebie przyszłości, no chyba że nasz kraj sie diametralnie zmieni (w co niebardzo wierzę). Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
mamosz Re: odp 07.09.02, 22:04 Własnie, jak wszyscy wyjedziecie to kto zmieni ten kraj ,ta garstak emerytów,ktorzy go już raz rozp....rzyli? Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: odp 07.09.02, 22:17 O, dobry wieczór Pani! Zgadzam się za Panią ale jakie propozycje ma nasza kochana ojczyzna dla młodzieży (mało cierpliwej, niestety)? Jeszcze z 15-20 lat rządów ludzi z komuną w życiorysie? Trochę kiepska perspektywa, nieprawdaż? Ja się nie dziwię, że można wątpić. A co jeśli nawet w 2004 okaże się że Polska w UE w 2008? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr X Re: odp IP: 2.4.STABLE* / *.teleton.pl 08.09.02, 15:20 Przynajmniej ci emeryci będą mieli prace :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: odp IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.02, 11:09 Szanowny mrX odpowiem Ci krótko, Ty ze swoją ortografią to naprawdę uciekaj z tego kraju. Kariery to Ty tu nie zrobisz, chyba że przy łopacie. Podejrzewam jednak, że Twoje aspiracje sięgają jednak wyżej. Na zachodzie masz szansę zostać pucybutem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z zachodu Re: JAKI ZAWÓD MA PRZYSZŁOŚĆ ???? IP: *.ipt.aol.com 11.09.02, 19:27 Jesli myslisz za na na zachodzie to "dostaniesz" ale co...Jestes jeszcze za glopi aby to zrozumiec. Ja tu jestem tyle lat i co ...dostalem...ha ha ha Moze sie wrescie nauczycie pracy..prawdziwej...ha ha ha Gość portalu: trabant napisał(a): > w tym kraju ŻADEN zawód przyszłości nie ma!!!!! Zmykaj stąd czem prędzej > chłopie na zachód! Wszystko jest tak skorumpowane, "góra" cały czas kradnie. > Za 10 lat to będzie najbardziej nędzny kraj w całej Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scoobiedoo Re: JAKI ZAWÓD MA PRZYSZŁOŚĆ ???? IP: *.lodz.dialog.net.pl 13.09.02, 10:38 Gość portalu: z zachodu napisał(a): > Jesli myslisz za na na zachodzie to "dostaniesz" ale co...Jestes jeszcze za > glopi aby to zrozumiec. Ja tu jestem tyle lat i co ...dostalem...ha ha ha > Moze sie wrescie nauczycie pracy..prawdziwej...ha ha ha Może dostałeś własnie to na co sobie zapracowales - moze nie nauczyles sie jeszcze prawdziwej pracy chlopie....... przykro mi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Denis Re: JAKI ZAWÓD MA PRZYSZŁOŚĆ ???? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.09.02, 14:14 Chyba dziadek śmietnikowy, lub babcia śmietnikowa. Trzeba jednak uważać bo w tych zawodach istnieje olbrzymia konkurencja, biznesmeni i bizneswomen pracujący w tych zawodach ostro walczą o swoje terytoria. Za około 5 lat będzie to jedyny zawód pozwalający zdobyć pożywienie. Nie jest to jednak takie pewne, gdyż jak większość obywateli zacznie pracować w tym zawodzie to może zabraknąć odpadków. Nie wiadomo również jak zareaguje Ministerstwo Finansów RP i czy nie wprowadzi VAT i Akcyzy na znalezione odpadki, może to zniszczyć tak dobrze zapowiadającą się gałąź Polskiego Przemysłu Recyclingowego. Podsumowując myślę że nie masz się co martwić z wyborem zawodu, możesz się uczyć w kierunku jaki najbardziej cię interesuje, musisz jednak trochę więcej zacząć się uczyć chemi, gdyż pomaga to w odróżnianiu odpadów śmietnikowych. Pozdrawiam gorąco Janusz -> leon@hej.luzik.pl Jak ktoś potrzebuje administratora sieci na Linuxie, Win lub projektu sieci, itp. To jestem do dyspozycji, ukończyłem właśnie Politechnikę na Wydź. Inżynierii Procesowej Materiałowej i Fizyki Stosowanej na PCZ i pomimo moich poszukiwań niemałej wiedzy ;-) z zakresu automatyki, informatyki, metalurgii, przeróbki plastycznej, chemii itp. również praktycznej ich znajomości, programowania w C++ Builder, Delphi i innych, znajomości jęz niemieckiego, angielskiego w zakresie dokumentacji technicznej NIKT nie chce mnie zatrudnić, Nikt w trakcie rozmów kwalfikacyjnych nie sprawdza moich umiejętności które zawarte są w CV. Obecnie pozostaje mi jedynie emigracja, i olanie tego dobrobytu jaki zgotowali nam Kretyni z różnych "Partii politycznych" quasi mafia (gdzieś pisało że dlatego quasi bo z mafią włoską to podobieństwa nie ma żadnego-> zwykłe kałmuki) O ... przepraszam ostatnio dostałem propozycje pracy w pewnym upadającym zakładzie, ale wypłaty pracownicy tam już od Lutego nie otrzymują, pewnie dlatego się miejsce zwolniło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: JAKI ZAWÓD MA PRZYSZŁOŚĆ ???? IP: *.acn.waw.pl 06.09.02, 17:47 Gość portalu: mrX napisał(a): > CZY MOŻNA PRZEWIDZIEĆ NA JAKI ZAWÓD BĘDZIE ZAPOTRZEBOWANIE ZA 10 LAT ????? 1.złodziej 2.oszust 3. nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: JAKI ZAWÓD MA PRZYSZŁOŚĆ ???? IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 06.09.02, 22:45 To zrozumiałe. Ale ja nie pytałam o to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vide Re: JAKI ZAWÓD MA PRZYSZŁOŚĆ ???? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.09.02, 23:46 ty wogole nie pytałaś chyba że wczesniej byłaś mr x :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: JAKI ZAWÓD MA PRZYSZŁOŚĆ ???? IP: *.acn.waw.pl 11.09.02, 22:06 Gość portalu: ala napisał(a): > To zrozumiałe. > Ale ja nie pytałam o to. to powtórz o co pytałaś bo nie mogę znaleźć Twojego pytania:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: JAKI ZAWÓD MA PRZYSZŁOŚĆ ???? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.02, 21:49 skorumpowany urzędnik Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: JAKI ZAWÓD MA PRZYSZŁOŚĆ ???? 07.09.02, 00:01 Jak masz dar prekognizji to może tak:) Będzie się opłacało dobre wykształcenie i znajomośc języków obcych, tak jak teraz i z takiej gliny można ew. ulepic "coś". A co, to juz kwestia predyspozycji i wyborów ind. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vide Re: JAKI ZAWÓD MA PRZYSZŁOŚĆ ???? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 14:15 alfalfa napisał: > Jak masz dar prekognizji to może tak:) Będzie się opłacało dobre wykształcenie > i znajomośc języków obcych, tak jak teraz i z takiej gliny można ew. > ulepic "coś". A co, to juz kwestia predyspozycji i wyborów ind. > pzdr. jeśli masz wyzsze i znasz jezyki to nie bedzie problemu, oczywiscie teraz jest recesja i bezrobocie jest wyższa a prace trudniej znaleźć, ale poczekaj 2-3 a bedzie znowu jak kilka lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zezulec Re: JAKI ZAWÓD MA PRZYSZŁOŚĆ ???? IP: *.chello.pl 07.09.02, 16:16 Grabarz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki Pośrednik ! zawsze jest, był i będzie na TOPIE. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.02, 20:30 Każdy mądry z czasem staje się pośrednikiem, ci zarabiają najwięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: JAKI ZAWÓD MA PRZYSZŁOŚĆ ???? IP: *.dyn.optonline.net 09.09.02, 01:46 Bez zartow-to prostytucja zawsze bedzie dobrym zawodem.Tak bylo od wiekow wiekow i tak zawsze bedzie,hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiwor Re: JAKI ZAWÓD MA PRZYSZŁOŚĆ ???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.09.02, 17:12 Moje typy to: 1.śmieciarz 2.wspomniany grabarz 3.robotnik budowlany Ale się uczcie w tych zawodach wyższe wykształcenie nie będzie przeszkadzać:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M&L Re: JAKI ZAWÓD MA PRZYSZŁOŚĆ ???? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.09.02, 18:42 Piekarz ewentualnie kucharz. Odpowiedz Link Zgłoś
roanbu Re: JAKI ZAWÓD MA PRZYSZŁOŚĆ ???? 15.09.02, 16:37 Gość portalu: M&L napisał(a): > Piekarz ewentualnie kucharz. ORAZ, O TYM ZAPOMNIAŁEŚ/ŁAŚ - NAJSTARSZY ZAWÓD ŚWIATA! Odpowiedz Link Zgłoś
beciapaw Re: JAKI ZAWÓD MA PRZYSZŁOŚĆ ???? 15.09.02, 17:44 o tak! córy koryntu! szkoda, że jestem puszysta i nie mam tego w swojej mentalości, nie byłabym przynajmiej bezrobotna! roanbu napisał: > Gość portalu: M&L napisał(a): > > > Piekarz ewentualnie kucharz. > > ORAZ, O TYM ZAPOMNIAŁEŚ/ŁAŚ - NAJSTARSZY ZAWÓD ŚWIATA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: JAKI ZAWÓD MA PRZYSZŁOŚĆ ???? IP: *.osmez.eu.org / *.gazeta.pl 15.09.02, 16:44 Gość portalu: mrX napisał(a): > CZY MOŻNA PRZEWIDZIEĆ NA JAKI ZAWÓD BĘDZIE ZAPOTRZEBOWANIE ZA 10 LAT ?????> 1.mechanik samochodowy 2.sprzątaczka / śmieciarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: JAKI ZAWÓD MA PRZYSZŁOŚĆ ???? IP: 212.244.78.* 15.09.02, 19:21 Z calym szacunkiem dla pytania. I niech ktos udowodni, ze tak nie jest. 1. Przedsiebiorca prowadzacy zaklad pogrzebowy 2. Prostytutka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annm Re: JAKI ZAWÓD MA PRZYSZŁOŚĆ ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.03, 08:15 Z tym przedsiębiorcą pogrzebowym to nie do końca bym się zgodziła. Za 10 lat może być ich za dużo..... i będą bardzo cieńko przędli.... wręcz popadają..... W takim np. Wrocławiu..... (600 tyś. mieszkańców) jest obecnie 30 (trzydzieści) Zakładów pogrzebowych...... i ciągle ich przybywa....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "28 Re: JAKI ZAWÓD MA PRZYSZŁOŚĆ ???? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.02, 22:22 Moim zdaniem - Kurwa - niezależnie na jakim stanowisku. Nie na darmo trudzono się, aby normalni w Polsce zginęli lub wyemigrowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M&L Re: JAKI ZAWÓD MA PRZYSZŁOŚĆ ???? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.09.02, 00:29 Top Ten: 1.Polityk* 2.Urzednik* 3.Aktor** 4.Sportowiec** 5.Robotnik 6.Grabarz 7.Kucharz 8.Piekarz 9.Mechanik 10.Sprzątaczka oraz: śmieciarz, prostytutka, złodziej, oszust _______________________________________________________________________ * zwłaszcza skorumpowany ** występujący w telewizji jako prezenter lub prowadzący teleturnieje PS. Zapomniałem jeszcze dodać że media to czwarta władza (albo nawet i trzecia) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: JAKI ZAWÓD MA PRZYSZŁOŚĆ ???? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.03, 14:23 Siedzę i tak poważnie się zastanawiam, nad tym zawodem, bo mój wogóle nie istnieje w katalogu. Patrzę i łzy mi ciekną ze śmiechu, jak widzę Twoje propozycje. Dzięki są boskie. Zostanę grabarzem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: JAKI ZAWÓD MA PRZYSZŁOŚĆ ???? IP: *.tele2.pl 20.09.02, 15:36 1)przedstawiciel handlowy 2)sprzatacz(ka) 3)niania 4)opiekun(ka) do osob niepelnosprawnych (troche ich tu przyjedzie, bo tanio). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: JAKI ZAWÓD MA PRZYSZŁOŚĆ ???? IP: *.proxy.aol.com 24.09.02, 04:43 Gość portalu: gosc napisał(a): > 4)opiekun(ka) do osob niepelnosprawnych (troche ich tu przyjedzie, bo > tanio). Czy moglbys mi wytlumaczyc. co masz na mysli piszac "tanio". Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady prezes 20.09.02, 22:49 zdecydowanie prezes, ten zawod zawsze jest w cenie. jak jest hossa na rynkach to (oczywiscie ZAWSZE za sprawa prezesa chocby nic nie robil) prezes dostaje premie. jak jest bessa i prezes polozy firme (oczywiscie zawsze z powodow obiektywnych ma sie rozumiec, bo prezes sie nie myli) to nawet jest bardziej cenny i do cv wpisuje crisis mgmt ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gearbox Re: JAKI ZAWÓD MA PRZYSZŁOŚĆ ???? IP: *.lodz-retkinia.sdi.tpnet.pl 14.02.03, 12:00 Tak napoważnie, bo sporo było już śmiechu w tym wątku... Ktoś kto jest w stanie przewidzieć, co się będzie działo na rynku pracy (albo dowolnym innym) to jest mistrz i Małgorzata, Harry Poter, rycerz Jedi i Musashi Miyamoto w jednym! Jeżeli ktoś to potrafi, to właśnie ma w ręku najlepszy fach wszechczasów. Patrząc na rynki zachodnie, które są tradycyjnie o sporo lat rozwoju przed nami przychodzi mi do głowy tylko jeden opis osoby potrzebnej pracodawcom teraz i za 10 lat: wszechstronnie wykształcona, inteligentna, ambitna, elastyczna, pracowita ... Oczywiście to nie daje wiele, ale... Na Zachodzie normą jest studiowanie równolegle 2-3 kierunków, dzięki czemu spełnia się kryteria dużej liczby ogłoszeń z rubryki "dam pracę". Normą jest uzyskiwanie znajomości przynajmniej 2 języków obcych, z tego samego powodu. Normą jest uczestniczenie już w szkole średniej i na studiach w różnego rodzaju projektach pod tytułem "kółka zainteresowań" typu: harcerstwo (pardonez moi - scouting), sport (wioślarze z Oxfordu!), gazetka szkolna + radio akademickie, ... Normą jest podejmowanie jakiejkolwiek pracy, żeby zdobywać doświadczenia i mieć dowód, że się jest "kobietą pracująca, żadnej pracy się nie bojącą". Sorry, wiem, że powyższe nie pomaga w podjęciu decyzji o wyborze zawodu. Zatem z innej beczki: powszechnie uważa się, że istnieje i będzie rosnąć zapotrzebowanie na informatyków, speców od telekomunikacji i innych ludzi związanych a branżami uważanymi za przyszłościowe. Ocena ta wydaje mi się słuszna, gdyż postępu nie da się zatrzymać, a stopień nasycenia naszego otoczenia nowoczesnymi technologiami ciągle rośnie i myślę, że będzie tak w dalszym ciągu. Jednakowoż, powoli następuje nasycenie rynku, bo rozumując w ten sposób wszyscy młodzi ludzie studiują obecnie informatykę (w tej liczbie i ja, ha, ha, ha...). Zawodami, na które obecnie jest duże zapotrzebowanie na Zachodzie są zawody medyczne, zwłaszcza brakuje tzw. średniego personelu medycznego. Żonie mojego kuzyna w Kanadzie proponowano 150.000 $ rocznie na stanowisku samodzielnej pielęgniarki w małej przychodni na północy kraju (jest pielęgniarką dyplomowaną z polskim dyplomem - w Polsce jest to definicja "hołoty", dlatego sobie pojechała i nie wróci). Biednego lekarza w Polsce też jeszcze nigdy nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: JAKI ZAWÓD MA PRZYSZŁOŚĆ ???? IP: firewall:* / 192.168.10.* 14.02.03, 19:29 Gość portalu: mrX napisał(a): > CZY MOŻNA PRZEWIDZIEĆ NA JAKI ZAWÓD BĘDZIE ZAPOTRZEBOWANIE ZA 10 LAT ????? >Na złotoustnych polityków będących w kolaboracji "PZPR" a "styrapianowce" !!! Odpowiedz Link Zgłoś