Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w banku-w centrali-czyli glownie warszafka??

IP: *.icpnet.pl 10.10.05, 14:35
    wiele sie juz naczytalam o pracy w banku. i kazdy kto mowi-to najlepiej
    pracowac w centrali banku a nie oddzialach. a z reguly centrale bankow sa w
    warszawie tak????
    a czy wie ktos z was cos o centrali jakiegos banku w poznaniu???czy tu raczej
    nie mam czego szukac???
    aha-ile sie czeka na odp, po wyslaniu swoich cv,lm, od banku???
    Obserwuj wątek
      • Gość: Lucky Luke Re: praca w banku-w centrali-czyli glownie warsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 19:55
        Widać że raczsej nie jesteś z Poznania bo inacsej byś wiedziała że część
        centrali BZ WBK SA mieści sie w Poznaniu obok Starego Browaru ;-). Tak poza tym
        to centrale banków są przede wszystkim w Warszawie ale także w Krakowie (BPH
        SA). Co do odpowiedzi na wysłane CV to bywa z tym różnie. Mi sie zdażyło dostac
        odpowiedz zarówno po 2 tygodniach jak i po 3 miesiacach, czyli moim zdanie
        rekrutacja prowadzona jest tylko i wyłacznie kiedy zaistnieje takowa potrzeba.
        Zycze powodzenia i pozdrawiam :D
        • Gość: maja Re: praca w banku-w centrali-czyli glownie warsza IP: *.icpnet.pl 10.10.05, 20:48
          thanx, a teraz pracujesz w banku...? jestes zadowolona? odpowiadalas
          bezposrednio na konkretne ogloszenie z banku czy skladalas papiery tak
          normalnie? lepiej wyslac mailem czy osobiscie zlozyc? gdzie?w sekretariacie banku?
          • Gość: Lucky Luke Re: praca w banku-w centrali-czyli glownie warsza IP: 195.205.156.* 11.10.05, 11:28
            Witam ponownie. Pracowałem w czasie studiów w Banku BPH w Poznaniu. Po studiach
            też pracuję w sektorze bankowym, konkretniej to w biurze maklerskim jednego z
            banków. Ja zawsze wysyłałem CV tylko i wyłącznie mailem, bo tak mi było
            najwygodniej. W czasie szukania pracy miałem kilka propozycji pracy ale nie
            byłem do końca zadowolony i w końcu dostałem się tu gdzie jestem. Nie jest to
            bynajmniej moją docelowa praca. Za "jakiś" czas będę chciał zmienić,
            najchętniej właśnie na centralę któregoś z banków. Czas pokaże. Pozdrawiam
            • Gość: Lucky Luke Re: praca w banku-w centrali-czyli glownie warsza IP: 195.205.156.* 11.10.05, 11:31
              Aha zapomniałem dodać że wysyłałem CV zarówno w odpowiedzi na konkretne
              ogłoszenia jak i bez ogłoszeń do departamentów/działów kadr poszczególnych
              banków. I tak właśnie ta metoda wypaliła w moim przypadku :D
              • Gość: maja Re: praca w banku-w centrali-czyli glownie warsza IP: *.icpnet.pl 11.10.05, 14:49
                a skoro nie odpowiadales na ogloszenie tylko wyslales do dzialu zaimujacego sie
                rekrutacja-to jak zaczynaesc LM. ze chcialabys zaproponowac swoja aplikacje na
                takie i takie stanowisko bo marzysz o pracy w tym banku????jak ma brzmiec ta
                czesc wprowadzajaca listu motywacyjnego, ktory nie jest odp. na ogloszenie. ze
                chciabys dolaczyc swoja aplikacje do bazy danych banku?????pomozcie-jak to
                sprecyzowac?
                • Gość: Kasia Re: praca w banku-w centrali-czyli glownie warsza IP: *.nat.p-s-inter.net 11.10.05, 14:54
                  No właśnie tez mnie to ciekawi, prosze o odpowiedź. Ja się zastanawiam czy jest
                  w ogóle sens wysyłac aplikacje w moim przypadku-jestem archiwistką, niby
                  wszędzie potrzeba archiwistów tylko, że słyszę ciągle że nie ma pieniędzy na
                  ich zatrudnianie i papierami w rezultacie zajmuja się ludzie, którzy o tych
                  pracach nie maja często zielonego pojęcia i potem jest bajzel ;-)
                • Gość: Lucky Luke Re: praca w banku-w centrali-czyli glownie warsza IP: 195.205.156.* 11.10.05, 15:18
                  Witam ponownie. Podaj mi adres e-maila to prześle Ci wieczorem mój konkretny LM
                  oczywiście bez danych osobowych ;-). Tak między nami to te zdania wprowadzające
                  to kompletne ściemnianie ale cóż tak trzeba ;-). Pozdro
                  • Gość: Kasia Re: praca w banku-w centrali-czyli glownie warsza IP: *.nat.p-s-inter.net 11.10.05, 15:29
                    Ja tez bardzo prosze o ten LM, eire81@poczta.onet.pl, wielkie dzięki!
                  • Gość: maja Re: praca w banku-w centrali-czyli glownie warsza IP: *.icpnet.pl 11.10.05, 15:29
                    mary.ann@gazeta.pl bylabym wdzieczna:)
                  • Gość: sylwia Re: praca w banku-w centrali-czyli glownie warsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 15:43
                    gwiazdka777@wp.pl .... jesli moge, to również chciałabym zobaczyc jak mniej
                    wiecej wygląda ten LM:) z góry dziekuje
                  • Gość: Lucky Luke Re: praca w banku-w centrali-czyli glownie warsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 19:23
                    mail poszedł do Was. Czekam na komentarze czy wam sie podoba czy nie.
                    • Gość: maja Re: praca w banku-w centrali-czyli glownie warsza IP: *.icpnet.pl 11.10.05, 21:06
                      podoba sie, tylko zaluje ze nie skontaktowalam sie od razu mailem a nie na
                      forum, bo teraz konkurencja wieksza. ;P juz przynajmniej mam jakis obraz jak
                      przekonac pracodawce mimo ze nie odpowiadam na konkretne ogloszenie.
                      wielkie dzieki za nakreslenie mi obrazu ;P
        • Gość: literka_m Re: praca w banku-w centrali-czyli glownie warsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 15:27
          >Tak poza tym
          >
          > to centrale banków są przede wszystkim w Warszawie

BRE czyli takze mBank i Multibank jest w Lodzi
      • Gość: i Re: praca w banku-w centrali-czyli glownie warsza IP: 80.51.235.* 11.10.05, 15:11
        W Poznaniu jest jednostka Centrali Banku BPH SA (Centrum Analiz Kredytowych).
        Mieści się na Głogowskiej.
        • Gość: Lucky Luke Re: praca w banku-w centrali-czyli glownie warsza IP: 195.205.156.* 11.10.05, 15:21
          CAK-HIP na Głogowskiej miałem okazję współpracować.
          • inezz_a Re: praca w banku-w centrali-czyli glownie warsza 11.10.05, 16:17
            a ja tam pracowalam wlasnie jako analityk ;) na pewno mielismy nie raz kontakt
      • Gość: Ilona też Wrocław- centrala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 15:32
        centrala Lukas Banku i Euro Banku znajduje się we Wrocławiu. Pracuje tam cały
        sztab ludzi, rotacja też jest pewnie duża. Ale musisz się liczyć na zmianę
        miejsca zamieszkania, trzeba być na miejscu i pod ręką.
        • Gość: ania Re: też Wrocław- centrala IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.05, 21:41
          i te prace w C-li tez nic nie warte wyzysk i tyle pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka