Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Depresję mam

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 15:50
    "Ucz się ucz bo nauka to potęgi klucz"... pamiętacie?
    I co mi z tego przyszło?
    Po co było ślęczęć nad książkami, rezygnować z imprez, odmawiać sobie
    zakupów, żeby za książki zapłacić, kupa wyrzeczeń, dyscypliny, stresy.
    I co?
    I zarabiam 1000 zł na specjalistycznym stanowisku po 2 szkołach, z 3 językami.
    A recepcjonistka ze średnim, ledwie komputer włączy, po obcemu ani mru-mru i
    zarabia 900 zł! I fryzjerka 1200 zł, PH po średnim i nic więćej 1500 zł.
    Kurna, depresję mam.
    Obserwuj wątek
      • angry21 Re: Depresję mam 12.09.05, 16:47
        ... a jak zdobędziesz więcej kluczy, to zostaniesz... WOŹNYM :D
        Wiedza to nie wszystko, doświadczenie też jest ważne. Za rok kończę studia. Moi
        o rok starsi znajomi, ambitni, mający bardzo wysoką średnią ze studiów i tytul
        mgr, dokladają towary w hipermarketach. Może to nie jest zbyt pocieszające. To
        tylko tak w celu unaocznienia, że lajf ys brutal ...
        Pozdrawiam

--------
        kurczak maly
      • andrejwww Re: Depresję mam 30.10.05, 18:34
        Znam ludzi, którzy od ukończenia liceum ogólnokształcącego czy szkoły
        zawodowej, nie bawili się w żadne studia, w żadne zarządzania i żadną ekonomie,
        tylko już działali w kierunku zapewnienia sobie dobrej przyszłości.Byli
        cholernie pracowici, nawet na urlopie pracowali na budowie, niesamowicie
        ambitni, obrotni i sprytni.Dziś budują domy i kupują dobre samochody.Do
        wszystkiego doszli uczciwie, ciężką pracą.Wielu już dawno uciekło z tego kraju,
        niektórzy dorobili się awansów, jeszcze inni pootwierali świetnie dziś
        prosperujące firmy, a co ważne ci ludzie nie mieli żadnego wykształcenia, nie
        znali żadnych języków, nie umieli tylko siedzieć w miejscu.

• Gość: i dobrze.. Re: Depresję mam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 18:20
        teraz to byle dresiarz moze być magistrem.
        Przestańcie się wreszcie podniecać wyższym i weźcie sie wreszcie do roboty,
        której tak na marginesie inteligentny student szukał by zaraz po szkole
        średniej.
      • Gość: grey Re: Depresję mam IP: *.gorzow.mm.pl 31.10.05, 19:56
        ja też.............
      • Gość: jaknigdy Re: Depresję mam IP: *.pl.tesco / *.pl.tesco-europe.com 03.11.05, 14:35
        Witam

Też mam, chociaż zarabiam duzo więcej. I nie z powodu finansów mam tę depresję,
        ale dlatego, że po kilku latach już zapomniałam czego się uczyłam, a skończyłam
        polonistykę. Boże, jak to dziwnie brzmi. Od lat pracuję, zaczęłam już w liceum.
        Teraz jestem szefem w hipermarkecie, mam pod sobą setkę ludków, ale książki nie
        czytałam od kilku miesiecy. Nie mam też czasu na kino czy teatr, a jedyny
        kontakt z kulturą to jogurt. Niestety po tylu latach nie mogę już wrócić do
        uczenia w szkole. Może nie zarabia się tam najlepiej, ale przynajmniej się nie
        idiocieje. Więc na pocieszenie - ci "mądrzy" studenci co to już w liceum
        szukali pracy, też mają deprechę ale z innego powodu. HAHA
        • xaa to ja zmień... 03.11.05, 16:45

jak cię praca męczy to ja zmień.. " mądry magistrze"

Gość portalu: jaknigdy napisał(a):

> Witam
          >
          > Też mam, chociaż zarabiam duzo więcej. I nie z powodu finansów mam tę
          depresję,
          >
          > ale dlatego, że po kilku latach już zapomniałam czego się uczyłam, a
          skończyłam
          >
          > polonistykę. Boże, jak to dziwnie brzmi. Od lat pracuję, zaczęłam już w
          liceum.
          >
          > Teraz jestem szefem w hipermarkecie, mam pod sobą setkę ludków, ale książki
          nie
          >
          > czytałam od kilku miesiecy. Nie mam też czasu na kino czy teatr, a jedyny
          > kontakt z kulturą to jogurt. Niestety po tylu latach nie mogę już wrócić do
          > uczenia w szkole. Może nie zarabia się tam najlepiej, ale przynajmniej się
          nie
          > idiocieje. Więc na pocieszenie - ci "mądrzy" studenci co to już w liceum
          > szukali pracy, też mają deprechę ale z innego powodu. HAHA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka