Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    23.09.05, 14:54
    Co sądzicie o tej firmie, o warunkach pracy i płacy?
    Pozdrawiam i czekam na info!
    Obserwuj wątek
      • Gość: agent Re: GENERALI IP: *.telsten.com / 195.205.6.* 24.09.05, 16:04
        ostatnio firma w rankingach spadła. Za ofe płaca tak jak wszędzie, ale za to
        firma daje dużo nagród i nie trzeba sobie niczego wyprówać aby je zgarnąć.
        Wcześneij pracowałem w NN, które kładzie nacisk przedewszystkim na III filar, a
        za OFE to najczęściej od kierownika można dostać opier*ol jezlei nie ma dość
        IIIf.
        Polecam Generali. Bo choć brana ciężka to da sie zarobić i żyć na odpowiednim
        poziomie.
        • Gość: X-man Re: GENERALI IP: *.oliwa.multicon.pl / *.multicon.pl 25.09.05, 14:35
          Tylko muisz się liczyć z tym, że jako agent ubezpieczeniowy, musisz założyć
          własną działalnosć gospodarczą, a co za tym idzie, samemu opłacać wszystkie
          składki. Jeżeli nic nie zarobisz, to będziesz mieć problem. Poa tym trzeba
          umieć pracowac z klientem tzn. dzwonić do niego do domu i starac się nakłonić
          go do kupienia ubezpieczenia. Ponadto przed podjęciem pracy czeka Cie kurs ok 2
          tygodniowy za własną kase (ok 450 zł) i zdanie egzaminu końcowego, kótry ocenia
          Komisja Nadzoru Ubezpieczeń i Funduszy Emerytalnych w Warszawie.Materiału jetz
          dużo- prawo, masa wiedzy o ubezpieczeniach itp. Wycieczki i nagrody faktycznie
          są ale trzeba sie niźle napocić. Wynagrodznie jest prowizyjne - od wartosci
          ubezpieczenia, które sprzedasz.Jeżeli nie masz natury "nakłaniacza do zakupu" w
          tym przypdaku ubezpieczenia to odradzam ta prace, bo przyniesie dużo stresu i
          frustracje.
          Powodzenia
      • Gość: judyta Re: GENERALI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 12:26
        ja dostalam propozycje pracy jako agent w generali, jednak sie nie
        zdecydowalam...jakos nie moglam zufac pani dyrektor regionalnej, opowiadajacej
        mi historie, ze ageci w generali zarabiaja po 10.000zl miesiecznie!cyt."kto by
        chcial zarabiac 2-3tys na stanowisku biurowym skoro agenci zarabiaja 10-15...
        (na przyklad ja :> )przepraszam, ale jesli ktos chce mnie w ten sposb namowic
        do pracy to jak mam go traktowac powaznie...rozmawialam tez z "moja" agentka
        ubezp. - pracuje w allianz i wspolnie stwierdzilysmy, ze jesli agent to raczej
        w pzu, warta czy wlasnie allianz, po perwsze firmy bardziej znane i cenione na
        rynku a co za tym idzie latwiej "namowic" klienta,a po drugie chyba nikt tam
        na rozmowie nie obsypuje cie komplementami i nie opowiada bajek o placy
        poczatkowej agenta..owszem pewnie sa jednostki zarabiajac 15tys. ale chyba po
        kilku latach pracy, doswiadczenia a nie na poczatek i w generali...
        ale nigdy nie wiadomo, moze jestes urodoznym sprzdawca i uda ci sie w
        generali...

pozdraiwam i powodzenia
        • Gość: agent Re: GENERALI IP: *.telsten.com / 195.205.6.* 26.09.05, 14:35
          Generali może nie jest zbyt mocno znane na polskim rynku, ale w europejskiej
          klasyfikacji zajmuje 3 miejsce pod względem kapitałowym. Naszymi klientami jest
          m.in.: Avon, microsoft, General Motors i wiele wiele innych. Kiedy klient na
          spotkaniu o tym siedowiaduje to mu szczęka opada, bo tego nie wiedział i
          zrobiło to na nim wrażenie.
          Z PZU masa ludzi ucieka bo jest uwikłąne w afery, teraz rozwinie sie sprawa z
          manipulacjami na gieldzie i wtedy agent PZU nie będzie juz tak "serdecznie"
          witany.

W Generali zajmuję sietylko OFE, bo polisami po prostu mi się nie chce. Może
          nie zarabiam miesięcznie 10 tysięcy ale zawsze mam to pięć tysięcy, a do tego
          jeszce dovhodzą nagrody. Wystarczy że przepiszesz około 15 małżeństw (bo po 2
          osoby) to jest około 25 spotkań (bo nie wszystko wychodzi).

Jeżeli będziesz pracować systematycznie tzn. załózysz sobie, że pracujesz po 4-
          5 godziny dziennie, to zarobisz na tym nieźle. W tym zawodzie liczy sie
          przedewszystkim wytrzymałóść a na drugim miejscu talent. Najważniejsze żeby nie
          zniechęcić sie na początku, bo początki w tym zawodzie są szczegółnie trudne,
          ale potem machina sierozkręca i nabierasz wprawy.

Polecam Ci ten zawód i tą firmę, bo naprawdę warto.
          • Gość: Emka Re: GENERALI IP: 62.233.195.* 13.10.05, 17:20
            A mnie zaprosili na rozmowę kwalifikacyjną. Staram się o stanowisko doradcy ds.
            klienta. Możecie powiedzieć coś więcej? Jak rozmowa wygląda? Jak praca wygląda?
            Jakie zarobki na tym stanowisku? No wszystko mnie interesuje.
            • Gość: Karla Re: GENERALI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 00:45
              Emka, a gdzie Cie zaprosili? do centrali w Warszawie? chodzi o contact center,
              czy prace w agencji?
          • Gość: zainteresowana Re: GENERALI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 13:53
            Agencie, jeśli pracujesz w Warszawie, podaj do siebie lub znajomego jakieś
            namiary mailowe. Potrzebuję oferty polisy na życie (może być z funduszem
            emerytalnym/inwestycyjnym). Nie mam czasu na spotkania "zapoznawcze" i
            telefony, wiec dlatego o to proszę na forum. Wolałabym dostać ofertę zgodną z
            podanymi warunkami i spotkać się ewentualnie na podpisanie polisy lub omówienie
            szczegółow.
      • Gość: agent Re: GENERALI IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 14.10.05, 10:58
        Sprawa jest o tyle prosta że jeżeli na agenta to ciężko i trzeba
        mieć "smykałkę" dużo biegać.Sprzedawałem kiedyś ubezpieczenia i fundusze
        emerytalne ale starałem organizować grupowe spotkania (zakłady pracy,firmy)
        zawsze większe prawdopodobieństwo że na 20 pracowników 3-5 się zdecyduje.Można
        było zarobić dobre pieniądze teraz jeszcze większe bo płacą więcej za
        przystępującego niż kiedyś (ja miałem 100zł)Jak ktoś nie polegnie w pierwszych
        2-3 miesiącach zostanie i będzie robił dobre pieniądze.Pzdr. i życzę powodzenia.

P/S po 3 latach "podkupiła mnie inna firma na menagera i tam dostowałem 2tys
        stałej +prowizja i nadprowizja (od moich agentów) Wiec można:))
      • marina51 Re: GENERALI 06.11.05, 13:44
        dostałam oferte pracy w Generali ale jednym z warunkow jest podpisanie weksla?
        czy ktos cos wie na ten temat?prosze o informacje
        • Gość: agent Re: GENERALI IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 06.11.05, 17:32
          To normalna procedura ponieważ możesz zdefraudować składkę.To tylko o to
          chodzi.Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka