Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w Geancie? Jakie zarobki?

14.09.05, 17:16
    Jakie są zarobki w Geancie na kasie lub na dziale?
    Obserwuj wątek
      • andrejwww Re: Praca w Geancie? Jakie zarobki? 14.09.05, 18:59
        na ręke po odliczeniu tych wszystkich śmiesznych świadczeń około 620 zł (
        oczywiście jeżeli uda ci się zdobyć cały etat, bo 620 to płaca na ręke za prace
        na pełnym etacie, czyli 5 dni w tygodniu po 8 godz ).Zazwyczaj przyjmują na 3/4
        bądż na pół etatu.Od 300 zł do 480 za harówe.
        • Gość: Kasia Re: Praca w Geancie? Jakie zarobki? IP: *.p-s-inter.net 14.09.05, 22:57
          Płakać się chce...
          • Gość: jerzy Re: Praca w Geancie? Jakie zarobki? IP: *.chello.pl 14.09.05, 22:59
            Nie wierzę wam, nabijacie się z ludzi.
            niżej 1200 to chyba tak naprawdę nikt nie pracuje.
            • andrejwww Re: Praca w Geancie? Jakie zarobki? 14.09.05, 23:16
              nikt się z nikogo nie nabija.

Za cały etat najniższa średnia krajowa, czyli tyle ile prawo pozwala minimalnie
              pracodawcy zapłacic, okolo 615 zł za caly etat, tyle zarobi pracownik na dziale
              lub kasjer za caly pelny etat.

Bardzo inteligetne wykorzystywanie dramatycznej sytuacji na rynku pracy.
              • Gość: megi Re: Praca w Geancie? Jakie zarobki? IP: *.tvtom.pl 15.09.05, 15:23
                wiecie co to jest przegiecie na maxa!!jak Ci ludzie mogą wogóle tam
                pracować,przeciez to bezsensu.Powinni zastrajkowac ludzie i w jedym dniu wogole
                nie przyjsc do pracy!!a klienci?ludzie wy na to pozwalacie.Klient robi zakupy
                iczuje sie jak pan a pracownikow poniza!zastanowcie sie to wasi rodacy-nigdy
                tak nie powinno byc!
                • Gość: aaaaby gardzenie pracownikiem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.09.05, 15:51
                  Masz kiepskie argumenty. Czy ci mało zarabiający pracownicy, idący na taki
                  niewolniczy układ, sami się szanują? Może lubią jak się nimi gardzi? Jedni
                  lubią bić batem, a inni lubią dostawać razy. Oni chcą być tak traktowani. Oni
                  są bardzo nieszczęśliwi, jak się ich zwalnia. Zauważ, że w Polsce było sporo
                  afer (Biedronka, Avon) gdzie ludzie nie narzekali na złe traktowanie, tylko na
                  rozwiązanie umowy.
                  • Gość: kakaw Re: gardzenie pracownikiem IP: *.torun.mm.pl 15.09.05, 15:59
                    A może po prostu nie mają innej możliwości zatrudnienia i muszą zapieprzac za te
                    grosze?!Może to i są masochiści, ale jak ktos nie ma wykształcenia, to co - ma
                    stanąc na ulicy i żebrac?
                    • Gość: dolna połowa polsk Re: gardzenie pracownikiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 16:59
                      Witam, podobał mi się ten tekst "chyba nikt nie pracuje poniżej 1200zł" , tak
                      się składa że ja nie znam osoby ,która zarabia więcej niż 1000 zł. (mowa teraz
                      o pracownikach zatrudnianych w prywatnych firmach, sklepach itp. )
                    • Gość: megi Re: gardzenie pracownikiem IP: *.tvtom.pl 15.09.05, 18:47
                      oj nie zgodze sie z tym ze w marketach pracuja osoby bez wyksztalcenia!znam
                      osobiscie panią mgr.informatyki,mgr. polonistyki po dziennych studiach(UŚ),a
                      nawet pielegniarki!! i uwiezcie mi nie mogly znalez pracy w swoim zawodzie!!
                      Wiec moze ludziska troche wiecej szacunku dla Pań na kasach...
      • Gość: była kasjerka Re: Praca w Geancie? Jakie zarobki? IP: *.pl / 213.155.191.* 15.09.05, 17:28
        Nie jestem masochistką, ani też nie lubie być poniżana. Mimo to pracowałam w
        markecie na kasie.Po zrobieniu dyplomu 3 lata czekałam na "pracę życia", kiedy
        takowa się niestety nie pojawiła byłam w takim stanie psychicznym ,że było mi
        wszystko jedno, gdzie pójde pracować-byle wyjść z domu. Wychodzenie z depresji
        zajeło mi rok, ta idiotyczna robota w markecie pomogła mi w tym.Teraz mam inną
        pracę, którą cenię.NIGDZIE nie pracuję się ciężej niż na najniższym stanowisku w
        hipermarkecie.Pamiętajcie o tym stojac przy kasie.
      • Gość: doreczka Re: Praca w Geancie? Jakie zarobki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 21:50
        Bzdury totalne co piszecie.Pracuje na kasie na 3/4 etatu i zarabiam więcej niz
        600 zł.Nie piszcie więc o czyms o czym nie macie pojęcia.Swoja droga to pracuje
        na kasie wiele mądrych ludzi, którzy studiuja lub nawet sa po studiach, więc
        niekoniecznie człowiek, który tam pracuje jest niewykształcony jak to niektórzy
        z was uważają.ja sama jestem na studiach i ta praca mi bardzo pomaga choć
        oglądam się za lepszą i mam o wiele wyzsze ambicje.
        • Gość: kinia Re: Praca w Geancie? Jakie zarobki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 12:17
          Doreczka dobrze mówi
          mojaj mam pracuje w Geancie na kasie na pełen etat ma 790 zł
          skad wy bierzecie takie niskie kwoty.....za 500 zł na cały etea nikt by nie
          pracowałi nie przesadzajcie z tymi zanirzeniami wypłat
      • Gość: niedoszły pracowni Re: Praca w Geancie? Jakie zarobki? IP: *.iscnet.pl 16.09.05, 12:57
        Ciekawa jestem w ktorym mieście tyle płaca-790zł.?Ja byłam na rozmowie w
        Szczecinie , zaproponowali 4,20 brutto/h, czyli za ciężka naprawdę pracę
        najniższa płaca. Od trzech miesięcy szukam ,ale pracodawcy w wiekszości tak
        płacą albo jeszcze mniej mówiąc że chętnych jest dużo i zgodzą sie za mniejsze
        wynagrodzenie.Miałam propozycję ZUS odprowadzany tylko z 1/2 etatu i to
        najnizszego,czyli od 425zł przeciez tojawne kpiny gdzie sa jakieś kontrole
        pracodawców?
        • Gość: jerzy Re: Praca w Geancie? Jakie zarobki? IP: *.chello.pl 16.09.05, 21:53
          Kontrole pracodawców ?
          KOBIETO !
          Komuna się skończyła ! To wolny kraj , nikt Cię nie zmusza, ty też nie martwisz
          się czy pracodawca anie dokłada dd o interesu. Po prostu nie kupujcie w
          supermarketach,
          Ale nie w NIEDZIELĘ RANO poubierani jak do kościoąl idą prostaczkowie zwiedzać
          te śiątynie chłamu.
          Ale wy jesteście tępi.....
          • renata0 ja powiem tak 16.09.05, 22:30
            moja siostra pracuje na kasie w makecie w Inowrocławiu, zarabia najniższą
            krajową, ale ma odpowiedzialność materialną i na rękę wychodzi jakąś stóweczkę
            mniej :(
            • safiro Re: ja powiem tak 05.10.05, 11:23
              Bzdura, nie ma odpowiedzialności finansowej w Geancie.
              • Gość: Kati Re: ja powiem tak IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 05.10.05, 15:28
                nie pieprz każdy kto pracuje na kasie i obraca gotówką podpisuje deklarację o
                odpowiedzialności, szczególnie właśnie w supermarketach i hipermarketach bo tak
                jest w procedurach .
                • madzialenka82 Re: ja powiem tak 06.10.05, 00:38
                  Praktycznie w każdym sklepie jest odpowiedzialność materialna...
                  Jak się macchniesz na kasie i zle wydasz, to kto pokryje straty??? TY!!!!
                  Kasy są słabo opłacane i nie masz co liczyć własnie na wiecej niż ta najniższa krajowa. Bardzo rzadko sie zdaża by ktoś dobrze na tym wychodził. A praca jak każda inna, z tym, że nie masz czasu czasem nawet pomyslec.
                  • Gość: Dilbert Re: ja powiem tak IP: *.chello.pl 06.10.05, 01:04
                    Ale najniższa krajowa jest teraz ponad 800 netto. Niżej się nie da.
                    • Gość: A Re: ja powiem tak IP: *.zax.pl 14.10.05, 19:09
                      >>>>>Ale najniższa krajowa jest teraz ponad 800 netto. Niżej się nie da.

nie netto!!! najnizsza krajowa to 849 BRUTTO! czyli nieco ponad 600zl na rekoe,
                      SZKO, czy za tyle da sie przezyc? Sama zarabiam 850 na reke, umowe mam na 566
                      brutto ( oczywiscie nie mam szans zeby pracodawca podwyzszyl mi umowe na tyle
                      na ile dostaje), pracuje 2/3 etatu a i tak ciezko :(
                • safiro Re: ja powiem tak 12.10.05, 17:13
                  sam pracuję w hipermarkecie na kasie i nie mam odpowiedzialności finansowej.
                  Nic mi z pensji nie potrącają.
                  • Gość: wiesia A co to za sieć ? IP: *.chello.pl 13.10.05, 12:28
                    • safiro Re: A co to za sieć ? 14.10.05, 16:23
                      GEANT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka